برای مشاوره جزئیات سامانه پرداخت عوارض گمرکی
برای مشاوره جزئیات سامانه پرداخت عوارض گمرکی
یکی از مهم ترین کاربردهای پرداخت عوارض گمرکی این است که باعث می شود از محصولات داخلی حمایت شود. اگر تولید کنندگان داخلی، کالایی مشابه با کالای وارداتی را تولید کنند، دولت عوارض گمرکی واردات آن را زیاد می کند. در این صورت قیمت محصول داخلی پایین تر بوده و مورد استقبال خریداران داخلی قرار می گیرد. با اولویت دادن به تولیدات داخلی از مشاغل مختلفی حمایت شده و راه حل هایی جهت توسعه اقتصادی کشور فراهم می گردد.
بنابراین اهمیت دارد که اشخاص با سامانه پرداخت عوارض گمرکی به نشانی payment.iricia.ir آشنایی داشته باشند، تا بتوانند عوارض گمرکی خود را از این طریق پرداخت کنند؛ زیرا عدم پرداخت عوارض گمرکی ممکن است که باعث شود آن کالا جنبه غیرقانونی پیدا کند و در نتیجه فرد را به پیامدها و خسارات فراوانی مبتلا نماید.
در این مقاله سعی شده است که در ابتدا؛ سامانه و درگاه پرداخت پیمنت حقوق گمرک و عوارض گمرکی payment.iricia.ir معرفی شود. در ادامه به امکانات سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی گمرک ایران اشاره می شود و در نهایت نحوه ورود به سامانه و درگاه پرداخت دیماند گمرک مورد بررسی قرار می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
برای ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه پرداخت عوارض گمرکی باید به سایت payment.irica.ir مراجعه کنند.
معرفی سامانه پرداخت و پیمنت حقوق و عوارض گمرکی payment.irica.ir
عوارض گمرکی تعرفه و مبلغی است که هنگام حمل و نقل از مرزهای بین المللی بر کالاها اعمال می شود. هدف از عوارض گمرکی کنترل ورود کالاها به ویژه کالاهای ممنوعه به داخل کشور می باشد. عوارض گمرکی انواع مختلفی دارد و نرخ آن بر اساس کشور مبدا می تواند متفاوت باشد، زیرا نرخ آن توسط دولت تعیین می گردد.
ماده 1 قانون اصلاح تعرفه گمرکی مصوب سال 1337، در این خصوص بیان می کند: «از واردات قطعی کشور حقوق ورودی طبق جدول تعرفه ضمیمه این قانون و عوارض مختلفه دیگری به شرح ماده 7 به ریال رایج دریافت می گردد. کالاهای ترانزیتی، مرجوعی، کالاهای انتقالی و همچنین کالاهای کاپوتاژی و کالاهایی که به عنوان واردات و صادرات موقت وارد و صادر می گردد، جزء واردات و صادرات کشور محسوب نبوده و از حقوق گمرکی معاف، لکن مشمول پرداخت هزینه گمرکی و کارمزد به شرح ماده ۷ می باشد.
کالاهایی که از یک نقطه مرزی کشور وارد و از نقطه مرزی دیگر خارج می گردد (کالای ترانزیتی) و کالاهایی که پس از ورود به کشور خارجه اعاده می شود (کالای مرجوعی) و کالاهایی که در بند یا لنگرگاه یا فرودگاه ایرانی از یک کشتی به کشتی دیگر یا از یک هواپیما به هواپیمای دیگر انتقال داده می شود (کالای انتقالی) و کالاهایی که از یک بندر یا نقطه مرزی کشور از بندر خارج و از بندر یا نقطه مرزی داخل می شود (کالای کابوتاژی) نامیده می شوند. در ادامه ماده 7 قانون تعرفه گمرکی مقرر می دارد: «عوارض مختلف مذکور در ماده یک این قانون به شرح ذیل است:
بهای تمبر که به درخواست ها و اسناد تسلیمی به گمرک یا به اسناد صادره از گمرک الصاق می شود.
