برای مشاوره پیرامون مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
برای مشاوره پیرامون مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
سال هاست که دیگر خانواده ها اولویت های آموزشی فرزندان خود را تغییر داده و سبد کالایی فرزندان خود را گسترده تر کرده اند. در حال حاضر کمتر خانواده با درآمد متوسط پیدا می شود که راضی به ادامه تحصیل فرزند خود در مدارس دولتی شود. همین موضوع کسب وکارهای قدرتمندی به نام مدارس غیرانتفاعی را شکل داده است و افرادی زیادی به دنبال تاسیس مدارس غیر دولتی هستند.
لازم به ذکر است برای این که فعالیت فرد به صورت قانونی باشد، نیاز به اخذ مجوز دارد و اگر در این خصوص، از مرجع ذی صلاح برای تاسیس مدرسه غیرانتفاعی مجوزی دریافت نشود؛ ممکن است فعالیت فرد غیر قانونی اعلام شود و به همین دلیل اخذ مجوز اهمیت زیادی دارد و متقاضیان می بایست با شرایط، مدارک و مراحل اخذ این نوع جواز آشنایی داشته باشند.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا؛ سامانه صدور مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی، زمان ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی و شرایط و مدارک لازم در این خصوص مورد بررسی قرار بگیرد. در ادامه به مراحل و نحوه دریافت نمونه درخواست و مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی، هزینه جواز مدارس غیر دولتی و درآمد آن اشاره می گردد و در نهایت صحبت از امکان واگذاری و فروش مجوز مدرسه غیرانتفاعی و مرجع صدور مجوز تاسیس می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
سامانه و مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی
مانند هر کسب و کار دیگری، تاسیس و راه اندازی مدارس غیر دولتی نیز نیازمند دریافت مجوزهای لازم از نهاد های مربوطه می باشد. سامانه و مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی تحت عنوان درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به آدرس اینترنتی g4b.ir، شرایطی را فراهم آورده تا متقاضیان صدور جواز تاسیس به راحتی بتوانند، با شرایط، مدارک، هزینه و دیگر موارد لازم برای صدور جواز تاسیس کسب و کار خود آشنا شوند. این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب و کارها در کشور محسوب می شود.
بر اساس ماده 7 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و اصلاحات بعدی، «هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار»، به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی موظف است شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار را شفاف و سهل کند تا هر شهروند بتواند در این سایت به راحتی از شرایط و مراحل دریافت مجوز کسب وکار مورد نظرش مطلع شود و در صورت درخواست، از درگاه تخصصی، مجوز مورد نظرش را به سهولت و در کوتاه ترین زمان ممکن، دریافت کند.
نکته قابل توجه این است که شخص متقاضی برای اخذ مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی باید در زمان ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی به سامانه mosharekatha.ir نیز مراجعه کند و قسمتی از مراحل مربوطه را از طریق این سامانه انجام دهد. سامانه مشارکت ها مدارس غیر دولتی، مربوط به سازمان مراکز و مدارس غیر دولتی است؛ که تحت نظر سازمان آموزش و پرورش فعالیت می کند و ریاست آن بر عهده معاون وزیر است. این سازمان وظیفه نظارت و سیاست گذاری در زمینه مراکز و مدارس آموزشی غیر دولتی را دارد.
زمان ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی
ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیر انتفاعی به صورت اینترنتی و از طریق سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به نشانی mojavez.ir انجام می پذیرد. پس از ثبت اولیه درخواست در این سامانه، اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی برای ادامه روال ثبت نام خود باید به سامانه تخصصی مشارکت های وزارت اموزش و پرورش کشور به نشانی mosharekatha.ir مراجعه نمایند.
با مراجعه به این سامانه متقاضیان باید مدارک و مستندات خود را در سایت آپلود نماید. در خصوص زمان ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی باید گفت زمان مشخصی نداشته و هر زمان که اشخاص متقاضی ثبت نام باشند با رعایت شرایط می توانند به سامانه مراجعه و نسبت به ثبت نام و درخواست صدور مجوز اقدام نمایند.
