برای مشاوره مزایای انواع کارت بازرگانی
برای مشاوره مزایای انواع کارت بازرگانی
کارت بازرگانی مجوزی است که بازرگانان با دریافت آن می توانند اقدام به واردات و صادرات کالا نمایند. در واقع اخذ کارت بازرگانی یکی از شرایط اساسی واردات و صادرات محسوب می شود. این کارت از طریق اتاق بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می شود. همچنین دریافت کارت بازرگانی برای تمام اشخاص واجد شرایط اعم از حقیقی و حقوقی امکان پذیر می باشد.
کارت بازرگانی انواعی دارد که با توجه به نیاز شخص، دریافت این کارت متفاوت می باشد؛ برای مثال اشخاص حقوقی می توانند اقدام به اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقوقی نمایند یا اشخاصی که تنها یک بار قصد ترخیص یا واردات و صادرات کالا را دارند؛ می توانند کارت بازرگانی موردی دریافت نمایند. از این رو آشنایی با انواع کارت بازرگانی برای بازرگانان حائز اهمیت می باشد.
لذا در این مقاله به پاسخ این سوال که کارت بازرگانی چند نوع دارد، پرداخته می شود. سپس کاربرد و مزایای انواع کارت بازرگانی تجاری جدید کدام اند، مورد مطالعه قرار می گیرد و در پایان نمونه انواع کارت بازرگانی جدید اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
موضوعات کارت بازرگانی چند نوع دارد
کارت بازرگانی مجوزی است که با دریافت آن، تاجر می تواند اقدام به تجارت و واردات و صادرات کالا نماید. به عبارت دیگر تاجرانی می توانند به تجارت خارجی بپردازند که کارت بازرگانی را دریافت کرده باشند. صدور کارت بارگانی در صورتی امکان پذیر است که بازرگانان موسسه یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت رسانده باشند. این کارت که به عنوان شناسنامه تجاری شناخته می شود و از طریق اتاق بازرگانی صنایع، معادن، کشاورزی صادر می شود.
کارت بازرگانی هوشمند انواعی دارد که در این قسمت از مقاله موضوعات کارت بازرگانی چند نوع دارد، مورد بررسی قرار می گیرد. کارت بازرگانی تجاری، کارت بازرگانی موردی، کارت بازرگانی خدماتی، کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی، کارت بازرگانی شرکتهای تعاونی، کارت بازرگانی اشخاص حقیقی، کارت بازرگانی اشخاص حقوقی از انواع کارت بازرگانی می باشند که در ادامه هر کدام از آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.
کارت بازرگانی تجاری: کارت بازرگانی تجاری رایج ترین نوع کارت بازرگانی است که تجار با در دست داشتن این کارت می توانند اقدام به واردات و صادرات از مناطق آزاد، ترخیص کالا و.... نمایند. توجه به این نکته ضروری است وجود این کارت، برای واردات و صادرات کالا الزامی است.
کارت بازرگانی موردی: اشخاصی اقدام به دریافت کارت بازرگانی موردی می نمایند که تنها یک بار قصد واردات یا ترخیص کالا یا مواردی از این قبیل را داشته باشند. اخذ کارت بازرگانی موردی از وزارت صنعت، معدن، تجارت ساده و آسان می باشد. مستند این امر ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات می باشد که بر طبق آن، صدور کالا توسط صادر کنندگان مبتدی برای یک دوره حداکثر شش ماهه در آغاز کار با مجوز بازرگانی بلامانع است.
کارت بازرگانی خدماتی: اشخاص حقوقی که فعالیت آن ها در زمینه ارائه خدمات می باشد؛ می توانند با دریافت کارت بازرگانی خدماتی، در حوزه فعالیت خود اقدام به واردات کالا نمایند. حوزه فعالیت های خدماتی بسیار گسترده بوده و می تواند موضوعات مختلفی را در برگیرد.
کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی: اشخاص حقوقی که فعالیت آن ها در زمینه تولید می باشد، می توانند کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی دریافت نمایند. این اشخاص با داشتن کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی می توانند تجهیزات کارگاه و مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کنند. همچنین پس از تولید محصولات می توانند اقدام به صادرات آن ها نمایند.
کارت بازرگانی شرکت های تعاونی: شرکت های تعاونی می توانند برای انجام امور خود، کارت بازرگانی شرکت تعاونی دریافت نمایند. مطابق ماده 10 آیین نامه مقررات صادرات و واردات، کارت بازرگانی كلیه شركت های تعاونی و اتحادیه های مربوط فقط توسط اتاق تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تهران یا سایر شهرستان ها صادر می گردد که پس از تایید وزارت بازرگانی معتبر خواهد بود.
کارت بازرگانی اشخاص حقیقی: اشخاص حقیقی که قصد تجارت و واردات و صادرات را دارند؛ می توانند اقدام به اخذ کارت بازرگانی اشخاص حقیقی نمایند. شرایط و مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی عبارت است از: حداقل 23 سال سن، تعیین محل کسب و کار از طریق ارائه اجاره نامه یا سند ملکی، دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم یا بالاتر و....
کارت بازرگانی اشخاص حقوقی: اشخاص حقوقی مانند شرکت ها و موسسات برای انجام فعالیت های خود می توانند کارت بازرگانی اشخاص حقوقی را دریافت نمایند. در شرکت ها، کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود. شرایط و مدارک لازم جهت دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی عبارت است از: ارائه اجاره نامه یا سند ملکی، اصل گواهی عدم سوء پیشینه که از زمان صدور آن شش ماه نگذشته باشد، اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی، اصل گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکت ها، ارائه اصل مفاصاحساب مالیاتی موضوع ماده ی 186 قانون مالیات های مستقیم و...
کاربرد و مزایای انواع کارت بازرگانی تجاری جدید کدام اند
پس از شناخت کارت بازرگانی و انواع آن، در این قسمت از مقاله کاربرد و مزایای انواع کارت بازرگانی تجاری جدید کدام اند، مورد بررسی قرار می گیرد. کارت بازرگانی مزایا و کاربردهای متعددی دارد. امکان ثبت سفارش و ترخیص کالا، امکان واردات و صادرات از مناطق آزاد تجاری، صدور گواهی مبدا، امکان اخذ ویزای تجاری، امکان عضویت در اتاق بازرگانی، امکان ثبت نام تجاری به صورت لاتین، امکان دریافت حق العمل کاری در گمرک، امکان شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی و ارتباط، تجار خارجی و شناخته شدن به عنوان بازرگان از جمله کاربردها و مزایای دریافت کارت بازرگانی می باشد. اکنون به مطالعه هر یک از این موارد پرداخته می شود.
ثبت سفارش و ترخیص کالا: داشتن کارت بازرگانی برای انجام تمام مراحل ثبت سفارش تا ترخیص کالا الزامی می باشد و بدون داشتن این کارت امکان انجام این مراحل برای تجار وجود نخواهد داشت.
امکان واردات و صادرات با کارت بازرگانی از منطقه آزاد تجاری: از جمله مزایای دریافت کارت بازرگانی آن است که تاجر می تواند علاوه بر صادرات و واردات در کشور های خارجی، در منطقه آزاد تجاری نیز به واردات و صادرات بپردازد.
امکان عضویت در اتاق بازرگانی: مطابق آیین نامه نحوه عضویت در اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، یکی از شرایط اساسی عضویت در اتاق بازرگانی، داشتن کارت بازرگانی می باشد.
امکان ثبت نام تجاری به صورت لاتین: یکی از شرایط اساسی ثبت نام یا برند تجاری به صورت لاتین، داشتن کارت بازرگانی می باشد و بدون داشتن این کارت به هیچ عنوان امکان ثبت نام یا برند تجاری به صورت لاتین وجود ندارد.
امکان شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی: تجار با دریافت کارت بازرگانی به راحتی می توانند در نمایشگاه های داخلی و بین المللی شرکت کنند. در واقع داشتن کارت بازرگانی، شرکت در نمایشگاه های مختلف را برای بازرگان تسهیل می کند.
دریافت حق العمل کاری در گمرک: مطابق قانون تجارت حق العمل کار کسی است که به اسم خود ولی به حساب و دستور دیگری معاملاتی را کرده و در مقابل اجرتی دریافت می دارد. پروانه حق العمل کاری در گمرک به شخصی داده می شود که 7 شرط لازم را دارا باشد که از جمله این شروط داشتن نمونه کارت بازرگانی می باشد.
امکان صدور ویزای کاری: ویزای کاری یکی از مدارک اساسی تاجر برای شرکت در جلسات و کنفرانس های خارجی او محسوب می شود که تاجر با داشتن نمونه کارت بازرگانی می تواند ویزای کاری دریافت نماید و از این طریق مبادلات تجاری خود را با سایر کشورها افزایش دهد.
صدور کارت بازرگانی هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی امکان پذیر است، اما افرادی که تابعیت ایرانی ندارند؛ تنها به عنوان شخص حقوقی می توانند این کارت را دریافت کنند. همچنین صدور کارت بازرگانی برای تجار خارجی منوط به معامله متقابل آن کشور با کشور ایران است، به این معنا که در صورتی برای تجار خارجی کارت بازرگانی صادر می شود که کشور آن ها نیز به تجار ایرانی اجازه فعالیت تجاری دهد. اعتبار کارت بازرگانی، یک سال از تاریخ صدور می باشد و امکان تمدید آن با ارائه مدارک لازم برای اشخاص وجود دارد.
نمونه انواع کارت بازرگانی جدید اشخاص حقیقی و حقوقی
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله بیان شد؛ نمونه کارت بازرگانی مجوزی است که با دریافت آن، تاجر و شرکت ها می تواند اقدام به تجارت و واردات و صادرات کالا نماید. پس از شناخت نمونه کارت بازرگانی و انواع آن و همچنین کاربرد و مزایای انواع کارت بازرگانی، اکنون در این قسمت از مقاله، نمونه انواع کارت بازرگانی جدید اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می شود.
- نویسنده: اتاق بازرگانی
- حجم: 206 KB
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کاربرد انواع کارت بازرگانی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از کاربرد انواع کارت بازرگانی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. امکان ثبت نام تجاری به صورت لاتین، امکان دریافت حق العمل کاری در گمرک، امکان شرکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی و ارتباط، تجار خارجی و شناخته شدن به عنوان بازرگان از جمله کاربردها و مزایای دریافت انواع کارت بازرگانی می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله آمده است.