برای مشاوره قوانین ثبت شرکت خدماتی
برای مشاوره قوانین ثبت شرکت خدماتی
امروزه یکی از مشاغلی که در قالب شرکت در حال گسترش است، مشاغل خدماتی می باشد. به عبارت بهتر، شاید بتوان گفت که ارائه خدمات اعم از نظافتی و… در قالب شرکت، به دلیل ایجاد اطمینان شغلی بیش از پیش، خود نمایی می کند و به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال تاسیس شرکت خدماتی هستند.
اهمیت ثبت شرکت خدماتی از این حیث می باشد که ثبت شرکت به کسب و کار متقاضی وجهه قانونی می دهد و این امر موجب حسن اعتماد بیشتری خواهد شد. البته لازم است که افراد در مورد تاسیس و ثبت شرکت خدماتی، شرایطی را که مدنظر قانونگذار است، را داشته باشند و مدارکی را ارائه بدهند تا بتوانند اقدام به ثبت شرکت خدماتی کنند.
در این مقاله سعی شده است که در ابتدا به انواع شرکت های خدماتی اشاره شود و در ادامه شرایط و قوانین تاسیس و ثبت شرکت های خدماتی، مراحل و نحوه تاسیس و ثبت این گونه شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد. در نهایت به مدارک لازم برای ثبت شرکت های خدماتی نظافتی، هزینه و درآمدی که این شرکت ها دارند، پرداخته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
انواع شرکت های خدماتی
در ابتدا باید گفت که شرکت های خدماتی به شرکت هایی گفته می شود که خدمات مختلفی را به عموم مردم ارائه می دهد. بنابراین یک شرکت خدماتی می تواند موضوعات مختلفی داشته باشد و برخلاف تصور عموم مردم، موضوع شرکت خدماتی فقط محدود به امور نظافتی نمی شود. از همین رو انواع شرکت های خدماتی به شرح زیر می باشد:
شرکت های مشاوره: این شرکت ها در زمینه های مختلفی مانند مشاوره حقوقی، مالی، بازرگانی و… فعالیت می کنند.
شرکت های حمل و نقل: در این شرکت ها راننده های شخصی، سرویس مدارس و یا حمل و نقل اثاثیه در اسباب کشی ارائه می شوند.
شرکت های تاسیساتی: در این شرکت ها خدماتی مانند تعمیر و نگهداری و بهره برداری از تاسیسات برودتی و حرارتی ارائه می شود.
شرکت های ارائه کننده خدمات طبخ: اصلی ترین خدمات این شرکت ها پخت و پز برای میهمانی ها، اداره ها و سایر مراسم رسمی و غیررسمی است.
شرکت های نظافتی: شرکت هایی هستند که برای انجام امور نظافت منازل تشکیل شده اند. این شرکت ها با داشتن پرسنل ماهر و سریع در امر نظافت، می توانند به بهداشت سازمان ها و منازل کمک به سزایی کند.
شرکت های ارائه کننده خدمات مربوط به چاپ و تکثیر: شرکت چاپ و تکثیر موسساتی هستند که خدمات مربوط به چاپ، تکثیر و نشر کتاب و مطبوعات را انجام می دهند.
تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات: شرکت هایی که به صورت تخصصی خدمات تعمیر و نگهداری از ساختمان یا ماشین آلات مختلف را ارائه می دهند.
خدمات فضای سبز: فعالیت این شرکت ها شامل کارهایی نظیر باغبانی و نگهدای از فضاهای سبز است.
همچنین این روزها افراد زیادی را به ویژه در شهرهای بزرگ، می توان پیدا کرد که برای انجام کارهایشان از شرکت های خدماتی کمک می گیرند و به همین دلیل روز به روز به تعداد متقاضیانی که به دنبال تاسیس و ثبت شرکت خدماتی هستند، افزوده می شود؛ زیرا ثبت شرکت خدماتی شرایط سختگیرانه ای ندارد.
