برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در ترکیه
برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت، فرآیندی است که به شخص حقوقی اجازه می دهد، به صورت قانونی فعالیت تجاری خود را در کشور محل ثبت آغاز نماید. علاوه بر ثبت شرکت در داخل کشور، افراد می توانند با توجه به بازار هدف و شرایط خود، به ثبت شرکت در خارج از کشور نیز اقدام نمایند. با توجه به نزدیکی جغرافیایی دو کشور ایران و ترکیه به یکدیگر و امکانات این کشور برای انجام تجارت و فعالیت اقتصادی، یکی از گزینه های ایرانیان برای تاسیس شرکت، کشور ترکیه می باشد.
با توجه به این که ثبت شرکت در هر کشوری از طریق فرآیند قانونی آن، برای آغاز فعالیت، امری الزامی می باشد؛ افراد می بایست با فرآیند و مراحل ثبت شرکت در کشور مقصد آشنا باشند. از طرف دیگر، نحوه و چگونگی ثبت شرکت و شرایط و ضوابط حاکم بر آن، توسط مراجع ذی صلاح هر کشور تعیین می گردد. بنابراین؛ اشخاصی که متقاضی ثبت شرکت در ترکیه می باشند، می بایست از جزئیات ثبت شرکت در این کشور و مدارک و هزینه های مورد نیاز آن، اطلاع داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که معایب و مزایای ثبت شرکت در ترکیه چه می باشد؛ به انواع و شرایط حاکم بر آن بپردازیم. سپس در خصوص مراحل ثبت شرکت در ترکیه صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ مدارک و هزینه های لازمه در این خصوص را ارائه خواهیم نمود و به مسئله اخذ اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
یکی از راهکارهای افزایش جذب سرمایه گذار خارجی به داخل کشور، در نظر گرفتن مزایا و امکاناتی است که فرد را تشویق به انتقال سرمایه به داخل و شروع فعالیت اقتصادی می نماید. کشور ترکیه نیز به منظور جذب شرکت ها و بنگاه های اقتصادی به داخل کشور خود و تشویق آن ها به سرمایه گذاری در این کشور، مزایا و امکاناتی را در نظر گرفته است. به منظور آشنایی علاقمندان، در این قسمت، مزایای ثبت شرکت در ترکیه ارائه گردیده که شامل موارد زیر می گردد:
ثبت شرکت در ترکیه نیاز به شریک ترک و یا مدیر ترک نداشته و تنها مورد الزامی آن، این است که شرکت، می بایست دارای حسابدار ترک باشد.
اخذ اقامت تجاری کشور ترکیه برای مدیران شرکت و خانواده آن ها (در صورت 5 سال تمدید این اقامت، امکان دریافت شهروندی ترکیه و پاسپورت این کشور نیز وجود خواهد داشت.)
مبنای محاسبه مالیات شرکت های ثبت شده در کشور ترکیه، درآمد شرکت در حال کار می باشد، بنابراین، هزینه جداگانه ای تحت عنوان هزینه ثابت، از این بابت، به دولت ترکیه پرداخت نخواهد شد.
ثبت شرکت در کشور ترکیه، محدودیت های ناشی از تحریم ها در زمینه ارز را برطرف خواهد نمود. به طور مثال؛ می توان حساب های ارزی با واحد دلار، یورو، لیر و.... در بانک های این کشور ایجاد نمود.
امکان دریافت وام از بانک های مختلف ترکیه
اخذ کارت بازرگانی این کشور
ذکر این نکته در این زمینه حائز اهمیت می باشد که هزینه ثبت شرکت در کشور ترکیه و نرخ مالیات وارد بر آن، نسبت به سایر کشورها به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی پایین تر بوده و این امر، از صرف هزینه های گزاف برای ثبت شرکت جلوگیری می نماید. همچنین، فرآیند ثبت شرکت در این کشور، بسیار سریع و آسان بوده و نیازی به انجام مراحل طولانی مدت، وجود نخواهد داشت.
