برای مشاوره شرایط و مراحل تاسیس و ثبت شرکت در ایتالیا
برای مشاوره شرایط و مراحل تاسیس و ثبت شرکت در ایتالیا
ایتالیا یکی از کشور های حوزه شینگن و اتحادیه اروپا است که به عنوان مرکز تاریخ و تمدن اروپا شناخته شده است. این کشور، به عنوان هشتمین اقتصاد بزرگ دنیا از نظر میزان تولید ناخالص داخلی به شمار می آید. به همین جهت ایتالیا، بدون شک یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی و گردشگری در جهان است که سالانه مهاجران بسیاری را جذب می کند. آب و هوای معتدل ایتالیا، هزینه اقامت نسبتا پایین زندگی نسبت به سایر کشورهای اروپایی، شرایط ایده آل برای تحصیل، زندگی و کار و همچنین امکان رفت و آمد به سایر کشورهای اروپایی با در دست داشتن ویزای ایتالیا باعث شده است، ایتالیا به یکی از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت تبدیل شود.
ثبت شرکت به عنوان یکی از روش های مهاجرتی از این حیث اهمیت دارد که سرمایه گذاران خارجی که در این کشور اقدام به ثبت شرکت، کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار (استارتاپ) می کنند، علاوه بر کارآفرینی و سود بردن از بازارهای تجاری این کشور، می توانند نسبت به اخذ اقامت آن نیز اقدام کنند که این امر مستلزم آشنایی با مراحل و نحوه ثبت شرکت در این کشور می باشد.
از این رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا به مزایا و معایب تاسیس و ثبت شرکت در ایتالیا، شرایط و انواع شرکت، مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایتالیا اشاره شود. سپس به بررسی مدارک لازم برای ثبت و هزینه ای که در بردارد، پرداخته شده و در نهایت صحبت از چگونگی اقامت و مهاجرت به ایتالیا از طریق ثبت شرکت می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در ایتالیا
دولت ایتالیا امتیازات ویژه ای را برای سرمایه گذاران خارجی که در این کشور مبلغ مشخصی را سرمایه گذاری کرده و یا تجارت خود را در مکان مشخصی انجام دهند و اقدام به ثبت شرکت کرده اند، در نظر گرفته است. از این رو ثبت شرکت یکی از بهترین روش های اخذ ویزای تضمینی ایتالیا و راه های مهاجرت و اخذ اقامت دائم این کشور است. به همین دلیل، ثبت شرکت در ایتالیا می تواند یکی از روش های انتخابی برای مهاجرت و اخذ اقامت باشد. علاوه بر این، ثبت شرکت در ایتالیا، شامل مزایای دیگری برای متقاضیان، از جمله موارد زیر می باشد:
ایتالیا موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی دارد و این کشور اروپای جنوبی، مرکزی و شرقی را به هم متصل می کند. بنا بر همین دلیل، با ثبت شرکت در ایتالیا، متقاضی یک شخصیت حقوقی اروپایی محسوب می شود و می تواند به بازارهای جهانی دسترسی آزادانه داشته باشد. به عبارتی به دلیل موقعیت ایتالیا، 20 درصد از ترافیک دریایی جهان، 30 درصد از ترافیک سوخت و 25 درصد از ترافیک کانتینری از بندرهای ایتالیا می گذرد که حمل و نقل و تبادل با سایر کشورها را برای شرکت ها آسان می کند.
ایتالیا در میان بزرگترین کشورهای تولیدکننده اروپایی قرار دارد و پس از آلمان رتبه ی دوم را به خود اختصاص داده است. دولت ایتالیا برای جلب اعتماد سرمایهگذاران خارجی مشوق های متعددی مانند کوتاه بودن زمان موردنیاز برای راه اندازی شرکت در ایتالیا و مشوق های مالیاتی خاصی را ارائه می کند.
بازار گردشگری فعال و همواره رونق فراوان در سرمایه گذاری در این بخش وجود دارد.
حداکثر به مدت 15 روز می توان شرکت خود را در این کشور ثبت و راه اندازی کرد.
راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در مناطق با نرخ بیکاری بالا، با معافیت 10 ساله مالیات همراه است.
