برای مشاوره پیرامون ثبت موسسه فرهنگی
برای مشاوره پیرامون ثبت موسسه فرهنگی
موسسات فرهنگی تشکیلاتی هستند که با اهداف فرهنگی به صورت انتفاعی یا غیر انتفاعی تشکیل می شوند. اهداف و حوزه فعالیت این موسسات متفاوت است. فعالیت موسسات فرهنگی، تجاری نیست، اما این موسسات می توانند با انجام برخی فعالیت ها کسب سود نمایند.
از جمله سوالاتی که ممکن است در این راستا، برای افراد مطرح شود این است که اهداف و کار موسسات فرهنگی چیست؛ این موسسات باید در کدام سامانه به ثبت برسند و شرایط، مدارک، مجوز، هزینه و مراحل ثبت موسسات فرهنگی به چه صورت است؟ از آن جایی که موسسات بدون ثبت امکان فعالیت نخواهند داشت لازم است که متقاضیان به مراحل ثبت موسسه فرهنگی و سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی هنری آشنایی کامل داشته باشند.
از همین رو، در این مقاله پس از بیان اینکه اهداف و کار موسسه فرهنگی چیست، سامانه ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره معرفی می شود. سپس شرایط ثبت موسسه فرهنگی مذهبی مورد بررسی قرار می گیرد و پس از مطالعه مدارک لازم برای ثبت موسسه فرهنگی آموزشی، درباره مراحل و نحوه ثبت موسسه فرهنگی وزارت ارشاد بحث می شود و مجوز موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی و هزینه موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره، تفاوت موسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره، سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی و هنری و در آخر درآمد موسسه فرهنگی هنری مورد بررسی قرار می گیرد.
اهداف و کار موسسه فرهنگی چیست
موسسه فرهنگی تشکیلاتی است که با اهداف فرهنگی تشکیل می شود و فعالیت می کند. این موسسات می توانند به صورت انتفاعی یا غیر انتفاعی تشکیل شوند. موسسات فرهنگی انتفاعی با هدف کسب سود تشکیل می شوند، اما در موسسات فرهنگی غیر انتفاعی هدف کسب سود نیست. همچنین تقسیم سود حاصل از فعالیت میان موسسات فرهنگی انتفاعی با غیر انتفاعی متفاوت می باشد؛ به این ترتیب که در موسسات فرهنگی انتفاعی سود حاصل از درآمد بین سهامداران تقسیم می شود و در موسسات غیر انتفاعی، صرف توسعه و رشد موسسه خواهد شد. مسئولیت در موسسات فرهنگی می تواند با اشخاص حقیقی یا حقوقی باشد.
فعالیت موسسات فرهنگی و هنری مانند شرکت ها به صورت تجاری نیست، منتها این موسسات می توانند با انجام برخی از فعالیت ها کسب سود نمایند، اما اهداف و کار موسسه فرهنگی چیست؟ موسسه فرهنگی می تواند کار و اهداف متفاوتی داشته باشد. در بیان اهداف موسسات فرهنگی می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه و بالا بردن دانش و بینش عمومی در حوزه های مختلف فرهنگی
نشر و بسط و توسعه و حفظ ارزش های اصیل اسلامی، ایرانی
اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت و جهاد فرهنگی و دفاع مقدس
ایجاد ساختار و بنیادی جهت تأمین و تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه فرهنگ
فراهم سازی زمینه مساعد رشد هر چه بیشتر هنرمندان متعهد
ایجاد کارآفرینی برای جوانان متخصص و هنرمند با استفاده در کارگاهها و برنامههای اجرائی موسسه
ارتقای سطح کیفی آموزشهای هنری و فرهنگی
شناساندن کارهای فرهنگی و هنری هنرمندان به مردم
پر کردن اوقات فراغت همشهریان به شیوه کارآمد
تقویت روح بررسی و تتبع و ابتکار و بالا بردن سطح آگاهی در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و هنری
همچنین موسسات فرهنگی و هنری می توانند در موضوعات مختلفی فعالیت داشته یاشند. از جمله موضوعات پیشنهادی فعالیت های فرهنگی و هنری برای انتخاب و درج در اساسنامه در حوزه فعالیت های عمومی، می توان به موارد ذیل اشاره کرد. لازم به ذکر است این موضوعات حصری نمی باشد:
گرد آوری و تنظیم مطالب، تدوین مقالات، ترجمه (غیررسمی) متون و کتاب به زبان های خارجی و یا بالعکس
حروفچینی، ویرایش و تصحیح، تنظیم، طراحی و صفحه آرایی کتاب و نشریه و صفحات وب و الکترونیک و انجام خدمات نشر.
