برای مشاوره مراحل ثبت تصویب اساسنامه جدید
برای مشاوره مراحل ثبت تصویب اساسنامه جدید
تمامی شرکت ها اعم از دولتی و غیر دولتی به اساسنامه نیاز دارند و شرکت بدون اساسنامه، از حیث حقوقی قابل پذیرش نیست. اساسنامه شرکت در حقیقت سندی است که به آن اعتبار می دهد و در آن خط مشی و سرمایه شرکت، هدف و نحوه فعالیت و وظایف هر یک از اعضای شرکت، هیئت مدیره، مجامع عمومی و بازرسان شرکت و تعداد مدیران، نحوه انتخاب، مدت ماموریت و چگونگی تعیین جانشین مدیرانی که فوت یا استعفاء نموده و یا محجور و معزول می شوند، معین می گردد.
حال ممکن است سهامداران شرکت قصد داشته باشند که اساسنامه جدیدی را برای شرکت تصویب کنند و جایگزین اساسنامه قبلی نمایند. این امر مستلزم رعایت شرایط و تهیه مدارکی می باشد. بنابراین؛ اطلاع از این شرایط و مدارک تصویب اساسنامه جدید، امری ضروری و دارای اهمیت برای متقاضیان می باشد.
از همین رو؛ در این مقاله سعی شده است که در ابتدا سایت تصویب اساسنامه جدید معرفی شود و در ادامه به شرایط و مدارک لازم برای تصویب اساسنامه جدید اشاره خواهد شد. سپس مراحل ثبت و نحوه تصویب اساسنامه جدید و هزینه ثبت آن مورد مطالعه قرار می گیرد. همچنین، برای آشنایی کاربران نمونه ای از صورتجلسه تصویب اساسنامه جدید شرکت سهامی خاص آورده شده است و در نهایت، در خصوص آگهی آخرین اساسنامه تصویب شده شرکت صحبت می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد همراه ما باشید.
سایت تصویب اساسنامه جدید شرکت
یکی از مهم ترین تغییرات شرکت مربوط به اساسنامه جدید شرکت می باشد که می بایست این تغییر به ثبت برسد. حال ممکن است برخی از اشخاص با سایتی که اساسنامه جدید باید در آن به ثبت برسد؛ آشنایی نداشته باشند. به همین دلیل، در این بخش به معرفی سایت تصویب اساسنامه جدید شرکت پرداخته می شود.
همه تغییرات شرکت از جمله تصویب اساسنامه جدید، باید در سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir به ثبت برسد. این سایت توسط سازمان ثبت اسناد و املاک راه اندازی شده و در حال حاضر، زیر نظر قوه قضائیه می باشد و خدمات مختلفی را به کاربران خود ارائه می دهد. اشخاص می توانند بدون ثبت نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها از خدمات این سایت بهره مند شوند.
خدمات و امکانات سامانه ثبت شرکت ها شامل تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت صورت جلسه تغییرات، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی، اظهارنامه دفتر ثبت تجارتی، پیگیری و انصراف درخواست می باشد. بنابراین اشخاص با انتخاب ثبت صورتجلسه تغییرات در این سامانه، می توانند اساسنامه جدید خود را به ثبت برسانند.
شرایط تصویب اساسنامه جدید
اساسنامه شرکت در واقع یک نوع سند مخصوص شرکت است که در آن، در خصوص چگونگی اداره شرکت و روابط بین شرکا تعیین تکلیف می شود و سهامداران می توانند تحت وجود شرایطی اساسنامه جدیدی برای شرکت خود تصویب کنند. شرایط تصویب اساسنامه جدید به شرح زیر می باشد:
مطابق قانون تجارت هرگونه تغییر در اساسنامه در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد. در واقع این مجمع به امور مهم و حیاتی در شرکت ها رسیدگی می کند. بنابراین، برای تصویب اساسنامه جدید باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و همچنین نصاب رسمی تشکیل جلسات در این مجمع بدین صورت می باشد که باید دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رای دارند، حاضر شوند.
اگر در اولین دعوت، اکثریت مذکور حاصل نشد؛ در دعوت دوم، حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رای دارند، ضروری است و جلسه دوم به شرطی رسمیت می یابد که در دعوت دوم، نتیجه دعوت اول قید شود. توجه به این نکته ضروری است که مجمع عمومی فوق العاده تنها تا دو نوبت دعوت می شود و اگر در دعوت دوم اکثریت مذکور حاصل نشود، سهامداران برای بار سوم دعوت نمی شوند، بلکه مجددا از نو و با نصاب جلسه اول باید دعوت شوند.
