برای مشاوره پیرامون ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی
برای مشاوره پیرامون ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی
مناطق ویژه اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم با هدف کاهش رکود، کنترل تورم، تنظیم بازار، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد در بسیاری از کشور های غربی ایجاد شد. در کشور ایران نیز مطابق قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید با تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود. هم اکنون در ایران 24 منطقه ویژه اقتصادی فعال وجود دارد.
کسب و کار و تجارت در منطقه ویژه اقتصادی دارای مزایای بسیاری از جمله معافیت از عوارض گمرکی تا سقف تعیین شده دارد. از همین رو افراد بسیاری تمایل به ثبت شرکت در این مناطق دارند؛ لذا آشنایی با مناطق ویژه اقتصادی و شرایط و مراحل ثبت شرکت در این مناطق بسیار حائز اهمیت می باشد.
بدین سبب؛ در این مقاله، پس شناخت آن که ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی چیست، به بررسی تفاوت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد، لیست و تعداد مناطق ویژه اقتصادی برای ثبت شرکتها در ایران پرداخته می شود. سپس شرایط ثبت نام شرکت در مناطق ویژه اقتصادی و مراحل و نحوه آن مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از آن مدارک لازم برای ثبت شرکت در این مناطق مورد مطالعه قرار گرفته و در نهایت مزایا، امتیازات و معایب ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی مورد اشاره واقع می شود.
ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی چیست
مناطق ویژه اقتصادی در داخل مرزهای کشور واقع شده اند. این مناطق با هدف افزایش اشتغال، سرمایه گذاری، افزایش صادرات و واردات، کنترل تورم، تنظیم بازار و افزایش درآمد ایجاد می گردند. قوانین تجارت و کسب و کار در مناطق ویژه اقتصادی با سایر نقاط کشور متفاوت است. قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1384/9/5 و آیین نامه اجرایی آن، به بیان مقررات مربوط به مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
ماده 1 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، اهداف ایجاد مناطق ویژه اقتصادی را بیان کرده است. مطابق این ماده، به منظور پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین المللی و تحرک در اقتصاد منطقه ای و تولید و پردازش کالا، انتقال فناوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد و جلب و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، عبور خارجی ترانزیت و انتقال کالا (ترانشیب) به دولت اجازه داده می شود در شهرستان هایی که استعداد و توان لازم برای تحقق اهداف مذکور را دارند، مناطقی را با عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایجاد نماید.
بسیاری از افراد تمایل به ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی را دارند، اما ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی چیست؟ مطابق ماده 15 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ثبت شرکت و یا شعب نمایندگی شرکت هایی که قصد فعالیت در منطقه را دارند؛ منصرف از میزان مشارکت سهام داخلی و یا خارجی آن ها و همچنین ثبت مالکیت های مادی و معنوی در منطقه، وظیفه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که این سازمان بر اساس درخواست سازمان منطقه و طبق آیین نامه مصوب هیئت وزیران این اقدام را انجام می دهد. در ادامه این مقاله به مطالعه شرایط، مراحل و مدارک لازم جهت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پرداخته می شود.
تفاوت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد
افراد باید به این نکته توجه داشته باشند که مناطق ویژه اقتصادی متمایز از مناطق آزاد تجاری هستند، اما این دو منطقه چه تفاوتی با یکدیگر دارند و تفاوت ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد چیست؟ برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی را شناخت.
منطقه آزاد تجاری، محدوده ای است که ممکن است در نقاط بندری یا غیر بندری واقع شود. این مناطق به طور اختصاصی برای انجام امور تجاری درنظر گرفته می شوند. قوانین مناطق آزاد تجاری در امر کسب و کار و تجارت تابع قوانین سایر نقاط کشور نیست. در این محدوده قوانین گمرکی کشور اجرا نمی شود و از قوانین منحصر به فرد خودشان پیروی می کنند.
مطابق قوانین و مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری و صنعتی جمهوری اسلامی ایران، همه افراد حقیقی و حقوقی همچنین موسسه های ایرانی و بین المللی می توانند در مناطق آزاد تجاری و صنعتی جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری کنند. از مزایای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری می توان به ثبت آسان شرکت ها و موسسات صنعتی و فرهنگی و مالکیت معنوی، امکان ثبت شرکت با مالکیت صد در صد خارجی در مناطق آزاد، صادر کردن محصولات به خارج از کشور بدون پرداخت عوارض گمرکی و بندرگاهی، ورود اتباع خارجی بدون دریافت ویزا و... اشاره کرد.
منطقه ویژه اقتصادی نیز به مناطقی اطلاق می شود که در داخل مرزهای کشور قرار دارند و هدف آن ها برقراری تجارت و سرمایه گذاری داخلی و خارجی می باشد. قوانین مناطق ویژه اقتصادی نیز همانند مناطق آزاد تجاری، تابع قوانین سایر نقاط کشور نیست و از قوانین منحصر به فرد خود پیروی می کنند. مهم ترین تفاوت های منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی عبارت اند از:
1- در مناطق ویژه اقتصادی، خرده فروشی کالا فقط برای اتباع خارجی امکان پذیر است، اما در مناطق آزاد، امکان خرده فروشی هم برای اتباع خارجی و هم اشخاص وجود دارد.
2- بر اساس ماده 132 قانون مالیات های مستقیم، واحدهای مستقر در محدوده مناطق ویژه اقتصادی از 5 تا 13 سال در واحد های تولیدی و خدماتی از پرداخت مالیات معاف بوده، اما بر اساس ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، این معافیت در مناطق آزاد تجاری صنعتی در کلیه فعالیت ها معادل 20 سال از آغاز فعالیت انواع شرکت ها است.
3- مناطق آزاد تجاری در زمینه مبادله ارز، آزادی ورود و خروج، خرید و فروش توسط هر شخص حقیقی و حقوقی وجود دارد، اما در منطقه ویژه اقتصادی، مبادله ارز تابع مقررات اصلی سرزمین می باشد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که هم در منطقه آزاد تجاری و هم در منطقه ویژه اقتصادی، ورود کالا از منطقه به سرزمین اصلی، مطابق مقررات عمومی صادرات و واردات است. همچنین مستند به ماده 52 قانون مالیات بر ارزش افزوده و ماده 16 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی، در حوزه مالیات بر ارزش افزوده، نیز هر دو منطقه از مالیات معاف هستند.
لیست و تعداد مناطق ویژه اقتصادی برای ثبت شرکتها در ایران
پس از شناخت آن که منطقه ویژه اقتصادی چیست و چه تفاوتی با منطقه آزاد تجاری دارد، اکنون در این قسمت از مقاله لیست و تعداد مناطق ویژه اقتصادی برای ثبت شرکت در ایران مورد بررسی قرار می گیرد. همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد، مطابق قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید با تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود. لیست مناطق ویژه اقتصادی در ایران عبارت است از:
لیست مناطق ویژه اقتصادی برای ثبت شرکت در ایران |
منطقه ویژه اقتصادی سیستان (واقع در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان رامشار) |
منطقه ویژه اقتصادی سرخس (واقع در استان خراسان رضوی، شهرستان سرخس) |
منطقه ویژه اقتصادی سبزوار (واقع در استان خراسان رضوی، شهرستان سبزوار) |
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان (واقع در استان قم، شهرستان قم) |
منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم (واقع در استان کرمان، شهرستان بم) |
منطقه ویژه اقتصادی سیرجان (واقع در استان کرمان، شهرستان سیرجان) |
منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان (واقع در استان کرمان، شهرستان رفسنجان) |
منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب (واقع در استان کرمانشاه، شهرستان اسلام آباد غرب) |
منطقه ویژه اقتصادی بروجرد (واقع در استان لرستان) |
منطقه ویژه اقتصادی لرستان ( واقع در استان لرستان) |
منطقه ویژه اقتصادی شیراز (واقع در استان فارس، شهرستان شیراز) |
منطقه ویژه اقتصادی سهلان (واقع در استان آذربایجان شرقی، شهرستان تبریز) |
منطقه ویژه اقتصادی تجاری سلماس (استان آذربایجان غربی، شهرستان سلماس) |
منطقه ویژه اقتصادی پیام (واقع در استان البرز، شهرستان کرج) |
منطقه ویژه اقتصادی عسلویه (واقع در استان بوشهر، شهرستان کنگان) |
منطقه ویژه اقتصادی بوشهر (واقع در استان بوشهر، شهرستان بوشهر) |
منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (واقع در استان تهران، شهرستان تهران) |
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (واقع در استان خوزستان، شهرستان بندر امام خمینی (ره) ) |
منطقه ویژه اقتصادی چابهار (واقع در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار) |
منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی (واقع در استان هرمزگان، شهرستان بندر عباس ) |
منطقه ویژه اقتصادی یزد (واقع در استان یزد، شهرستان یزد ) |
منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد (واقع در استان مازندران، شهرستان بهشهر) |
منطقه ویژه اقتصادی کاوه (واقع در استان مرکزی، شهرستان ساوه) |
منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس (واقع در استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس) |
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد، لیست و تعداد مناطق ویژه اقتصادی با تصویب مجلس شورای اسلامی ایجاد می شوند و هدف از ایجاد این مناطق، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین المللی و تحرک در اقتصاد منطقه ای و تولید و پردازش کال، انتقال فناوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد و جلب و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی می باشد.
شرایط ثبت نام شرکت در مناطق ویژه اقتصادی
در لیست و تعداد مناطق ویژه اقتصادی نیز مانند سایر مناطق کشور می توان در یکی از قالب های پیش بینی شده در قانون تجارت اقدام به ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها نمود. برای ثبت شرکت در این مناطق شرایطی وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی شرایط ثبت نام شرکت در مناطق ویژه اقتصادی پرداخته خواهد شد.
امروزه شرکت ها اغلب در قالب شرکت با مسئولیت محدود و سهامی به ثبت می رسند. برای تاسیس شرکت با مسئولیت حداقل 2 شریک و حداقل یک میلیون ریال سرمایه نیاز است. موضوع فعالیت این شرکت می بایست امور تجاری باشد و مسئولیت هر یک از شرکا به اندازه سرمایه خود در شرکت می باشد.
برای تاسیس شرکت سهامی خاص وجود حداقل 3 شریک و برای شرکت سهامی عام وجود حداقل 5 شریک ضروری می باشد. حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال و در شرکت سهامی عام پنج میلیون ریال می باشد. در شرکت سهامی تمام سرمایه باید تعهد شود و حداقل 35 درصد آن پرداخت شود. علاوه بر این، داشتن خط تلفن همراه به نام، حساب کاربری ثنا، افتتاح حساب به نام شرکت از دیگر شرایط ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی برای همه انواع شرکت ها می باشد.
به منظور به ثبت رساندن شرکتهای پیش بینی شده در قانون تجارت، متقاضی می بایست وارد سامانه جامع ثبت شرکت ها شده و پس از درج اطلاعات و بارگذاری مدارک لازم اعم از اساسنامه، تقاضانامه، شرکت نامه، صورت جلسات موسسین و هیئت مدیره و... اقدام به ثبت این شرکت نماید.
مراحل و نحوه ثبت نام شرکت در منطقه ویژه اقتصادی
با توجه به مزیت هایی که برای کسب و کار و تجارت در مناطق ویژه اقتصادی وجود دارد، بسیاری از افراد تمایل به ثبت شرکت در این مناطق دارند. از این رو پس از شناخت لیست مناطق ویژه اقتصادی و شرایط ثبت شرکت در این مناطق، در ادامه مقاله، مراحل و نحوه ثبت نام شرکت در منطقه ویژه اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد.
به منظور ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی، ابتدا باید مدارک مورد نیاز (که در ادامه مقاله مورد مطالعه قرار می گیرد) تکمیل و مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح اخذ شود. پس از تکمیل اظهارنامه، تقاضا نامه و شرکت نامه، صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و صورت جلسه هیئت مدیره، باید فرد، اقدام به ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکتها نماید. مراحل و نحوه ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی برای شرکت با مسئولیت محدود به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت با مسئولیت محدود هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت با مسئولیت محدود به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود نظیر ثبت شرکت حمل و نقل از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت با مسئولیت محدود را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت با مسئولیت محدود را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت با مسئولیت محدود برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت با مسئولیت حدود نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت با مسئولیت محدود را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود به اتمام رسد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
لازم به ذکر است، ثبت شرکت یا نمایندگی شرکت در منطقه ویژه اقتصادی منصرف از میزان مشارکت سهام داخلی و یا خارجی آن ها و نیز ثبت مالکیت مادی و معنوی در منطقه، بر اساس درخواست سازمان منطقه، وظیفه اداره ثبت اسناد و املاک مربوط و مطابق ضوابط ثبت شرکت ها و مالکیت های صنعتی و معنوی در مناطق آزاد تجاری جمهوری اسلامی ایران می باشد. همچنین مسئولیت اداره منطقه، برعهده سازمان منطقه است.
هزینه و مدارک لازم برای ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی
پس از شناخت شرایط، لیست و تعداد مناطق، مراحل و نحوه ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی، اکنون در این قسمت از مقاله، مدارک لازم برای ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی مورد مطالعه قرار می گیرد. هزینه و مدارک لازم برای ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی عبارت است از:
تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا
گواهی عدم سوء پیشینه اعضا (در صورت نیاز)
معرفی روزنامه رسمی شرکت و معرفی یک شخص به عنوان نماینده در صورتی که شخص حقوقی یکی از اعضا شرکت باشد
اساسنامه شرکت که به امضا شده تمام شرکا رسیده باشد
اظهارنامه، تقاضانامه، شرکتنامه که به امضا تمام شرکا رسیده باشد
صورتجلسه مجمع عمومی موسسین که به امضا شده تمام شرکا رسیده باشد
تقویم نامه سرمایه غیرنقدی شرکت که توسط کارشناس رسمی دادگستری تایید شده باشد
ارائه گواهی بانکی واریز ۳۵ درصد سرمایه نقدی در شرکت سهامی از یکی از بانک های منطقه
اخذ مجوز فعالیت اقتصادی در منطقه مورد نظر که توسط مدیریت بازرگانی سازمان همان منطقه صادر می شود
ارائه اصل اختیارنامه نمایندگی و مجوز تاسیس شعبه اشخاص برای اشخاص حقوقی خارجی
شایان ذکر است ارائه گواهی بانکی واریز حداقل 35 درصد سرمایه تنها برای ثبت شرکت سهامی خاص لازم است و در شرکت های دیگر مانند شرکت با مسئولیت محدود، موسسین موظف هستند کل سرمایه نقدی را همان ابتدا تادیه و تمام سرمایه غیر نقد را تقویم و تسلیم نمایند. هزینه ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی نیز برابر سایر مناطق بوده و شامل هزینه هایی از قبیل هزینه حق الثبت، ثبت نام در سامانه ثنا، هزینه پست مدارک، هزینه ابطال تمبر و هزینه وکیل و.... می شود.
مزایا، امتیازات و معایب ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی
با توجه به مزیت هایی که ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی دارد؛ بسیاری از افراد تمایل به ثبت شرکت در این مناطق دارند. در کنار مزایا، ثبت شرکت در این مناطق، معایبی نیز به همراه دارد. لذا در این قسمت از مقاله، مزایا، امتیازات و معایب ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد.
مزایا و امتیازات ثبت شرکت در مناطق ویژه اقتصادی عبارت است از: تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مناطق ویژه، صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان، معافیت از عوارض گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات، وارد کردن ماشین آلات خط تولید و ابراز و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی.
ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی علاوه بر مزایا و امتیازات، معایبی نیز به همراه دارد. امکان افزایش قاچاق کالا به داخل کشور و افزایش واردات در مقابل کاهش صادرات، واردات کالا های لوکس و غیر ضروری، عدم دسترسی به امکانات کافی، دستمزد بالای کارگران متخصص و رانت و فساد اقتصادی در این مناطق از جمله معایب ثبت شرکت در این مناطق می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: سه نفر