مشارکت یا اجرای طرح های پژوهشی، فرهنگی و هنری و نیز گرد آوری و تدوین مجموعه های مستند درباره مسائل فرهنگی، هنری، اجتماعی و تاریخی برگزاری همایش، گردهمایی، سمینار و همکاری در برپایی نمایشگاه ها و جشنواره های فرهنگی و هنری و مشارکت در برگزاری همایش ها و سمینارهای تخصصی از طریق خدمات فرهنگی هنری
تحقیق و پژوهش های فرهنگی، هنری به منظور کاربردی ساختن و عینیت بخشیدن به منویات و مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و هنر به ویژه زمینه سازی فرهنگی به منظور اجراء و تحقق شعارهای سال اعلام شده از سوی معظم له از طریق برگزاری همایش، طرح های پژوهشی، کارگاه های آموزشی
برگزاری نشست های فرهنگی، هنری، ادبی (شعر و شاعران)، معرفی، بررسی و نقد کتاب و نشریه و نیز انتخاب و اهدای جوایز به برگزیدگان آثار فرهنگی و هنری
تهیه و عرضه محصولات فرهنگی، هنری دارای مجوز از قبیل: کتاب، اقلام رایانه ای در زمینه زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی و علوم قرآنی و نیز فیلم های مستند و سینمایی (دارای مجوز)
همانطور که پیش تر نیز بیان شد؛ این اهداف و فعالیت ها حصری نمی باشد و تعداد زمینه فعالیت های انتخابی باید در حدی باشد که متقاضیان بتوانند حداقل ظرف یک سال قسمت عمده آن را محقق سازند. به همین جهت، توصیه می شود در ابتدا زمینه فعالیت های انتخابی نهایت 10 مورد باشد.
سامانه ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره
همانطور که بیان شد؛ موسسه فرهنگی هنری به موسسه ای اطلاق می شود که با موضوع و اهداف فرهنگی تشکیل می شود و به فعالیت می پردازد. موسسات فرهنگی می توانند چند منظوره یا تک منظوره باشند. موسسه فرهنگی چند منظوره در چندین زمینه فرهنگی و هنری به فعالیت مشغول است، اما موسسه فرهنگی تک منظوره تنها در یک زمینه فرهنگی، هنری فعالیت دارد. به عبارت دیگر تفاوت اصلی موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره در موضوع فعالیت این موسسات می باشد.
موضوعات موسسه چند منظوره می تواند فعالیت های فرهنگی، آموزشی، هنری، تبلیغلتی و فعالیت عای سمعی و بصری باشد. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تاسیس، نظارت بر فعالیت ها و انحلال موسسات فرهنگی و هنری تک منظوره و چند منظوره را صادر می کند.
موسسه فرهنگی چه به صورت تک منظوره و چه به صورت چند منظوره لازم است به ثبت برسند، اما به ثبت رساندن این موسسات از چه طریق امکان پذیر است؟ و سامانه ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره کدام است؟ به منظور ثبت درخواست اینترنتی برای ثبت موسسه فرهنگی هنری متقاضی می بایست به سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نماید و با تکمیل مراحل لازم اقدام به ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره نماید.
شرایط ثبت موسسه فرهنگی مذهبی
پس از بررسی اهداف و کار موسسه فرهنگی و معرفی سامانه ای که این موسسات در آن به ثبت می رسند، اکنون در این قسمت از مقاله شرایط ثبت موسسه فرهنگی مذهبی مورد بحث قرار می گیرد. به منظور ثبت موسسه فرهنگی مذهبی، متقاضی می بایست دارای شرایطی باشد که در ذیل مطلب این شرایط بیان خواهد شد.
تشکیل هیئت موسس شرکت: فرهنگی که این هیئت برای موسسه فرهنگی تک منظوره حداقل 2 نفر و برای موسسه فرهنگی چند منظوره حداقل 3 نفر می باشد.
