برای مشاوره شرایط و هزینه ثبت شرکت در اروپا
برای مشاوره شرایط و هزینه ثبت شرکت در اروپا


امروزه با توجه به شرایط مساعد اکثر کشورهای اروپایی از نظر ثبات و رشد اقتصادی، شرایط اجتماعی، نظام آموزشی، سودآوری سرمایه گذاری و برخی فاکتورهای دیگر، متقاضیان بسیاری در نقاط مختلف جهان در اندیشه مهاجرت با روش سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی هستند و یکی از این روش های سرمایه گذاری، ثبت شرکت می باشد.
در واقع ثبت شرکت در اروپا از این حیث اهمیت دارد که می تواند منجر به اخذ اقامت دائم شود و سپس از مزایای اقامت دائم بهره مند شد. بسیاری از دولت ها از سرمایه گذاران خارجی حمایت می کنند و آن ها به واسطه حمایت دولت می توانند کسب و کار خود را گسترش دهند، بدون این که نگران از بین رفتن سرمایه و دارایی باشند. البته این امر منوط به این است که شخص متقاضی از قبل با شرایط اقتصادی آن کشور و مراحل و ثبت شرکت به طور قانونی آگاهی داشته باشد.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا به مزایا و معایب ثبت شرکت و سپس شرایط و انواع ثبت شرکت در اروپا اشاره شود. در ادامه مراحل و نحوه ثبت شرکت و مدارک لازم در این خصوص بررسی می گردد. در نهایت صحبت از هزینه های لازم و ثبت شرکت مجازی در اروپا و امکان اقامت و مهاجرت به اروپا از طریق ثبت شرکت می شود. برای کسب اطلاع بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در اروپا
همانطور که گفته شد؛ سطح بالای کیفیت زندگی، وجود رفاه اجتماعی، نظام آموزشی عالی، ثبات اقتصادی، طبیعت زیبا و آب و هوای خوب از جمله موارد مهمی می باشد که توجه بسیاری از افراد را برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در اروپا به خود جلب کرده است. ثبت شرکت می تواند یکی از بهترین راهکارها برای مهاجرت به اروپا باشد و لازم است افرادی که قصد مهاجرت به اروپا را دارند؛ نسبت به مزایا و معایب آن اطلاعاتی را داشته باشند تا با آگاهی کامل این فرایند را طی کنند. بنابراین در این قسمت به مزایا و معایب ثبت شرکت در اروپا اشاره می شود که به ترتیب، به شرح زیر می باشد:
به واسطه ثبت شرکت در اروپا امکان دریافت اقامت وجود دارد.
متقاضی ثبت شرکت در اروپا می تواند از امکانات اقتصادی و مالی و بانکی بین المللی بهره مند شود.
مالکیت صد در صد شرکت می تواند به نام متقاضی باشد.
امکان تجارت بدون محدودیت وجود دارد؛ زیرا در کشورهایی اروپایی مسائلی مانند تحریم وجود ندارد.
به دلیل این که در اغلب کشورهای اروپایی اقتصاد رو به رشد می باشد، سرمایه گذاری و تاسیس شرکت می تواند موجب ارتقاء کسب و کار و موقعیت تجاری شود.
افراد می توانند از وام و تسهیلاتی که برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته شده است، استفاده کنند.
توجه به این نکته ضروری است که مزایای قید شده در قسمت فوق، ممکن است با توجه به کشور مدنظر اروپایی، با تغییراتی مواجه شود. به طور مثال، ممکن است که میزان حمایت از سرمایه گذار خارجی با توجه به سیاست کشور، تغییر نماید. همچنین ثبت شرکت در اروپا دارای معایبی نیز می باشد که شامل :
ثبت شرکت در بعضی از کشور های اروپایی، نرخ مالیاتی بسیار زیادی دارد.
در بعضی از کشور های اروپایی مراحل پیچیده بروکراسی اداری برای ثبت شرکت ها وجود دارد.
بین شرکت های رقیب در اروپا، رقابت تجاری وجود دارد.
البته این نکته نیز باید مدنظر قرار بگیرد؛ افرادی که قصد ثبت شرکت در اروپا را دارند، باید به یکی از شاخص های مهم اقتصادی که مربوط به میزان و نرخ تولید ناخالص داخلی است، توجه داشته باشند، زیرا بهتر است کشوری انتخاب شود و در آن ثبت شرکت صورت بگیرد که میزان تولید ناخالص داخلی آن فرایندی صعودی داشته باشد و نرخ تورم آن نیز ثابت باشد.
