برای مشاوره روش و سامانه استعلام شرکت
برای مشاوره روش و سامانه استعلام شرکت
ثبت شرکت، به فعالیت اشخاص حقوقی رسمیت بخشیده و موجب قانونی شدن آن می گردد. در این میان، افراد و سایر اشخاص حقوقی نیز تمایل داشته تا با شرکت هایی همکاری نمایند که روند ثبت را به طور قانونی طی کرده و غیر فعال نشده باشند. یکی از راه هایی که از طریق آن می توان، از قانونی بودن ثبت شرکت و فعال بودن آن اطمینان حاصل نمود، استعلام شرکت است.
فرآیند استعلام شرکت، به روش های گوناگون و از طریق سامانه های مختلف امکان پذیر می باشد. برای این که فرد بتواند، فرآیند استعلام شرکت با نام را به درستی انجام دهد، نیازمند آگاهی از آدرس این سامانه ها و روش استعلام است. همچنین، ممکن است این سوال برای افراد پیش آید که آیا امکان استعلام اشخاص حقوقی با کد ملی فراهم می باشد یا خیر و جستجوی شرکت های ثبت شده چگونه می باشد؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که روش استعلام شرکت چیست و سامانه یپگیری آن چه می باشد؛ به بیان نحوه استعلام شرکت بپردازیم. سپس در خصوص استعلام شرکت با کد ملی و استعلام شرکت با شناسه ملی، با نام مدیر عامل، شماره ثبت و هم چنین استعلام شرکت حقوقی توضیحاتی ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام آخرین تغییرات شرکت با شناسه ملی، با ما همراه باشید.
روش استعلام ثبت شرکتها و اشخاص حقوقی
اشخاص حقیقی و حقوقی ممکن است به منظور آغاز فعالیت خود با یک شرکت، اقدام به استعلام آن نمایند. استعلام شرکت با نام و نیز استعلام شرکت حقوقی غالبا به دلایلی نظیراطلاع از قانونی بودن یا نبودن شرکت، آگاهی از سرمایه آن، اطلاع از فعال بودن یا نبودن و ... صورت می گیرد. برای ثبت شرکتها استعلام و اشخاص حقوقی، شیوه های مختلفی وجود دارد که در این قسمت از مقاله، به بیان روش استعلام ثبت شرکتها و اشخاص حقوقی پرداخته خواهد شد.
یکی از روش های ثبت شرکت ها استعلام و اشخاص حقوقی، مراجعه به سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. در این سامانه دو روش برای استعلام شرکت وجود دارد. در اولین شیوه استعلام سامانه ثبت شرکتها، شخص می بایست به شناسه ملی شرکت مورد نظر دسترسی داشته و با وارد نمودن آن در قسمت مربوطه از اطلاعات شرکت نظیر آخرین وضعیت، شماره ثبت و... آگاه شود. در صورت نداشتن شناسه ملی، شخص تنها در صورت اطلاع از نوع شرکت، شماره ثبت، واحد ثبتی و استان مربوطه می تواند اطلاعات شرکت را مشاهده نماید.
علاوه بر این، ssaa.ir استعلام شرکت از جمله شرکت با نام از طریق ورود به سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور به نشانی ilenc.ssaa.ir نیز امکان پذیر است. در این سامانه، شخص می تواند شناسه ملی یا شماره ثبت یا نام شخصیت حقوقی را وارد کرده و اطلاعات عمومی شرکت نظیر، سازمان ثبت کننده، نوع شرکت و وضعیت آن را مشاهده نماید. شرکت دولتی که با دستور دولت ایجاد می شود، نیازی به ثبت در این سامانه ندارد.
علاوه بر موارد فوق، روش سومی نیز برای دسترسی به اطلاعات شرکت وجود دارد. کلیه شرکت ها می بایست پس از طی کلیه مراحل ثبت خود، آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی کشور درج نمایند. بنابراین در صورتی که فرد به سامانه روزنامه رسمی به نشانی rrk.ir مراجعه نماید، می تواند آگهی ثبت شرکت را مشاهده کرده و از ثبت قانونی آن اطمینان یابد.
