برای مشاوره ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی
برای مشاوره ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی
طبق قانون اداره کار، هر فردی که مشغول به کاری می شود، باید تحت پوشش بیمه سازمان بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرد، اما در شرایطی که فرد مشغول به کار آزاد مختص به خود می باشد، می تواند بنا به اختیار خود، تحت پوشش بیمه اختیاری قرار بگیرد. البته فردی که قصد دارد، تقاضای بیمه اختیاری بدهد، حتما باید تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نباشد.
با توجه به این که انواع مختلفی از بیمه وجود دارد؛ می بایست اشخاص درک درستی از شرایط و مزایای بیمه اختیاری داشته باشند، زیرا بیمه اختیاری از این حیث اهمیت دارد که افراد مشمول بازنشستگی می شوند و به آن ها مستمری با توجه به سوابق بیمه ای که دارند، پرداخت می گردد؛ البته این نوع بیمه، دارای محدودیت هایی نیز می باشد.
در این مقاله سعی شده که در ابتدا به این سوال که بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست، پاسخی داده شود و در ادامه به بیمه اختیاری ۲۷ درصد، بیمه اختیاری 18 درصد و تفاوت بیمه اختیاری ۲۷ درصد با 18 درصد پرداخته و در ادامه، مزایای بیمه اختیاری تامین اجتماعی 27 درصد و مزایای بیمه مشاغل آزاد ۱۸ درصد اشاره می شود. سپس شرایط بیمه اختیاری تامین اجتماعی و ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی غیر حضوری مورد بررسی قرار می گیرد. در انتها، نرخ و جدول و نحوه پرداخت حق بیمه اختیاری ارائه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست
سازمان تامین اجتماعی با هدف کمک به همه افراد جامعه، طرح های بیمه ای مختلفی را ارائه می دهد که اشخاص می توانند با توجه به شرایط موجود از مزایای آن استفاده کنند. حال در پاسخ به این سوال که بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست؛ باید گفت که قانون تامین اجتماعی این قابلیت را دارد که افرادی را که مشمول هیچ بیمه ای نیستند، تحت پوشش قرار دهد. در این چارچوب، بیمه بر اساس قانون تامین اجتماعی به دو دسته عمده تقسیم می شود:
الف: بیمه اجباری: بیمه اجباری شامل کلیه مشمولین قانون کار و کسانی است که در قبال دریافت مزد و حقوق در کارگاه ها، کارخانه ها و شرکت ها مشغول به کار می باشند.
ب: بیمه های خویش فرما: بیمه خویش فرما به دو دسته تقسیم می شود که شامل بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد می گردد.
بنابراین بیمه اختیاری برای کسانی است که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند. متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی یا به صورت آنلاین، خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می شود و فرد در این حالت موظف است خود، حق بیمه را در زمان تعیین شده پرداخت کند. متقاضی بیمه اختیاری می تواند برای انعقاد بیمه اختیاری با سازمان وکیل بگیرد و در متن وکالت نامه باید دقیقا موضوع وکالت مبنی بر انعقاد قرارداد بیمه اختیاری ذکر شود و قرارداد های وکالتی که به صورت کلی تنظیم شده باشند، در این خصوص فاقد اعتبار هستند. همچنین شرایط بیمه اختیاری به شرح زیر می باشد:
داشتن حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه
داشتن حداکثر 50 سال سن (مرد و زن)
بنابراین، در صورتی که سن متقاضی در زمان تقاضا بیش از ۵۵ سال باشد باید، معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازد. باید به این نکته نیز توجه شود که متقاضیانی که بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشند از شرط سنی معاف اند و با هر سنی می توانند بیمه شوند.
بیمه اختیاری ۲۷ درصد
همانطور که در قسمت پیشین مقاله، مورد اشاره قرار گرفت، یکی از انواع بیمه های خویش فرما، بیمه اختیاری می باشد. در تعریف بیمه اختیاری می توان اینطور بیان نمود که در بیمه اختیاری شخص هیچگونه اجباری برای عقد قرارداد بیمه اختیاری با سازمان تامین اجتماعی نداشته و افراد بنا به صلاحدید خود برای دریافت خدمات از سازمان تامین اجتماعی خود را بیمه می کنند.
