برای مشاوره سامانه پیمنت و پرداخت عوارض گمرکی
برای مشاوره سامانه پیمنت و پرداخت عوارض گمرکی
تعرفه و عوارض گمرکی یکی از مباحث مهم در بحث واردات کالا است. عوارض گمرکی مالیاتی است که به طور غیر مستقیم بر روی کالاهای وارداتی تعیین می شود. این تعرفه حسب مورد بنا به عوامل سیاسی و یا اقتصادی و امثالهم می تواند متغیر باشد. برای سهولت در امر پرداخت عوارض گمرکی، سامانه ای اینترنتی با عنوان سامانه پیمنت گمرک ایجاد شده و متقاضیان با مراجعه به این سامانه، می توانند عوارض خود را پرداخت کنند.
با توجه به گسترش روز افزون واردات کالا و به تبع آن پرداخت عوارضی گمرک گاها مشاهده می شود؛ اشخاص در گمرک دچار مشکلاتی برای ترخیص کالاهای خود می شوند که یکی از علل آن پرداخت عوارضی گمرک است. به همین جهت آشنایی با عوارضی گمرک و سامانه پیمنت گمرک امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این مقاله علاوه تعریف دقیقی از تعرفه یا عوارضی گمرک، به سامانه پرداخت حقوق و عوارضی گمرکی نیز اشاره می شود. همچنین در مورد مراحل و نحوه پرداخت میزان عوارض گمرک کالا با شناسه 30 رقمی و استعلام و پیگیری پرداخت عوارض گمرکی و جدول تعرفه، حقوق، عوارض و پیمنت گمرک نیز مطالبی بیان شده است.
عوارض گمرکی چیست
در زمینه حمل و نقل بین المللی کالا، هنگام ورود کالای خارجی به داخل کشور، صاحب آن کالا باید مبالغی را برای ترخیص کالا از گمرک پرداخت کند. لذا افرادی که در زمینه واردات و صادرات فعالیت می کنند، می بایست مالیات واردات و صادرات خود را در گمرک پرداخت کنند.
عوارض گمرکی در واقع تعرفه یا مالیاتی است که به طور غیر مستقیم برای ورود و ترخیص کالاهای وارداتی خارجی هنگام حمل و نقل از مرزهای بین المللی اعمال می شود. هدف از عوارض گمرکی حفاظت از اقتصاد، مشاغل، محیط زیست و … و کنترل ورود کالاها به ویژه کالاهای محدودکننده و ممنوعه به داخل و خارج از کشور می باشد. به عبارت دیگر در پاسخ به این سوال که عوارض گمرکی چیست؟ باید گفت عوارض گمرکی هزینه هایی هستند که هنگام عبور از مرزهای بین المللی از کالاها اخذ میشود و بر اساس کشور مبدا و محصولات مختلف میتواند دارای نرخ های متفاوتی باشد.
نرخ تعرفه عوارض گمرکی بر اساس سیاست های دولت کشورهای مختلف جهت مبادله ذدر سطح بین المللی، تحت عنوان مالیات گمرکی تعیین می شود. مالیات گمرکی نوعی مالیات غیر مستقیم است، یعنی آن دسته از مالیات هایی را که مشخصا توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در قبال دارایی تحت تملک، پرداخت می گردد را در قوانین مالیاتی، مالیات مستقیم و هرگونه پرداخت مالیاتی غیر از این مورد، مالیات غیر مستقیم نامیده می شود. مالیات بر واردات اصولا بر اساس وضعیت اقتصادی و سیاسی و موقعیت های تجاری کشورها تعیین می گردد و روشی برای درآمدزایی دولت ها است و تحت شرایط و نوع و ویژگی کالا ارزش گذاری می شود که در قوانین مالیاتی، در دسته مالیات غیر مستقیم لحاظ شده است.