انواع ثبت شرکت در ترکیه
در قسمت گذشته، پیرامون مزایای ثبت شرکت در کشور ترکیه و امکانات ارائه شده در این زمینه توضیحاتی ارائه گردید. با توجه به مطالب فوق، ممکن است برخی افراد، تمایل به ثبت شرکت خود در این کشور داشته، اما از انواع ثبت شرکت در ترکیه اطلاع نداشته باشند. از این رو، این قسمت از مقاله به معرفی انواع شرکت های قابل ثبت در ترکیه و ویژگی های هر یک اختصاص داده شده است.
در یک دسته بندی کلی می توان انواع شرکت در ترکیه را به پنج نوع مختلف تقسیم بندی نمود. این شرکت ها عبارت اند از: شرکت با مسئولیت محدود (Limited)، شرکتهای سهامی (Joint Stock)، شرکتهای تعاونی (Cooperative)، شرکت تضامنی (Limited Partnership)، شرکت های جمعی (Collective).
شرکت های سهامی در ترکیه، همانند شرکت های سهامی در ایران، از تعدادی سهامدار تشکیل می گردد. حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت سهامی، حداقل 50,000 لیر ترکیه می باشد. حداقل تعداد سهامداران برای تاسیس شرکت سهامی نیز حداقل 5 نفر می باشد که این افراد می توانند از شخص حقیقی یا حقوقی تشکیل شوند.
شرکت های سهامی ممکن است برای هر هدف اقتصادی و موضوعی که منع قانونی نداشته باشد، تاسیس شوند. بنابر این می توان بیان داشت که هر موضوعی که خلاف قانون نباشد، می تواند برای ثبت شرکت مورد استفاده قرار گیرد. همانند تاسیس شرکت سهامی در ایران، ایجاد شرکت در ترکیه نیز مستلزم بلوکه نمودن مقداری سرمایه در بانک می باشد که این میزان برای ثبت شرکت در ترکیه، 25 درصد سرمایه می باشد.
شرکت با مسئولیت محدود نیز شرکتی است که با یک شریک نیز می تواند تاسیس شود. تعداد سهامداران در این نوع شرکت، نباید از پنجاه نفر تجاوز کند. سرمایه شرکت با مسئولیت محدود در کشور ترکیه، حداقل 10,000 لیر ترکیه می باشد. شرکت با مسئولیت محدود دارای قراردادی موسوم به «قرارداد شرکت» می باشد که می بایست در اداره ثبت تجارت محل دفتر مرکزی شرکت به ثبت رسیده باشد.
نوع دیگر شرکت های قابل ثبت در ترکیه، شرکت های جمعی می باشند. شرکت جمعی با حداقل دو شریک تشکیل می شود. هر یک از شرکا حق و تکلیف دارند که شرکت را به طور جداگانه اداره کنند. با این حال، ممکن است با توافق شرکا، مدیریت به یک یا چند یا همه شرکا واگذار گردد. یکی از محدودیت های شرکا در شرکت های جمعی آن است که فقط اشخاص حقیقی می توانند در شرکت جمعی، شریک باشند.
شرکت تضامنی در این کشور به دو نوع شرکت مختلف تقسیم بندی گردیده که شامل شرکت تضامنی عادی و شرکت تضامنی تقسیم شده به سهام می شود. شرکا در شرکت تضامنی نیز به شرکای با مسئولیت محدود و شرکای با مسئولیت نامحدود تفکیک گردیده اند. بنابر این، مهمترین ویژگی شرکت تضامنی در این است که شرکای مسئولیت محدود و نامحدود را با هم دارد.
شرکت تعاونی به شرکت هایی گفته می شود که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تامین و حمایت از اقتصاد خاصی ایجاد می گردند. شرکت های تعاونی در ترکیه می توانند حداقل با هفت شرکت تشکیل شوند. هر شریک نیز حداقل یک و حداکثر پنج هزار سهم را متعهد می شود. با این حال، هیئت مدیره در شرکت تعاونی می بایست متشکل از حداقل سه نفر و از شهروندان ترکیه بوده و سایر شرایط مندرج در قانون را دارا باشند.
