برای مشاوره سامانه و مدارک لازم ثبت شرکت گردشگری
برای مشاوره سامانه و مدارک لازم ثبت شرکت گردشگری
امروزه یکی از صنایع پرطرفدار در ایران و جهان، صنعت گردشگری می باشد و افراد بسیاری با هدف کسب سود تمایل به ثبت شرکت در این حوزه دارند. پیدا کردن محل اقامت، وسیله حمل و نقل و به طور کلی فراهم بودن امکانات لازم در طول سفر همواره از دغدغه های اساسی گردشگران محسوب می شود که شرکت های گردشگری با فراهم نمودن این امکانات و تامین امنیت سفر، به این دغدغه گردشگران پاسخ می دهند.
ثبت شرکت در هر حوزه ای از جمله صنعت گردشگری نیازمند کسب اطلاعات و مهارت های لازم در رابطه با آن حوزه می باشد که بدون شناخت این اطلاعات و مهارت ها، فرایند ثبت با مشکل مواجه می شود. از طرف دیگر؛ از آن جا که ثبت کلیه شرکت ها، نظیر شرکت گردشگری، مطابق با ماده 2 قانون راجع ثبت شرکت ها الزامی است، افراد می بایست با مراحل و نحوه ثبت این گونه شرکت ها آشنایی داشته باشند.
لذا در این مقاله پس از پاسخ به این سوال که شرکت گردشگری چیست، سامانه ثبت شرکت گردشگری داخلی معرفی می شود. پس از آن، شرایط ثبت و موضوع فعالیت شرکت گردشگری روستایی و همچنین انواع مدارک لازم برای ثبت شرکت گردشگری مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت پس از مطالعه مراحل و نحوه ثبت شرکت گردشگری داخلی، درباره هزینه ثبت و قیمت خرید شرکت گردشگری بحث می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرکت گردشگری چیست
برای پاسخ به این سوال که شرکت گردشگری چیست، ابتدا باید با مفهوم گردشگر و گردشگری آشنا شد. گردشگر به شخصی گفته می شود که محل اقامت خود را به طور موقت ترک میکند و برای استراحت و یا گردش به سفر میرود. همچنین به هرگونه فعالیتی که شخص گردشگر در طول سفر خود انجام می دهد گردشگری گفته می شود.
سازمان جهانی گردشگری نیز که یکی از زیر شاخه های سازمان ملل متحد می باشد، گردشگری را این گونه تعریف کرده است: «مجموعه فعالیت های فرد یا افرادی که به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود مسافرت می کنند و حداقل یک شب و حداکثر یک سال در آن جا اقامت می کنند و هدف از مسافرت آنان نیز گذراندن اوقات فراغت است. پس از شناخت مفهوم گردشگر و گردشگری، در ادامه مقاله به این سوال که شرکت گردشگری چیست پاسخ داده می شود و درباره مسائل پیرامون آن بحث می گردد.
شرکت گردشگری، شرکتی است که با ارائه خدمات متعدد از جمله پیدا کردن مکان مناسب و محل اقامت، امنیت سفر را برای گردشگران فراهم می کند. در واقع شرکت های گردشگری با فراهم کردن امکانات لازم برای گردشگران به راحتی حال گردشگران در طول سفر کمک می کنند. مشاوره، پیدا کردن مکان مناسب و محل اقامت، رزرو بلیط، تهیه وسیله ایاب و ذهاب، فراهم نمودن خوراک و تغذیه گردشگر در طول سفر، تامین امنیت مسافران و... از جمله خدماتی است که شرکت های گردشگری به گردشگران ارائه می دهند. شرکت گردشگری، انواعی دارد و شامل گردشگری مذهبی، گردشگری تفریحی، گردشگری درمانی، گردشگری بازاری، گردشگری همایشی، گردشگری الکترونیک و اکوتوریسم یا همان گردش در طبیعت می شود.
سامانه ثبت شرکت گردشگری داخلی
با افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی در سال های اخیر، افراد بسیاری با هدف کسب سود به ثبت شرکت گردشگری تمایل پیدا کرده اند. به ثبت رساندن شرکت گردشگری مزایایی دارد که در بیان این مزایا می توان به اعتبار بیشتر شرکت، امکان اخذ وام و تسهیلات بانکی، امکان فعالیت به صورت بین المللی اشاره کرد.
مطابق آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری، نظارت بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی و جهانگردی از جهت سطح و کیفیت ارایه خدمات و رعایت ضوابط درجه بندی و نرخ های تعیین شده بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می باشد. همچنین متقاضیان برای دریافت مجوز ثبت شرکت گردشگری داخلی می بایست به این وزارتخانه مراجعه نمایند.
