برای مشاوره مراحل تاسیس و ثبت شرکت تولیدی
برای مشاوره مراحل تاسیس و ثبت شرکت تولیدی
تولید در لغت به معنای ساختن و ایجاد کردن است و شرکت تولیدی به شرکتی گفته می شود که مواد خام را تبدیل به محصول نهایی می کند. این نوع از شرکت ها از طریق تولید و عرضه کالا به کسب سود می رسد. فعالیت شرکت تولیدی می تواند در مقیاس کوچک، متوسط یا بزرگ باشد و افراد می توانند با توجه به حجم فعالیت خود، به انتخاب یکی از آن ها اقدام نمایند.
امروزه افراد بسیاری با هدف کسب سود تمایل به تاسیس شرکت تولیدی دارند، اما راه اندازی و ثبت شرکت تولیدی مستلزم داشتن مهارت و اطلاعات کافی در این زمینه می باشد. به عنوان مثال این که شرکت تولیدی در چه قالبی از قالب های پیش بینی شده در قانون تجارت باید به ثبت برسد، مسئله ای حائز اهمیت می باشد.
از همین رو در این مقاله پس از شناخت آن که شرکت تولیدی چیست، انواع شرکت تولیدی و شرایط ثبت شرکت تولیدی بررسی می شود و پس از آن مراحل راه اندازی، تاسیس و ثبت کارگاه تولیدی پوشاک ارائه می گردد. سپس مدارک لازم جهت ثبت شرکت تولیدی پوشاک و در نهایت هزینه ثبت و تاسیس کارگاه تولیدی با سرمایه کم مورد مطالعه واقع می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرکت تولیدی چیست
شرکت تولیدی یکی از شرکت هایی است که تقاضای بسیاری جهت ثبت آن وجود دارد و هر ساله افراد بسیاری به انگیزه کسب سود بالا اقدام به ثبت این نوع شرکت می نمایند، اما شرکت تولیدی چیست و به چه شرکتی شرکت تولیدی گفته می شود؟ شرکت تولیدی شرکتی است که مواد خام را تبدیل به محصول نهایی می کند.
در واقع هدف اصلی این شرکت، کسب سود و رفع نیاز های مردم از طریق تولید و عرضه یک کالا به بازار می باشد. موضوع فعالیت شرکت های تولیدی بسیار گسترده است؛ تولید مواد غذایی، پوشاک، کاغذ، خوروسازی، قطعات صنعتی و... از جمله زمینه های فعالیتی شرکت های تولیدی می باشند.
شرکت تولیدی در مقابل شرکت خدماتی قرار دارد. موضوع فعالیت شرکت های تولیدی، تولید و عرضه محصول به صورت کالا می باشد؛ مانند طراحی و ساخت قطعات صنعتی، اما موضوع فعالیت شرکت های خدماتی، ارائه خدمات مانند نگهداری سالمندان و کودکان و ارائه خدمات پزشکی و ... می باشد.
کیفیت بالای محصول و قیمت پایین آن از عوامل موفقیت و جذب مشتری شرکت تولیدی در فضای رقابتی محسوب می شود. همچنین کاهش هزینه ها و افزایش تولید (از طریق کاهش ضایعات، صرفه جویی در مصرف انرژی، بهینه سازی فرایند تولید و...) از دیگر عوامل رشد و توسعه شرکت های تولیدی به شمار می آید. تبلیغات، بازاریابابی مناسب نیز از عوامل بسیار موثر در جذب مشتری و افزایش فروش محسوب می شود.
انواع شرکت تولیدی
در قانون تجارت، قالب های مختلفی برای تاسیس و ثبت شرکت ها پیش بینی شده است. برای به ثبت رساندن شرکت تولیدی نیز ابتدا باید نوع و قالب آن را مشخص کرد. در ایران، شرکت های تولیدی اغلب به صورت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود تاسیس و ثبت می شوند.
شرکت تولیدی سهامی خاص، نوعی از شرکت است که سرمایه آن به قطعات سهم تقسیم شده و توسط تعداد محدودی از سهامداران تامین می شود. شرکت با مسئولیت محدود نیز شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل می شود و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه آن ها به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند.