لازم به ذکر است اشخاص به هنگام ثبت نهایی درخواست در سامانه مشارکت ها ممکن است قادر به ادامه روند ثبت نام خود نباشند و این مسئله عموما به دلیل تکمیل ظرفیت استان مورد تقاضا می باشد. در این صورت درخواست ابتدایی متقاضی با گذشت 24 ساعت از ثبت در سامانه درگاه ملی مجوز های کشور منقضی شده و باید پس از ارائه ظرفیت از سمت شهر مورد تقاضا مجددا اقدام به ثبت نام نماید.
شرایط ثبت نام نمونه درخواست مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
در قسمت گذشته، در خصوص سامانه ثبت نام مجوز مدارس غیر دولتی صحبت نموده و بیان شد که متقاضیان، به منظور دریافت این مجوز همانند مجوز مشاغل خانگی، می بایست در زمان ثبت نام مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند و قسمتی از مراحل را در سامانه mosharekatha.ir دنبال نمایند.
در ابتدا باید گفت که مدارس غیرانتفاعی همان مدارس غیر دولتی هستند، اما این مدارس نیز مانند تمامی مدارس کشور زیر نظر اداره کل آموزش و پرورش کشور قرار دارند و اداره می شوند. امروزه به دلیل خدمات بیشتری که مدارس غیر دولتی به دانش آموزان ارائه می دهد طرفدار بیشتری پیدا کرده اند. از همین رو ممکن است بعضی از افراد قصد تاسیس مدرسه غیرانتفاعی را داشته باشند. برای ثبت اعلام درخواست جهت تاسیس مدارس غیرانتفاعی، متقاضی باید دارای یک سری شرایط تعریف شده باشد. بنابراین شرایط ثبت نام نمونه درخواست مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی به شرح زیر می باشد:
نداشتن وابستگی به رژیم گذشته یا گروهک های منحرف و غیر قانونی برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شرکت (از طریق استعلام حراست)
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری موثر اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شرکت متقاضی
دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم از خدمات (برای آقایان) برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شخص حقوقی متقاضی
حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل و نماینده حقوقی شخص حقوقی متقاضی
حداقل سی سال سن برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل و شخص حقوقی متقاضی
تاهل (برای آقایان) برای اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل و شخص حقوقی متقاضی
ارائه صورتجلسه مجمع عمومی مبنی بر معرفی مدیرعامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره به عنوان نماینده حقوقی دارا بودن معرفی نامه از مراجع رسمی اقلیت های دینی (مورد تایید وزرات کشور) که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد تایید ایشان (برای متقاضیان تاسیس مدارس اقلیت های دینی)
عدم محرومیت موقت یا دایم اشخاص حقیقی متقاضی یا مدیرعامل شرکت و نماینده آن متقاضی از تاسیس مدرسه غیرانتفاعی موضوع مجازات های ماده ی (35) قانون تاسیس و اداره ی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی مصوب 1395 با رای شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی. (با رسیدگی به پرونده تخلف موسس در شورای نظارت استان و شورای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت مرکزی و طی صدور رای محکومیت که در پرونده های اداری موجود است.)
همچنین در صورتی که موسس یا موسسان، شخص یا اشخاص حقوقی باشند، فرد یا افرادی که به عنوان نماینده ایشان معرفی می شوند، باید دارای شرایط مذکور باشند و اگر موسسان اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشند؛ در صورتی که متجاهر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند و توسط مراجع رسمی خود که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد تایید ایشان به وزارت آموزش و پرورش معرفی شوند، می توانند مدارس غیرانتفاعی را تاسیس کنند.
مدارک لازم برای گرفتن مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی
به منظور دریافت مجوز مدارس غیر دولتی، شخص می بایست مدارک و اسنادی را از پیش تهیه نموده و در مواقع لزوم، به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. از آن جایی که ممکن است، برخی کاربران با مدارک لازم برای اخذ مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی نداشته باشند، در این قسمت به مدارک لازم برای گرفتن مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی اشاره شده است و به شرح زیر می باشد:
تصویر مدرک تحصیلی نماینده شخص حقوقی یا شخص حقیقی.
تصویر معرفی نامه متقاضیان تاسیس مدارس اقلیت های دینی برای انواع شرکت ها یا حقیقی.
تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم از خدمات برای نماینده حقوقی معرفی شده توسط مدیرعامل (برای آقایان) یا شخص حقیقی (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
تصویر درخواست نامه شخص حقوقی با امضای مقام مجاز (دارنده امضای مجاز و تعهد آور شخص حقوقی وفق اساسنامه)
تصویر صورتجلسه مجمع عمومی مبنی بر معرفی مدیرعامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره به عنوان نماینده حقوقی جهت احراز شرایط صدور مجوز
تصویر صفحات اساسنامه شخص حقوقی
تصویر آگهی آخرین تغییرات شخص حقوقی
تصویر کارت ملی نماینده شخص حقوقی.
تصویر کارت ملی صاحبان امضای مجاز.
تصویر صفحات شناسنامه نماینده شخص حقوقی
تصویر صفحات شناسنامه دارندگان حق امضا در شرکت
تصویر مدرک تحصیلی نماینده شخص حقوقی یا شخص حقیقی.
تصویر گواهی عدم سو پیشینه نماینده حقوقی
یک قطعه عکس پرسنلی نماینده شخص حقوقی.
همچنین لازم است یک سری استعلاماتی نیز از حراست و گزینش آموزش و پرورش انجام شود که بر اساس احکام قانونی، ارسال تمامی استعلامات بین دستگاهی (آب، برق، گاز، محیط زیست، منابع طبیعی و...) و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها برای هر مجوز کسب و کار، به عهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است. بر این اساس، مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید.
مراحل و نحوه ثبت نمونه درخواست و دریافت مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک دریافت مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی ارائه گردید و بیان شد که متقاضیان می بایست برای دریافت این مجوز، ابتدا به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور و سپس برای تکمیل پرونده به سامانه مشارکت ها مراجعه کند. بنابراین مراحل و نحوه ثبت نمونه درخواست و دریافت مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی به شرح زیر می باشد:
در ابتدا فرد می بایست نشانی اینترنتی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت درگاه ملی مجوزهای کشور راه یابد.
سپس کاربر باید واژه "مدرسه غیر دولتی" را در قسمت مشخص شده وارد کرده و گزینه جستجو را کلیک نماید.
بعد از انتخاب گزینه جستجو، متقاضی با صفحه ای مطابق شکل زیر مواجه خواهد شد که می بایست بر روی گزینه "خدماتی" که با کادر قرمز رنگ مشخص شده، کلیک نماید.
پس از آن، شخص به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می شود که لازم است برای شروع، بر روی گزینه تاسیس مدرسه غیر دولتی کلیک شود.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
پس از ثبت اطلاعات متقاضی در سامانه درگاه ملی مجوزها، شخص باید به سامانه مشارکت ها مراجعه نماید و پرونده خود را در این سایت تکمیل نماید. به این منظور متقاضی می بایست وارد سامانه مشارکت ها به آدرس mosharekatha.ir شود.
سپس فرد باید از منوی بالا صفحه گزینه "میز خدمات الکترونیکی" را انتخاب نماید.
متقاضی در مرحله بعدی باید گزینه فعال سازی مراکز آموزش و پرورش را با توجه به نوع شخصیت خود (حقیقی یا حقوقی) انتخاب کند. در مرحله بعدی، داوطلب باید برای احراز هویت کد ملی خود را وارد کند و به طی نمودن مراحل در این سامانه اقدام کند.
در نهایت کارشناس مربوطه اطلاعات تکمیل شده را بررسی و در صورت صحت آن را تایید می کند. همچنین زمان لازم برای صدور مجوز 12 ماه می باشد و مجوزی که برای تاسیس مدرسه غیرانتفاعی صادر می شود، دارای مدت اعتبار 2 سال است و بعد از انقضا این مدت نیاز به تمدید دارد.
هزینه و درآمد اخذ مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی
در قسمت های گذشته شرایط و مدارک لازم در خصوص تاسیس مدرسه غیرانتفاعی بیان شد و همچنین مراحل و نحوه دریافت مجوز از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها و سامانه مشارکت مورد بررسی قرار گرفت. حال در این قسمت به هزینه و درآمد اخذ مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی اشاره می شود.
هزینه درخواست مجوز تاسیس مدارس غیرانتفاعی مطابق با هزینه درج شده در سامانه ملی مجوزهای کسب و کار مبلغ ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال می باشد. البته لازم به ذکر است که ممکن است هزینه های جانبی دیگری مانند هزینه استعلام ها (نظیر استعلام شرکت) و هزینه دریافت گواهی عدم سو پیشینه و... وجود داشته باشد و به هزینه های مذکور اضافه شود.