شرایط ثبت شرکت در اروپا
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره شد؛ یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در اروپا که بسیار سودآور خواهد بود، سرمایه گذاری در اروپا از طریق ثبت شرکت می باشد. با ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در یک کشور اروپایی، متقاضی می تواند به درآمد خوبی دست پیدا کند. همچنین برای ثبت شرکت، شرایط و ضوابطی در نظر گرفته شده است که شرایط ثبت شرکت در اروپا به شرح زیر می باشد:
برای ثبت شرکت در اروپا لازم است که یک طرح تجاری (بیزینس پلن) ارائه شود و مورد تایید کشور مقصد باشد و نیز مراحل ثبت شرکت مطابق با فرآیند قانونی ثبت شرکت در کشور مقصد طی شود.
داشتن سوابق کاری مرتبط برای ثبت شرکت
شخص می بایست تمکن مالی خود را به اثبات برساند؛ زیرا باید بودجه کافی برای تامین سرمایه اولیه و سایر هزینه های جانبی را داشته باشد
حداقل سن 18 سال
برای ثبت شرکت در اروپا لازم است که در یکی از کشور های اروپایی حساب بانکی افتتاح شود
داشتن پاسپورت ویزای معتبر (در صورت ثبت شرکت به صورت حضوری) و سایر مدارک مورد نیاز
همچنین هر کشوری مقررات خاص خود را در مورد شرایط ثبت شرکت دارد و ممکن است علاوه بر، شرایط ذکر شده، شرایط دیگری نیز وجود داشته باشد که باید توسط متقاضی رعایت گردد. به طور مثال ممکن است برخی از کشورها سرمایه مورد نیاز بیشتر یا کمتری را برای ثبت شرکت در نظر گرفته اند.
انواع ثبت شرکت در اروپا
در قسمت گذشته، پیرامون مزایا و معایب ثبت انواع شرکت ها در اروپا و شرایط مورد نیاز در این زمینه توضیحاتی ارائه گردید. با توجه به مطالب فوق، ممکن است برخی افراد، تمایل به ثبت شرکت خود در اروپا داشته باشند، اما از انواع شرکت ها در اروپا اطلاع نداشته باشند. بنابراین انواع ثبت شرکت در اروپا به شرح زیر می باشد:
شرکت از نوع مسئولیت محدود عمومی یا سهامی عام (Public limited liability companies): شیوه تشکیل این شرکت ها از روش ادغام یا ترکیب است. به عبارتی نیاز است که حداقل تعداد 2 شرکت با یکدیگر ادغام شوند که هر دو این شرکت ها باید در کشور های عضو اتحادیه اروپا فعال باشند. این شرکت ها به شرکت های سهامی عام معروف هستند. شرکت های سهامی عام یا «PLC»، از جمله شرکت هایی هستند که می توانند سهام خود را به مردم بفروشند.
نام اختصاری «PLC» در انگلستان و برخی کشورها استفاده می شود، اما در ایالات متحده آمریکا، نام اختصاری «INC» برای شرکت های سهامی عام در نظر گرفته شده است. همچنین در این نوع از شرکت ها سهامداران به میزان سهام خود مسئول بدهی های شرکت می باشند و سهام این نوع از شرکت ها قابلیت عرضه در بورس دارد. شرکت های سهامی عام نسبت به شرکت های سهامی خاص از نظر قانونی تعهدات بیشتری دارند، از جمله این که سالانه حسابرسی می شوند و بدون در نظر گرفتن میزان حساب ها و گزارش های مالی در دسترس عموم قرار می گیرند.
شرکت از نوع مسئولیت محدود خصوصی یا سهامی خاص: شیوه تشکیل این شرکت ها از روش تشکیل هلدینگ اروپایی است. این نوع شرکت حداقل ۲ شرکت از کشورهای مختلف اتحادیه اروپا را شامل می شود. شرکت های مشمول باید حداقل ۲ سال سابقه یک شرکت تابعه یا شعبه در کشور دیگر اتحادیه اروپا را داشته باشند. همچنین سهام این نوع از شرکت ها قابلیت عرضه در بورس ندارد.
شرکت های با مسئولیت محدود: این شرکت ها از روش تبدیل یا تغییر در یک شرکت اروپایی، شکل می گیرند. در واقع تنها تفاوتی که این نوع از شرکت ها با شرکت با مسئولیت محدود عمومی و خصوصی دارد در نحوه تشکیل شرکت می باشد. تشکیل شرکت در قالب شرکت های با مسئولیت محدود رواج بیش تری دارد.
نهادهای حقوقی همچون تجارتخانه ها: چنین شرکت هایی عموما به صورت نمایندگی فعالیت دارند. یعنی شعبه مرکزی آن در کشوری دیگر وجود دارد و شعبه دیگر آن در کشور دیگر است. این امر باعث خواهد شد که افرادی در بین شعبه ها که در کشورهای مختلف می باشد به راحتی رفت و آمد نمایند.
