برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت کارگزاری بورس
برای مشاوره شرایط و مدارک ثبت شرکت کارگزاری بورس
شرکت های کارگزاری بورس شرکت هایی مالی در بازار بورس هستند که فعالیت آن ها خرید و فروش انواع اوراق بهادار می باشد. شرکت های کارگزاری غالبا در معاملات به نمایندگی از خریدار یا فروشنده سهام، خرید و فروش را انجام می دهند و در مقابل آن؛ دستمزد، کمیسیون یا حق کارگزاری دریافت می کنند.
امروزه با توجه به افزایش مشارکت و استقبال اشخاص از بازار بورس و تمایل مردم به معاملات بورسی، مراجعه افراد به شرکت های بورسی نیز بیش از پیش شده است. شرکت های کارگزاری بورس موجب سهولت و سرعت معاملات بورسی هستند و نقش بسیار مهمی در بازار بورس ایفا می کنند که به همین جهت؛ نیاز است که متقاضیان از شرایط و مدارک و نیز نحوه و دستورالعمل تاسیس این کارگزاری ها اطلاع داشته باشند.
در این مقاله، ابتدا به پاسخ این سوال که کارگزاری بورس چیست؛ پرداخته می شود. پس از آن شرایط گرفتن و اخذ کارگزاری بورس کالا و دستورالعمل تاسیس و نحوه ثبت شرکت کارگزاری بورس مورد بررسی قرار می گیرد. سپس در مورد مدارک لازم و مجوز برای کارگزاری بورس و هزینه و سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و ثبت شرکت کارگزاری بورس مطالبی بیان خواهد شد و در انتهای مقاله؛ در رابطه با اخذ نمایندگی کارگزاری بورس، مجوز کارگزاری بورس و سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارگزاری بورس اطلاعاتی ارائه می شود.
کارگزاری بورس چیست
برای پاسخ به این سوال که کارگزاری بورس چیست؛ باید به قانون بازار اوراق بهادار مراجعه شود. بنا بر تعریفی که قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی از شرکت کارگزاری بورس ارائه کرده است، کارگزاری بورس به اشخاص حقوقی گفته می شود که اوراق بهادار را برای دیگران و به حساب آن ها مورد معامله قرار می دهند. به عبارت دیگر شرکت کارگزاری بورس نهادی مالی است که از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز دریافت کرده و به فعالیت مالی قانونی در بازار بورس می پردازد و در واقع بین خریداران و فروشندگان نقش واسطه را ایفا می کند و معاملات مربوط به سهام، کالا، اوراق بهادار و اوراق مبتنی بر کالا را تسهیل می کنند و در مقابل مبلغی به عنوان کارمزد دریافت می نمایند.
کارگزاری های بورس برای انجام فعالیت های مالی؛ نیازمند اخذ موافقت اصولی از سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین مجوز تاسیس کارگزاری و مجوز فعالیت کارگزاری از سازمان بورس و اوراق بهادار هستند. علاوه بر موارد مذکور، کارگزاران بورس باید در کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار عضویت داشته باشند. انجام فعالیت بدون اخذ مجوزهای مذکور؛ ممنوع است.
در قانون بازار اوراق بهادار، مقصود از کارگزار شخص حقوقی است که کار خرید و فروش سهام و اوراق بهادار را به نمایندگی از جانب مشتریان انجام می دهد، اما برای این که دانست معنی دقیق کارگزاری بورس چیست؛ باید با تعریف عرفی آن نیز آشنا شد. برخلاف تعریف قانون بازار اوراق بهادار، در تعریف عرفی کارگزار بورس، به افرادی که در شرکت های کارگزاری فعالیت دارند و بر قوانین و مقررات بازار سرمایه مسلط هستند؛ نیز کارگزاری بورس گفته می شود. این اشخاص با علم مالی و اقتصادی خود می توانند بهترین اقدام را برای خرید و فروش اوراق بهادار و کالا در بورس بازارهای خارج از بورس را برای مشتریان انجام دهند.
شرایط گرفتن و اخذ کارگزاری بورس کالا
مطابق اهداف برنامه سوم و چهارم توسعه کشور، شورای عالی بورس موظف به راه اندازی و گسترش بورس های کالا شده است. بر مبنای قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و با تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس کالای ایران با درهم آمیختن بورس فلزات و بورس کالای کشاورزی تشکیل شد و پس از پذیره نویسی شرکت و برگزاری مجمع عمومی کار خود را زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز کرد. تمامی داد و ستدها در بورس کالا در قالب قراردادهای استاندارد انجام می گیرد. متقاضیان ثبت شرکت کارگزاری بورس باید شرایط گرفتن و اخذ کارگزاری بورس کالا را دارا باشند که این شرایط به شرح ذیل می باشد:
تادیه حداقل سرمایه لازم برای تاسیس شرکت به صورت نقد
داوطلب مدیرعاملی یا داوطلب عضویت در هیئت مدیره شرکت صلاحیت لازم را که سازمان بورس و اوراق بهادار تعیین می کند، داشته باشند.
