برای مشاره مراحل و شرایط دریافت کد اقنصادی شرکت
برای مشاره مراحل و شرایط دریافت کد اقنصادی شرکت
اخذ کد اقتصادی یکی از اصلی ترین مسائلی است که بعد از تاسیس یک شرکت می بایست برای دریافت آن اقدام نمود. بدون وجود این کد، شخص حقوقی قادر به انجام بسیاری از امور مثل پرداخت مالیات، شرکت در مناقصات، اخذ کارت بازرگانی و... نخواهد بود. کد اقتصادی شرکت، برای هر شرکت به طور اختصاصی صادر گردیده و منحصر به فرد می باشد.
برای دریافت کد اقتصادی، شخص حقوقی می بایست دارای شرایطی بوده و مدارکی را از پیش تهیه نماید. از طرف دیگر، از آن جایی که بخشی از فرآیند دریافت کد اقتصادی، از طریق سامانه، صورت می گیرد، لازم است که اشخاص با جزئیات و آدرس این سایت آشنایی داشته باشند. از این رو، پرداختن به چگونگی و نحوه دریافت کد اقتصادی شرکت، برای تمامی افراد مشغول به تجارت و مشمولان مالیات امری ضروری می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که کد اقتصادی شرکت چیست؛ سامانه و ورود به سایت پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی به شرایط دریافت شماره اقتصادی بپردازیم. سپس در خصوص مراحل پیش ثبت نام و نحوه دریافت کد اقتصادی شرکت صحبت خواهیم کرد و در انتها، مدارک لازم برای اخذ این کد را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
کد اقتصادی شرکت چیست
بعد از تشکیل شرکت، شخص حقوقی به مدت دو ماه فرصت دارد تا برای دریافت کد اقتصادی و پرداخت حق تمبر اقدام نماید. در این میان ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که کد اقتصادی شرکت چیست و ماهیت آن چه می باشد. از این رو، این بخش از مقاله به بیان تعریف کد اقتصادی شرکت و موارد استفاده آن، اختصاص داده شده است.
کد اقتصادی شرکت در واقع، شماره ای دوازده رقمی است که نشان می دهد، شخص حقوقی در اداره مالیاتی حوزه مربوطه، دارای پرونده مالیاتی است. به عبارت دیگر، سازمان امور مالیات، اشخاص حقوقی را با کد اقتصادی آن ها می شناسد. بدون دریافت کد اقتصادی، شخص قادر نخواهد بود که برای رد اظهارنامه مالیاتی خود، در اداره مالیات اقدام نموده و این امر، منجر به اعمال جریمه، از سوی مراجع مربوطه خواهد شد. هم چنین، در پاسخ به این پرسش که کد اقتصادی چند رقمی است؛ می توان گفت که این کد یک شماره دوازده رقمی می باشد.
همچنین؛ عقد هر گونه قرارداد با سایر اشخاص حقیقی و حقوقی، شرکت در مزایدات و مناقصات و ارائه اظهارنامه های عملکرد سالیانه و فصلی (ارزش افزوده) بدون وجود این کد امکان پذیر نخواهد بود. همانطور که پیش تر بیان شد، اخذ کد اقتصادی برای تمام فعالان اقتصادی و تجاری (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) امری الزامی می باشد و کلیه اشخاص حقوقی که در دامنه شمول قانون مالیات های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار می گیرند، می بایست برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند.
سامانه و ورود به سایت پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی
اشخاص برای دریافت کد اقتصادی شرکت باید به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانه و ورود به سایت پیش ثبت نام و ثبت نام کد اقتصادی اقدام نمایند. به این منظور باید در ابتدا وارد سامانه خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir شوند.
در مرحله بعدی گزینه دریافت اطلاعات کاربری را مطابق تصاویر زیر انتخاب کرده و مشخصات شرکت را وارد نمایند.
پس تکمیل فیلد های مربوطه، برای شرکت نام کاربری و کلمه عبور ارسال می گردد، با نام کاربری و کلمه عبور از فیلد ورود به سامانه، وارد سایت می شوند.
پس از ورود به سامانه با انتخاب گزینه ایجاد پرونده مالیاتی جدید از وسط صفحه وارد صفحه پیش ثبت نام خواهند شد. در صفحه پیش ثبت نام سایراطلاعات شرکت همچون کد پستی را باید وارد نمایند. در ادامه فیلد های شغلی و مشخصات اعضای هیئت مدیره شرکت را وارد کنند. پس از طی کردن مراحل ثبت نام، کد اقتصادی شرکت را دریافت خواهند کرد.