شرکت های مشارکتی در اروپا: چنین شرکت هایی با هدف ایجاد کسب و کارهای کوچک طراحی شده است و دارای طرح های تجاری کوچکی نیز هستند. با توجه به آنچه گفته شد، می توان چنین نتیجه گیری کرد که شرکت های با مسئولیت محدود، می توانند در انواع عمومی یا خصوصی تاسیس شوند و اساسا این نوع شرکت ها دارای بیشترین شرکت های ثبت شده در کشورهای اروپایی هستند و محبوبیت بسیار زیادی در اروپا و بین سرمایه گذاران خارجی دارند.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در اروپا
چگونگی و نحوه ثبت شرکت در اروپا، با توجه به نوع آن و همچنین، قوانین و مقررات کشور مقصد متفاوت بوده و می تواند مراحل و فرآیند هایی گوناگونی را شامل شود. در این میان، ممکن است بعضی از کاربران با این مراحل آشنایی نداشته باشند. بنابراین جهت آشنایی علاقمندان با مراحل و نحوه ثبت شرکت در اروپا، این روند، در این قسمت مورد بررسی قرار می گیرد که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا فرد می بایست نوع و قالب شرکت مد نظر خود را انتخاب نماید و سپس برای شرکت نامی تعیین کند. این نام مطابق با قوانین آن کشور نباید توسط سایر شرکت ها به ثبت رسیده باشد.
شخص باید بیزینس پلن یا طرح تجاری خود را تنظیم کند و آن را ارائه بدهد. در واقع این طرح اقتصادی باید نشان دهد که یک تجارت جدید به چه دلیل ایجاد می شود و در یک چشم انداز چند ساله چه دست آوردهایی را به ارمغان خواهد آورد.
متقاضی باید اساسنامه شرکت را تنظیم کرده و شرکا و سهم هر یک را مشخص کند.
جمع آوری مدارک لازم طبق مصوبات دولت کشور موردنظر.
سپس باید در یکی از بانک های کشور مورد نظر خود، حسابی افتتاح کند و سرمایه اولیه را به آن حساب واریز نماید.
سپس طبق مقررات و ضوابط می بایست در اداره مالیات کشور مقصد، ثبت نام کند.
استخدام حسابدار و صندوقدار.
تهیه یک دفترچه کارکنان برای کارمندان شرکت.
بنابراین باید به این نکته توجه داشت که قوانین سرمایه گذاری و ثبت شرکت و همین طور استانداردها و شاخص های مربوط به سرمایه گذاری و اقتصاد در کشورهای مختلف با یکدیگر فرق دارد و از همین رو؛ لازم است شخص قبل از اقدام به ثبت شرکت با قوانین کشور مقصد در حوزه ثبت شرکت آشنایی داشته باشد تا دچار ضرر نشود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در اروپا
همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، اقتصاد پایدار اروپا موقعیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت می باشد و لازم است که در این مورد مدارک و اسنادی توسط متقاضی ارائه شود. بنابراین مدارک لازم برای ثبت شرکت در اروپا به شرح زیر می باشد:
ارائه اصل پاسپورت و تصویر تمامی صفحات دارای مهر آن.
اصل و کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه و عکس متقاضی و کلیه شرکا شرکت.
ارائه گردش حساب مالی و مدارک اثبات تمکن مالی و اسناد اثبات کننده دارایی ها.
رسید پرداخت هزینه های شرکت.
ارائه بیزینس پلن شرکت یا طرح تجاری.
گواهی تایید ثبت علامت تجاری شرکت.
ارائه فرم های تکمیل شده مرتبط با ثبت شرکت.
آدرس و شماره تماس شرکت.
در صورت وجود وکیل، وکالتنامه نیز باید ارائه گردد.
علاوه بر این نکته ای که باید ذکر شود، این است که در بعضی از کشور های اروپایی برای ثبت شرکت، نیاز به ارائه مدرک زبان نمی باشد. البته داشتن مدرک زبان و تسلط به زبان انگلیسی می تواند در روند ثبت شرکت و پذیرش شخص به عنوان مهاجر، تاثیرات بسیار مثبتی نیز بگذارد و شانس او را برای دریافت اقامت بالا ببرد.
هزینه ثبت شرکت در اروپا
یکی از مسائلی که برای ثبت شرکت در اروپا اهمیت به سزایی دارد، هزینه های مربوط به آن می باشد، زیرا همانطور که در بخش های قبلی نیز گفته شد؛ شخص متقاضی باید دارای تمکن مالی باشد. بنابراین برای اطلاع کاربران در این بخش، هزینه ثبت شرکت در اروپا مورد بررسی قرار می گیرد.