بین میزان مشارکت متقاضی در سرمایه کارگزاری با آورده او تناسب وجود داشته باشد
بین سرمایه شرکت با شاخص سطح فعالیت به تصویب رسیده توسط هیئت مدیره سازمان تناسب وجود داشته باشد
پرسش نامه مشخصات داوطلب مدیرعاملی یا عضویت در هیات مدیره شرکت کارگزاری طبق دستورالعمل تایید صلاحیت حرفه ای مدیران نهادهای مالی تکمیل گردد
مبلغ سرمایه شرکت در حساب بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی مسدود شود و تاییدیه آن اخذ شود
ارائه صورت جلسه مجمع عمومی موسس شرکت کارگزاری بورس مبنی بر تصویب تاسیس شرکت کارگزاری، تعیین سرمایه، اعضا هیئت مدیره، حسابرس و بازرس شرکت
از دیگر از شرایط برای شرکت های کارگزاری بورس می توان به اخذ موافقت اصولی از سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد. علاوه بر این کارگزاری های بورس نیازمند به اخذ مجوز می باشند. شرکت های کارگزاری برای این که بتوانند فعالیت کنند باید جواز تاسیس کارگزاری و مجوز فعالیت کارگزاری را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ کنند.
شخص متقاضی پس از دریافت مجوز تاسیس کارگزاری از سازمان بورس و اوراق بهادار، باید ظرف مدت ۳ ماه شرکت سهامی خاص خود را تاسیس کند و مدارک لازم برای ثبت شرکت کارگزاری را به سازمان سبا تسلیم کند. در مرحله آخر شخص می تواند برای دریافت مجوز فعالیت اقدام نماید.
دستورالعمل تاسیس و نحوه ثبت شرکت کارگزاری بورس
اشخاصی که قصد ایجاد شرکت کارگزاری بورس را دارند، باید همانند سایر شزکت ها اقدام به ثبت این شرکت در سامانه ثبت شرکت ها بنمایند. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان؛ در این بخش از مقاله، دستورالعمل تاسیس و نحوه ثبت شرکت کارگزاری بورس مورد بررسی قرار گرفته است.
ثبت این نوع شرکت به این گونه است که ابتدا متقاضی ثبت شرکت باید نشانی سامانه ثبت شرکت ها را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن ، لازم است که از کادر بالا، عبارت تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت سهامی خاص، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت سهامی خاص هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت سهامی خاص به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت سهامی خاص را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت سهامی آن را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت شرکت سهامی خاص، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت سهامی خاص برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت سهامی خاص را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت سهامی خاص به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت سهامی خاص، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
مدارک لازم و مجوز برای کارگزاری بورس
برای تاسیس و ثبت شرکت های کارگزاری بورس مانند تمام شرکت های دیگر، لازم است تا متقاضیان ثبت شرکت مدارکی که برای ثبت شرکت لازم است را تهیه و اقدام به ثبت نمایند. علاوه بر این؛ لازم است تا موافقت اصولی سازمان بورس و مجوز تاسیس و مجوز فعالیت شرکت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ کند. مدارک لازم و مجوز برای کارگزاری بورس به شرح زیر است:
اظهارنامه شرکت سهامی خاص در دو برگ، تکمیل آن و امضاء ذیل اظهارنامه توسط کلیه ی سهامداران کارگذار
اساسنامه شرکت سهامی خاص در دو جلد که ذیل تمام صفحات آن به امضاء کلیه ی سهامداران رسیده باشد
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضاء سهامداران و بازرسین رسیده باشد
دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره که به امضاء مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین برابر اصل شود.
ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن جا باز شده است. در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیر نقدی باشد (اموال منقول و غیر منقول) ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتی که اموال غیر منقول، جزء سرمایه شرکت قرار داده شود؛ ارائه اصل سند مالکیت ضروری است.
ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت ها
کپی کارت ملی
تکمیل پرسشنامه مربوطه (برای اخذ مجوز سازمان بورس)
تاییدیه فنی و امنیتی سامانه ها، نرم افزارها و تجهیزات (برای اخذ مجوز سازمان بورس)
ارائه تصویر مصدق اسناد مالکیت املاک در تصرف شرکت کارگزاری (برای اخذ مجوز سازمان بورس)
صورت حساب های مالی سال مالی اخیر (برای اخذ مجوز سازمان بورس)
اظهار نظر حسابرس نسبت به صورت های مالی (برای اخذ مجوز سازمان بورس)
پس از احراز شرایط با تایید رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مجوز لازم برای فعالیت کارگزاری بورس و سرمایه گذاری برای مدت ۲ سال صادر خواهد شد. مجوز فعالیت صادر شده شامل مجوز فعالیت اصلی، فعالیت فرعی و فعالیت های الزامی می باشد. همچنین کلیه شرکت های سهامی خاص موظف هستند یک جلد دفتر سهام جهت ثبت سهام شرکت تهیه نمایند و تغییرات سهام نیز طبق مقررات در آن ثبت گردد.
هزینه تاسیس و ثبت شرکت کارگزاری بورس
برای تاسیس و ثبت انواع شرکت های تجاری فارغ از موضوع فعالیت آن ها هزینه هایی لازم است که باید در مراحل مختلف تاسیس و ثبت شرکت پرداخت شود. همچنین در قانون برای تاسیس انواع شرکت های تجاری سرمایه اولیه ای را لازم دانسته است. از این رو، در این قسمت از مقاله، در مورد هزینه و سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و ثبت شرکت کارگزاری بورس اطلاعاتی بیان خواهد شد.
حداقل سرمایه لازم برای تاسیس و ثبت شرکت های کارگزاری بورس باید مبلغی معادل با یک سوم کل سرمایه شرکت باشد که به حساب بانکی شرکت واریز می شود. بعد از این که پرونده مورد مطالعه و بررسی کارشناسان مورد نظر قرار گرفت، فیش پرداختی به همراه دیگر مدارک مورد نیاز و به اداره ثبت شرکت ها ارسال خواهد شد. مبلغی که قرار است برای تاسیس و هزینه ثبت شرکت پرداخت شود به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود:
مبلغ واریز شده برای اداره ثبت جهت ثبت شرکت
مبلغی در ضمن انتشار آگهی تاسیس و ثبت دریافت می شود
مبلغی به عنوان کارمزد دریافت می شود
هزینه ثبت شرکت های کارگزاری بورس در واقع هزینه ای است که برای یک نوع از خدمات پرداخت می شود نه کالا. همچنین باید دانست که هزینه ثبت شرکت ها در واقع هزینه ثابتی برای اشخاص متقاضی ندارد و حسب مورد مبلغ آن متفاوت است. بخش بزرگی از قیمت تاسیس شرکت، پرداختی های مربوط به روزنامه رسمی کشور و اداره ها می باشد. مبلغی که اشخاص متقاضی ثبت شرکت ملزم به پرداخت آن ها هستند، عبارتند از: هزینه های اساسنامه، هزینه پرونده های مالیاتی، هزینه پست و ارسال مدارک همراه با پوشه، گیره و… .
اخذ نمایندگی کارگزاری بورس
یکی از مهم ترین نهاد های حقوقی، نهاد نمایندگی می باشد. نمایندگی در برخی موارد به صورت قهری و غیر ارادی و در مواردی، به صورت اختیاری و قراردادی، محقق می گردد و شخص نماینده، به موجب آن، به نام و به حساب دیگری و برای تامین اهداف شرکت مادر خود، اعمالی را انجام خواهد داد.
شرکت های کارگزاری بورس نیز در برخی از موارد به منظور گسترش فعالیت های اقتصادی خود در جایی غیر از محل اصلی شرکت اقدام به اعطای نمایندگی می نمایند. متقاضیان اخذ نمایندگی کارگزاری بورس باید داری شرایطی باشد که شرکت کارگزاری بورس تعیین می کند. نوع نمایندگی می تواند به صورت سیار یا ثابت باشند. نمایندگی های کارگزاری بورس تنها میتوانند نسبت به احراز هویت و دریافت سفارش مشتری اقدام کنند، اما امکان انجام معامله را نخواهند داشت.
در نوع نمایندگی سیار شرکت کارگزاری بورس، نماینده شخص حقیقی است و نیازی به تهیه و تامین تجهیزات و منابع و نیروی انسانی ندارد. برخلاف نمایندگی سیار، در نمایندگی ثابت؛ متقاضی می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد و باید دارای دفتر کار و تجهیزات لازم، مانند سیستم های کامپیوتری و اینترنت و ... و نیروی انسانی کافی باشد.
