برای مشاوره جزئیات مجوز شرکت حمل و نقل
برای مشاوره جزئیات مجوز شرکت حمل و نقل
یکی از راه های کسب درآمد از دیر باز تاکنون، فعالیت در حوزه حمل و نقل بوده است. امروزه به دلیل توسعه کسب و کارها و افزایش مسافران و دریافت کالاهای مورد نیاز از مناطق دیگر، تاسیس شرکت های حمل و نقل رو به افزایش می باشد. از همین رو افرادی که قصد تاسیس شرکت حمل و نقل را دارند؛ باید نسبت به شرایط و مدارکی که برای دریافت مجوز شرکت حمل و نقل نیاز است، آگاهی کامل داشته باشند.
اخذ مجوز برای شرکت حمل و نقل از این حیث اهمیت دارد که باعث می شود فعالیت این گونه شرکت ها به صورت قانونی صورت گیرد و اگر شخصی اقدام به دریافت مجوز از مراجع ذی صلاح برای شرکت حمل و نقل خود نکند، ممکن است که شرکت حمل و نقل وی به حکم قانون پلمب شود و دیگر نتوانند فعالیت خود را ادامه بدهد.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا؛ شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز شرکت حمل و نقل مورد بررسی قرار بگیرد. در ادامه به مراحل و نحوه دریافت مجوز شرکت حمل و نقل از طریق درگاه ملی مجوز های کسب و کار و هزینه و قیمت اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی اشاره می گردد و در نهایت صحبت از امکان فروش امتیاز و مجوز باربری می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
شرایط دریافت مجوز شرکت حمل و نقل
شرکت حمل و نقل وظیفه دارد که حمل بار، مسافر، بسته، محموله را از مقصدی به مقصد دیگر انجام دهد و حمل و نقل می تواند از طریق روش های مختلف مانند هوایی، زمینی یا دریایی صورت گیرد. همانطور که گفته شد؛ برای شرکت حمل و نقل لازم می باشد که مجوزی در این مورد دریافت شود و دریافت این جواز نیازمند رعایت یک سری شرایط و ضوابطی است. شرایط دریافت مجوز شرکت حمل و نقل به شرح زیر می باشد:
ثبت درخواست الکترونیکی در سامانه g4b.ir
ثبت شرکت مطابق با قوانین، در مرجع ثبت شرکت ها
ارائه گواهی مفاصا حساب پرداخت حق بیمه از سازمان تامین اجتماعی
ارائه گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده از اداره امور مالیاتی
تبعه و ساکن جمهوری اسلامی ایران (از جمله شرایط مدیرعامل)
متدین به دین اسلام یا سایر ادیان رسمی کشور (از جمله شرایط مدیرعامل)
عدم اعتیاد به مواد مخدر (از جمله شرایط مدیرعامل)
ارائه گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم برای افراد ذکور (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
متقاضیان باید به این نکته توجه داشته باشند که شرکت های حمل و نقل به انواع مختلفی تقسیم بندی گردیده که از جمله آن می توان به شرکت حمل و نقل بین شهری مسافر، شرکت حمل و نقل بین شهری کالا، شرکت حمل و نقل بین المللی کالا و.. اشاره نمود. بنابراین، لازم است که اشخاص، علاوه بر ضوابط و شرایط کلی ذکر شده، در قسمت فوق، شرایط اختصاصی مربوط به مجوز تاسیس هر شرکت حمل را نیز به طور جداگانه رعایت نمایند.
مدارک لازم برای اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی
به منظور دریافت مجوز شرکت حمل و نقل، شخص می بایست مدارک و اسنادی را از پیش تهیه نموده و در مواقع لزوم، به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با لیست مدارک لازم برای اخذ مجوز شرکت حمل و نقل آشنایی نداشته باشند، در این قسمت مدارک لازم برای اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی اشاره شده و به شرح زیر می باشد:
تصویر گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
تصویر گواهی عدم سوء پیشینه کیفری موثر و معتبر
تصویر گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم برای افراد ذکور
تصویر اساسنامه شرکت
تصویر آگهی روزنامه رسمی تاسیس و آگهی تغییرات اعضای هیات مدیره و مدیرعامل
تصویر گواهی مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی
تصویر گواهی موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم
ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، در این خصوص بیان می کند: «صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیتدار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده، می باشد و در صورت عدم رعایت این حکم، مسئولان امر نسبت به پرداخت مالیات های مزبور با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت.»