میزان حق بیمه، بیمه اختیاری 27 درصد بوده و اشخاص می توانند با عقد این گونه قرارداد و پرداخت به موقع حق بیمه تعیین شده توسط سازمان، از مزایایی همچون پوشش های درمانی، بیمه بازنشستگی، بیمه از کارافتادگی و فوت در بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند. متقاضیان به منظور عقد قرارداد بیمه اختیاری ۲۷ درصد می بایست به سامانه eservices.tamin.ir مراجعه نمایند.
پس از ورود به این سایت، شخص باید از قسمت بیمه شدگان، گزینه «بیمه شدگان خاص/بیمه فراگیر خانواده ایرانی» را انتخاب نموده و پس از آن، شخص باید از فهرست نمایش داده شده، گزینه انعقاد قرارداد بیمه اختیاری را انتخاب کند تا بتواند سایر مراحل ثبت نام بیمه اختیاری را طی نماید.
بیمه اختیاری 18 درصد
در قسمت های پیشین مقاله، به سوال بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست؛ پاسخ داده و بیان نمودیم که نرخ حق بیمه، در بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی 27 درصد می باشد. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از افراد مطرح شود که آیا بیمه ای تحت عنوان بیمه اختیاری ۱۸ درصد نیز وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مطابق با توضیحات بیان شده در تیترهای قبلی، نرخ حق بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی 27 درصد حقوق و دستمزد بوده و بیمه ای تحت عنوان بیمه اختیاری 18 درصد وجود ندارد. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که آنچه که با عنوان بیمه 18 درصد تامین اجتماعی در بین عموم مردم شناخته می شود، بیمه مشاغل آزاد با نرخ حق بیمه ۱۸ درصد است.
در توضیح این امر می بایست بیان نمود که بیمه مشاغل آزاد سازمان تامین اجتماعی در سه نرخ 12، 14 و 18 درصد به متقاضیان عرضه می شود. بیمه مشاغل آزاد با نرخ ۱۸ درصد موارد نظیر بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی را در می گیرد. جهت کسب اطلاع در خصوص نحوه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد بیمه تامین اجتماعی مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
تفاوت بیمه اختیاری 27 درصد با ۱۸ درصد
در بخش قبلی در خصوص بیمه اختیاری توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که بیمه اختیاری برای کسانی ارائه می شود که تحت پوشش هیچ گونه بیمه ای نیستند. حال در این قسمت به تفاوت بیمه اختیاری 27 درصد با ۱۸ درصد پرداخته می شود و این تفاوت به شرح زیر می باشد:
درصد حق بیمه متقاضیان بیمه اختیاری ۲۷ درصد دستمزد و حقوق توافق شده است. بیمه اختیاری بر اساس حق بیمه مذکور کلیه تعهدات بیمه ای را شامل می شود. علاوه بر حق بیمه فوق، دولت نیز پرداخت ۳ درصد از حق بیمه را طبق قانون تامین اجتماعی (ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی) متعهد شده است.
در بیمه ۱۸ درصد تحت عنوان بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با پرداخت بیمه با نرخ 20 درصد، مشمول بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت خواهند بود. در این حالت 18 درصد سهم بیمه شده و 2 درصد سهم دولت است، ولی این نوع بیمه شامل از کارافتادگی جزیی مثل نقص عضو نمی شود.
همچنین این موارد فقط به لحاظ حوادث ناشی از کار مطرح می شوند و این مسئله در بیمه های خویش فرما به دلیل عدم وجود کارفرما و عدم اشتغال در کارگاه منتفی می باشد. علاوه بر این در بیمه اختیاری حق بیمه ۲۷ درصد به صورت مقطوع است که کل خدمات از قبیل مستمری های بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینه های پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن را در برمی گیرد.
همچنین بیمه اختیاری، فرانشیز در مراکز تامین اجتماعی ندارد، ولی بیمه مشاغل آزاد ده درصد در بخش بستری و سی درصد در بخش سرپایی مراکز تامین اجتماعی فرانشیز دارد و بیمه اختیاری هزینه دفترچه جداگانه ندارد، ولی برای بیمه مشاغل آزاد ۱۸ درصد، برای دفترچه در هر ماه، در مورد هر یک از اعضای خانواده نیازی به پرداخت هزینه می باشد. البته اصطلاح فرانشیز به مبلغی از خسارت گفته می شود که به عهده بیمه گذار است و بیمه گر نسبت به آن تعهدی ندارد. این خسارت به عهده بیمه گذار باقی می ماند.
مزایای بیمه اختیاری ۲۷ درصد
در قسمت گذشته، بررسی گردید که بیمه خویش فرما، نوعی از بیمه های تامین اجتماعی است که به صورت اختیاری به افرادی که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند، اجازه می دهد که با پرداخت حق بیمه، تحت پوشش خدمات آن قرار بگیرند. بیمه اختیاری نوعی از بیمه خویش فرما می باشد که نرخ حق بیمه آن ۲۷ درصد است. حال در این قسمت به مزایای بیمه اختیاری ۲۷ درصد اشاره می شود و به شرح زیر می باشد:
بیمه اختیاری امکان استفاده از پوشش های درمانی مختلف را برای شخص فراهم می سازد
با توجه به میزان سابقه جهت پرداخت حق بیمه امکان بازنشستگی و دریافت مستمری متناسب با آن برای فرد وجود دارد.
در صورت از کار افتادگی کامل نیز مستمری برای فرد برقرار خواهد شد.
بیمه اختیاری پوشش های مربوط به خدمات کفن و دفن و فوت افراد را نیز متقبل می شود.
کمک هزینه مربوط به اروتز و پروتز و همچنین ارائه لوازم کمک پزشکی از جمله مزایای بسیار مهم بیمه اختیاری به شمار می آید.
حقوق مستمری متقاضی بیمه اختیاری بعد از فوت وی به خانواده تعلق خواهد گرفت.
البته شخصی که متقاضی بیمه اختیاری می باشد؛ باید نسبت به معایب بیمه اختیاری نیز آگاهی داشته باشد تا بتواند با توجه به شرایط خود تصمیم صحیحی را اتخاذ نماید. این معایب شامل عدم دریافت حق بیمه بیکاری، عدم برخورداری از غرامت دستمزد دوران بارداری و بیماری و پرداخت تمامی حق بیمه توسط فرد متقاضی می باشد.
مزایای بیمه مشاغل آزاد 18 درصد
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله، مورد اشاره قرار گرفت، یکی از انواع بیمه نامه های مشاغل آزاد، بیمه مشاغل آزاد 18 درصد می باشد. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با مزایای بیمه مشاغل آزاد ۱۸ درصد آشنایی نداشته باشند، در این قسمت از مقاله مزایای این نوع بیمه نامه، مورد اشاره قرار گرفته است که عبارتند از:
بالاترین و بهترین سطح از بیمه برای افراد با مشاغل آزاد
تحت پوشش قراردادن مواردی نظیر بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی
در کنار مزایای فوق، صاحبان حرف و مشاغل آزاد باید به این نکته توجه داشته باشند که خدماتی نظیر کمک هزینه ازدواج، غرامت دستمزد ایام بارداری، شامل بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد نیست. هم چنین، از کار افتادگی جزئی و نقص عضو جزو مزایای این بیمه نامه لحاظ نمی شود.
شرایط بیمه اختیاری تامین اجتماعی
بنابر اعلام سازمان تامین اجتماعی، متقاضیان ثبت نام بیمه تامین اجتماعی، باید دارای ضوابط و شرایط خاصی بوده تا بتوانند در این نوع بیمه ثبت نام نمایند. به جهت اطلاع علاقمندان، در این قسمت، شرایط بیمه اختیاری تامین اجتماعی ارائه می گردد که عبارت است از:
داشتن حداقل سی روز سابقه پرداخت حق بیمه
داشتن حداقل هجده سال و حداکثر پنجاه سال سن: در مواردی که سن متقاضی از 55 سال بیشتر باشد، باید معادل مدت مازاد سنی، سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد. هم چنین، داوطلبانی که بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند، قانون محدودیت سنی شامل آن ها نمی شود و با هر سنی قادر به ثبت نام برای بیمه تامین اجتماعی اختیاری خواهند بود.
متقاضی نباید در کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی و پوشش های بیمه اجباری مشغول به کار باشد.
توجه به این نکته ضروری است که متقاضیان بیمه تامین اجتماعی اختیاری؛ می توانند مبنای پرداخت حق بیمه را بین حداقل و حداکثر دستمزد هر سال تعیین نمایند. به منظور پرداخت حق بیمه خویش فرما، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی غیر حضوری
امروزه کسانی که قصد ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی را دارند، می توانند به راحتی درخواست و فرآیند ثبت نام خود را از طریق آنلاین و غیرحضوری انجام دهند و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند. بنابراین در این قسمت به نحوه و مراحل ثبت نام غیر حضوری بیمه شدگان اختیاری تامین اجتماعی اشاره می شود و مراحل مربوط به ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی غیر حضوری به شرح زیر می باشد:
در ابتدا لازم است شخص متقاضی در مرورگر خود سایت خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir جستجو کرده و وارد سایت شود. سپس، شخص باید از قسمت بیمه شدگان، گزینه «بیمه شدگان خاص/بیمه فراگیر خانواده ایرانی» را انتخاب نماید و پس از آن، شخص باید از فهرست نمایش داده شده، گزینه انعقاد قرارداد بیمه اختیاری را انتخاب کند.
در این مرحله، شخص باید نام کاربری و گذرواژه خود را وارد نموده و بر روی گزینه ورود کلیک نماید.
سپس فرد باید بر روی مشاهده ضوابط و مقررات کلیک کند و موافقت خود را با مندرجات آن اعلام نماید.
در صورتی که فرد فاقد شماره بیمه می باشد، می بایست با کلیک بر روی کلید "نام نویسی" و با تکمیل موارد درخواستی نسبت به اخذ شماره بیمه اقدام و سپس مراحل انعقاد قرارداد را طی نماید؛ در غیر این صورت (دارا بودن شماره بیمه) این منو نمایش داده نمی شود.
پس از انتخاب گزینه نام نویسی فرد باید نسبت به تکمیل فرم ذیل اقدام و بر روی آیتم تایید و ادامه کلیک نماید.
در صورتی که اطلاعات مندرج در مرحله قبل مورد تائید متقاضی می باشد، با انتخاب گزینه های "اطلاعات صحیح است" و "تائید و ادامه"، فرد به مرحله بعد منتقل می شود.
در صورتی که اطلاعات مندرج در بالای صفحه مورد تائید شخص نمی باشد با انتخاب کلید "اطلاعات نشانی نادرست است و باید اصلاح شود" نسبت به اصلاح اطلاعات خود اقدام نماید.
در این مرحله، جزئیات احراز یا عدم احراز شرایط مقرر جهت انعقاد قرارداد در صورت تمایل و کلیک بر روی گزینه "مشاهده جزئیات" برای شخص نمایان می گردد.
در مرحله بعدی، در این مرحله شخص با انتخاب یکی از آیتم های ذیل، می بایست مشخص کند که قرارداد توسط چه شخصی منعقد می شود.
در این مرحله سیستم به صورت پیش فرض آخرین شعبه بیمه پردازی/نام نویسی را نمایش می دهد و در صورتی که شخص خواهان تغییر آن می باشد، لازم است ابتدا استان و سپس شهر و شعبه محل سکونت را انتخاب نماید. شایان ذکر است جهت مراجعه حضوری به شعبه، فرد صرفا می بایست به شعبه انتخابی خود مراجعه نماید، لیکن شخص در انتخاب آن باید دقت داشته باشد.
در این مرحله می بایست حق بیمه مورد تقاضا را بر اساس میزان حداقل و حداکثر حق بیمه ماهانه که در توضیحات نمایش داده می شود در کادر مربوطه وارد و سپس نسبت به محاسبه دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه ماهانه اقدام نماید.
در این مرحله لازم است شخص جهت انعقاد قرارداد نسبت به تائید اطلاعات مرتبط با آیین نامه، مفاد قرارداد، دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه و تاریخ شروع بیمه پردازی مطابق تصویر ذیل اقدام و روی گزینه انعقاد قرارداد کلیک نماید.
در صورتی که شخص، خواهان تغییر در مبلغ حق بیمه ماهانه خود می باشد، می تواند از کلید "ویرایش قرارداد" استفاده نماید. در غیر این صورت با کلیک بر روی کلید "مشاهده قرارداد" امکان مشاهده، چاپ و یا دانلود فایل قرارداد بیمه اختیاری میسر می باشد. شایان ذکر است پس از انجام این مرحله پیامکی حاوی اطلاعات مربوط به شماره و تاریخ ثبت قرارداد برای شخس متقاضی ارسال خواهد شد.
پس از ذکر همه مراحل مربوط به ثبت نام بیمه اختیاری این نکته باید مدنظر متقاضی باشد که می بایست تمام مراحل را به ترتیب و با دقت طی نماید، زیرا اگر هر یک از مراحل به درستی انجام نگیرد، ممکن است فرایند ثبت نام بیمه اختیاری آن شخص با مشکل مواجه شود.
تفاوت بیمه اختیاری با بیمه اجباری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
پس از بررسی بیمه اختیاری و مزایای آن، هزینه و نرخ حق بیمه، نحوه ثبت نام و پرداخت حق بیمه در سایت تامین اجتماعی نوبت به این می رسد که تفاوت بیمه اختیاری با بیمه اجباری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد در چه مواردی می باشد تا متقاضی بتواند هر یک از آن ها را به درستی شناخته و از یک دیگر تفکیک کند.
لازم به ذکر است که بیمه شدگان اختیاری می توانند از خدمات فوت، از کارافتادگی، خدمات درمانی، هزینه های کفن و دفن، همانند بیمه شدگان اجباری استفاده کنند. تنها تفاوت بیمه شدگان اختیاری با اجباری در این است که خدماتی مانند مستمری بازنشستگی و بیمه بیکاری شامل بیمه شدگان اختیاری که در کارگاه های مشمول قانون کار اشتغال ندارند، نمی شود. همچنین در بیمه اجباری فرد بیمه شده کارفرمایی دارد که او را بیمه کرده است، اما در بیمه خویش فرما، فرد بیمه شده کارفرمایی ندارد و در نتیجه این افراد خودشان را بیمه می کنند.
در بیمه اختیاری حق بیمه 27 درصد مقطوع است که کل خدمات از قبیل مستمری های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینه های پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن را در بر می گیرد، ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تعهدات به چند دسته به شرح زیر تقسیم می شود:
بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با ۱۲ درصد: در این نوع بیمه فقط خدمات مربوط به بازنشستگی ارائه می شود.
بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بابت بازنشستگی بیمه شده و پرداخت مستمری به بازماندگان در صورت فوت بیمه شده اصلی ارائه می شود.
بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی ۱۸ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بازنشستگی و فوت و همچنین خدمات مربوط به از کار افتادگی کلی غیر ناشی از کار به این گروه از بیمه شدگان ارائه می شود. این بیمه شامل ازکارافتادگی جزئی و نقص عضو نمی شود، چون این موارد فقط به لحاظ حوادث ناشی از کار مطرح می شوند که کار در بیمه های خویش فرما به دلیل عدم وجود کارفرما و اشــتغال موضوع حوادث ناشی از کار منتفی است.
