برای مشاوره پیرامون سامانه ثبت علامت تجاری
برای مشاوره پیرامون سامانه ثبت علامت تجاری
علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد. علامت تجاری یکی از حقوق مالکیت معنوی است و می تواند معرف یک کسب و کار بوده و هویت آن کسب و کار را انعکاس دهد. مالک علامت تجاری میتواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد. همچنین از آن جا که این علائم مال محسوب می شوند، قابلیت نقل و انتقال و خرید و فروش را دارند.
ثبت علامت تجاری باعث افزایش اعتبار و شهرت شرکت می گردد و به مشتری تضمین و اطمینان بیشتری می دهد. جلوگیری از سو استفاده سودجویان و همچنین بهره مندی از حمایت قانونی قانون گذار، از دیگر مزایای ثبت علامت تجاری می باشد. از این رو آشنایی با روند و مراحل و سامانه ثبت علامت تجاری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
لذا در این مقاله، پس از معرفی سامانه ثبت علامت تجاری، امکانات سایت ثبت علامت تجاری بررسی می شود. سپس نحوه ورود به سامانه ثبت علامت تجاری و نحوه ثبت نام در سایت ثبت علامت تجاری قوه قضاییه به همراه راهنمای تصویری آن مورد مطالعه قرار می گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
معرفی سامانه ثبت علامت تجاری
صاحبان علامت تجاری به منظور عدم سوء استفاده دیگران و همچنین رسمیت بخشیدن قانونی به علامت تجاری خود مایل به ثبت آن هستند. به همین دلیل هر روزه متقاضیان فراوانی جهت ثبت علامت تجاری خود، به اداره مالکیت معنوی، اظهارنامه تقدیم می کنند. چنانچه شخصی قصد سو استفاده از علامت تجاری دیگری را داشته باشد، مالک علامت تجاری در صورت ثبت علامت تجاری خود در اداره مالکیت معنوی، به راحتی می تواند اقدام به طرح شکایت نماید.
مالکیت معنوی به حقوقی گفته می شود که به صاحبان آن، حق بهره برداری از اندیشه خود را می دهد. علائم تجاری در زمره مالکیت معنوی اشخاص هستند. به ثبت رساندن مالکیت معنوی نیز مانند مالکیت اشیا مادی بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. اکنون به معرفی سامانه ثبت علامت تجاری پرداخته می شود.
امروزه ثبت علامت تجاری به صورت الکترونیکی صورت می گیرد و مانند گذشته نیاز به مراجعه حضوری اشخاص به اداره مربوطه نیست. این تقاضا می بایست در سامانه ثبت علامت تجاری به نشانی ipm.ssaa.ir عمل آید. سامانه ثبت علامت تجاری یا همان سامانه مالکیت معنوی یکی از زیر شاخه های سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. متقاضیان می توانند پس از ورود به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در این سامانه، اظهارنامه ثبت علامت را تکمیل نمایند.
پس از آن، اظهارنامه توسط کارشناسان مربوطه بررسی و در صورت رد یا وجود نقص، مراتب را به متقاضی اعلام می نمایند. ماده 32 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 در این خصوص مقرر می دارد که: «علامت در موارد زیر قابل ثبت نیست:
نتواند کالاها یا خدمات یک موسسه را از کالاها و خدمات موسسه دیگر متمایز سازد.
خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آن ها گمراه کند.
عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم، یا سایر نشان های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان های بین الدولی یا سازمان هایی که تحت کنوانسیون های بین المللی تاسیس شده اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
عین یا شبیه آن قبلا برای خدمات غیرمشابه ثبت و معروف شده باشد، مشروط بر آن که عرفا میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
عین علامتی باشد که قبلا به نام مالک دیگری ثبت شده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
بنابراین علامت متقاضی نباید مشمول ماده 32 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری باشد. همچنین وجود شماره تلفن همراه به نام خود متقاضی و ایجاد کارتابل در سامانه ثبت علامت تجاری و منحصر به فرد بودن علامت تجاری و غیر تقلیدی بودن آن از جمله شرایط لازم برای متقاضی ثبت علامت می باشد.
امکانات سایت ثبت علائم تجاری
امروزه حمایت از حقوق مالکیت معنوی افراد در ایران به عهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. این سازمان یه منظور مدیریت بهتر خدمات خود، اداره ای به عنوان اداره مالکیت معنوی ایجاد کرده است. در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور، قسمتی تحت عنوان میز خدمات الکترونیک وجود دارد که خود این قسمت از پنج سامانه تشکیل می شود. این سامانه ها عبارت اند از: ثبت شرکت ها، استعلامات ثبتی، مرکز مالکیت معنوی، اجرا و املاک.