در این مورد نمی توان یک هزینه ثابت و مقطوعی را برای همه کشورها در نظر گرفت؛ زیرا قوانین هر کشور در اروپا ممکن است که متفاوت باشد. همچنین انواع مختلفی از شرکت ها نیز در اروپا وجود دارند که این یکی از عوامل موثر برای تعیین هزینه های ثبت شرکت در اروپا می باشند.
اما به طور کلی؛ هزینه های ثبت شرکت در اروپا شامل تامین سرمایه اولیه، اجاره دفتر کار و خرید تجهیزات، حق الوکاله وکیل، مالیات و هزینه حسابداری و بررسی پرونده می باشد. در این خصوص متقاضی باید ثابت کند، بودجه و گردش مالی کافی برای پرداخت هزینه های ذکر شده را دارد.
ثبت شرکت مجازی در اروپا
در بخش های قبلی در خصوص مزایا و معایب ثبت شرکت در اروپا صحبت شد و بیان گردید که شرایط و ضوابطی در این مورد وجود دارد که باید توسط متقاضی رعایت گردد و مراحل و نحوه ثبت شرکت به صورت حضوری نیز مورد اشاره قرار گرفت. حال ممکن است این سوالی ایجاد شود که اگر فردی شرایط لازم برای ثبت شرکت به صورت حضوری را نداشته باشد آیا می تواند از طریق مجازی در این مورد اقدام کند؟
در پاسخ باید گفت که ثبت شرکت مجازی در اروپا امکان پذیر است. اکثر کشورهای اتحادیه اروپا امکان تکمیل فرآیند ثبت نام به صورت آنلاین را فراهم کرده اند. کشورها هر کدام “نقطه تماس واحد” خود را دارند که یک پورتال آنلاین است که به صاحبان کسب و کار امکان دسترسی به تمام موارد مورد نیاز برای ثبت شرکت در اروپا را می دهد. تکمیل فرآیند به صورت آنلاین باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.
به عنوان مثال برای ثبت شرکت در کشور دانمارک، متقاضیان می توانند شرکت خود را به صورت مجازی و از طریق وب سایت virk.dk ثبت کنند. حتی در کشور انگلیس نیز سرمایه گذاران خارجی این امکان را دارند تا به شکل مجازی و غیرحضوری شرکتی قانونی در سازمان Companies house انگلستان ثبت کرده و در صورت تمایل، تجارت و معاملات بین المللی را با بازار جهانی تجربه کنند.
اقامت و مهاجرت به اروپا از طریق ثبت شرکت
در بخش های قبلی اشاره شد که ثبت شرکت در اروپا دارای مزایای بسیاری می باشد که از جمله آن می توان به اخذ ویزا و اقامت دائم یا موقت کشور محل ثبت اشاره نمود. یکی از سوال های پرتکراری که در این زمینه مطرح می شود، این است که آیا در کلیه کشورها می توان با تاسیس و ثبت شرکت، به اخذ اقامت اقدام نمود یا خیر. به عبارتی آیا اقامت و مهاجرت به اروپا از طریق ثبت شرکت امکان پذیر می باشد یا نه؟
در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که ثبت شرکت در اروپا مستقیما منجر به اخذ اقامت دائم نمی شود؛ زیرا در ابتدا به شخص یک اقامت موقت اعطا خواهد شد. به عبارتی در صورت موفقیت در حوزه کاری خود، پس از گذشت مدتی از اقامت موقت، فرد مشمول دریافت اقامت دائم می شود. مدت زمان اقامت موقت در کشورهای مختلف، متفاوت است. برای مثال در کشور کانادا بعد از ۳ تا ۵ سال و در کشور روسیه بعد از ۳ سال اقامت موقت، شخص می تواند برای اخذ اقامت دائم درخواست دهد.
در واقع بعد از چند سال، شخص متقاضی در صورتی که ثابت کند برای آن کشور مفیده بوده و فعالیت آن، سود بسیار زیادی داشته و تکالیف مالیاتی خود را به موقع انجام داده است؛ می تواند با ارائه مدارک، درخواست اقامت دائم بدهد و از مزایای اقامت دائم در اروپا استفاده کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و هزینه ثبت شرکت در اروپا در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و هزینه ثبت شرکت در اروپا پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: مراحل ثبت شرکت در اروپا به این صورت است که در ابتدا فرد می بایست نوع و قالب شرکت مد نظر خود را انتخاب نماید و سپس برای شرکت نامی تعیین کند که توضیحات بیشتر در این خصوص در متن مقاله ارائه داده شده است.