اعضای هیئت موسس باید دارای تابعیت ایرانی باشند
حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن برای اعضای هیئت موسس الزامی است
داشتن مهارت یا سابقه فعالیت در زمینه فعالیت شرکت برای اعضای هیئت موسس الزامی است
افراد مجرد که به عنوان هیئت موسس معرفی می شوند؛ باید حداقل 27 سال سن داشته باشند، در حالی که این شرط سنی برای افراد متاهل معرفی شده به برای هیئت موسس حداقل 25 سال سن می باشد.
ارائه کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت از خدمت برای آقایانی که به عنوان هیئت موسس معرفی می شوند
ارائه گواهی عدم سو پیشینه از مراجع ذی صلاح برای اعضای هیئت مدیره
وجود امکانات کافی برای فعالیت مورد نظر موسسه
ثبت موسسه در سامانه جامع ثبت شرکت ها که این امر به نوبه خود مستلزم ثبت نام در سامانه ثنا، پرداخت هزینه های لازم و... می باشد.
لازم به ذکر است مواردی نظیر ورشکستگی به تقصیر یا ورشکستگی به تقلب موجب رد صلاحیت اشخاص فوق می گردد. علاوه بر شرایطی که برای متقاضی لازم است، جهت به ثبت رسیدن موسسه فرهنگی مذهبی نیز وجود مجوز نیز ضروری است. برای دریافت مجوز شخص می بایست به سامانه maraakez.ir مراجعه نماید.
مدارک لازم برای ثبت موسسه فرهنگی آموزشی
همانطور که بیان شد به منظور ثبت موسسه فرهنگی وجود شرایط و ارائه مدارکی لازم است. پس از بررسی شرایط لازم برای ثبت موسسه فرهنگی و سامانه ثبت موسسه فرهنگی تک منظوره، اکنون در این قسمت از مقاله مدارک لازم برای ثبت موسسه فرهنگی آموزشی بررسی می شود. برخی مدارک لازم برای ثبت موسسه فرهنگی آموزشی عبارت است از:
تکمیل فرم تقاضا نامه ثبت (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
کپی برابر اصل مدارک احراز هویت (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضا (برای دریافت مجوز)
کپی برابر اصل کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم برای آقایان (برای دریافت مجوز)
گواهی عدم سو پیشینه و عدم اعتیاد برای مدیر مسئول (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
4 قطعه عکس 4×3 کامل پشت نویسی شده (برای دریافت مجوز)
ارائه صورت جلسه اولین جلسه هیئت مدیره (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
ارائه اساسنامه (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
ارائه مجوز در زمینه مرتبط با موضوع موسسه (برای ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها)
شایان ذکر است تمامی مدارک ذکر شده می بایست در کاغذ A4 ارائه شود. همچنین بیان شد، یکی از مدارک لازم به منظور به ثبت رساندن موسسه فرهنگی آموزشی ارائه اساسنامه می باشد. در اساسنامه می بایست اهداف موسسه و مصادیق فعالیت شرکت، ارکان شرکت همراه با حدود و وظایف آن ها، طریقه اداره، سرمایه اولیه و نحوه تقسیم سود و زیان و چگونگی انحلال بیان شود.
مراحل و نحوه ثبت موسسه فرهنگی وزارت ارشاد
اولین مرحله از مراحل ثبت موسسات غیرتجاری، نظیر ثبت موسسه فرهنگی وزارت ارشاد ثبت درخواست تایید نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. انجام کلیه مراحل تایید نام در سایت ثبت شرکت ها، به صورت اینترنتی صورت گرفته و به صورت کاملا رایگان می باشد. به منظور آگاهی متقاضیان از مراحل و نحوه ثبت موسسه فرهنگی وزارت ارشاد در این سایت، در این بخش، مراحل و نحوه ثبت موسسه فرهنگی وزارت ارشاد به همراه راهنمای تصویری آن ارائه گردیده است.
به منظور ثبت کلیه موسسات، شخص در ابتدا می بایست آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد شود. پس از آن، داوطلب لازم است که بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که بر روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک نموده و گزینه ادامه که در پایین صفحه قرار گرفته را انتخاب نماید.
پس از آن، نوبت به انتخاب نوع شخصیت حقوقی می رسد. در صورتی که داوطلب تمایل به ثبت موسسه را دارد، می بایست از میان گزینه های نمایش داده شده؛ بر روی گزینه "موسسه غیر تجاری" کلیک نماید.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی موسسه هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات موسسه وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه ها به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات داوطلب است.
