برای مشاوره پیرامون اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
برای مشاوره پیرامون اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
شخص حقوقی به یک نهاد، موسسه، سازمان یا شرکت گفته می شود که در قانون، برای آنان حقوق و تکالیف قانونی درنظر گرفته شده است. یکی از تکالیف قانونی اشخاص حقوقی، ارائه اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور می باشد و یکی از وظایف اصلی بخش امور مالی شرکت، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالی شرکت است.
در راستای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی ۱۴۰۳، پرسش ها و چالش هایی برای مسئولان و مدیران شرکت ایجاد می شود که از جمله این پرسش ها در رابطه با سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و همچنین نحوه ثبت نام و ارسال اظهارنامه از طریق این سامانه می باشد.
از همین رو، در این مقاله پس از معرفی سامانه اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، نحوه ثبت نام، تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی را بررسی کرده و سپس به مشاهده نمونه و فرم خام اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی 1403 پرداخته شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
سامانه اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی 1403
یکی از انواع مالیات شرکت ها، مالیات بر درآمد است. اشخاص تاجر اعم از حقیقی و حقوقی می بایست در پایان هر سال مالی میزان سود، زیان، هزینه و... را به اداره مالیاتی اعلام نمایند تا اداره مالیاتی، مبلغ مالیات آن ها را مشخص نماید. اطلاعات تقدیمی به اداره مالیات جهت تعیین میزان مالیات در قالب اظهارنامه مالیاتی صورت می گیرد. در واقع اظهارنامه مالیاتی، سرگذشت یک سال مالی اشخاص است که به سازمان امور مالیاتی ارائه می گردد تا این سازمان میزان مالیات را برای اشخاص مشخص نماید.
مطابق ماده 110 قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی مکلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر قانونی خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکاء و سهامداران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آن ها را به حوزه ای که اقامتگاه شخص حقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت نمایند.
مطابق ماده فوق، اشخاص حقوقی تا 4 ماه پس از اتمام سال مالی خود فرصت دارند تا فرم خام اظهارنامه مالیاتی شرکت را به ثبت برسانند. سال مالی، یک سال کامل شمسی است که شرکت می بایست تمام اطلاعات خواسته شده اعم از سود، زیان، درامد و... را در طی این بازده زمانی، مشخص و مطابق آن اظهارنامه مالیات شرکت را تقدیم نماید.
اما سوالی که در این میان، مطرح می شود این است که شرکت ها و اشخاص حقوقی برای ثبت اظهارنامه مالیاتی می بایست به کجا مراجعه کنند؟ و سامانه اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی ۱۴۰۳ کدام است؟ در گذشته اشخاص، اظهارنامه های کاغذی را از مراجع مربوطه خریداری و تکمیل و ارسال می کردند، اما امروزه اشخاص لازم است برای ثبت اظهارنامه مالیاتی خود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند. لازم به ذکر است ارسال اظهارنامه الکترونیک از طریق سامانه میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی، مستلزم تکمیل مراحل ثبت نام الکترونیک در این سامانه می باشد که در قسمت های بعدی نحوه ثبت نام و ارسال اظهارنامه مورد مطالعه قرار گرفته است.
در سامانه اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی می بایست اطلاعات شخص و شرکت به صورت دقیق و کامل وارد شود. پس از تکمیل و ارسال فرم الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی، اشخاص تاجر اعم از حقیقی و حقوقی باید ظرف مهلت مقرر، دفاتر قانونی خود را به اداره مالیاتی ارائه دهند. چنانچه اطلاعات مندرج در اظهارنامه با دفاتر تاجر منطبق نباشد، شخص حقوقی و تاجر مشمول جریمه خواهند شد.
نحوه ثبت نام، تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی ۱۴۰۳
ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی یکی از مهم ترین وظایف بخش مالی شرکت است و چنانچه شرکت ها این اظهارنامه را به درستی تنظیم نکنند، مشمول جریمه خواهند شد. در گذشته، تهیه و ارسال اظهارنامه به صورت کاغذی انجام می گرفت، اما امروزه این عملیات به صورت الکترونیک انجام می شود. لذا؛ در این قسمت نحوه ثبت نام، تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی 1403 مورد بررسی قرار می گیرد که مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه های مالیاتی به شرح زیر می باشد:
ورود به سامانه با نام کاربری و کلمه عبور دریافت شده از سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور
ثبت نمونه اظهارنامه ۱۴۰۳ در سامانه و ورود به محتوای اظهارنامه از طریق عملیات مشاهده
تکمیل جداول مالی و ترازنامه توسط مودیان حقوقی
چاپ و بررسی نسخه پیش نویس
تایید نهایی اطلاعات
دریافت کدرهگیری
صدور الکترونیکی قبض مالیاتی
امکان پرداخت الکترونیکی قبض مالیاتی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ ارسال نمونه اظهارنامه الکترونیک از طریق سامانه میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی، مستلزم تکمیل مراحل ثبت نام الکترونیک در این سامانه می باشد. اشخاص حقوقی به منظور ثبت نام در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ابتدا باید به نشانی tax.gov.ir مراجعه نمایند و گزینه اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی را انتخاب نمایند.
