برای مشاوره دستورالعمل تشکیل و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام
برای مشاوره دستورالعمل تشکیل و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام
در راستای اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، قانون گذار شرکت تجاری جدیدی را پیش بینی کرده است. شرکت تعاونی سهامی عام یکی از ابداعات قانون گذار ایران می باشد که پیش از این در نظام حقوقی هیچ کشور دیگری، سابقه نداشته است. لذا این شرکت دارای ماهیت دوگانه حقوقی است، اما قالب این شرکت ها سهامی عام می باشد.
با توجه به اینکه همه افراد جامعه می توانند در شرکت های سهامی عام عضو و سهام دار باشند و سرمایه اشخاص زیادی در این شرکت ها دخیل است، این نوع شرکت ها از مهم ترین شرکت های تجاری می باشند. لذا پاسخ به این سوال که شرکت تعاونی سهامی عام چیست و شرایط ثبت و دستورالعمل تشکیل آن چگونه است؛ بسیار حائز اهمیت می باشد.
بنابراین، در این مقاله، ابتدا ماهیت شرکت تعاونی سهامی مورد بحث قرار می گیرد و سپس به مباحث پر اهمیت آیین نامه نحوه تشکیل و نظارت بر ثبت شرکت های تعاونی سهامی عام و شرایط و تعداد سهامداران برای ثبت این نوع شرکت پرداخته می شود. همچنین مدارک لازم برای ثبت و تاسیس شرکت تعاونی سهامی عام، هزینه و حداقل سرمایه ثبت آن نیز ارائه می گردد. در انتها نیز؛ نمونه اساسنامه شرکت تعاونی سهامی عام آورده می شود.
ماهیت حقوقی شرکت تعاونی سهامی عام چیست
شرکت تعاونی سهامی عام که تاسیس جدید قانون گذار ایران می باشد، در سال 1388 به واسطه آیین نامه نحوه تشکیل و نظارت بر ثبت شرکت های تعاونی سهامی پیش بینی گردید. ماهیت حقوقی شرکت تعاونی سهامی عام ترکیب شده از دو شرکت تعاونی و شرکت سهامی عام می باشند، ولی قالب و نوع آن شرکت سهامی عام است.
بهموجب بند ۹ ماده ۱ قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب 1386/11/8 «شرکت تعاونی سهامی عام، نوعی شرکت سهامی عام است که با رعایت قانون تجارت و محدودیت های مذکور در این قانون تشکیل شده باشد.» با توجه به این تعریف که قانون گذار ارائه داده است در پاسخ به این پرسش که ماهیت حقوقی شرکت تعاونی سهامی عام چیست، می توان گفت؛ قالب این شرکت ها سهامی عام می باشد.
اما ماهیت حقوقی آن ها ترکیبی از هر دو شرکت سهامی عام و تعاونی است. شرکت تعاونی سهامی عام، شرکت سهامی عامی است که دارای مزایای شرکت تعاونی می باشد، ولی نظارت های مقرر برای شرکت تعاونی سهامی عام نیز شامل ایشان می شود و این قوانین بر آن ها نیز بار می شود.
بهموجب ماده ۲۰ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱: «شرکت های تجارتی بر هفت قسم است: شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف.» بهموجب ماده ۴ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347؛ شرکت هایی که موسسین آن ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند، شرکت سهامی عام نامیده می شوند. طبق ماده ۲۴ همان قانون، سهام قسمتی است از سرمایه شرکت سهامی که مشخص میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی می باشد.
طبق تعاریف فوق در شرکت های تعاونی سهامی عام، از آن جایی که این شرکت ها، شرکت سهامی عام تلقی می شوند، اگر شخصی سهام بیشتری در شرکت داشته باشد، داشتن سهام بیشتر حق مشارکت بیشتری در شرکت ایجاد می کند و اثر رای هر شخص به میزان سهام او می باشد. در حالی که طبق ماده ۷ قانون تشکیل شرکت های تعاونی در مجمع عمومی شرکت های تعاونی هر عضو، قطع نظر از این که چه تعداد سهام دارد، فقط دارای یک حق رای می باشد.