پس از آن که مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شد، باید در خصوص تصویب اساسنامه جدید رای گیری شود. به موجب ماده 85 لایحه اصلاحی قانون تجارت، تصمیمات در مجمع عمومی فوق العاده، مانند مجمع عمومی موسس، همواره به اکثریت دو سوم آرا حاضر در جلسه رسمی خواهد رسید. سپس باید توسط منشی جلسه، صورتجلسه ای تنظیم شود و به امضا تمام اعضای هیات رییسه برسد. در نهایت؛ چنانچه موسسین تصمیم به تغییر کل اساسنامه و تصویب و جایگزینی اساسنامه جدید داشته باشند؛ بایستی اساسنامه جدید را که به تایید مجمع رسیده باشد، در سامانه جامع ثبت شرکت ها به ثبت برسانند تا به عنوان اساسنامه جدید تایید و جایگزین اساسنامه قبلی گردد.
مدارک لازم برای تصویب اساسنامه جدید شرکت با مسئولیت محدود
در بخش های قبل بررسی شد که شرایط تصویب اساسنامه جدید شرکت شامل چه مواردی است و افراد برای ثبت صورتجلسه اساسنامه جدید باید به سامانه اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنند. در ادامه باید گفت در این راستا، شخص ملزم است مدارکی را تهیه نماید. مدارک لازم برای تصویب اساسنامه جدید شرکت با مسئولیت محدود و سایر شرکت ها، به شرح زیر است:
کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه تمام شرکا
اسامی تمام شرکا همراه با میزان سهام آن ها
ارائه اصل نمونه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده با امضاء هیات رئیسه
لیست حاضرین در مجمع با امضاء کلیه سهامداران
ارائه برگ نمایندگی (اگر سهامداران شرکت اشخاص حقوقی هستند.)
ارائه مستندات مربوط به تشریفات برگزاری جلسه مجمع عمومی فوق العاده
ارائه کد ثنا برای تمام اعضای شرکت الزامی است.
ارائه تصویر روزنامه رسمی که آخرین تغییرات شرکت در آن ثبت شده است و ارائه تصویری از آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی.
همچنین مدارک دیگری هم در این زمینه، باید توسط متقاضی تهیه شود. در صورتی که مجمع مذکور در دو نوبت برگزار شده است، اصل آگهی دعوت نوبت اول و دوم نیز الزامی می باشد. علاوه بر این، درمواردی که تصویب اساسنامه جدید متضمن، تغییر موضوع فعالیت می باشد، می بایست مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح اخذ گردد.
مراحل و نحوه تصویب و ثبت اساسنامه جدید
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد، تصویب اساسنامه جدید در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد و باید نمونه صورتجلسه این مجمع در سامانه ثبت شرکت ها به ثبت برسد. به همین دلیل، در این بخش از مقاله، به مراحل و نحوه تصویب و ثبت اساسنامه جدید به همراه راهنمای تصویری آن پرداخته شده است. این مراحل به شرح زیر می باشد:
ثبت تغییرات شرکت، از جمله تصویب اساسنامه جدید، مستلزم تنظیم و ارائه صورت جلسه متناسب با موضوع تغییر می باشد. تنظیم صورت جلسه مهم ترین بخش ثبت تغییرات شرکت می باشد. به منظور ثبت تصویب اساسنامه جدید، فرد در ابتدا می بایست به آدرس سامانه ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و گزینه "صورتجلسه تغییرات" را انتخاب نماید. در این قسمت می توان به دو روش یعنی، با شناسه ملی یا بدون شناسه ملی به ثبت تغییرات شرکت اقدام نمود.
در مرحله بعدی، شخص می بایست اداره کل استان و واحد ثبتی آن را از میان گزینه های نمایش داده شده، انتخاب نماید. پر کردن فیلد های دارای ستاره قرمز رنگ، برای ورود به بخش بعدی کافی می باشد.
در مرحله بعد، کاربر لازم است که اطلاعات مربوط به جلسه مثل نوع فرم صورتجلسه شرکت، ساعت، تاریخ و ... را مطابق صورت جلسه در قسمت مربوطه وارد نماید.
پس از آن، شخص می بایست تک تک دستور جلسات را در این قسمت اضافه نماید. توجه به این نکته ضروری است که لازم نیست که برای هر تغییر یک درخواست جداگانه ثبت نمود و می توان تمام دستور جلسات یک صورت جلسه را به طور یک جا در این قسمت وارد نمود.
در مرحله بعدی، داوطلب می بایست اطلاعات اشخاص حاضر در جلسه و سمت آن ها را وارد نماید و بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
پس از آن، شخص لازم است که نوع ارتباط افرادی که در جلسه دارای سمت بوده اند و فرد در مرحله پیشین، اسامی آن ها را ثبت نموده است، مشخص کند.
در این مرحله، شخص می بایست اطلاعات وارد کرده را مجددا کنترل نموده و در صورت اطمینان گزینه پذیرش نهایی را انتخاب کند.