شرایط دریافت شماره کد اقتصادی شرکت
برای دریافت کد اقتصادی شرکت ها، شخص می بایست شرایط و ضوابط ذکر شده در این زمینه را دارا باشد. بدون وجود ضوابط مذکور، دریافت کد اقتصادی برای شرکت، امکان پذیر نخواهد بود. به جهت آشنایی علاقمندان، با این ضوابط، در این بخش از مقاله، شرایط دریافت کد اقتصادی شرکت ها بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
تکمیل مراحل ثبت درخواست در سامانه امور مالیاتی کشور
در دسترس بودن و ارائه کلیه مدارک هویتی اعضا هیات مدیره
در دسترس بودن و ارائه کلیه مدارک شرکت
دارا بودن گواهی امضاء از دفترخانه اسناد رسمی
داشتن پروانه بهره برداری یا مجوز تاسیس شرکت
در دسترس بودن و ارائه آگهی روزنامه آخرین تغییرات شرکت
پیرو ابلاغ اصلاحیه مواد فصل دوم آیین نامه اجرایی موضوع تبصره 3 ماده 169 قانون مالیات های مستقیم و با توجه به الکترونیکی شدن و هوشمند سازی مراحل سامانه ثبت نام الکترونیک، از این پس؛ حضور مودی در محل اداره امور مالیاتی مربوطه جهت تکمیل ثبت نام و تشکیل پرونده، ارائه مدارک ثبت نام و ... ضرورت نداشته و کلیه فرآیندها باید به صورت الکترونیکی و از راه دور صورت می پذیرد. در قسمت بعدی مقاله، به مراحل و نحوه دریافت کد اقتصادی شرکت پرداخته شده است.
مراحل پیش ثبت نام و دریافت کد اقتصادی شرکت
همانطور که بیان شد، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مكلفند به ترتیبی كه سازمان امور مالیاتی كشور اعلام می نماید به سامانه ثبت نام مودیان و تخصیص شماره اقتصادی به نشانی tax.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت نام و درخواست شماره اقتصادی اقدام نمایند. به منظور آشنایی علاقمندان با مراحل پیش ثبت نام و نحوه دریافت کد اقتصادی شرکت، در این بخش، فرآیند دریافت کد اقتصادی برای شرکت ها به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است.
به منظور دریافت شماره اقتصادی، شخص لازم است که آدرس سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به این ترتیب به صفحه اصلی سایت مطابق تصویر زیر وارد شود. پس از آن فرد می بایست از منو بالا، بر روی گزینه خدمات اصلی مالیاتی کلیک نماید.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر نشان داده می شود که شخص می بایست بر روی گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک کلیک نماید.
پس از کلیک بر روی این گزینه، فرد به صفحه شروع فرآیند ثبت نام هدایت می شود که لازم است در این مرحله، شخص بر روی گزینه ورود به ثبت نام کلیک کند.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که تصویر کد امنیتی، نوع مودی و شناسه ملی خود را در قسمت مربوطه وارد نماید. برای ثبت نام شرکت ها، نوع مودی می بایست "حقوقی" بوده و شناسه ملی نیز در قسمت مشخص شده، وارد شود.
در صورتی که شخص پیش از این در سامانه سازمان امور مالیاتی، ثبت نام ننموده است، لازم است که بر روی گزینه پیش ثبت نام کلیک نماید.
پس از انتخاب این گزینه صفحه ای مطابق تصویر زیر برای کاربر نمایش داده می شود که فرد می بایست با وارد نمودن کد پستی اقامتگاه قانونی و کد امنیتی به مرحله بعدی راه یابد.
در صفحه نخست سامانه پیش ثبت نام، توضیحات لازم پیرامون این سامانه درج شده است. پس از آن شخص می بایست از منو سمت راست، گزینه پیش ثبت نام الکترونیک را انتخاب نماید.
در مرحله بعد، ثبت شماره موبایل و تایید آن با ثبت کد فعال سازی اجباری می باشد. پس از ورود شماره موبایل یک کد رمز برای شماره همراه مودی ارسال می گردد که می بایست مودی کد دریافتی را در قسمت مورد نظر ثبت نموده و گزینه ثبت کد فعالسازی را کلیک نماید.
پس از آن اطلاعات مودی اصلی از ثبت احوال استعلام می شود. شخص باید به این منظور بر روی گزینه استعلام اطلاعات و ادامه کلیک کند.
در این قسمت اطلاعات استعلام شده قابل مشاهده می باشد و مودی می بایست برای انجام ادامه فرآیند ثبت نام الکترونیک اقدام به تکمیل اطلاعات نماید.
پس از آن، مودی باید با کلیک بر روی گزینه ویرایش اطلاعات اولیه می بایست اطلاعات مورد نیاز برای اشخاص حقوقی و تشکل ها (اطلاعات ثبتی، محل ثبت، نوع شرکت، شماره اقتصادی قدیم) را ثبت نماید. پس از تکمیل اطلاعات شخص باید بر روی گزینه ثبت کلیک نماید.