آیین نامه نحوه تشکیل و نظارت بر ثبت شرکت های تعاونی سهامی عام
در راستای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و در راستای تامین عدالت اجتماعی، افزایش بهره وری، بازتوزیع ثروت و فقر زدایی و طبق قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶، آیین نامه اجرایی نحوه تشکیل و نظارت بر شرکت های تعاونی سهامی عام در ۱۷ مرداد سال ۱۳۸۸ تصویب شده است و در سال ۱۳۹۹ اصلاحات آن توسط هیات وزیران به تصویب رسیده است.
طبق ماده ۱ آیین نامه نحوه تشکیل و نظارت بر ثبت شرکت های تعاونی سهامی عام: «شرکت های تعاونی سهامی عام شرکت هایی هستند که با رعایت جزء ۹ ماده ۱ و در چارچوب محدودیت های مندرج در ماده ۱۲ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی که در این آیین نامه قانون نامیده می شود با اخذ مجوز از وزارت تعاون ایجاد می شوند.»
همچنین طبق ماده ۱۲ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجراء سیاست های کلی اصل چهل و چهارم ۴۴ قانون اساسی وزارت تعاون موظف است؛ تمهیدات لازم را به منظور تشکیل و توسعه انواع شرکت ها تعاونی سهامی عام با رعایت شرایط زیر معمول داشته و بر حسن اجراء آن نظارت نماید:
حداکثر سهم هر شخص حقیقی، مستقیم و غیرمستقیم در زمان تاسیس و طول فعالیت نباید از نیم درصد سرمایه شرکت تجاوز کند.
اشخاص حقوقی سهامدار شرکت تعاونی سهامی عام، هرگاه خود شرکت تعاونی فراگیر ملی یا تعاونی سهامی عام باشند، حداکثر حق مالکیت ده درصد سهام را دارند. سایر اشخاص حقوقی متناسب با تعداد سهامداران مستقیم و غیرمستقیم خود حداکثر حق مالکیت پنج درصد از سهام را دارند.
هر یک از اشخاص حقوقی دولتی و مجموع آن ها با رعایت مفاد این قانون در مناطق کمتر توسعه یافته تا چهل و نه درصد و در سایر مناطق تا بیست درصد مجاز به مشارکت هستند.
فعالیت های مجاز در این قانون مجاز به مشارکت با تعاونی از منابع داخلی خود هستند. موسسات عمومی غیر دولتی نیز هر یک تا بیست درصد و جمعا تا چهل و نه درصد مجاز به مشارکت هستند. در هر حال سهم مجموع بنگاه ها و موسسات عمومی غیردولتی و شرکت های دولتی مستقیم و غیرمستقیم چه در میزان سهام و چه در کرسی های هیات مدیره نباید از چهل و نه درصد بیشتر گردد.
در زمان افزایش سرمایه، در صورتی که تمام یا برخی سهامداران از حق تقدم خود استفاده نکرده باشند؛ کارکنان غیرسهامدار شرکت در خرید این سهام تقدم دارند.
مجامع عمومی در تعاونی سهامی عام که تعداد سهامداران آن از پانصد نفر بیشتر باشد با بلوک بندی برگزار خواهد شد. هر یک از سهامداران مخیرند از طریق بلوک، نماینده انتخاب کنند و یا مستقیما در مجمع عمومی حضور یابند. برای رعایت حقوق سهامداران خرد، نحوه بلوک بندی در آیین نامه ای تعیین می شود که مشترکا توسط وزارت تعاون و وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد و به تصویب هیات وزیران می رسد.
کلیه سهام، با نام بوده و تملک یا نقل و انتقال آن منوط به ثبت در دفتر سهام شرکت و رعایت سقف مالکیت سهام مقرر در اساسنامه به تشخیص هیات مدیره است که نباید از سقف مقرر در این ماده تجاوز کند.