در عوارض گمرکی تعیین نرخ عوارض و تعرفه بر اساس شرایط اقتصادی و سیاسی دولت ها است. بنابراین عواملی مانند اهمیت کالاهای وارداتی و نیاز کشور به این کالاها، در تعیین نرخ عوارض گمرکی موثر می باشد. رویه آن است که کالاهای لوکس و تجملاتی مشمول دریافت ارز دولتی نیستند و عوارض بالاتری دارند و برعکس آن ها، کالاهای مورد نیاز مردم و کالاهای ضروری دارای تعرفه پایین تری برای عوارض گمرکی می باشند.
عواملی مانند دریافت ارز دولتی، سرعت بخشیدن به عملیات ترخیص و حتی دریافت تسهیلات بانکی برای واردات کالاهای ضروری می تواند تجار را به سمت واردات این محصولات روانه کند. اگر متقاضی ترخیص کالا در پر کردن فرم های گمرکی مطالبی خلاف واقع را بیان کند؛ می تواند منجر به جریمه و ضبط اموال شود.
سامانه و درگاه پیمنت حقوق و عوارض گمرکی payment.irica.ir
عوارض گمرکی در واقع نوعی مالیات است که به طور غیر مستقیم برای ورود و ترخیص کالاهای خارجی در حین واردات و تجارت بین المللی، برای گذر از مرز به صورت قانونی پرداخت می شود. پرداخت عوارض گمرکی به صورت آنلاین و با داشتن شناسه پرداخت از طریق سامانه پرداخت عوارض گمرکی امكان پذیر است.
سامانه و درگاه پیمنت حقوق و عوارض گمرکی payment.irica.ir برای پرداخت آنلاین عوارض كمرگی ایجاد شده است. همچنین این سامانه امكان پیگیری پرداخت ها و پیگیری تسهیم عوارض را نیز در اختیار كاربران قرار می دهد. یكی از راه های پرداخت این عوارض، از طریق گمرک ها و به صورت حضوری بوده و راه دیگر، که آسان تر و امن تر می باشد، پرداخت به صورت آنلاین است.
این سامانه طراحی شده تا کاربران بتوانند به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها با داشتن شناسه پرداخت عوارض گمرکی خود را بپردازند. سامانه پرداخت عوارض گمرکی payment.irica.ir امکانات مختلفی را به کاربران می دهد که جمله آن ها میتوان به پرداخت عوارض جاری و پیگیری عوارض پرداخت شده، اشاره کرد.
مراحل و نحوه پرداخت میزان عوارض گمرک کالا با شناسه 15 رقمی
به منظور استفاده از خدمات سامانه پرداخت عوارض گمرکی، باید در مرورگر آدرس payment.irica.ir را وارد کرد و پس از ورود به سامانه، گزینه هایی در مورد عوارض گمركی مشاهده می شود که شامل پرداخت آنلاین عوارض گمركی، پیگیری پرداخت، پیگیری تسهیم و حساب های فعال می شود.
در این سایت، لیستی از حساب های گمرکی وجود دارد که در اختیار کاربر است و با نام حساب های فعال شناخته می شود. فقط شناسه هایی که در حساب فعال باشند؛ قابلیت پرداخت دارند. فرد با انتخاب هر کدام از گزینه ها، می تواند به صفحه انتخاب شده، وارد گردیده و از امكانات سامانه پرداخت عوارض گمرک استفاده نماید. به منظور آشنایی علاقمندان، در قسمت زیر؛ مراحل و نحوه پرداخت میزان عوارض گمرک کالا با شناسه 15 رقمی ارائه شده است.
به منظور پرداخت عوارض گمرکی شخص باید آدرس payment.irica.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی این سایت مطابق تصویر زیر وارد شود. پس از آن، داوطلب می تواند با استفاده از شناسه پرداختی که پیش از این از طریق گمرک دریافت کرده است، برای پرداخت عوارض گمرکی، به روش آنلاین اقدام نماید. بدین منظور، شخص باید شناسه پرداخت 15 رقمی را در کادر اول وارد کرده و پس از وارد کردن عدد امنیتی در کادر دوم، بر روی دکمه پرداخت کلیک نماید.