بازنشستگی، فوت، ازکارافتادگی کلی و درمان با ۱۸ درصد دستمزد توافق شده همراه هزینه درمان به صورت سرانه: حق بیمه درمان در این نوع بیمه با توجه به افراد تحت تکفل به صورت سـرانه ماهانه دریافت می شود. سـرانه درمان هر سال توسط شورای عالی درمان تعیین می شود.
بنابراین در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد پرداخت ۱۸ درصد حق بیمه و پرداخت سرانه درمان به ازای هر نفر افراد تحت تکفل برای هر ماه موجب استفاده کامل از خدمات کامل سازمان به جز مواردی که در بیمه اجباری وجود دارد؛ می شود. همچنین خدمات بیمه بیکاری، کمک هزینه ازدواج، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری، پروتز و اروتز در این نوع بیمه ارائه نمی شود.
نرخ و جدول هزینه بیمه اختیاری تامین اجتماعی
در خصوص نرخ و جدول هزینه بیمه اختیاری تامین اجتماعی در ابتدا باید گفت که بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، نرخ هزینه بیمه اختیاری خویش فرما این سازمان، 27 درصد بوده که با محاسبه حداقل دستمزد، هزینه خرید بیمه اختیاری، مبلغ 1,481,000 تومان می باشد. در صورت تغییر دستمزد، این مبلغ، تغییر خواهد یافت. بنابراین برای اطلاع بیشتر کاربران از نرخ و هزینه بیمه خویش فرما که شامل بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد است، جدول زیر که مربوط به سال جاری می باشد، ارائه شده است:
نوع بیمه و درصد | مبلغ در ماه های 31 روزه 6 ماه اول سال |
صاحبان حرف و مشاغل آزاد 12 درصد | 658,000 تومان |
صاحبان حرف و مشاغل آزاد 14 درصد | 768,000 تومان |
صاحبان حرف و مشاغل آزاد 18 درصد | 987,000 تومان |
بیمه اختیاری ۲۷ درصد | 1,481,000 تومان |
همچنین، بخشنامه شماره 1643 جایگزین 651 امور فنی بیمه شدگان که مصوب سال 1398 می باشد، در این خصوص بیان می کند: «مبنای پرداخت حق بیمه مشمولین برای کسانی که بیش از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند، بین 70 تا 100 درصد میانگین دستمزد آخرین 360 روز قبل از ثبت تقاضای ادامه بیمه به طور اختیاری به انتخاب متقاضی خواهد بود، مشروط بر اینکه از 2/1 حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار کمتر نباشد و مبنای پرداخت حق بیمه متقاضیانی که 5 سال و یا کمتر از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند، به انتخاب متقاضی بین 2/1 حداقل و حداکثر دستمزد شاغلین خواهد بود.
همچنین از ابتدای هر سال به میزان درصدی که طبق مقررات مصوب شورای عالی کار به سطوح دستمزد شاغلین اضافه می گردد، مبنای کسر حق بیمه، بیمه شدگان افزایش می یابد. در هر حال مبنای پرداخت حق بیمه از 2/1 حداقل دستمزد کمتر و از حداکثر دستمزد مصوب بیشتر نخواهد بود و کلیه بیمه شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که در ردیف بیمه پردازان فعال قرار دارند و مبنای پرداخت حق بیمه آنان بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا 2/1 حداقل دستمزد مصوب می باشد، از ابتدای سال 1398 مبنای پرداخت حق بیمه آنان تا 2/1 حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار اصلاح و مبنای پرداخت حق بیمه و ارائه تعهدات قرار می گیرد. »
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، نرخ هزینه بیمه اختیاری خویش فرما این سازمان، 27 درصد بوده که با محاسبه حداقل دستمزد، هزینه خرید بیمه اختیاری، مبلغ 1,481,000 تومان می باشد