شرایط ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در کشور ترکیه مستلزم رعایت شرایطی است که از سوی مراجع قانون گذاری این کشور ایجاد گردیده است. بدون وجود شرایط مذکور، فرد قادر به ثبت شرکت خود در ترکیه نبوده و نمی تواند از مزایای در نظر گرفته شده برای آن استفاده نماید. به جهت آشنایی متقاضیان با شرایط ثبت شرکت در ترکیه، مهم ترین این ضوابط و شرایط در قسمت زیر بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
رعایت شرط حداقل تعداد سهامدار و یا شرکا
استطاعت مالی برای پرداخت هزینه های مربوطه من جمله پرداخت هزینه اجاره یا خرید ملک برای ثبت شرکت در ترکیه
دارا بودن گذرنامه معتبر
امکان حضور در ترکیه برای انجام مراحل ثبت شرکت
داشتن حداقل سن 18 سال تمام
انجام کلیه مراحل قانونی ثبت شرکت در این کشور
باتوجه به این که بخشی از فرآیند ثبت شرکت در ترکیه، به صورت حضوری صورت می گیرد، لازم است که فرد بتواند به این کشور مسافرت نموده و ممنوعیتی از این جهت، متوجه وی نباشد. همچنین، خروج از کشور و حضور در کشور ترکیه تنها با داشتن گذرنامه معتبر امکان پذیر می باشد. بنابراین به افراد توصیه می شود که مدتی قبل از آغاز فرآیند ثبت شرکت، برای تهیه پاسپورت اقدام نمایند.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
در قسمت های پیشین، پیرامون مزایا، انواع و شرایط ثبت شرکت در کشور ترکیه توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت در کشور ترکیه، نیازمند حضور فیزیکی متقاضی در این کشور، به منظور انجام مراحل اداری ثبت می باشد. در این میان ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که ثبت شرکت در کشور ترکیه چگونه انجام می گیرد و فرد می بایست در این راستا، چه فرآیندی را طی نماید. از این رو، در ادامه مقاله، به بیان مراحل ثبت شرکت در ترکیه پرداخته شده است.
در مرحله آغازین ثبت شرکت، متقاضی می بایست آدرس و محل شرکت، اساسنامه، نام شرکت و شرکا را معین نموده و اسناد و مدارک هویتی آن ها را تهیه و ترجمه نماید.
از آن جایی که حسابدار در شرکت های ثبت شده در ترکیه، الزاما می بایست ترکی باشد، در مرحله بعدی لازم است که یک حسابدار ترک استخدام گردد.
پس از آن لازم است که شرکت شماره مالیات را از اداره مالیات کشور ترکیه دریافت نماید.
در مرحله بعد، متقاضی می بایست فرم ثبت شرکت در ترکیه را تکمیل نموده و به اداره ثبت این کشور تحویل دهد.
پس از آن، شخص باید به اتاق بازرگانی کشور ترکیه مراجعه نموده و فرم تعهد و سایر فرم های مربوطه در این زمینه را تکمیل نماید.
در بخش بعد، داوطلب می بایست به اداره ثبت احوال کشور ترکیه مراجعه نموده و امضای مدیر عامل و اساسنامه شرکت را در این اداره به تایید و ثبت برساند.
پس از آن می بایست یک حساب بانکی به نام شرکت در نزد یکی از بانک ها افتتاح نمود و یک مشاور مالی رسمی برای شرکت معرفی کرد.
توجه به این نکته ضروری است که تاسیس شرکت در کشور ترکیه به معنی اجازه فعالیت و کار در این کشور نمی باشد و لازم است که متقاضی پس از طی نمودن مراحل ثبت شرکت، اجازه کار یا همان مجوز فعالیت را نیز از مراجع ذی صلاح اخذ نمایند. همچنین، کشور ترکیه امکان استعلام شرکت های ثبت شده در این کشور را نیز فراهم نموده است که به این منظور افراد می بایست به آدرس ticaretsicil.gov.tr مراجعه نموده و با وارد نمودن نام شرکت، شماره ثبت آن را مشاهده نمایند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
برای ثبت کردن کلیه شرکت ها در کشور ترکیه، مانند سایر کشورها، لازم است که متقاضی مدارک مورد نیاز در این زمینه را تهیه و ارائه نماید. به همین جهت، در این قسمت از مقاله، به معرفی مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه پرداخته شده است که این اسناد، شامل موارد زیر می باشد:
مدارک هویتی نظیر پاسپورت و عکس متقاضی
ارائه مدارک محل اقامت (شامل آدرس و شماره تلفن در کشور ترکیه و ایران)
مدارک مثبت تمکن مالی برای ثبت شرکت در ترکیه و اقامت در آن
مدارک مربوط به شرکت، من جمله اساسنامه، قرارداد شرکت و ...