شرایط و قوانین تاسیس و ثبت شرکت های خدماتی
در قسمت گذشته، شرکت خدماتی را معرفی نموده و بیان گردید که انواع مختلفی از شرکت های خدماتی وجود دارند که موضوع هر یک از آن ها با یکدیگر متفاوت است. حال در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان شرایط و قوانین تاسیس و ثبت شرکت های خدماتی بپردازیم. همچنین نکته مهم در خصوص ثبت شرکت خدماتی این است که شرکت های خدماتی می توانند در قالب انواع شرکت ها به ثبت برسند، اما اغلب اشخاص تمایل دارند که شرکت های خدماتی در قالب با مسئولیت محدود و سهامی خاص باشد. شرایط لازم برای ثبت شرکت های خدماتی در قالب با مسئولیت محدود به شرح زیر است:
اولین و مهم ترین نکته در رابطه با ثبت شرکت با مسئولیت محدود این است که این نوع شرکت، می بایست در تشکیل خود، قوانین مذکور در قانون تجارت را رعایت نماید. مطابق با ماده 95 این قانون، در اسم شرکت با مسئولیت محدود، می بایست عبارت "با مسئولیت محدود" قید شده وگرنه شرکت در مقابل اشخاص ثالث، شرکت تضامنی محسوب و تابع مقرات آن خواهد بود. همچنین، در نام این نوع شرکت، نباید اسم هیچ یک از شرکا قید گردد، وگرنه مسئولیت وی، حکم شریک ضامن را در شرکت های تضامنی خواهد داشت.
دومین شرط از شرایط ثبت شرکت خدماتی در قالب با مسئولیت محدود آن است که تمام سرمایه نقدی پرداخت شده و سهم الشرکه غیر نقدی نیز می بایست تقویم و تسلیم گردد. علاوه بر این مطابق ماده 97 قانون تجارت، در شرکت نامه ای که میان شرکا تنظیم می شود، باید به طور صریح قید گردد که سهم الشرکه های غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است. هر شرکت با مسئولیت محدود که خلاف این مقررات تشکیل شده باشد، باطل و از درجه اعتبار ساقط است. با این حال، شرکا نمی توانند به این بطلان، در مقابل اشخاص ثالث استناد نمایند.
ثبت درخواست در سامانه جامع ثبت شرکت ها
حداقل تعداد شرکا دو نفر است.
حداقل سن هیجده سال (در مواردی که سهامدار در شرکت دارای سمت گردد.)
افتتاح حساب به نام شرکت مسئولیت محدود در نزد یکی از بانک ها
تامین حداقل سرمایه لازم برای تاسیس انواع شرکت (مطابق رویه حال حاضر، این مبلغ برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود مبلغ یک میلیون ریال می باشد.)
داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک اعضا
هیات نظار درصورتی که تعداد شرکا کمتر از ۱۲ نفر باشد.
البته باید گفت که شرایط ذکر شده مربوط به شرکت خدماتی در قالب با مسئولیت محدود بود، ولی اگر متقاضی قصد دارد شرکت خدماتی را در قالب سهامی خاص تاسیس کند، باید علاوه بر شرایط مذکور، شرایط دیگری را نیز مطابق قانون رعایت کند. این شرایط به شرح زیر می باشد:
حداقل سرمایه یک میلیون ریال باشد.
حداقل تعداد سهام داران سه نفر است.
حداقل ۳۵ درصد از سرمایه به صورت نقدی باید پرداخت گردد.
حداقل یک نفر بازرس باید در شرکت وجود داشته باشد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
همچنین تنها مرجع رسمی برای استعلام قانونی بودن فعالیت شرکت های خدماتی در ایران، «سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور» به نشانی ilenc.ssaa.ir می باشد. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می کند و متعلق به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است. در واقع یکی از راه های اطمینان به ثبت شرکت و هویت قانونی یک شخص حقوقی از جمله شرکت خدماتی، استعلام شناسه ملی آن شخص است.
مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود
همانطور که پیش تر اشاره گردید، یکی از قالب های رایج برای تاسیس شرکت های خدماتی با مسئولیت محدود می باشد. شرکت های خدماتی به منظور آغاز فعالیت رسمی خود، مستلزم ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد. مطابق ماده 2 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب سال 1310، عدم ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، مدیران را با جزای نقدی مواجه خواهد ساخت و در مواردی نیز ممکن است که حکم به انحلال آن ها داده شود. به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه تاسیس و ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت خدماتی با مسئولیت محدود هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت خدماتی با مسئولیت محدود را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت خدماتی با مسئولیت محدود را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت خدماتی با مسئولیت محدود، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت خدماتی با مسئولیت محدود برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت خدماتی با مسئولیت حدود نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت خدماتی را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود به اتمام رسد.