همچنین شرکت های تولیدی به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. مستند به ماده 4 قانون محاسبات عمومی، در صورتی یک شرکت دولتی محسوب می شود که بیش از 50 درصد سرمایه آن متعلق به دولت باشد. در غیر این صورت، شرکت، خصوصی تلقی می شود. همچنین تقسیم بندی و انواع شرکت تولیدی بر اساس موضوع فعالیت به این نحو می باشد:
شرکت تولیدی مواد غذایی
شرکت تولیدی پوشاک
شرکت تولیدی صنایع دستی
شرکت تولیدی صنایع چوب
شرکت تولیدی شیشه و سرامیک
شرکت تولیدی الکترونیکی
شرکت تولیدی خودروسازی
شرکت تولیدی صنایع فلزی
و شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی
در یک تقسیم بندی دیگر، شرکت های تولیدی به شرکت تولیدی چند ملیتی (شرکت هایی که در سطح جهانی فعالیت می کنند)، شرکت تولیدی کوچک (شرکت هایی که در مقیاس کوچک فعالیت می کنند)، شرکت تولیدی متوسط (شرکت هایی که در مقیاس متوسط فعالیت می کنند)، شرکت تولیدی بزرگ (شرکت هایی که در مقیاس بزرگ فعالیت می کنند) تقسیم می شوند.
شرایط ثبت شرکت تولیدی
پس از شناخت شرکت تولیدی و انواع آن، در این قسمت از مقاله به بررسی شرایط ثبت شرکت تولیدی پرداخته می شود. همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد، امروزه اغلب شرکت های تولیدی به صورت شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت می رسند که برای به ثبت رساندن هر کدام، شرایطی لازم است که در ادامه، شرایط ثبت شرکت تولیدی؛ شرح داده می شود.
شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن منحصرا توسط موسسین تامین می شود. مسئولیت شرکا در این شرکت محدود به مبلغ اسمی سهامشان است. برای ثبت شرکت سهامی خاص، حداقل 3 نفر عضو هیئت مدیره، دو نفر بازرس و 100 هزار تومان سرمایه اولیه نیاز است که حداقل 35 درصد مبلغ سرمایه اولیه باید در حساب بانکی واریز و گواهی بانکی ارائه شود. در صورتی که سرمایه به صورت غیر نقد باشد؛ باید به تفکیک، تقویم و در اظهارنامه ثبت شرکت قید شود. لازم به ذکر است اعضای هیئت مدیره حتما باید سهامدار شرکت باشند، اما برای بازرسان این محدودیت وجود ندارد. همچنین بازرسان نمی توانند از فامیل های درجه یک هیئت مدیره باشند.
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می شود. مسئولیت هر یک از شرکا در این شرکت محدود به سرمایه خود در شرکت می باشد. نقل و انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود صرفا به صورت سند رسمی امکان پذیر است. در شرکت با مسئولیت محدود نیز مانند شرکت سهامی، در اسم شرکت نباید نام شرکا بیاید و الا شریکی که نامش در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث، حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را دارد.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در اداره ثبت شرکت ها، حداقل 2 نفر شریک که حداقل میزان سهم الشرکه را دارا باشند (حداقل 100 هزار تومان سرمایه اولیه که تمام مبلغ سرمایه اولیه در بانک قرار گرفته باشد) نیاز است. لازم به ذکر است برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، آدرس محل کار می بایست اداری یا تجاری باشد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
چنانچه تعداد شرکا در شرکت با مسئولیت محدود بیش از 12 نفر باشد، باید هیئت نظار برای شرکت انتخاب شود، این هیئت حداقل سالی یک بار مجمع عمومی را برگزار می کند. هیئت نظار 3 نفر از شرکا می باشند که به مدت یک سال انتخاب می شوند. اعضای هیئت نظار نباید عضو هیئت مدیره شرکت باشند. هم چنین، برای ثبت شرکت تولیدی، افتتاح حساب به نام شرکت، داشتن تلفن همراه به نام و حساب کاربری ثنا، دریافت مجوز و... نیز الزامی می باشد.
مراحل راه اندازی، تاسیس و ثبت کارگاه تولیدی پوشاک
در عصر حاضر، طراحی و تولید پوشاک، اهمیت زیادی بین مردم جامعه پیدا کرده است. این صنعت نه تنها نیاز مردم را رفع می کند، بلکه باعث کسب سود تولیدکنندگان و کاهش نرخ بیکاری در جامعه می شود. از این رو در این قسمت، مراحل راه اندازی، تاسیس و ثبت کارگاه تولیدی پوشاک مورد بررسی قرار می گیرد. امروزه اغلب، شرکت تولیدی به صورت شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی خاص به ثبت می رسد. لذا در ادامه، مراحل ثبت شرکت تولیدی با مسئولیت محدود آموزش داده می شود.