در مرحله بعد، فرد به صفحه تایید مبلغ هزینه گمرگی هدایت می گردد که در آن، اطلاعات پرداخت خود را ملاحظه می نماید. در این صفحه، داوطلب باید درگاه پرداخت آنلاین مورد نظر خود را از میان یکی از دو گزینه پاسارگاد و سداد، انتخاب کند.
بعد از اینکه درگاه پرداخت اینترنتی بانک انتخاب شد و شخص متقاضی به صفحه پرداخت وارد گردید، اطلاعات حساب خود را وارد کرده و سپس گزینه پرداخت را انتخاب می کند و بعد از انجام عملیات پرداخت، حقوق و تعرفه عوارض گمرکی به حساب مراجع ذی صلاح وارد می گردد.
استعلام و پیگیری پرداخت میزان عوارض گمرکی
هدف از بخش پیگیری پرداخت این است که در صورت بروز هر ایرادی در عملیات پرداخت آنلاین عوارض گمرکی، مانند نامشخص بودن نتیجه تراکنش و یا مسائلی مانند قطع شدن اینترنت، بتوان پس از آن از وضعیت موفق بودن یا موفق نبودن تراکنش عملیات پرداخت عوارض گمرکی مطلع شد. در این قسمت از مقاله، به استعلام و پیگیری پرداخت میزان عوارض گمرکی پرداخته شده است.
برای استعلام و پیگیری وضعیت پرداخت عوارض كمرگی كالاها از طریق سامانه پرداخت عوارض گمركی، در اولین قدم شخص باید وارد نشانی اینترنتی این سامانه به آدرس payment.irica.ir شود و پس از آن بر روی گزینه پیگیری پرداخت کلیک نمود.
پس از آن، داوطلب باید با درج اطلاعات خواسته شده در سایت، نظیر شناسه پرداخت و کد امنیتی نسبت به استعلام و پیگیری پرداخت عوارض گمرکی اقدام نماید. در مواردی که کد امنیتی ناخوانا باشد؛ می توان بر روی دکمه بازآوری کلیک کرد تا سامانه کد امنیتی جدیدی ایجاد کند. در انتها، با انتخاب گزینه پیگیری پرداخت، نتیجه استعلام و پیگیری برای فرد به نمایش در می آید.
جدول تعرفه، حقوق، عوارض و پیمنت گمرک
تعرفه و عوارض گمرکی با توجه به نوع کالا و صادراتی یا وارداتی بودن آن کالا متفاوت است. این تعرفه ها و عوارض گمرکی توسط بخش نامه های دولتی تعیین می شوند. هزینه ها و حقوق گمرکی هر ساله توسط دولت اعلام می گردد. تا زمانی که شخص تاجر هزینه های مربوط به واردات و صادرات را نپردازد؛ نمیتواند اقدام به واردات و صادرات کند.
اصولا صادرات از پرداخت عوارض گمرکی معاف است، چرا که باعث ورود ارز به اقتصاد کشور می شود، اما در موردی که صادرات ممکن است باعث زیان باشد مانند صادرات محصولات دامی یا کشاورزی و یا صادرات مواد خام نفتی، در این موارد صادر کننده باید عوارض گمرکی را پرداخت کند، اما در مورد واردات، از آن جایی که ارز را از کشور خارج می کند و می تواند باعث لطمه به اقتصاد کشور شود؛ لذا وارد کنندگان کالاهای خارجی
باید تعرفه عوارض گمرکی را پرداخت کنند.
افراد به منظور مشاهده جدول تعرفه، حقوق، عوارض و پیمنت گمرک می بایست به دانلود و مطالعه کتاب مقررات صادرات و واردات که هر ساله از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، منتشر می شود، اقدام نمایند. در سال جاری، نیز این کتاب توسط دفتر مقررات صادرات و واردات منتشر گردیده و در اختیار عموم قرار گرفته است. میزان سود بازرگانی کالاهای مختلف که حسب مورد برای هر کالا مقدار متفاوتی از کالای دیگر است و یکسان نیست، هر ساله توسط دولت تعیین و قالب در بخشنامه صادر و ابلاغ می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه پیمنت و پرداخت عوارض گمرکی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه پیمنت و پرداخت عوارض گمرکی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.