عوارض مهر سربی یا لاکی یا برچسب یا نوارچسب گمرکی.
ارضیه و انبارداری (از روی سی و یکم تسلیم اظهارنامه اجمالی (مانیفست) یا بارنامه حمل تعلق می گیرد، ولی در هر حال نباید قبل از روز دهم تخلیه کالا در گمرک دریافت شود.)
عوارض باربری و تخلیه و بارگیری.
حق مراقبت در انبارهای اختصاصی یا در خارج از محوطه گمرک و حق بدرقه احتمالی کالاها.
حق نظارت در انتقال کالاها از کشتی به کشتی دیگر یا از هواپیما به هواپیمای دیگر.
حق آزمایش و تعرفه بندی کالا.»
حال با توجه به توضیحات گفته شده در خصوص معرفی سامانه پرداخت و پیمنت حقوق و عوارض گمرکی payment.irica.ir، باید گفت که سابقا پرداخت عوارض گمرکی مستلزم مراجعه حضوری به اداره گمرک بود، ولی در حال حاضر، افراد و شرکت ها برای سهولت و صرفه جویی در وقت و هزینه خود می توانند به صورت آنلاین از طریق سامانه پرداخت عوارض گمرکی، عوارض مربوط به کالا خود را به راحتی پرداخت کنند.
بنابراین، افراد برای پرداخت عوارض گمرکی از طریق این سامانه فقط نیاز به شناسه پرداخت دارند. همچنین این سامانه علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی، امکانات دیگری را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد، اما برای پرداخت عوارض گمرکی از طریق سامانه یک محدودیتی وجود دارد و این محدودیت این است که فقط تا سقف 50 میلیون تومان از طریق سامانه عوارض گمرکی قابل پرداخت خواهد بود و در مورد مبلغ مازاد بر 50 میلیون تومان شخص باید به صورت حضوری به اداره گمرک مراجعه کند.
امکانات سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی گمرک ایران
در قسمت قبلی سامانه عوارض گمرکی peyment irica.ir معرفی شد و بیان گردید که این سامانه امکاناتی را به صورت آنلاین در اختیار متقاضیان قرار می دهد و امروزه این عوارض از طریق سامانه پرداخت پیمنت و عوارض گمرکی پرداخت می شود. حال ممکن است بعضی از کاربران با امکانات این سامانه آشنایی نداشته باشند که در این قسمت به جهت آشنایی اشخاص، به امکانات سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی گمرک ایران اشاره می شود.
سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی گمرک ایران payment irica ir، علاوه بر پرداخت عوارض گمرکی از طریق شناسه پرداخت، دارای امکانات متعددی می باشد که شامل پیگیری پرداخت، پیگیری تسهیم و مشاهده حساب های فعال است. در این خصوص باید به این نکته توجه کرد که تنها شناسه هایی که در حساب های فعال هستند؛ قابلیت پرداخت دارند. به عبارت دیگر یکی از مهم ترین گزینه های کاربردی حساب های فعال است که لیستی از حساب های گمرکی را در اختیار کاربر قرار می دهد. این لیست دارای شناسه هایی است که نشان می دهد کدام حساب فعال است و قابلیت پرداخت دارد.
با این وجود، اگر اشخاص و انواع شرکت ها در روند پرداخت عوارض با مشکلی مواجه شده، می توانند از طریق همین سامانه، برای استعلام و پیگیری عوارض پرداخت شده و اطلاع از وضعیت نهایی پرداخت خود، استفاده کنند. همچنین سازمان گمرک موظف است در راستای ایجاد درآمد مستمر برای شهرداری ها و دهیاری ها معادل ۱۲ در هزار ارزش گمرکی کالا های وارداتی به کشور را به عنوان حقوق ورودی دریافت کند.