در مرحله بعدی و پس از ثبت اطلاعات، کلید تایید نهایی برای فرد نمایش داده می شود که فرد می بایست بر روی آن کلیک نماید.
پس از فشردن کلید عنوان شده، تمامی اطلاعات فرد در یک صفحه به صورت فشرده نمایش داده خواهد شد. این اطلاعات حاوی کد رهگیری ثبت نام نیز می باشد. چنانچه اطلاعات مورد تایید کاربر می باشد، لازم است که کلید تایید نهایی را مجدد کلیک نماید.
در صورت تایید اطلاعات یک پیامک حاوی نام کاربری و کلمه عبور برای فرد ارسال خواهد شد. این اطلاعات که به عنوان اطلاعات کاربری از آن ها یاد خواهد شد در بسیاری از سیستم های سازمان امور مالیاتی کشور کاربرد دارد. پس از دریافت اطلاعات کاربری، شخص میتواند وارد مرحله ثبت نام الکترونیکی شود. به این منظور شخص می بایست به صفحه زیر وارد شده و بر روی گزینه ورود به ثبت نام کلیک نماید.
پس از آن، کاربر می بایست نام کاربری و کلمه عبور خود را در قسمت های مربوطه وارد نموده و بر روی گزینه ورود کلیک نماید.
پس از ورود به سامانه و تکمیل نهایی اطلاعات و ارسال آن، اطلاعات الکترونیکی ثبت شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور بررسی شده و در صورت صحت آن، شخص می تواند از تمامی خدمات الکترونیک سایت از جمله دریافت کد اقتصادی بهره مند گردد. ثبت نام الکترونیک و در نهایت تخصیص شماره اقتصادی از طرف سازمان امور مالیاتی کاملا رایگان صورت می پذیرد و هرگونه درخواست وجوه به عنوان این سازمان از این بابت غیر قانونی است. همچنین شناسه ملی ویژه اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی منظور شده و مودی مکلف است از آن در کلیه معاملات خود استفاده نماید. در موارد ذیل كارت و شماره اقتصادی باطل می گردد:
فوت اشخاص حقیقی.
در صورت اعلام اشخاص حقیقی مبنی بر خاتمه فعالیت اقتصادی
انحلال اشخاص حقوقی ثبت شده پس از اتمام عملیات تصفیه و سایر اشخاص حقوقی پس از لغو مجوز ذیربط
صدور حكم مراجع قضایی مبنی بر ابطال كارت اقتصادی
استفاده از کد اقتصادی بعد از باطل شدن، در حکم سوء استفاده از شماره اقتصادی بوده و دارنده کارت و استفاده کننده از آن نسبت به مالیات بر درآمد و جرائم متعلقه مسئولیت تضامنی خواهند داشت. علاوه بر این، صدور کارت المثنی دارای محدودیت های قانونی بوده و سوء استفاده احتمالی از کارت مزبور رافع مسئولیت صاحب کارت نخواهد بود، مگر آن که خلاف آن از سوی مراجع قضایی اعلام شود.
مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی شرکت
در قسمت های گذشته، توضیحاتی پیرامون ماهیت و تعریف کد اقتصادی، کد اقتصادی چند رقمی است و شرایط و مراحل اخذ آن ارائه گردید و بیان شد که اخذ کد اقتصادی برای کلیه شرکت های فعال در حوزه تجارت امری الزامی تلقی می گردد. قبل از هرگونه اقدام به منظور دریافت کد اقتصادی، شخص لازم است که اسناد ضروری در این زمینه را تهیه نموده و در دسترس قرار دهد. مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی شرکت شامل موارد زیر می باشد:
تصویر شناسنامه و کارت ملی همه اعضا شرکت (سهامدارن یا شرکا)
گواهی امضا همه کسانی که در شرکت حق امضا دارند.
کپی مدارک اصلی شرکت (اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان شرکت، صورتجلسه هیات مدیره شرکت، روزنامه رسمی تاسیس شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت)
شماره حساب جهت ثبت نام در سایت اداره مالیات
توجه به این نکته ضروری است که عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله حسب مورد یا استفاده از شماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران یا استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود، مشمول جریمه ای معادل 10% مبلغ مورد معامله، خواهد بود. استفاده کنندگان از شماره اقتصادی دیگران نسبت به مالیات بر درآمد و همچنین جرائم موضوع این ماده با اشخاصی که شماره اقتصادی آنان مورد استفاده قرار گرفته، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و شرایط دریافت کد اقنصادی شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل و شرایط دریافت کد اقتصادی شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.