برای ثبت شرکت خدماتی نظافتی چه مدارکی لازم است
در قسمت های قبلی انواع شرکت های خدماتی و شرایط لازم برای ثبت این نوع شرکت ها بررسی گردید. علاوه بر این به مراحل و نحوه ثبت شرکت خدماتی در سامانه جامع ثبت شرکت ها اشاره شد. حال ممکن است سوالی برای متقاضی در این خصوص ایجاد شود که برای ثبت شرکت خدماتی نظافتی چه مدارکی لازم است. در ابتدا باید گفت که شخص متقاضی در ارائه و تهیه این مدارک باید دقت کافی داشته باشد، زیرا عدم وجود هر یک از مدارک، ممکن موجب رد درخواست متقاضی شود. بنابراین، مدارک لازم برای ثبت شرکت خدماتی نظافتی به شرح زیر می باشد:
تصویر برابر اصل کارت ملی و شناسنامه
تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود در 2 برگ و تکمیل آن و امضا ذیل تقاضا نامه توسط کلیه سهامداران
شرکت نامه 2 برگ و تکمیل آن و امضا ذیل شرکت نامه توسط کلیه سهامداران
دو نسخه از اساسنامه و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران
صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره 2 نسخه که به امضا سهامداران و بازرسین رسیده باشد
تاییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار، مبنی بر غیر دولتی بودن آن
گواهی عدم سوء پیشینه برای کلیه اعضا
تکمیل فرم تعیین نام بر اساس اولویت مطرح در مجمع عمومی موسس
فیش واریزی مبنی بر پرداخت سرمایه شرکت در شرف تاسیس
لازم به ذکر است که شرکت های خدماتی نظافتی جزو شرکت هایی هستند که نیاز به تحصیلات عالی برای راه اندازی آن نیست و شرایط راه اندازی و تاسیس پیچیده ای هم ندارند. علاوه بر این، پس از ثبت شرکت، شخص باید اقدام به انجام امور مالیاتی از جمله اخذ کد اقتصادی و گواهی ارزش افزوده کند. این نکته هم باید مدنظر باشد که تنها برخی از شرکت های خدماتی هستند که برای ثبت شرکت نیاز به مجوز دارند؛ به عنوان مثال ثبت شرکت خدمات پرستاری به دلیل این که از حساسیت های خاصی برخوردار هست، نیاز به مجوز دارد.
هزینه و درآمد ثبت شرکت خدماتی نظافتی
در قسمت های گذشته شرایط و مدارک لازم در خصوص تاسیس شرکت های خدماتی صحبت شد و همچنین مراحل و نحوه تاسیس شرکت های خدماتی از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها مورد بررسی قرار گرفت. حال در این قسمت، به هزینه و درآمد ثبت شرکت خدماتی نظافتی اشاره می شود.
در خصوص هزینه ثبت شرکت خدماتی نظافتی باید گفت که مبلغ ثابت و مشخصی را برای این مورد نمی توان بیان کرد به این دلیل که تعرفه ها همیشه در حال تغییر هستند و علاوه بر این، نوع شرکت و قالبی را که متقاضی برای ثبت شرکت خدماتی و نظافتی مدنظر دارد، یکی دیگر از عوامل موثر برای تعیین هزینه تاسیس شرکت می باشد، ولی به طور کلی، می توان گفت که هزینه های ثبت شرکت خدماتی نظافتی شامل سرمایه اولیه، هزینه تشکیل پرونده مالیاتی، هزینه آگهی در روزنامه و هزینه ارسال مدارک از طریق پست و سایر هزینه های جانبی می باشد.
همچنین یکی از مسائل مهم در خصوص کسی که قصد تاسیس شرکت خدماتی نظافتی دارد، این است که درآمد این نوع شرکت ها به چه صورت می باشد؟ در پاسخ باید گفت که شرکت های خدماتی با سرمایه کم راه اندازی می شوند، ولی بنابر نیاز جامعه به خدمات آن ها، درآمد شرکت های خدماتی نظافتی به طور قابل توجه ای افزایش می یابد. درآمد شرکت خدماتی وابستگی زیادی به تعداد نیروهای فعال شرکت و همچنین تعداد مشتریانی دارد که به شرکت جذب می شوند. بنابراین در این مورد هم نمی توان یک مبلغ ثابتی را در نظر گرفت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوانین ثبت شرکت خدماتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از قوانین ثبت شرکت خدماتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام.دو نفر