امروزه مناسب ترین قالب برای ثبت شرکت گردشگری داخلی، شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود می باشد. با توجه به مسئولیت محدود شرکا و سرمایه گزاران و همچنین سهولت تشریفات تاسیس در این دو قسم از شرکت نسبت به سایر شرکت ها، اکثریت متقاضیان تمایل به ثبت شرکت در این قالب ها را دارند.
اما سوالی که برای بسیاری از متقاضیان ثبت شرکت گردشگری مطرح است، آن است که در کدام سامانه می توان اقدام به ثبت شرکت گردشگری نمود و سامانه ثبت شرکت گردشگری داخلی چیست؟ متقاضیان به منظور به ثبت رساندن شرکت گردشگری داخلی می بایست به سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایند و پس از ورود به این سامانه و انجام مراحل و بارگذاری مدارک لازم، شرکت گردشگری داخلی را به ثبت رسانند.
شرایط ثبت و موضوع فعالیت شرکت گردشگری روستایی
امروزه گردشگری در سراسر دنیا صنعتی پر رونق محسوب می شود به همین خاطر شرکت های فراوانی در این راستا تاسیس و به ثبت رسیده اند. اما سوالی که در ابتدا ذهن متقاضیان را به خود مشغول می کند این است که موضوع فعالیت و شرایط ثبت شرکت گردشگری چیست؟ از همین رو در این قسمت، شرایط ثبت و موضوع فعالیت شرکت گردشگری روستایی مورد بررسی قرار می گیرد.
اخذ مجوز شرکت گردشگری مستلزم رعایت شرایطی می باشد. از جمله شرایط عبارت است از: تابعیت ایران، تدین به دین مبین اسلام یا سایر ادیان شناخته شده در قانون اساسی، عدم اعتیاد به مواد مخدر به تشخیص مراجع ذی صلاح، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه برای متقاضیان مرد، حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی، عدم اشتغال به فعالیت دیگر که مانع انجام فعالیت مذکور شود، حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط، صلاحیت شغلی برای اشخاص حقیقی، مرتبط بودن موضوع فعالیت شرکت با فعالیت هایی که در آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات جهانگردی، مسافرتی، سیاحتی و زیارتی بیان شده است.
برای اشخاص حقوقی، حداقل 25 سال سن، معرفی مکانی مناسب برای دفتر کار، ارائه تضمین مناسب، معرفی نام و آدرس و کدپستی دفتر، معرفی مدیر فنی الزامی است. همچنین به منظور به ثبت رساندن شرکت گردشگری نیز رعایت شرایطی لازم است از جمله شرایط لازم برای ثبت شرکت گردشگری عبارت است از: داشتن حساب کاربری در سامانه ثنا، تامین سرمایه لازم، ثبت فرم تایید نام در سامانه ثبت شرکت ها، فراهم کردن حداقل سرمایه و تهیه مدارک لازم و...
پس از شناخت شرایط ثبت شرکت گردشگری روستایی، اکنون در این قسمت موضوع فعالیت شرکت گردشگری روستایی مورد بحث قرار می گیرد. از جمله فعالیت هایی که می تواند در اساسنامه شرکت گردشگری درج شود عبارت است از: گردشگری، تاسیس دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و هتلداری، انجام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و هنری به منظور ارتقای سطح دانش و فرهنگ عمومی در ارتباط با حفاظت از میراث فرهنگی و پیشرفت گردشگری، صادرات و واردات و خرید و فروش کلیه کالاهای مجاز، تاسیس واحدهای اسکان، پذیرایی و مجتمع های اقامتی و گردشگری، ترجمه و انتشار نشریات و مجلات مرتبط با گردشگری، تهیه سایت و فیلم های آموزشی مرتبط با گردشگری و...
انواع مدارک لازم برای ثبت شرکت گردشگری
در کشور ایران نیز مانند بسیاری از کشور ها، شرکت های گردشگری می توانند خدمات متعددی را به گردشگران ارائه دهند. در حال حاضر، در تمام نقاط کشور می توان اقدام به ثبت شرکت گردشگری نمود. با توجه به افزایش تقاضا در سال های اخیر نسبت به تاسیس و به ثبت رساندن شرکت های گردشگری در ادامه این مقاله انواع مدارک لازم برای ثبت شرکت گردشگری مورد بحث قرار می گیرد.