سایت ثبت علائم تجاری قوه قضاییه به صورت آنلاین، خدمات متعددی را در ارتباط با مالکیت معنوی به اشخاص ارائه می دهد. ثبت علائم تجاری، طرح های صنعتی، اختراعات از جمله خدمات این سامانه می باشد. امکانات سایت ثبت علائم تجاری قوه قضاییه در اداره ثبت علائم تجاری نیز متعدد می باشد که متقاضی پس از ثبت نام و ایجاد حساب کاربری می توانند از امکانات این سامانه بهره مند شود. راهنمای ثبت نام و تایید حساب کاربری و همچنین راهنمای استفاده از حساب کاربری در خود سایت درج شده است.
از جمله امکانات این سامانه، ثبت اظهارنامه اختراع، ثبت علائم تجاری از قبیل برند، لوگو و طرح های صنعتی و اختراعات ملی و بین المللی می باشد. همچنین از طریق این سامانه می توان دستاوردهای مخترعان را تجاری سازی نمود. قابلیت جست و جو الکترونیکی در کلیه علائم تجاری، طرح های صنعتی، اختراعات، نشانه های جغرافیایی و پرونده های تجاری سازی شده از جمله امکاناتی است که بدون ایجاد حساب کاربری در سایت ثبت علائم تجاری قوه قضاییه نیز می توان از آن بهره برد. همچنین با کلیک بر گزینه مرکز مالکیت معنوی، می توان به متن سخنرانی ها و پاورپوینت ها و کارگاه های آموزشی متعدد دست یافت.
ورود به سامانه ثبت علامت تجاری
متقاضیان به منظور انحصاری کردن مالکیت علامت خود، اقدام به ثبت آن می نمایند. ثبت علامت تجاری از طریق مراجعه به سامانه ثبت علامت تجاری امکان پذیر می باشد. یکی از سامانه های زیر مجموعه سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه مرکز مالکیت معنوی می باشد که از طریق این سامانه، ثبت علامت تجاری نیز انجام می شود. از این رو برای ورود به سامانه ثبت علامت تجاری و همچنین ثبت لوگو، متقاضی می بایست ابتدا به این نشانی ipm.ssaa.ir وارد شود و چنانچه قبلا در این سامانه ثبت نام کرده است نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نماید که راهنمای تصویری آن در قسمت زیر آمده است.
به منظور ورود به سامانه ثبت علامت تجاری شخص در ابتدا می بایست آدرس این سامانه به نشانی iripo.ssaa.ir، را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت، وارد شود.
پس از آن، داوطلب باید از منوی بالای سایت بر روی گزینه "ورود اعضا" کلیک نموده تا بتواند به سایت ثبت علامت تجاری ورود نماید.
در صفحه نمایش داده شده، داوطلب باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و سپس، کد امنیتی را در قسمت مشخص شده وارد نماید. پس از آن، متقاضی می بایست گزینه ورود به سایت را که در قسمت پایین قرار گرفته را انتخاب نماید تا بتواند به کارتابل شخصی خود وارد شود.
توجه به این نکته ضروری است که مطابق با این راهنما، تنها افرادی می توانند به امکانات سامانه دسترسی داشته باشند که پیش از این، در سایت iripo.ssaa.ir، ثبت نام نموده و برای خود حساب کاربری تشکیل داده باشند. در صورتی که افراد برای اولین بار است که به سامانه ثبت علامت تجاری وارد می شوند، لازم است که در آن نام نویسی نموده و برای خود کارتابل تشکیل دهند.
نحوه ثبت نام در سایت ثبت علائم تجاری
همانطور که پیش تر اشاره شد، افراد در صورتی می توانند به امکانات سایت ثبت علائم تجاری، از جمله ارسال اظهارنامه و... ، اقدام نمایند که دارای حساب کاربری در سایت بوده و برای خود کارتابل تشکیل داده باشند. در این میان، ممکن است این سوال برای برخی افراد مطرح شود که نحوه ثبت نام در سایت ثبت علائم تجاری iripo.ssaa.ir به چه نحوی است و مراحل آن به چه صورتی می باشد. از این رو، این بخش از مقاله، به بیان فرآیند و مراحل نام نویسی در سایت ثبت علائم تجاری قوه قضاییه و ایجاد حساب کاربری برای داوطلب، اختصاص داده شده است.