درگام بعدی، فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت موسسه را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام موسسه لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت موسسه را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین شود. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می گردد. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در قسمت مربوطه وارد گردد.
پس از آن در مرحله بعدی، شخص لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت موسسات غیرتجاری به سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد. همچنین در صورتی که مدیران شرکت در این قسمت حساب کاربری ثنا نداشته باشند، امکان ورود به مرحله بعد برای متقاضی امکان پذیر نخواهد بود.
پس از درج اطللاعات مدیران، شخص لازم است که اطلاعات مربوط به شعب، نام روزنامه کثیرالانتشار و اساسنامه موسسه را نیز تکمیل نموده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال دارد. با ارسال اطلاعات، سامانه جامع ثبت موسسات غیر تجاری، یک کد پیگیری منحصر به فرد به درخواست متقاضی اختصاص داده که می توان از طریق آن، برای پیگیری امور اقدام نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت موسسات غیر تجاری فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت موسسه را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. به موجب ماده 7 آیین نامه اصلاحی ثبت تشكیلات و موسسات غیر تجاری، در صورتی كه ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد كه تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد، دفتر اداره ثبت موسسات به متقاضی اخطار می دهد كه نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع كند.
چنانچه در ظرف مدت مذكور، متقاضی اقدامی برای رفع نواقص نكند و یا اصولا تقاضای ثبت غیر قابل قبول باشد، رئیس اداره ثبت شركت ها اقدام به رد آن خواهد كرد در شهرستان ها این اقدام بر عهده ادارات ثبت می باشد. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت موسسات غیر تجاری را طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت موسسه در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت موسسه به اتمام رسد.
مجوز موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی
موسسه فرهنگی می تواند در حوزه های مختلفی از جمله آموزش های فرهنگی و هنری، پزوهش ها، جشنواره ها و سمینار ها فعالیت داشته باشند. اما سوالی که در این قسمت مطرح می شود این است که مجوز موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی چگونه و از طریق کدام نهاد صادر می شود؟
مجوز موسسه فرهنگی، هنری از سوی وزارت ارشاد صادر می شود. وزارت ارشاد علاوه بر صدور مجوز برای موسسات فرهنگی، هنری و آموزشی، وظیفه نظارت بر این موسسات را نیز بر عهده دارد. همچنین این نهاد می تواند در صورت احراز عدم رعایت شرایط قانونی یا مشاهده تخلف مجوز موسسه فرهنگی، هنری و آموزشی را باطل نماید.
در حال حاضر، مجوز ثبت موسسه فرهنگی از طریق سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی به صورت آنلاین صادر می شود. پس از انجام مراحل لازم در سامانه و ارائه فایل اساسنامه و ابلاغیه تاسیس به اداره ثبت شرکت ها، مجوز موسسه فرهنگی ظرف یک ماه صادر می شود و موسسان از زمان اعلام موافقت صدور مجوز در سامانه، یک ماه مهلت دارند تا اساسنامه ارائه شده را بر اساس شرایط وزارت ارشاد تکمیل نمایند. شایان ذکر است مدت اعتبار مجوز ثبت موسسه فرهنگی هنری پس از صدور توسط وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی تا ثبت موسسه در اداره ثبت شرکت ها ۶ ماه می باشد.
هزینه موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره
همانطور که بیان شد برای به ثبت رساندن موسسه فرهنگی، انجام مراحل، شرایط و ارائه مدارکی لازم است. همچنین ثبت موسسه فرهنگی مانند ثبت هر موسسه دیگری نیاز به پرداخت هزینه هایی دارد که اطلاع از این هزینه ها دغدغه بسیاری از افرادی که قصد ثبت این موسسه را دارند؛ محسوب می شود. از این رو در این قسمت از مقاله هزینه موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره مورد مطالعه قرار می گیرد.
هزینه های مرتبط با ارائه تقاضا نامه و ثبت آن در سامانه، هزینه های مرتبط با انتشار آگهی تاسیس موسسه در روزنامه رسمی، حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل از جمله هزینه هایی است که به منظور به ثبت رساندن موسسه فرهنگی چند منظوره و تک منظوره می بایست پرداخت شود.