سامانه استعلام شرکت ssaa.ir
همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از روش های استعلام شرکتها از جمله شرکت با نام، مراجعه مستقیم به سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir می باشد. از آن جایی که در سال های گذشته، سعی شده تا کلیه سامانه های دولتی، من جمله سایت های زیر مجموعه قوع قضائیه به یکدیگر متصل شوند، از طرق دیگری نیز می توان به سامانه ثبت شرکت ها دسترسی یافت. به منظور آشنایی علاقمندان، در این قسمت از مقاله، به سامانه استعلام شرکت و اشخاص حقوقی کشور ssaa.ir پرداخته خواهد شد.
یکی از سایت های زیر مجموعه قوه قضائیه، سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس ssaa.ir می باشد. در این سامانه امکاناتی فراهم شده تا افراد بتوانند به سایت های دیگر زیر مجموعه این نهاد، نظیر سایت ثبت شرکت ها، سایت مالکیت معنوی و ... دسترسی داشته و به آن ورود نمایند.
برای ورود به سامانه استعلام اطلاعات شرکت ها از طریق سایت ثبت اسناد و املاک کشور، افراد می بایست سایت این سازمان به نشانی ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و از بخش خدمات الکترونیک سامانه استعلام شرکت ها، گزینه اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی را که پیش تر در سامانه ثبت شرکت ها به آن اشاره نمودیم، انتخاب نمایند. پس از انتخاب این گزینه، شخص به سامانه ثبت شرکت ها هدایت شده و می تواند فرآیند استعلام شرکت مورد نظر خود را طی نماید. در قسمت های بعدی مقاله به نحوه استعلام شرکتهای ثبت شده پرداخته خواهد شد.
نحوه استعلام و پیگیری شرکت های با نام
برای استعلام اطلاعات شرکت با استفاده از سه روش قید شده در قسمت فوق، فرد در ابتدا، می بایست اطلاعات اولیه نظیر شناسه ملی یا شماره ثبت یا ... را تهیه نموده و سپس برای طی نمودن مراحل استعلام اطلاعات شخصیت حقوقی اقدام نماید. در این میان ممکن است عده ای از افراد با نحوه استعلام و پیگیری شرکت های با نام نظیر استعلام شرکت تعاونی با شناسه ملی آشنایی نداشته به همین دلیل، در این قسمت چگونگی و فرآیند استعلام شرکت در سامانه ثبت شرکت ها استعلام به همراه راهنمای تصویری آن ارائه خواهد گردید.
برای استعلام شرکت از طریق سایت ثبت شرکت ها، فرد در ابتدا می بایست سایت این اداره به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه "اطلاعات شخصیت حقوقی" کلیک نماید.
پس از آن فرد، می بایست شناسه ملی شرکت مورد نظر را در بخش مربوطه وارد نموده یا در صورت عدم دسترسی به شناسه ملی، اطلاعات قید شده در تصویر نظیر نوع شرکت، واحد ثبتی و ... را درج نماید.
روش دوم برای استعلام شرکت، مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور می باشد. در این روش شخص لازم است که در ابتدا نشانی ilenc.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر یکی از سه اطلاعات شناسه ملی یا شماره ثبت و یا نام شخصیت را وارد کند. توجه به این نکته ضروری است که تکمیل کلیه اطلاعات، ضروری نیست و یک قلم نیز کفایت می کند. پس از آن، شخص لازم است با وارد نمودن کد امنیتی و فشردن گزینه جستجو، اطلاعات شرکت را مشاهده نماید.
آخرین روش استعلام شرکت و مشاهده آگهی تاسیس شرکت، ورود به سامانه روزنامه رسمی کشور است. در این شیوه، شخص لازم است که با وارد نمودن نشانی rrk.ir در مرورگر خود، به صفحه اصلی سایت وارد شده و گزینه "جستجو در آگهی های قانونی" را انتخاب کند.
پس از کلیک بر روی این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر برای کاربر به نمایش در می آید.
در این قسمت، تنها وارد نمودن فیلد ستارده دار یعنی نام شرکت یا متن آگهی، کفایت کرده و نیازی نیست که سایر اطلاعات شرکت وارد شود. پس از آن می بایست بر روی گزینه جستجو کلیک نمود تا آگهی های شرکت مورد نظر برای فرد به نمایش درآید. همچنین، امکان دانلود فایل آگهی به صورت پی دی اف نیز برای کاربر فراهم شده است. توجه به این نکته ضروری است که استعلام شرکت با نام مدیرعامل به تنهایی امکان پذیر نمی باشد.