مجوز کارگزاری بورس
صدور مجوز تاسیس کارگزاری بورس برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی امکان پذیر می باشد حال آنکه صدور جواز فعالیت صرفا برای اشخاص حقوقی امکان پذیر است. متقاضیان شروع به فعالیت در بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار با ارائه مدارک و شرایط مصوب توسط سازمان بورس اوراق بهادار می توانند به صورت الکترونیکی و با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز ها اقدام به ثبت درخواست صدور مجوز کارگزاری بورس بنمایند. با توجه به تنوع و گستردگی فعالیت های در حوزه کارگزاری بود، مدت صدور، میزان هزینه و.. برای هر عنوان فعالیت متفاوت می باشد.
از جمله فعالیت های مالی با اخذ مجوز کارگزاری بورس عبارتند از : فعالیت مشاوره عرضه اوراق بهادار، فعالیت مرکز تماس، فعالیت معاملات بر خط، فعالیت معاملات کالا، فعالیت معاملات مشتقه مبتنی بر اوراق بهادار و... . برای ثبت درخواست صدور هر یک از موارد مذکور متقاضی می تواند با ورود به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور mojavez.ir و جستجوی عبارت "مجوز شرکت کارگزاری" درخواست خود را ثبت نمایند.
همانطور که در تصویر نیز مشخص شده است، با جستجوی عنوان مجوز شرکت کارگزاری بورس، صفحه ثبت درخواست صدور تک تک مجوز های مرتبط با کارگزاری و لینک ثبت نام هر یک برای متقاضیان نمایش داده می شود. شرایط، مدارک، استعلام های ضروری، هزینه و مدارک مورد نیاز برای هر یک از مجوز های مورد تقاضای شرکت ها در همان صفحه قابل رویت بوده و متقاضیان می توانند با استفاده از لینک راهنما اقدام به ثبت درخواست خود بنمایند.
سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارگزاری بورس
بر اساس ماده 4 دستور العمل صدور مجوز تاسیس کارگزاری مصوب هیئت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار: «پس از تکمیل مدارک و اطلاعات موضوع ماده 3، تقاضای تاسیس/ سهامداری شرکت کارگزاری، توسط مدیریت مربوطه در سازمان ظرف مدت 30 روز کاری رسیدگی شده و در صورت احراز شرایط زیرحسب مورد، با تایید هیئت مدیره سازمان مجوز تاسیس شرکت کارگزاری، صادر و به متقاضی تسلیم می شود؛ از جمله شروط آن مربوط به سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کارگزاری بورس می باشد. سرمایه شرکت کارگزاری معادل یا بیش از دو هزار میلیارد ریال باشد.»
یعنی شرکت کارگزاری در صورت تایید صلاحیت می شود که سرمایه اش در کم ترین حالت ممکن دو هزار میلیارد ریال باشد. همچنین لازم به ذکر است که سرمایه شرکت کارگزاری باید به صورت نقد تامین شده و در صورت سهامی بودن سهام با نام صادر شود. در واقع نکته مهم در خصوص سرمایه شرکت کارگزاری در شرف تاسیس این است که باید مبلغ مذکور را در حساب بانکی شرکت واریز نماید تا با بررسی بانک، تاییدیه بانک و بانک مرکزی را دریافت نماید.
پس از کسب تاییدیه از بانک مرکزی در صورت رعایت تمام شروط مندرج در دستور العمل صدور مجوز تاسیس کارگزاری، مجوز برای تاسیس برای شخصیت حقوقی صادر می گردد. شرکت های بورسی بر حسب فعالیت های مالی مشمول مالیات مشاغل هستند که نحوه تعیین میزان این مالیات در ماده 143 قانون مالیات های مستقیم ارائه شده است. برای آشنایی با میزان معافیت های و مشمولیت مالیاتی درامد های بورسی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مدارک ثبت شرکت کارگزاری بورس در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مدارک ثبت شرکت کارگزاری بورس پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله
پاسخ مشاور: باسلام. کارگزاری بورس به اشخاص حقوقی گفته می شود که اوراق بهادار را برای دیگران و به حساب آن ها مورد معامله قرار می دهند که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله آمده است.
پاسخ مشاور: باسلام. ثبت شرکت کارگزاری بورس به این گونه است که ابتدا متقاضی ثبت شرکت باید نشانی سامانه ثبت شرکت ها را در مرورگر خود جست و جو نموده که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله آمده است.
پاسخ مشاور: با سلام. سازمان بورس و اوراق بهادار
پاسخ مشاور: باسلام. کارگزاری بورس به اشخاص حقوقی گفته می شود که اوراق بهادار را برای دیگران و به حساب آن ها مورد معامله قرار می دهند که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله آمده است.
پاسخ مشاور: با سلام. اظهارنامه شرکت سهامی خاص در دو برگ، تکمیل آن و امضاء ذیل اظهارنامه توسط کلیه ی سهامداران کارگذار ازجمله این مدارک است که سایر مدارک در متن مقاله آمده است.