پس از آن داوطلب باید گزینه ورود به سامانه اظهارنامه حقوقی را مطابق با تصویر زیر انتخاب کند.
برای ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی متقاضی می بایست شناسه ملی و کلمه عبور را وارد نماید و گزینه ورود به درگاه ملی را انتخاب کند.
پس از آن داوطلب باید گزینه ثبت اظهارنامه جدید را انتخاب نموده تا بتواند اظهارنامه مالیات بر درآمد 1403 خود را به ثبت رساند. در صفحه جدید؛ لیست اظهارنامه ها قابل مشاهده است و چنانچه اظهارنامه جدیدی به ثبت نرسیده باشد؛ متقاضی می بایست بر گزینه ایجاد اظهارنامه جدید کلیک نماید و چنانچه شخص قبلا اظهارنامه جدید ایجاد کرده باشد، اما آن را ارسال نکرده باشد، در این صفحه اظهارنامه با وضعیت ارسال نشده مشاهده می شود که با انتخاب گزینه مشاهده، صفحه تکمیل اظهارنامه باز می شود. راهنمای نحوه ثبت نام، تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی در جدول زیر آمده است و افراد می توانند به منظور ارسال اظهارنامه خود، به دانلود و مطالعه آن اقدام نمایند.
- نویسنده: سازمان امور مالیاتی کشور
- حجم: 5.10 MB
- منبع: سایت سازمان امور مالیاتی کشور
همچنین بهتر است متقاضی نسخه چاپی اظهارنامه را همراه سایر مدارک نزد خود نگه دارد تا درصورت نیاز با مشکل مواجه نشود. علاوه بر این، افراد می توانند به منظور تکمیل اظهارنامه ابتدا؛ فرم خام چاپی آن را تکمیل نموده و سپس به سامانه مراجعه کرده و بر اساس اطلاعات مندرج در فرم خام، به پر نمودن فرم خام اظهارنامه مالیات بر درآمد اقدام نمایند.
تسلیم الکترونیکی اظهارنامه با استفاده از اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد. بنابراین ضروری است مودیان نسبت به تکمیل اطلاعات، رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه ثبت نام الکترونیکی اقدام نمایند. اطلاعاتی که از این سامانه دریافت می شوند، غیرقابل ویرایش است. درصورت لزوم پس از ویرایش اطلاعات و تایید آن، افراد می توانند جهت به روز رسانی اطلاعات در سامانه اظهارنامه مالیاتی از گزینه دریافت اطلاعات هویتی استفاده نمایند.
افراد باید قبل از تایید نهایی، نسخه پیش نویس تکمیل شده را از سیستم اخذ و به دقت بررسی نمایند و سپس اقدام به تایید نهایی کنند. ارسال الکترونیکی اظهارنامه به منزله تسلیم قانونی اظهارنامه تلقی خواهد گردید و نیازی به ارائه اظهارنامه چاپ شده به اداره امور مالیاتی ذیربط نخواهد بود. مودیان حقوقی می توانند پس از تایید نهایی اطلاعات اظهارنامه خود، از طریق سامانه اقدام به صدور قبض مالیاتی نموده که از منوی لیست قبوض قابل رویت و پس از چاپ قبض مالیاتی می توانند از طریق بانک و یا درگاه های پرداخت الکترونیکی بانک ملی اقدام به پرداخت نمایند.
مشاهده نمونه فرم خام اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی 1403
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ تمامی مودیان مالیاتی من جمله شرکت ها،موظفند در موعد مقرر (برای اشخاص حقوقی این مهلت تا 4 ماه پس از پایان سال مالی خود می باشد) فرم خام اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نماید. لذا در این قسمت مشاهده نمونه فرم خام اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی 1403 ارائه شده است.
- نویسنده: سازمان امور مالیاتی کشور
- حجم: 1.44 MB
- منبع: سایت سازمان امور مالیاتی کشور
لازم است اشخاص با دقت و به درستی اقدام به تکمیل فرم خام اظهارنامه مالیاتی نمایند؛ زیرا در مواردی که برای سازمان امور مالیاتی کشور احراز شود این اطلاعات به درستی وارد نشده است؛ منجر به جرایم مالیاتی برای اشخاص می شود و عواقب آن متوجه متقاضی می باشد. البته چنانچه در اظهارنامه مالیاتی اشتباهی رخ دهد، متقاضی در مهلت معین می تواند نسبت به ویرایش اطلاعات و اصلاح اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نماید.
لازم به ذکر است فرم ارائه شده، برای دوره گذشته بوده و به محض انتشار فرم برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله