برای مشاوره ثبت نام مجوز دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی
برای مشاوره ثبت نام مجوز دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی
در چند سال گذشته، قانون گذار به منظور تسریع در ارائه خدمات قضایی به مردم و جلوگیری از اتلاف وقت، کاهش هزینه ها و بهبود شرایط خدمت رسانی قوه قضائیه اقدام به ایجاد دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی نموده است. این دفاتر؛ خدماتی از قبیل تنظیم دادخواست و شکوائیه، چاپ و تحویل برگه ها و اوراق قضایی، ویرایش اطلاعات در سامانه ثنا را ارائه می دهند.
امروز دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مورد استفاده تمام افرادی که به هر نحو به سیستم قضایی مراجعه می کنند؛ می باشد. به همین دلیل برای اخذ مجوز و تاسیس این دفاتر استقبال بسیار زیادی وجود دارد. بنابراین کسب اطلاع از شرایط مورد نیاز و مدارک لازم برای اخذ مجوز، برای متقاضیان بسیار حائز اهمیت است.
لذا در این مقاله؛ ابتدا به بررسی سامانه درخواست مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی و شرایط ثبت نام مجوز تاسیس دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و مدارک لازم برای ثبت نام مجوز آن پرداخته می شود. پس از آن، مراحل و نحوه ثبت نام و پیگیری مجوز دفتر خدمات قضایی و هزینه و درآمد دریافت مجوز بیان می گردد. در انتها نیز؛ در مورد فروش مجوز دفتر خدمات قضایی مطالبی ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
سامانه درخواست مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی
برای درخواست تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی، شخص پس از پذیرفته شدن در آزمون دفاتر خدمات قضایی باید از طریق مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به نشانی mojavez.ir اقدام به ثبت درخواست تاسیس نماید. یعنی در واقع برای درخواست اولیه مجوز تاسیس، سامانه درخواست مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، همان سایت درگاه مجوز های کشور است.
سامانه درگاه ملی مجوز های کشور یک سامانه ملی جهت صدور انواع مجوز ها می باشد، به منظور ثبت درخواست صدور مجوز دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، متقاضی باید عنوان مجوز مورد نظر خود را در سامانه جستجو نموده و با کلیک بر روی عنوان مجوز دفتر خدمات قضایی شروع به ثبت درخواست صدور نماید. متقاضی جهت ثبت درخواست صدور باید حتما تلفن همراه به نام خود را در سامانه ثبت نماید.
پس از ثبت درخواست صدور مجوز و ارائه اطلاعات مورد تقاضا از جمله کد پستی محل فعالیت، کد رهگیری پرونده مالیاتی و... متقاضی 24 ساعت فرصت خواهد داشت تا درخواست صدور مجوز خود را نهایی نموده و با مراجعه به درگاه تخصصی که لینک آن در سایت mojavez.ir برای شخص ارائه شده، مستندات خود را در سامانه تخصصی اپلود نماید.
شرایط اخذ مجوز تاسیس دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی
اشخاصی که متقاضی دریافت مجوز دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی که در واقع همان مراکز ثبت نام سامانه ثنا هستند، لازم است که یک سری شرایط عمومی و اختصاصی را دارا باشند. این شرایط در آیین نامه اجرایی تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و کانون آن ها بیان گردیده است. شرایط عمومی متقاضیان اخذ مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی در سال جاری، در ماده ۱۶ آیین نامه اجرایی تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ذکر شده است که بر اساس آن، متقاضیان تاسیس دفتر (اعم از شخص حقیقی یا شرکت ها) باید جهت تاسیس دفتر خدمات الکترونیک می بایست شرایط قانونی در این خصوص، را دارا باشند. شرایط اخذ مجوز تاسیس دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی به شرح ذیل است:
فرد دارای تابعیت ایرانی باشد
در عمل التزام به قانون اساسی و ولایت فقیه داشته باشد
مسلمان بودن
فقدان هرگونه اعتیاد به مواد مخدر
فقدان سو پیشینه کیفری
برخوردار بودن از توانایی جسمی و روحی کافی
فرد کارت پایان خدمت داشته یا دارای معافیت دائم باشد (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
اخذ گواهی سلامت از پزشکی قانونی
هر دفتر باید علاوه بر مدیر دفتر که به صورت تمام وقت در دفتر حضور دارد، می بایست دارای حداقل یک کارشناس حقوقی نیز باشد.
صدور پروانه دفتر توسط رییس مرکز منوط به احراز شرایط زیر است: الف) شرکت در آزمون تخصصی و کسب حداقل هفتاد درصد نمره تراز میانگین یک درصد حائزان بالاترین نمره تراز؛ ب) دارا بودن حداقل سه سال سابقه کار مرتبط برای دارندگان مدرک کارشناسی یا سطح دو حوزه علمیه، دو سال برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد یا سطح سه حوزه علمیه و یک سال برای دارندگان مدرک دکتری تخصصی یا سطح چهار حوزه علمیه
عدم وابستگی به احزاب و گروهک های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران با هواداری آن ها
در ماده ۱۷ آیین نامه اجرایی تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، شرایط اختصاصی متقاضی اخذ مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی ۱۴۰۲ ذکر شده است. متقاضیان تاسیس دفتر خدمات قضایی می بایست ضوابط ماده 17 را نیز مورد رعایت قرار دهند که شامل موارد ذیل می باشد:
مدرک کارشناسی یا بالاتر در یکی از رشته های حقوق، فقه و علوم قضایی یا مدرک سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه داشته باشد
بیست و پنج ساله یا بیشتر باشد
برخورداری از مهارت های کافی برای استفاده از سیستم رایانه
همچنین، در ماده 21 آیین نامه تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اعلام شده است که برخی از افراد نمی توانند در این دفاتر مشغول به کار شوند و مجوز تاسیس این دفاتر را اخذ کنند. موارد ممنوعیت دریافت مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی به شرح ذیل است:
وکیل ، مشاور یا کارشناس رسمی دادگستری نباشد
عدم وجود حکم قطعی مبنی بر انفصال از قضاوت و یا سر دفتری
تاجر نباشد
کارمند دولت و یا موسسات عمومی غیر دولتی نباشد
اشخاص متقاضی تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی باید علاوه بر دارا بودن شرایط فوق، در آزمون شرکت کرده و قبول بشوند. برای شرکت در آزمون، متقاضی می بایست از شرایط و ضوابطی برخوردار باشد، وگرنه امکان شرکت در آزمون برای وی فراهم نخواهد بود. شرایط شرکت در این آزمون به شرح زیر می باشد:
تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران؛
پایبندی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛
تدین به دین مبین اسلام و التزام عملی به احکام و اخلاق اسلامی؛
دارا بودن مدرك کارشناسی یا بالاتر در رشته های مرتبط با حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و علوم قضایی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یا مدرك سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه؛
داشتن حداقل بیست و چهار سال سن
دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه برای داوطلبان مرد؛
عدم محکومیت به انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی؛
دارا بودن مدرك مهارت کار با رایانه از مراجع معتبر؛
نداشتن سوء پیشینه موثر کیفری؛
عدم اعتیاد به مواد مخدر؛
عدم وابستگی به احزاب و گروهک های مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران یا هواداری آن ها.
در صورتی که اشخاص متقاضی تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی دارای ویژگی های فوق بوده و فاقد موارد ممنوعیت قانونی باشند، می توانند برای اخذ مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی سال جاری اقدام کنند که این عمل از طریق سامانه درخواست مجوز تاسیس دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، امکان پذیر است.
مدارک لازم برای ثبت نام مجوز دفاتر خدمات قضایی
اشخاصی که برای تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام می کنند، علاوه بر این که می بایست شرایط مقرر قانونی را داشته باشند، باید مدارک لازم برای تاسیس دفتر را نیز تهیه نمایند. مدارک هم در مرحله ثبت نام آزمون و هم در مرحله اخذ مجوز لازم می باشد. پس از قبولی داوطلب در آزمون مذکور، برای تاسیس دفتر خدمات قضایی الکترونیک لازم است که شخص متقاضی مدارک لازم برای ثبت نام مجوز دفاتر خدمات قضایی را داشته باشد که این مدارک شامل موارد زیر است:
معرفی نامه مدیر دفتر، حداقل یک کارشناس حقوقی و دو کارمند دفتری
مدارک عمومی مدیر دفتر، کارشناس حقوقی، و کارمندان دفتر که به شرح ذیل است: الف) تاییدیه عدم اعتیاد به مواد مخدر؛ ب) تاییدیه عدم سوء پیشینه کیفری؛ ج) کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه برای داوطلبان مرد
مدارک اختصاصی مدیر دفتر به شرح ذیل است: الف) مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته های مرتبط با حقوق، فقه و علوم قضایی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یا مدرک سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه؛ ب) مدرک مهارت کار با رایانه از مراجع معتبر؛ ج) مدرک مهارت کار با رایانه از مراجع معتبر
مدارک اختصاصی کارمندان دفتر به شرح ذیل است: الف) مدرک کاردانی یا بالاتر
مدارک اختصاصی کارشناس حقوقی به شرح ذیل است: الف) مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشتههای مرتبط با حقوق، فقه و علوم قضایی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یا مدرک سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی به شرح زیر است: الف) داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته های مرتبط با حقوق، فقه و حقوق و علوم قضایی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و یا مدرک سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه؛ ب) اصل کارت ملی به همراه شناسنامه؛ پ) ارائه گواهی اتمام دوره نظام وظیفه و یا کارت معافیت از پایان خدمت سربازی؛ ت) داشتن گواهی های نشان دهنده مهارت کار با رایانه. (مدارک لازم برای این مجوز، متفاوت از مجوز دفتر اسناد رسمی است.)
بر طبق شرایط مقرر برای ثبت نام آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، متقاضیان باید فارغ التحصیل یکی از رشته های حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و علوم قضایی باشند تا بتوانند با داشتن سایر شرایط ذکر شده در دفترچه، مدارک مورد نیاز خود را برای ثبت نام در مهلت مقرر آماده نمایند. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی که در دفترچه ثبت نام دفاتر الکترونیکی قضایی ارائه می شود و متقاضیان می توانند به محض انتشار دفترچه آزمون بر روی سایت سنجش از کلیه مدارک موردنیاز برای تکمیل فرم ثبت نام مطلع شوند.
مراحل و نحوه ثبت نام و پیگیری مجوز دفتر خدمات قضایی در سامانه درخواست
همانطور که پیش تر در همین مقاله بیان شد، اشخاصی که متقاضی تاسیس دفتر ثبت خدمات الکترونیکی قضایی هستند باید دارای شرایط مقرر قانونی باشند و در صورتی که فاقد شرایط باشند؛ امکان اخذ مجوز تاسیس دفتر خدمات قضایی را نخواهند داشت. یکی از مهم ترین و شاید اصلی ترین شرایط این است که شخص متقاضی ابتدا در آزمون نمره قبولی را کسب کند.
برای قبولی در آزمون لازم است داوطلبان در زمان تعیین شده با ارائه مدارک مورد نیاز ذکر شده در دفترچه راهنما نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام بنمایند. همچنین، این افراد باید در آزمون شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنند. لذا در این بخش از مقاله مراحل و نحوه ثبت نام و پیگیری مجوز دفتر خدمات قضایی در سامانه درخواست بررسی و به این پرسش پاسخ داده می شود که چگونه دفتر خدمات قضایی بزنیم.
جهت درخواست صدور مجوز دفتر خدمات الکترونیک قضایی، متقاضی ابتدا باید وارد سامانه درگاه ملی مجوز های کشور شده و عبارت دفتر خدمات الکترونیک قضایی را سرچ نماید.
سپس در مرحله بعدی صفحه ای برای متقاضی باز می شود و با تلفن همراه به نام خود را وارد نماید. و سپس پیامک کد تایید در صفحه سامانه وارد کند.
پس از ورود به سامانه صفحه ای مانند تصویر برای متقاضی نمایش داده می شود و فرد باید به قسمت انتهای صفحه مراجعه نماید.
در این گام شخص باید گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب نماید.
در گام بعدی متقاضی درخواست صدور مجوز باید توافقنامه درخواست خود را در سامانه تایید و مشخصات خود را وارد نماید.
سپس در گام بعد شخص باید تلفن همراه و کد امنیتی را وارد نماید.
پس از آن صفحه ای مانند تصویر برای فرد باز می شود. در این صفحه به ترتیب باید کد پستی محل فعالیت، سریال پشت کارت ملی، استعلام احراز نشانی، کد رهگیری گواهی عدم سوء پیشینه را وارد نموده و نهایتا استعلام محکومیت های مالی کارمندی دولت برای متقاضی تایید شود.
پس از ثبت و تایید شدن تمام موارد مذکور از قسمت پایین صفحه سمت چپ گزینه درخواست صدور مجوز فعال شده و متقاضی باید با کلیک بر روی آن درخواست خود را نهایی نماید. پس از تایید درخواست در درگاه ملی مجوز های کشور متقاضی 24 ساعت فرصت دارد تا از طریق همین سایت با نشانی mojavez.ir وارد سامانه شده و از گزینه کارپوشه درخواست خود را پیگیری کرده و در صورت لزوم مدارک و مستندات خود را اپلود نماید. در غیر این صورت درخواست متقاضی منقضی می شود.
هزینه و درآمد دریافت مجوز تاسیس دفتر خدمات قضایی
شخص متقاضی تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی باید مراحل مختلفی را بگذراند تا بتواند مجوز تاسیس دفتر را اخذ کند. فرد باید در روند و پروسه اخذ مجوز هزینه های مختلفی را بپردازد تا در نهایت موفق به کسب مجوز بشود. لذا در این بخش از مقاله، در مورد هزینه و درآمد دریافت مجوز تاسیس دفتر خدمات قضایی مطالبی بیان می شود.
اولین هزینه ای که هر دواطلب تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی باید بپردازد، هزینه شرکت در آزمون می باشد که در زمان ثبت نام در سایت سازمان سنجش پرداخت می شود. آخرین مبلغ اعلامی برای ثبت نام این آزمون، از سوی سازمان سنجش در سال جاری به میزان ۲,۵۰۰,۰۰۰ ریال می باشد. این مبلغ صرفا برای شرکت در آزمون می باشد.
علاوه بر مورد فوق؛ هزینه های جانبی دیگری مانند کپی مدارک و ... نیز وجود دارد که باید پرداخت شود. اشخاصی که از دفتر خدمات قضایی استفاده می کنند، باید هزینه استفاده از آن را نیز بپردازند که محل درآمد این دفاتر می باشد. کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در هر سال لیستی ارائه می کند که در آن برای ارائه خدمات مختلف قضایی؛ مبلغ و تعرفه به خصوصی درج شده است.
فروش مجوز و خرید امتیاز دفتر خدمات قضایی
اشخاص متقاضی تاسیس دفتر خدمات قضایی الکترونیک پس طی مراحل مختلف و قبولی در آزمون مجوز تاسیس دفتر را دریافت می کنند. این مجوز به معنی این است که دارنده آن تمامی شرایط قانونی را دارا بوده و هم اکنون می تواند فعالیت خود را آغاز کند و موارد ممنوعیت شامل او نمی شود.
اشخاص متقاضی باید تمام مراحلی که پیش تر بیان شد را بگذرانند و مجوز تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی را کسب کنند. قانون در خصوص امکان انتقال مجوز این دفاتر ساکت است، لذا می توان گفت تا به امروز امکان انتقال قهری یا ارادی این مجوز به سایر افراد وجود نداشته است.
برخلاف مجوز تاسیس دفتر ثبت اسناد رسمی که طبق قانون قابلیت نقل و انتقال آن تحت شرایطی وجود دارد، در مورد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکان فروش مجوز و خرید امتیاز دفتر خدمات قضایی به شخص دیگری وجود ندارد. به نظر می رسد شرایط تخصصی مورد نظر قانون می تواند از دلایل این ممنوعیت باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام مجوز دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام مجوز دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. مدارک عمومی مدیر دفتر، کارشناس حقوقی، و کارمندان دفتر که به شرح ذیل است: الف) تاییدیه عدم اعتیاد به مواد مخدر؛ ب) تاییدیه عدم سوء پیشینه کیفری؛ ج) کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه برای داوطلبان مرد