در صورتی که برای انجام امور مربوط به ثبت شرکت، وکیل اخذ می گردد، می بایست سند وکالت نامه رسمی نیز ضمیه مدارک فوق گردد. هچنین در مواقعی که سهامداران شرکت یا شرکا، شخصیت حقوقی باشند، لازم است که مدارک نماینده قانونی آن ها نیز به همراه مدارک دیگر، از پیش تهیه شده و به ارگان مربوطه تحویل داده شود.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه
با توجه به نوسات نرخ ارز در سال های گذشته و لزوم داشتن سرمایه برای تاسیس و ایجاد شرکت در کشور ترکیه، بسیاری از افراد درصدد اطلاع از هزینه ثبت شرکت در ترکیه می باشند. به منظور آشنایی علاقمندان با مبلغ و انواع این هزینه ها، در این قسمت، متوسط هزینه ثبت شرکت در کشور ترکیه ارائه گردیده است.
هزینه ثبت شرکت در کشور ترکیه با توجه به نوع شرکت متفاوت می باشد. برخی شرکت ها نظیر شرکت های جمعی از هزینه بیشتری برای ثبت برخوردار می باشند، اما ثبت شرکت هایی مانند شرکت سهامی، دارای هزینه کمتری است. یکی از انواع هزینه ها، مبلغ سرمایه اولیه برای تاسیس شرکت می باشد که این مبلغ با توجه به نوع شرکت تعیین می گردد. به طور مثال، حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت سهامی در کشور ترکیه 50,000 لیر می باشد.
به استثنای این هزینه، متقاضی می بایست مبلغی را نیز به منظور، استخدام حسابدار رسمی، هزینه اجاره و یا خرید محل دفتر و هزینه مالیات و ... نیز در نظر گیرد. بنابراین، به متقاضیان توصیه می گردد که پیش از آغاز فرآیند ثبت شرکت از تامین هزینه های مورد نیاز ثبت شرکت اطمینان حاصل نموده و سپس برای ثبت شرکت خود اقدام نمایند.
اخذ اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
در قسمت های گذشته، پیرامون مزایا، شرایط و مراحل ثبت شرکت در ترکیه توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که ثبت شرکت در ترکیه دارای امتیازات بسیاری برای سرمایه گذاران می باشد. یکی از سوالات متداول در این زمینه این است که آیا امکان اخذ اقامت از کشور ترکیه به وسیله مهاجرت به این کشور و ثبت شرکت وجود دارد یا خیر. در پاسخ به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان موضوع اخذ اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت اختصاص داده شده است.
در پاسخ به سوال فوق، می توان بیان داشت که اخذ اقامت تجاری کشور ترکیه از طریق ثبت شرکت در آن امکان پذیر می باشد. برای دریافت اقامت تجاری کشور ترکیه، متقاضی در ابتدا، می بایست شرکت خود را به طور قانونی در این کشور به ثبت رسانده و سپس برای اخذ اجازه کار اقدام نماید. پس از دریافت مجوز کار، شخص می تواند برای خود و خانواده خویش، اقامت تجاری کشور ترکیه را دریافت نماید.
در صورتی که متقاضی به مدت پنج سال اجازه کار خود را تمدید نماید و از اقامت تجاری وی در این کشور بگذرد، وی می تواند برای اخذ اقامت دائم و دریافت شهروندی کشور ترکیه اقدام نماید. با این وجود، برای دریافت اقامت دائم و شهروندی کشور ترکیه نیز شرایطی وجود دارد که از جمله آن می توان به ارزش حداقل 500 هزار دلاری سرمایه گذاری در ترکیه اشاره نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل ثبت شرکت در ترکیه در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از شرایط و مراحل ثبت شرکت در ترکیه پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله امکانش هست.