این حقوق حداکثر تا ماه آینده به حساب سازمان دهیاری ها و شهرداری ها واریز می شود که به این موضوع پرداخت تسهیم حقوق و عوارض گمرکی گفته می شود. بنابراین کلیه کالا هایی که وارد می شود، در کشور دارای یک شناسه تسهیم می باشند و صاحبان کالاها از طریق سامانه پرداخت عوارض، امکان مشاهده و پیگیری تسهیم عوارض گمرکی متعلق به کالاهای خود را دارند.
ورود به سامانه و درگاه پرداخت دیماند و عوارض گمرکی payment.irica.ir
همان طور که گفته شد، سامانه مدیریت متمرکز پرداخت های اینترنتی عوارض دولتی امكان پرداخت آنلاین عوارض گمركی را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد. برای پرداخت عوارض گمرکی لازم است که اشخاص با نحوه پرداخت عوارض از طریق این سامانه آشنایی داشته باشند. بنابراین در این قسمت به نحوه و چگونگی ورود به سامانه و درگاه پرداخت دیماند و عوارض گمرکی payment.irica.ir اشاره می شود و به شرح زیر می باشد:
به منظور پرداخت عوارض گمرکی شخص باید آدرس payment.irica.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی سایت payment گمرک مطابق تصویر زیر وارد شود. پس از آن، داوطلب می تواند با استفاده از شناسه پرداخت دیماند گمرک که پیش از این از طریق گمرک دریافت کرده است، برای پرداخت عوارض گمرکی، به روش آنلاین اقدام نماید. بدین منظور، فرد باید شناسه پرداخت 15 رقمی را در کادر اول وارد کرده و پس از وارد کردن عدد امنیتی در کادر دوم، بر روی دکمه پرداخت کلیک نماید. استفاده از خدمات سایت payment.rmto.ir همانند سایت ثبت شرکت ها، نیاز به ثبت نام در سامانه ندارد.
در مرحله بعد، فرد به صفحه تایید مبلغ هزینه گمرگی هدایت می گردد که در آن، فرد اطلاعات پرداخت خود را ملاحظه می نماید. در این صفحه، داوطلب باید درگاه پرداخت آنلاین مورد نظر خود را از میان یکی از دو گزینه پاسارگاد و سداد، انتخاب کند.
بعد از این که درگاه پرداخت اینترنتی بانک انتخاب شد و شخص متقاضی به صفحه پرداخت وارد گردید، باید اطلاعات حساب خود را وارد کرده و سپس گزینه پرداخت را انتخاب کند و بعد از انجام عملیات پرداخت، حقوق و تعرفه عوارض گمرکی به حساب مراجع ذی صلاح وارد گردد.
همانطور که در بخش های قبلی ذکر شد؛ بعد از پرداخت عوارض، امکان پیگیری آن از طریق سایت وجود دارد و نحوه پیگیری نیز مشابه مراحل ذکر شده در خصوص پرداخت عوارض است. بدین شکل که فرد قسمت پیگیری پرداخت الکترونیکی را در سایت انتخاب می نماید و سپس بعد از درج شناسه پرداخت و گزینه استعلام می تواند پرداخت خود را پیگیری نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات سامانه پرداخت عوارض گمرکی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه پرداخت عوارض گمرکی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. باید مدتی منتظر بمانید تا به کارشناس متصل شوید. مشغولی به دلیل حجم بالای تماس های دریافتی می باشد.
پاسخ مشاور: باسلام. با مرکز مشاوره آشاثبت تماس بگیرید تا کارشناسان شما را راهنمایی نمایند/.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.
پاسخ مشاور: باسلام. بله
پاسخ مشاور: با سلام به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه نمایید.
پاسخ مشاور: باسلام. payment.irica.ir
پاسخ مشاور: با سلام. سازمان گمرک موظف است در راستای ایجاد درآمد مستمر برای شهرداری ها و دهیاری ها معادل ۱۲ در هزار ارزش گمرکی کالا های وارداتی به کشور را به عنوان حقوق ورودی دریافت کند.