لازم به ذکر است که در خصوص مدارک هم مانند بخش قبلی، اسناد لازم برای اخذ مجوز به صورت کلی ذکر شده و ممکن است که با توجه به نوع شرکت حمل و نقلی که متقاضی قصد دریافت مجوز آن را دارد، نیاز باشد که علاوه بر مدارک مذکور، مدارک و اسناد دیگری نیز تهیه شده و مراجع ذی صلاح ارائه گردد.
مراحل و نحوه دریافت مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی
در ابتدا؛ باید گفت که متقاضیان برای اخذ مجوز شرکت حمل و نقل باید به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir مراجعه کنند. این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه جوازهای کسب وکار در کشور محسوب می شود. در این قسمت، مراحل و نحوه دریافت مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا فرد می بایست نشانی اینترنتی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت درگاه ملی مجوزهای کشور راه یابد.
سپس کاربر باید واژه "شرکت حمل و نقل" را در قسمت مشخص شده وارد کرده و گزینه جستجو را کلیک نماید.
از انتخاب گزینه جستجو، متقاضی با صفحه ای مطابق شکل زیر مواجه خواهد شد که می بایست نوع شرکت حمل و نقلی را که مدنظر دارد انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
همچنین لازم است که یک سری استعلاماتی برای اخذ مجوز انجام شود که بر اساس احکام قانونی، ارسال تمامی استعلامات بین دستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها برای هر مجوز کسب و کار، به عهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است.
بر این اساس، مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
هزینه و قیمت اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی
در قسمت های گذشته، در رابطه با شرایط و مدارک لازم در خصوص دریافت مجوز انواع شرکت حمل و نقل صحبت شد و همچنین مراحل و نحوه دریافت مجوز از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها مورد بررسی قرار گرفت. حال در این قسمت به هزینه و قیمت اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی اشاره می شود.
در خصوص هزینه و قیمت اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی و بین المللی، نمی توان یک هزینه و قیمت ثابتی را در نظر گرفت، زیرا انواع مختلفی از شرکت های حمل و نقل وجود دارند که هزینه و قیمت هر کدام برای اخذ مجوز متفاوت می باشد. به عنوان مثال مطابق با هزینه و قیمت درج شده در درگاه ملی مجوز های کسب و کار برای اخذ مجوز شرکت حمل و نقل بین شهری مسافر، هزینه آن در تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز و اهواز نسبت به سایر شهرها متفاوت می باشد. بنابراین اشخاص می توانند با مراجعه به درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به طور دقیق از هزینه اخذ مجوز شرکت حمل و نقل داخلی مطلع شوند.
در خصوص اخذ مجوز انواع شرکت حمل و نقل بین المللی باید گفت که مطابق با هزینه درج شده در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار برای شرکت حمل و نقل بین المللی مسافر، مبلغ ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال و برای شرکت حمل و نقل بین المللی کالا مبلغ ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است. علاوه بر این ممکن است هزینه های جانبی دیگری مانند هزینه های استعلام برای دریافت مجوز نیز در این میان، وجود داشته باشد.
خرید و فروش امتیاز و مجوز باربری
یکی از پرسش های متداولی که ممکن است برای متقاضیان دریافت مجوز شرکت باربری، مطرح شود این است که آیا امکان خرید و فروش امتیاز و مجوز باربری وجود دارد یا خیر. به عبارت دیگر، آیا شخصی که خود به هر دلیلی، توانایی دریافت مجوز و امتیاز شرکت باربری را ندارد، می تواند از فرد دیگری که این نوع مجوز را دریافت نموده است، مجوز باربری را خریداری نماید.
در پاسخ به این پرسش باید خاطر نشان نمود که از نظر دولت، خرید و فروش هر گونه مجوز دولتی غیرقانونی است، زیرا در هیج یك از قوانین ایران اشاره اى به فروش مجوز كسب و پروانه باربری فعالیت نشده است و مجوز باربری قائم به شخص می باشد و امکان انتقال به دیگری نیز در آن، وجود ندارد.
با این وجود، در حال حاضر با این که قانون گذار فروش امتیاز و مجوز باربری را خلاف قانون دانسته است، ولی امروزه بسیاری از افراد اقدام به فروش و خرید امتیاز و مجوز باربری می کنند. بنابراین لازم است که متقاضی به این نکته توجه داشته باشد و جانب احتیاط را رعایت کند و از انجام فروش امتیاز مجوز حمل و نقل و یا خرید آن خودداری نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات مجوز شرکت حمل و نقل در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون جزئیات مجوز شرکت حمل و نقل پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بامرکز مشاوره آشاثبت تماس گرفته تا کارشناسان شما را راهنمایی نمایند.