هر توافقی بر خلاف حکم مواد فوق، باطل و بلااثر خواهد بود. نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرکت های ثبت شده در سازمان بورس و اوراق بهادار، با هماهنگی سازمان یادشده خواهد بود. همچنین شرکت های تعاونی سهامی عام در صورت فعالیت در بازار پول و اعتبار (شامل بانک، موسسه اعتباری غیربانکی یا هر یک از مصادیق تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) باید مجوزهای لازم را از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تاسیس و فعالیت اخذ نمایند. فعالیت این شرکت ها تحت نظارت بانک مرکزی بوده و هرگونه نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هماهنگی بانک مذکور انجام خواهد شد.
شرایط و تعداد سهامداران برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام
برای تاسیس و ثبت شرکت های تجاری شرایطی لازم است که در صورت عدم رعایت آن شرایط، شرکت به طور قانونی تاسیس و ثبت نمی شود. شرکت های تعاونی سهامی عام نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید شرایط قانونی که از جمله آن ها حد نصاب لازم سهامداران است؛ رعایت شود. شرایط و تعداد سهامداران برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام موارد زیر است:
تعداد مدیران شرکت تعاونی سهامی عام الزاما باید بین سه تا هفت نفر باشد و مدت مدیریت ایشان حداکثر ۳ سال است.
برای تاسیس شرکت و شروع به فعالیت حداقل سرمایه لازم پانصد میلیون تومان (۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال) می باشد.
اشخاصی که اقدام به ثبت شرکت تعاونی سهامی عام می کنند باید که تابعیت ایران را داشته باشند.
هیچ کدام از سهام داران شرکت های تعاونی سهامی عام اجازه ندارند و نمی توانند در شرکت های تعاونی دیگر به طور همزمان سهام دار باشند.
برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام حتما باید ثلث (یک سوم) سرمایه شرکت تامین شود و توانایی مالی شرکت ثابت گردد.
گاهی مجوزهایی برای تشکیل این شرکت لازم است که هر کدام به اسناد خاص خود نیاز دارند و در بدو تاسیس باید اخذ و ارائه شوند.
برای خرید و فروش سهام شرکت تعاونی سهامی عام، مشخصات سهامداران جدید و مقدار سهام او باید در دفتر سهام درج شود.
در اساسنامه شرکت تعاونی سهامی عام تعیین می شود که هر سهامدار می تواند مالک چند سهم از مجموع سهام شرکت باشد و فارغ از مقدار سهم، هر عضو می تواند تنها یک رای دهد.
تعداد سهام داران شرکت تعاونی سهامی عام باید به حداقل حد نصاب قانونی برسد تا مجاز به تاسیس و ثبت و انجام فعالیت باشند. حداقل تعداد سهامداران در این شرکت پانصد نفر می باشد که این تعداد را می توان افزایش داد، اما قابلیت کاهش برای این حد نصاب وجود ندارد.
مراحل و دستورالعمل تاسیس و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام
به منظور تاسیس و ثبت شرکت ها اعم از شرکت تعاونی سهامی عام و یا سایر شرکت ها، امروزه دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها نمی باشد و سازمان ثبت اسناد و املاک تحت نظر قوه قضاییه اقدام به ایجاد سامانه جامع ثبت شرکت ها نموده است که علاوه بر عملیات تاسیس شرکت شامل قسمت های دیگر از جمله تغییرات، اطلاعات عمومی شخص حقوقی و ... می باشد. به منظور آشنایی متقاضیان در این قسمت از مقاله به مراحل و دستورالعمل تاسیس و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام پرداخته شده است.
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت تعاونی سهامی عام هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت تعاونی سهامی عام به آن ارسال می شود.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت تعاونی سهامی عام را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. همچنین لازم است که نوع، ارزش هر سهم و مشخصات سرمایه پرداخت شده و .... در این قسمت به دقت مشخص شود.