پس از تایید و ارسال درخواست، سامانه ثبت شرکتها یک رسید پذیرش را در اختیار فرد قرار می دهد. پس از آن لازم است که شخص، مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به اداره ثبت شرکت ها پست نماید. پس از رسیدن مدارک به دست بخش داده آمایی اداره ثبت، این قسمت، مدارک متقاضی را بررسی نموده و در صورت کامل بودن مدارک آن را به کارشناسان مربوطه ارجاع می دهد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
کارشناس با توجه به اطلاعات درج شده در درخواست و مدارک و اسناد ارسالی، به رد یا تایید یا دادن اخطار رفع نقص به متقاضی اقدام می نماید. در صورت تایید کارشناس و امضای رئیس اداره، درخواست تغییرات باید در روزنامه رسمی آگهی شود. پس از روزنامه نمودن آگهی و دریافت شماره مکانیزه آن، فرآیند ثبت درخواست تغییرات شرکت به پایان می رسد.
هزینه تصویب و ثبت اساسنامه جدید
پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای تصویب اساسنامه جدید و آموزش مراحل ثبت آن در سامانه جامع ثبت شرکت ها، نوبت به هزینه تصویب و ثبت اساسنامه جدید می رسد. قاعدتا این امر مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد که ضروری است که شخص نسبت به این هزینه ها آگاهی داشته باشد.
با توجه شرایط اقتصادی و تغییر تعرفه ها نمی توان یک هزینه ثابتی را در این خصوص بیان کرد و توصیه می شود برای اطلاع دقیق از هزینه ها به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه شود، اما به طور کلی، هزینه های تصویب و ثبت اساسنامه جدید شامل هزینه حق الوکاله وکیل و حق الثبت نمونه صورتجلسه، هزینه آگهی دعوت روزنامه کثیرالانتشار در صورت تشکیل جلسه با حضور حداکثر شرکا و هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست می باشد.
لازم به ذکر است که هزینه انتشار آگهی تغییرات شرکت از جمله تصویب اساسنامه جدید در روزنامه کثیر الانتشار با توجه به این که کدام روزنامه انتخاب شده باشد، تفاوت دارد؛ زیرا که روزنامه های مشهور و پرتیراژ کشور دارای هزینه چاپ بیشتری نسبت به سایر روزنامه ها می باشند.
نمونه صورتجلسه تصویب اساسنامه جدید شرکت سهامی خاص
در بخش های قبلی، سایت تصویب اساسنامه جدید انواع شرکت ها، شرایط و مدارک لازم و نحوه تصویب آن مورد مطالعه قرار گرفت و به انواع هزینه ها برای تصویب و ثبت اساسنامه جدید اشاره شد. حال ممکن است بعضی از اشخاص با شکل ظاهری این صورتجلسه آشنایی نداشته باشند که به همین دلیل، نمونه صورتجلسه تصویب اساسنامه جدید شرکت سهامی خاص در زیر بارگذاری شده است که کاربران می توانند در صورت تمایل از آن استفاده کنند.
- نویسنده: اشاثبت
- حجم: 60.9 KB
- منبع: اشاثبت
در این صورت جلسه باید مشخصاتی از جمله مشخصات اعضای شرکت کننده در جلسه، دستور جلسه، مطالب مطرح شده در جلسه، تصمیمات اتخاذ شده در جلسه، زمان شروع و پایان جلسه، محل برگزاری جلسه و در صورت موکول شدن ادامه گفتگو به جلسه بعدی، زمان و مکان و ترتیب بعدی درج شود.
آگهی آخرین اساسنامه تصویب شده شرکت
در ابتدا، باید گفت که بعد از اتمام فرآیند ثبت صورتجلسه اساسنامه جدید، شرکت ها موظف هستند که آن صورتجلسه را در سایت روزنامه رسمی منتشر کنند. این الزام به این دلیل است که هر کسی قصد داشت با شرکت همکاری داشته باشد؛ در سریع ترین زمان ممکن بتواند به تمامی این اطلاعات دسترسی داشته باشد. بنابراین، نحوه اطلاع از آگهی آخرین اساسنامه تصویب شده شرکت به شرح زیر می باشد:
در ابتدا شخص می بایست سایت روزنامه رسمی به نشانی rrk.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و وارد سایت شود. پس از این که شخص متقاضی وارد سایت روزنامه رسمی شد، باید گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را انتخاب کند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر برای کاربر به نمایش در می آید.
در این قسمت، تنها وارد نمودن فیلد ستارده دار یعنی نام شرکت یا متن آگهی، کفایت کرده و نیازی نیست که سایر اطلاعات شرکت وارد شود. پس از آن می بایست بر روی گزینه جستجو کلیک نمود، تا آگهی های شرکت مورد نظر برای فرد به نمایش درآید. همچنین، امکان دانلود فایل آگهی به صورت پی دی اف نیز برای کاربر فراهم شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت تصویب اساسنامه جدید در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از مراحل ثبت تصویب اساسنامه جدید پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. مجمع عمومی فوق العاده