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ امروزه شرکت های گردشگری اغلب در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. برای تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل 3 عضو و 2 بازرس و حداقل یک میلیون ریال سرمایه اولیه نیاز است. لازم به ذکر است در زمان تاسیس این شرکت حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه باید در حساب شرکت قرار گیرد. سرمایه شرکت سهامی خاص از قطعات سهام تشکیل می شود و سهام این قسم از شرکت قابلیت معامله در بورس را ندارد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت گردشگری در قالب شرکت سهامی خاص عبارت است از: تصویر شناسنامه و کارت ملی تمام اعضا شرکت، معرفی و ارائه مشخصات مدیران و بازرسان شرکت، ارائه اساسنامه شرکت، اظهارنامه، شرکت نامه، اقرار نامه، آدرس و کد پستی شرکت در حال تاسیس، ارائه فیش بانکی واریز حداقل 35 درصد سرمایه شرکت در حساب بانکی، اخذ مجوز های لازم از مراجع ذی صلاح از جمله جواز تاسیس شرکت گردشگری.
همچنین بسیاری از شرکت های گردشگری امروزه در قالب شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می شود و هر یک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول دیون و تعهدات شرکت می باشند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت گردشگری در قالب شرکت با مسئولیت محدود عبارت است از: تصویر شناسنامه و کارت ملی تمام اعضا شرکت، معرفی و ارائه مشخصات مدیران و بازرسان شرکت، ارائه اساسنامه، اظهارنامه، شرکت نامه، اقرار نامه، آدرس و کد پستی شرکت در حال تاسیس، گواهی مدیر شرکت مبنی بر تادیه تمام سرمایه شرکت، اخذ مجوز های لازم از مراجع ذی صلاح از جمله جواز تاسیس شرکت گردشگری.
مراحل و نحوه ثبت شرکت گردشگری داخلی
همانطور که در قسمت های قبلی مقاله بیان شد؛ امروزه شرکت های گردشگری غالبا به صورت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند. مسئولیت محدود شرکا و همچنین سهولت ثبت این دو قسم از شرکت نسبت به سایر شرکت ها از جمله علل تقاضای بیشتر این دو قالب شده است. از همین رو در این قسمت مراحل و نحوه ثبت شرکت گردشگری داخلی در قالب شرکت سهامی خاص مورد مطالعه قرار می گیرد.
به منظور به ثبت رساندن شرکت گردشگری داخلی به صورت شرکت سهامی خاص ابتدا متقاضی می بایست سامانه ثبت شرکتها را به نشانی irsherkat.ssaa.ir در مرورگر خود جست و جو نماید و پس از ورود به این سامانه، مطابق تصویر ذیل، گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را از قسمت بالای صفحه انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت گردشگری در قالب سهامی خاص، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت گردشگری هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت، سال مالی و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت گردشگری به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت گردشگری را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت گردشگری را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز فعالیت شرکت دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت گردشگری، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها را در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت گردشگری آن را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت گردشگری، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت گردشگری برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت گردشگری بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها مطابق آموزش تصویری و راهنمای ثبت آن، فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت گردشگری را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت گردشگری در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت گردشگری به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت گردشگری، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
هزینه ثبت و قیمت خرید شرکت گردشگری
ثبت انواع شرکت گردشگری نیز همانند ثبت هر شرکت دیگری مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد. علاوه بر این، امکان خرید مجوز و امتیاز شرکت گردشگری نیز برای اشخاص وجود دارد. قیمت خرید امتیاز شرکت گردشگری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ لذا در این قسمت از مقاله، جهت آشنایی متقاضیان، هزینه ثبت و قیمت خرید شرکت گردشگری مورد بحث قرار می گیرد.
هزینه هایی که لازم است برای به ثبت رساندن شرکت گردشگری پرداخت شود؛ عبارت است از: هزینه پست مدارک لازم برای تاسیس شرکت، هزینه حق الثبت شرکت، هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت، هزینه آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار، حق الوکاله وکیل در صورت داشتن وکیل.
همانطور که بیان شد امکان خرید مجوز شرکت گردشگری نیز برای متقاضیان وجود دارد و قیمت خرید این شرکت به عوامل مختلفی از جمله، موضوع فعالیت شرکت، میزان موفقیت شرکت و جذب مشتری، بدهی، شکایت، بیمه و مالیات شرکت، سابقه کار شرکت و همچنین دارا بودن مجوز بند ب یا پ از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و... بستگی دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه و مدارک لازم ثبت شرکت گردشگری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه و مدارک لازم ثبت شرکت گردشگری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.