استعلام شرکت با کد ملی شخص حقیقی
در قسمت های گذشته، پیرامون روش، سامانه و نحوه استعلام شرکت از جمله شرکت با نام توضیحاتی ارائه گردید. در این میان، ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که آیا با کد ملی می توان به استعلام شرکت اقدام نمود یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ به این پرسش، نحوه و فرایند آن چگونه می باشد. به همین دلیل، در قسمت زیر به فرآیند استعلام شرکت با کد ملی شخص حقیقی پرداخته خواهد شد.
شرکت ها به محض این که تاسیس می گردند، شخصیت حقوقی مستقل از موسسان خود را خواهند داشت. ماده 583 قانون تجارت در این خصوص بیان می دارد: «کلیه شرکتهای تجارتی مذکور در این قانون شخصیت حقوقی دارند.» بنابراین، شخصیت حقوقی اشخاص حقیقی و اطلاعات آن ها نظیر کد ملی، به هیچ وجه در شخصیت شرکت تاثیر گذار نخواهد بود و شرکت شناسه ملی، تابعیت و.... مخصوص به خود را خواهد داشت.
با توجه به مطالب فوق، می توان چنین نتیجه گیری نمود که کد ملی اشخاص حقوقی و شرکت ها در واقع همان شناسه ملی آن ها بوده و شماره ای تحت عنوان "کد ملی" برای شرکت ها صادر نخواهد شد. به منظور آشنایی علاقمندان، در قسمت بعدی به چگونگی استعلام ثبت شرکت ها از جمله شرکت با نام با شناسه ملی پرداخته خواهد شد.
استعلام آخرین تغییرات شرکت با شناسه ملی
همانطور که پیش تر بیان گردید، یکی از اطلاعات لازم برای استعلام شرکت ها از جمله شرکت با نام و شرکت های حقوقی، داشتن شناسه ملی شرکت مورد نظر می باشد. البته در صورت عدم دسترسی به شناسه ملی، می توان با استفاده از اطلاعات دیگر نظیر شماره ثبت و نام آن نیز به استعلام شرکتها اقدام نمود. در این بخش از مقاله به بیان استعلام آخرین تغییرات شرکت با شناسه ملی اختصاص داده شده است.
استعلام شرکت با شناسه ملی و نیز استعلام شرکت تعاونی با شناسه ملی از طریق دو سایت ثبت شرکتها و سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور امکان پذیر می باشد. در این روش اگر فرد تنها به شناسه ملی شرکت مورد نظر دسترسی داشته باشد، می تواند برای استعلام آن طبق روش گفته شده در قسمت های قبلی اقدام کند. البته، هم در سایت ثبت شرکت ها و هم در سامانه اطلاعات اشخاص حقوقی امکاناتی در نظر گرفته شده که اشخاص بدون داشتن شناسه ملی نیز بتوانند برای استعلام اقدام نمایند.
در سامانه ثبت شرکت ها، فرد می تواند با داشتن مواردی نظیر نوع شرکت، استان، واحد ثبتی و شماره ثبت، به اطلاعات شرکت های حقوقی دسترسی یابد. در دسترس بودن تمام این اطلاعات، برای استعلام بدون شناسه ملی در سامانه ثبت شرکت ها ضروری می باشد. با این حال، استعلام شرکت در سایت اطلاعات اشخاص حقوقی و بدون شناسه ملی راحت تر بوده و تنها به شماره ثبت یا نام شخصیت نیاز است.
استعلام مجوز شرکت ها
در صورتی که موضوع فعالیت شرکت جز مواردی باشد که نیاز به اخذ مجوز از ارگان خاصی داشته باشد، متقاضی می بایست پیش از ثبت شرکت، به کسب مجوز اقدام نماید. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت نیاز به کسب مجوز داشته باشد، اما فرد این جواز را کسب ننموده باشد، اداره ثبت شرکت ها، اخطار نقص مدارک را برای متقاضی ارسال می نماید. برای آگاهی از مجوزی بودن یا نبودن موضوع فعالیت شرکت، شخص می بایست مراحل زیر را دنبال نماید.