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت تولیدی در قالب شرکت با مسئولیت محدود، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی ثبت شرکت تولیدی در قالب با مسئولیت محدود هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت تولیدی در قالب با مسئولیت محدود به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت تولیدی در قالب با مسئولیت محدود را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز فعالیت شرکت نیز دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت تولیدی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت تولیدی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت تولیدی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت تولیدی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت تولیدی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت تولیدی را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت تولیدی را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت تولیدی در قالب با مسئولیت محدود به اتمام می رسد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تولیدی پوشاک
امروزه صنعت تولید پوشاک مورد استقبال افراد جامعه قرار گرفته است و افراد زیادی خواهان ثبت شرکت تولیدی می باشند. در قسمت پیشین، این مقاله مراحل راه اندازی، تاسیس و ثبت کارگاه تولیدی پوشاک مورد بررسی قرار گرفت و در این قسمت؛ مدارک لازم جهت ثبت شرکت تولیدی پوشاک مورد مطالعه قرار می گیرد.
همانطور که بیان شد؛ شرکت تولیدی از جمله شرکت تولیدی پوشاک، امروزه اغلب در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود تاسیس می شوند. دلیل این امر، شرایط ساده تری است که قانون برای ثبت این دو شرکت در نظر گرفته است. برای ثبت هر کدام از این شرکت ها مدارکی لازم است که در ادامه این مدارک به تفکیک بیان می شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تولیدی سهامی خاص عبارت است از: مدارک شناسایی همراه با کپی شناسنامه و کارت ملی همه اعضای شرکت، ارائه پنج نام که کمتر از سه بخش نباشد و ریشه فارسی داشته باشد، اقرارنامه ای که به امضا اعضای شرکت رسیده باشد، اخذ مجوز های مورد نیاز و وکالت نامه معتبر در صورتی که مراحل ثبت را وکیل انجام داده باشد، اساسنامه شرکت، شرکت نامه، گواهی افتتاح حساب، صورتجلسه مجمع عمومی موسس و...
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تولیدی با مسئولیت محدود عبارت است از: مدارک شناسایی همراه با کپی شناسنامه و کارت ملی همه اعضای شرکت، ارائه پنج نام که کمتر از سه بخش نباشد و ریشه فارسی داشته باشد، اصل گواهی عدم سو پیشینه کیفری، اقرار نامه ای که به امضا اعضای شرکت رسیده باشد، اخذ مجوز های مورد نیاز، اساسنامه و تقاضا نامه و شرکت نامه ای که به امضا همه شرکا رسیده باشد، دو نسخه امضا شده از صورت جلسه مجمع عمومی موسس و دو نسخه امضا شده از صورت جلسه هیئت مدیره شرکت.
هزینه ثبت و تاسیس کارگاه تولیدی با سرمایه کم
امروزه با افزایش نرخ بیکاری، افراد بسیاری به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند. شروع یک کار تولیدی یکی از گزینه هایی است که همواره فکر افراد را به خود مشغول می کند. سرمایه اولیه و هزینه تاسیس یک کارگاه تولیدی از موارد بسیار حائز اهمیت محسوب می شود. لذا در این مقاله هزینه ثبت و تاسیس کارگاه تولیدی با سرمایه کم مورد بررسی قرار می گیرد.
هزینه هایی که برای ثبت شرکت تولیدی نیاز است عبارت است از: هزینه پست مدارک و پاکت پستی مخصوص، حق الثبت شرکت، هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت، هزینه درج آگهی در روزنامه رسمی، هزینه چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، هزینه پلمپ دفاتر قانونی، حق الوکاله وکیل در صورت وجود وکیل و...
علاوه بر هزینه هایی که برای ثبت شرکت تولیدی وجود دارد؛ هزینه هایی نیز برای تاسیس و راه اندازی شرکت و کارگاه تولیدی نیاز است؛ مانند خرید مواد اولیه و تجهیزات و نیروی انسانی و.... که می توان با ایده هایی جهت تعیین موضوع شرکت تولیدی و نحوه فعالیت آن، هزینه های راه اندازی را کاهش داد. تهیه و توزیع غذا و انواع کیک و شیرینی، خیاطی و تولید پوشاک و دوخت محصولات چرمی و... از جمله فعالیت های تولیدی هستند که سرمایه کمتری برای راه اندازی و ادامه فعالیت نیاز دارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل تاسیس و ثبت شرکت تولیدی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل تاسیس و ثبت شرکت تولیدی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. بله.