به منظور ثبت نام در سایت ثبت علائم تجاری قوه قضاییه، شخص در ابتدا می بایست آدرس سامانه این اداره به نشانی iripo.ssaa.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر، به صفحه اصلی این سایت وارد شود. در صورتی که کاربر پیش از این در سامانه ثبت نام ننموده و برای خود کارتابل تشکیل نداده است، می بایست بر روی گزینه "ثبت نام متقاضی" کلیک نماید.
پس از آن، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای داوطلب به نمایش در می آید. در این مرحله، چهار گزینه پیش روی فرد قرار می گیرد که لازم است با توجه به نوع شخص، یکی از چهار گزینه مربوط انتخاب شود. این گزینه ها شامل، شخص حقیقی ایرانی، شخص حقوقی ایرانی، شخص حقیقی غیر ایرانی و شخص حقوقی غیر ایرانی می شود.
پس از انتخاب نوع شخص، کاربر می بایست اطلاعات صحیح اشخاص را در فرم های مربوطه وارد نموده و سپس دکمه مرحله بعد را کلیک نماید تا وارد صفحه ثبت اطلاعات اولیه شود. در این قسمت اطلاعاتی نظیر نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی و موبایل و... درج می گردد. توجه به این نکته ضروری است که این سایت، به سامانه ثبت احوال و سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متصل بوده و اطلاعات هویتی فرد و کد پستی محل سکونت از این دو سایت استعلام گرفته می شود. بنابراین، لازم است که از درج اطلاعات اشتباه در این قسمت خودداری گردد.
پس از کلیک بر روی دکمه مرحله بعد، داوطلب باید ضمائم را بارگذاری نماید. ضمائم می بایست با توجه به مشخصات درج شده، صورت گیرد. این مدارک شامل مدارک مثبت هویت متقاضی نظیر شناسنامه و کارت ملی و وکالت نامه (در وصورت وجود) می شود.
بعد از آن، نوبت به بخش حساب کاربری می رسد. در این بخش، ایمیل و شماره همراه درج شده در بخش اطلاعات اولیه جهت تایید نمایش داده می گردد. در صورتی که اطلاعات نمایش داده شده، صحیح می باشند، لازم است که بر روی گزینه "تایید ثبت نام" کلیک شود.
با کلیک بر روی، دکمه تایید ثبت نام، پیغام زیر بر روی صفحه نمایش داده می شود که لازم است با زدن دکمه بلی، اطلاعات داوطلب در سیستم ثبت می شود.
پس از تایید اطلاعات، فرم زیر جهت بررسی شماره شناسایی و امکان مشاهده و چاپ اقرارنامه نمایش داده شده که کاربر می بایست اطلاعات مندرج در آن را با دقت مطالعه نماید. همچنین در این مرحله، پیامک حاوی اطلاعات کاربری و گذر واژه برای فرد ارسال خواهد شد. توجه به این نکته ضروری است که ثبت اظهارنامه با حساب کاربری تایید نشده، تنها برای متقاضی حق تقدم به وجود می آورد.
با کلیک بر روی گزینه مشاهده و چاپ اقرار نامه، فرم زیر برای کاربر نمایش داده می شود که داوطلب می بایست اطلاعات مندرج در آن را به دقت مطالعه نماید. این بخش به این منظور نمایش داده می شود که متقاضی اطلاعات خود را مطالعه نموده و در صورت نقص یا درج اطلاعات اشتباه، با برگشت به گام مربوطه، اطلاعات را اصلاح نماید.
در مرحله آخر ثبت نام و تشکیل حساب کاربری، شخص لازم است که به همراه نسخه چاپی اقرار نامه، به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و گواهی امضا دریافت نمایید. سپس، لازم است که کاربر مجددا به سایت ثبت علائم تجاری مراجعه کرده و با طی نمودن فرآیند فوق، از طریق گزینه "تایید حساب کاربری با گواهی امضا" و وارد نمودن اطلاعات درخواستی، حساب کاربری خود را فعال نماید.
پس از آن، مراحل ثبت نام در سامانه تکمیل گردیده و شخص می تواند از خدمات و امکانات مختلف سایت ثبت علائم تجاری استفاده نماید. علی رغم این که بسیاری از خدمات سایت، در صورت ایجاد کارتابل، قابل استفاده می باشد، اما برخی خدمات سامانه ثبت علائم تجاری بدون ایجاد حساب کاربری نیز قابل دسترس است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون سامانه ثبت علامت تجاری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ثبت علامت تجاری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: با سلام. منظور از عدم بارگذاری ضمائم این است که مدارک خواسته شده یا در سایت آپلود نشده یا مطابق با دستوالعمل بارگذاری نگردیده . سعی کنید مدارک خواسته شده را مطابق با دستورالعمل در سایت قرار دهید.