لازم به ذکر است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هزینه ای برای صدور مجوز دریافت نمی کند. همچنین مدت اعتبار مجوز برای موسسات تک منظوره یک ساله و مدت اعتبار مجوز برای موسسات چند منظوره در ابتدا، یک ساله صادر می شود و در صورت عملکرد مثبت موسسه به صورت چهار سال یک بار تمدید می شود.
تفاوت موسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره
تاکنون به بررسی موسسات فرهنگی، شرایط، مدارک و مراحل ثبت آن ها پرداخته و توضیحاتی در خصوص موسسات فرهنگی تک منظوره و چند منظوره ارائه نمودیم. اکنون قصد داریم به بررسی تفاوت موسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره بپردازیم. اولین تفاوت موسسات فرهنگی تک منظوره و چند منظوره در نحوه تاسیس این نوع موسسه هاست و با توجه به فعالیتشان باید مجوز خاص خود را ارائه دهند.
واضح ترین تفاوت موسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره این است که موسسات تک منظوره تنها با یک هدف تاسیس شده اند و به یک فعالیت مشغولند، ولی موسسات چن منظوره ممکن است به چند فعالیت بپردازد. مثلا موسسه فرهنگی ای که در زمینه امور فرهنگی و مذهبی فعالیت داشته چند منظوره می باشد و اگر یک موسسه تنها فعالیت فرهنگی داشته باشد، تک منظوره است.
یکی دیگر از تفاوت های موسسات تک منظوره با موسسات چند منظوره در روش تقسیم حاصل از فعالیت موسسه می باشد. در موسسات تک منظوره، سود حاصله بین سهامداران موسسه تقسیم می شود. حال آن که در موسسه های چند منظوره با توجه به فعالیت آن ها باید صرف توسعه و افزایش ارزش کار و فعالیت فرهنگی شود.
سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی و هنری
برای درخواست صدور مجوز فعالیت موسسات فرهنگی سامانه ای تحت عنوان سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی و هنری به نشانی maraakez.ir فراهم شده است. اشخاص و موسساتی که قصد دریافت مجوز را داشته باشند می توانند با ورود و ثبت نام در این سامانه درخواست صدور مجوز خود را ثبت نمایند.
علاوه بر سامانه صدور مجوز موسسات فرهنگی، برای درخواست صدور مجوز، اشخاص می توانند با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز ها به نشانی mojavez.ir نیز اقدام نمایند. به این منظور می بایست پس از ورود به سامانه با تلفن همراه مدیر عامل اطلاعات مربوط به موسسه وارد شده و عنوان مجوز مورد نظر جستجو شود. پس از تایید نهایی درخواست می بایست نسبت به ارائه مدارک اقدام شود.
درآمد موسسه فرهنگی هنری
موسسات فرهنگی هنری با ارائه خدمات فرهنگی و هنری مشغول به کار می باشند. یکی از مهمترین منابع درآمد موسسه فرهنگی هنری ارائه خدمات به مردم و دریافت وجه در قبال این خدمات می باشد. در موسسات فرهنگی هنری معمولا پیشنهاد می شود مبلغی از درآمد ناخالص موسسه به عنوان پاداش به افراد موثر پرداخت شود.
یکی دیگر از روش های کسب درآمد موسسات فرهنگی از طریق انعقاد قرارداد و انجام پروژه توسط نیروی انسانی موسسه می باشد. مورد بعدی که در کسب سود و درآمد موسسه های فرهنگی و هنری اهمیت دارد؛ برآورد هزینه های مختلف از جمله هزینه های عملیاتی، هزینه های دفتر کار مخارج پرسنلی و... می باشد.
موارد مذکور نه تنها در موسسات فرهنگی و هنری بلکه در اکثر مشاغل گروهی باید مورد محاسبه بوده و برآورد شود. برای مثال در ثبت موسسه مالی و اعتباری متقاضیان باید موارد مختلف از جمله شرایط مراحل، میزان بازدهی و کسب سود را برآورد کرده و سپس اقدام به ثبت نمایند. برای آشنایی بیشتر با ثبت موسسه مالی و اعتباری مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت موسسه فرهنگی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ثبت موسسه فرهنگی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. تفاوت موسسات تک منظوره با چند منظوره در روش تقسیم سود حاصل از موسسه است.