همچنین درآمد مدارس غیرانتفاعی از طریق شهریه می باشد که جهت ارائه امکانات مختلف از دانش آموزان هر مقطع تحصیلی دریافت می شود. بنابر همین نمی توان یک مبلغ ثابتی را برای درآمد مدارس غیرانتفاعی در نظر گرفت؛ زیرا عوامل موثری بر میزان درآمد و شهریه دریافتی وجود دارد و از جمله این عوامل، میزان ساعات آموزشی، وجود امکانات آزمایشگاهی و همایش های آموزشی و شرایط اقتصادی آن منطقه می باشد.
واگذاری و فروش مجوز مدرسه غیرانتفاعی
یکی از پرسش های متداولی که ممکن است برای متقاضیان دریافت مجوز مدرسه غیرانتفاعی، مطرح شود این است که آیا امکان واگذاری و فروش مجوز مدرسه غیرانتفاعی وجود دارد یا خیر. به عبارت دیگر، آیا شخصی که خود به هر دلیلی، توانایی دریافت مجوز مدرسه غیرانتفاعی را ندارد، می تواند از فرد دیگری که این نوع مجوز را دریافت نموده است، مجوز مدرسه غیرانتفاعی را خریداری نماید.
ماده 7 آییننامه اجرایی قانون تاسیس و اداره مدارس، مراکز آموزشی و مراکز پرورشی غیر دولتی در این خصوص بیان می کند: «مجوز تاسیس و مجوز فعالیت رسمی مدارس و مراکز به نام متقاضی صادر می شود و قابل واگذاری به غیر نیست. در صورت تخلف متقاضی از مفاد این ماده، مجوز وی توسط شورای نظارت مرکزی لغو می شود.»
بنابراین باید گفت که اجازه تاسیس مدارس غیر دولتی، قائم به شخص صاحب مجوز بوده و بدون اذن آموزش و پرورش، قابل واگذاری به غیر نمی باشد و در صورت تخلف مجوز صادره لغو می گردد. به عبارتی هم مجوز این فرد از سوی شورای نظارت مرکزی باطل میشود و هم کسی که از این مجوز استفاده کرده است.
مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی
دریافت مجوز تاسیس مدرسه غیر دولتی به صورت اینترنتی امکان پذیر بوده و می توان از طریق سامانه درگاه ملی مجوز های کشور اقدام به ثبت درخواست مجوز تاسیس نمود. مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی و مرجع نظارت پسینی صدور این مجوز وزارت آموزش و پروش، سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مسارکت های مردمی و اداره کل مدارس و مراکز غیر دولتی می باشند.
نکته قابل توجه این است که عزیزانی که اقدام به اخذ مجوز تاسیس مدرسه غیر دولتی می نمایند بعد از دریافت این مجوز باید مجوز فعالیت مدرسه غیر دولتی را هم دریافت کنند تا بتوانند کار و فعالیت خود را شروع نمایند. به موجب ماده 2 مصوبه "روش صدور مجوز تاسیس مدارس غیر انتفاعی" شورای عالی اداری مورخ 1372/11/25: «وزارت آموزش و پرورش و واحدهای استانی آن موظفند ظرف مدت دو هفته پس از اعلام آمادگی دارندگان موافقت اصولی مبنی بر تامین نیروی انسانی فضای آموزشی وتجهیزات مورد نیاز مطابق استانداردها و ضوابط تعیین شده موضوع را مورد بررسی قرارداده و در صورت تایید نسبت به صدور پروانه تاسیس اقدام و در غیر این صورت موارد رابه متقاضی کتبا اعلام نمایند.»
دریافت جواز تاسیس مدرسه غیر انتفاعی توسط افراد حقیقی و حقوقی امکان پذیر می باشد. متقاضیان پیش از اخذ جواز تاسیس می بایست نسبت به اخذ موافقت اصولی مبنی بر تامین نیروی انسانی فضای آموزشی و تجهیزات مورد نیاز مطابق استانداردها و ضوابط تعیین شده اقدام نمایند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با جواز تاسیس آموزشگاه فنی حرفه ای مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. میتونید برای مجوز دوم اقدام کنید.