در این مرحله، متقاضی باید اطلاعات موسسان شرکت، نظیر تعداد آن ها، تاریخ جلسه و اطلاعات هویتی آن ها در این قسمت وارد نموده و بر روی گزینه ذخیره اطلاعات شخص کلیک کند.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت تعاونی سهامی آن را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعدی، نوبت به بارگذاری طرح اساسنامه شرکت تعاونی سهامی عام، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت تعاونی سهامی عام برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در مرحله بعدی، اظهارنامه ثبت شرکت تعاونی سهامی عام بر روی صفحه زیر، نمایش داده شده و داوطلب باید آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد یا نیاز به اصلاح، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.
در قسمت بعدی، خلاصه اظهارنامه برای داوطلب نمایش داده می شود که لازم است در صورت تایید آن، بر روی گزینه "ارسال جهت بررسی نام های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی" کلیک شود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت سهامی عام را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت سهامی تعاونی عام به اتمام می رسد. بنابراین، با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری نمود که تکمیل فرم تقاضای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام، در سامانه ثبت شرکت ها برای ثبت شرکت کافی نبوده و می بایست مراحل دیگری نیز در این زمینه، طی گردد.
مدارک لازم برای تاسیس و ثبت شرکت سهامی عام
برای ثبت شرکت تعاونی سهامی عام اشخاص باید در دو مرحله مدارک لازم برای تاسیس و ثبت شرکت سهامی عام را به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهند. اولین مرحله برای تشکیل و تحصیل اجازه پذیره نویسی سهام داران است. دومین مرحله برای ایجاد و ثبت شرکت های تعاونی عام سهامی می باشد که مدارک مورد نیاز در هر یک از این مراحل متفاوت است. مدارک لازم در مرحله اول که همان مرحله تشکیل و تحصیل اجازه پذیره نویسی شرکت سهامی عام است به شرح زیر می باشد:
ارائه طرح اعلامیه پذیره نویسی امضا شده توسط کل موسسین در دو نسخه
ارائه کپی برابر اصل مدارک احراز هویت موسسین
ارائه اظهارنامه در دو نسخه
ارائه گواهی بانکی به منظور پرداخت حداقل 35 درصد سرمایه شرکت
ارائه فرم برای ثبت نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی موسسین
اصل مجوز اولیه اخذ شده از سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود
فیش واریزی مورد نیاز (مبلغ ثبت نام) ارائه شود
ارائه صورتجلسه هیئت مدیره در دو نسخه
مهم ترین نکته در خصوص ثبت شرکت تعاونی سهامی عام، ارائه مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار می باشد. در صورت عدم تهیه این مجوز، امکان ثبت شرکت برای فرد امکان پذیر نخواهد بود. مدارک لازم در مرحله دوم که همان مرحله ایجاد و ثبت شرکت های سهامی عام است که به شرح زیر می باشد:
اساسنامه شرکت سهامی عام به اداره ثبت شرکت ها در دو نسخه ارائه شود و مجمع عمومی موسس نیز آن را تصویت کند.
صورت جلسه ای از تشکیل مجمع عمومی موسس؛ در دو نسخه به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.
ارائه صورت جلسه تشکیل هیات مدیره شرکت سهامی عام به اداره ثبت شرکت ها در دو نسخه.
ارائه اصل گواهی نامه بانک مبنی بر پرداخت شدن حداقل ۳۵ درصد سرمایه شرکت سهامی عام به اداره ثبت شرکت ها
دومین مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار برای فعالیت شرکت سهامی عام به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.
در مورد طرح اعلامیه پذیره نویسی باید گفت اشخاصی که متقاضی سرمایه گذاری در شرکت سهامی عام هستند، با توجه به شرایطی که موسسین آن در نظر گرفته اند، با استفاده از اعلامیه پذیره نویسی فراخوانده می شوند و به بانک مراجعه کرده و حداقل 35 درصد از سرمایه را نقدا پرداخت و سهام شرکت را خریداری می کنند و رسید خود را دریافت می دارند.
هزینه و حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی سهامی عام
با توجه به این که شرکت تعاونی سهامی عام، نوعا شرکت سهامی عام محسوب می شوند، لذا شرایط و مقررات شرکت های سهام عام را دارند. لذا هزینه و حداقل سرمایه ثبت شرکت تعاونی سهامی عام همانند شرکت های سهامی عام می باشد و متقاضیان می بایست همین هزینه ها را پرداخت نمایند.
طبق ماده ۵ لایحه اصلاحی قانون تجارت، حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی عام ۵ میلیون ریال (معادل ۵۰۰ هزار تومان) است و موسسین باید از کل مبلغ سرمایه شرکت مقدار ۲۰ درصد سرمایه را به حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس بپردازند و مابقی آن به وسیله فروش سهام به عامه مردم تامین خواهد گردید. از این میزان ۳۵ درصد آن باید هنگام ثبت به حساب شرکت واریز شود.
هزینه ثبت شرکت شامل مواردی مانند هزینه صدور گواهی عدم سو پیشینه، هزینه تعیین نام شرکت، هزینه حق الثبت شرکت می باشد. همچنین هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت و هزینه پست مدارک را نیز باید جز هزینه های ثبت شرکت دانست. علاوه بر موارد فوق؛ هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار نیز باید پرداخت شود.
اساسنامه نمونه شرکت تعاونی سهامی عام
اساسنامه مهم ترین سند مربوط به هر شرکت تجاری است. اساسنامه در خصوص سندی مربوط به شرکت است که در رابطه چگونگی اداره شرکت، روابط بین شرکا و طرز کار شرکت و سایر تصمیمات شرکا در رابطه با نحوه اداره شرکت در آن تصمیم گیری شده است. طبق ماده 8 قانون لایحه اصلاحی قانون تجارت طرح اساسنامه باید با قید تاریخ به امضاء موسسین رسیده و مشتمل بر مطالب زیر باشد:
نام شرکت
موضوع شرکت به طور صریح و منجز
مدت شرکت
مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن اگر تاسیس شعبه مورد نظر باشد
مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک تعداد سهام بی نام و بانام و مبلغ اسمی آن ها و در صورتی که ایجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد، تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات این گونه سهام
تعیین مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه بقیه مبلغ اسمی هر سهم و مدتی که ظرف آن باید مطالبه شود که بهر حال از پنج سال متجاوز نخواهد بود
نحوه انتقال سهام بانام
طریقه تبدیل سهام بانام به سهام بی نام و بالعکس
در صورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه، ذکر شرایط و ترتیب آن
شرایط و ترتیب افزایش و کاهش سرمایه شرکت
مواقع و ترتیب دعوت مجامع عمومی
مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره آن ها
طریقه شور و اخذ رای و اکثریت لازم برای معتبر بودن تصمیمات مجامع عمومی
تعداد مدیران و طرز انتخاب و مدت ماموریت آن ها و نحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت یا استعفا می دهند یا محجور یا معزول یا به جهات قانونی ممنوع می گردند
تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران
تعداد سهام تضمینی که مدیران باید به صندوق شرکت بسپارند
قید اینکه شرکت یک بازرس خواهد داشت یا بیشتر و نحوه انتخاب و مدت ماموریت بازرس
تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و به مجمع عمومی سالانه
نحوه انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیه امور آن
نحوه تغییر اساسنامه
طبق ماده 83 لایحه اصلاحی قانون تجارت، برای ایجاد تغییرات در اساسنامه شرکت باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل بشود و حد نصاب آن همان حد نصاب برای تصویب اولیه اساسنامه است. تصویب اساسنامه نیازمند رای موافق دو سوم آرای حاضر در جلسه مجمع عمومی موسس است. به مظور آشنایی علاقمندان در قسمت زیر اساسنامه نمونه شرکت تعاونی سهامی عام ارائه گردیده است.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 348 KB
- منبع: آشاثبت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دستورالعمل تشکیل و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون دستورالعمل تشکیل و ثبت شرکت تعاونی سهامی عام پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: سایت ثبت شرکت ها