داوطلب در ابتدا، می بایست به سایت اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به آدرس sherkat.ssaa.ir مراجعه نموده و به صفحه اصلی سایت وارد شود.
پس از آن شخص می بایست از بر روی گزینه "خدمات اطلاع رسانی" و سپس "راهنما" و "فعالیت هایی که نیاز به مجوز دارند" مطابق تصویر زیر کلیک نماید.
در مرحله بعد، شخص لازم است که مطابق تصویر زیر بر روی گزینه "فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز دارند" کلیک نموده تا فهرست فعالیت های مجوزی برای وی به نمایش درآید.
در این صفحه، شخص می تواند کلیه فعالیت هایی را که نیاز به اخذ مجوز دارند را مشاهده نموده و استعلام مجوزی بودن موضوع فعالیت شرکت خود را مشاهده نماید.
در این فایل همچنین، مستندات قانونی و توضیحات مربوط به موضوع فعالیت شرکت نیز درج شده است. علاوه بر این، ارگانی که اقدام به صدور مجوز برای موضوع فعالیت شرکت می کند، نیز مشخص شده است. به طور مثال، چنانچه موضوع فعالیت شرکت در حوزه بیمه باشد، شرکت مزبور لازم است که مجوز خود را از سازمان بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ نماید.
استعلام شرکت با شماره ثبت
شماره ثبت شرکت، یک کد سه الی شش رقمی بوده که پس از انجام مراحل ثبت، توسط اداره ثبت شرکت های حوزه مربوطه به شرکت فرد اختصاص داده می شود و در واقع، شماره شناسنایی شرکت در واحد ثبتی مزبور می باشد. به منظور دریافت شماره ثبت شرکت، متقاضی می بایست به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه نموده و مراحل ثبت را طی نماید.
در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از مخاطبان مطرح شود که استعلام شرکت با شماره ثبت امکان پذیر می باشد، یا خیر و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورت است؟ بله، متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه جامع پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور ilenc.ssaa.ir، نسبت به استعلام شرکت با شماره ثبت اقدام نمایند. (راهنمای تصویری این امر، در قسمت های قبلی مقاله بیان شده است.)
توجه به این نکته ضروری است که در سایت ilenc.ssaa.ir، درج شماره ثبت به تنهایی برای استعلام کافی بوده و نیازی به درج اطلاعات دیگر نمی باشد، اما اگر شخص بخواهد از طریق سامانه ثبت شرکت ها و یا سایت روزنامه رسمی کشور، نسبت به استعلام شرکت اقدام نماید، لازم است که علاوه بر شماره ثبت، اطلاعات دیگری نظیر شناسه ملی، نام شرکت، متن آگهی و ... نیز وارد شود.
استعلام شرکت حقوقی
شرکت حقوقی به شرکتی گفته می شود که خدمات حقوقی مختلفی را به مشتریان خود ارائه می نماید. شرکت های ارائه کننده خدمات حقوقی می بایست مانند سایر اشخاص حقوقی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و آگهی تاسیس آن ها در روزنامه رسمی درج گردد.
در صورتی که افراد قصد همکاری با این گونه شرکت ها را دارند، لازم است که ابتدا، از فعال بودن و معتبر بودن آن ها اطمینان حاصل نمایند که این امر از طریق استعلام شرکت حقوقی مزبور امکان پذیر می باشد. در توضیح نحوه استعلام شرکت های حقوقی می بایست بیان نمود که استعلام این شرکت ها، همانند سایر اشخاص حقوقی بوده و از این نظر تفاوتی میان آن ها وجود ندارد.
متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت اداره ثبت شرکت ها، سایت روزنامه رسمی کشور، سایت پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی و .. نسبت به استعلام شرکت اقدام نموده و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل نمایند. علاوه بر این می توان با مراجعه به سامانه کاتب، به نشانی اینترنتی kateb.ir نسبت به استعلام شرکت حقوقی و نیز سایر شرکت ها، اقدام نمود که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روش و سامانه استعلام شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از روش و سامانه استعلام شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. خیر نیازی به ثبت نام برای استعلام نیست.