ایتالیا زیر ساخت پیشرفته ای دارد و بیش از 25 میلیارد یورو در سال صرف تحقیق و توسعه می کند که چهارمین سرمایه گذاری قوی در تحقیق و توسعه در اروپا است. این کشور در حال توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری است که بسیاری از آن ها مستقیما با دانشگاه ها در ارتباط می باشند.
در دسترس بودن نیروهای کار ماهر و با تخصص و باتجربه در تمامی زمینه ها.
به سرمایه گذاران، پس از 5 سال پاسپورت این کشور ارائه خواهد شد.
علیرغم تمام مزیت هایی که برای ثبت شرکت در ایتالیا ذکر شد، ممکن است موانع، مشکلات و معایبی برای متقاضیان ثبت شرکت نیز وجود داشته باشد و به عبارتی متقاضی، در هنگام شروع کسب و کار جدید خود ممکن است با مراحل پیچیده و و موانعی نیز روبه رو شود. این موانع و معایب شامل موارد زیر می باشد:
میزان مالیات بر درآمد شرکت ها در ایتالیا 24 درصد می باشد که میزان آن نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمی بالا می باشد.
نرخ بیکاری در مقایسه با برخی کشور های دیگر اروپا بالاتر است.
بروکراسی اداری که منجر به سردرگمی افراد می شود. به همین دلیل، مجوز ثبت شرکت در ایتالیا ممکن است، پیچیده باشد.
سرمایه گذاران خارجی اگر در ایتالیا دچار مشکل حقوقی و قضایی با دولت آن کشور یا با تبعه آن کشور شوند، قوه قضاییه این کشور می تواند اموال وی را به نفع خود یا تبعه خود مصادره نماید.
نابرابری های نظارتی یکی از معایب چشمگیر برای صاحبان شرکت ها در ایتالیا است. چرا که قوانین نظارتی هر شهر توسط شهرداری منطقه تعیین و اجرا می شود و ممکن است یک تجارت در یک منطقه به راحتی قادر به فعالیت باشد، اما تجارتی مشابه در منطقه ای دیگر دچار چالش شود.
حال بعد از اینکه مزایا و معایب ثبت شرکت در ایتالیا گفته شد؛ متقاضی می تواند با توجه موقعیت و شرایطی که دارد، در این خصوص تصمیم بگیرد که چگونه می تواند در کنار تمام مزایایی که زندگی در یک کشور با اقتصاد پویا برای وی فراهم می آورد، برای معایب ذکر شده نیز راه حلی را پیش روی خود قرار دهد.
انواع شرکت در میلان ایتالیا
متقاضی هنگامی که قصد ثبت شرکت در کشور ایتالیا را دارد، در ابتدا باید نسبت به انواع شرکت هایی که در ایتالیا وجود دارند، به طور اجمالی اطلاعاتی داشته باشد، تا بتواند مطابق با آن شرایطی که دارد، شرکتی را که مناسب می داند، انتخاب نماید. بنابراین انواع شرکت در میلان ایتالیا و سایر شهرهای آن، به شرح زیر است:
شرکت با مسئولیت محدود (Srl): رایج ترین و محبوب ترین نوع شرکت در ایتالیا، شرکت مسئولیت محدود می باشد. در ایتالیا شرکت مسئولیت محدود دو نوع می باشد که شامل شرکت های خصوصی محدود توسط سهمیه (società a responsabilità limitata) و شرکت های محدود دولتی توسط سهام (società per azioni یا S.p.A) است.
در هر دو این شرکت ها، باید حداقل یک سهامدار و یک مدیر وجود داشته باشد و هر سهامدار می تواند سهم خود را به غیر انتقال دهد. همچنین برای تاسیس این نوع شرکت باید حداقل 10 هزار یورو سرمایه فراهم و یک چهارم از سرمایه اولیه را در حسابی به نام شرکت در بانک سپرده و قابل دسترس باشد. پس از ثبت شرکت نیز باید گواهی ثبت، شناسه مالیاتی و شماره شناسایی مالیات دریافت شود. البته باید توجه داشت که این نوع شرکت ها نمی توانند در بورس شرکت کنند.
شرکت تعاونی (SpA): این نوع از شرکت اساسا برای تجارت های بزرگ طراحی شده است و حداقل دو سهامدار لازم دارد که باید ۱۲۰ هزار یورو سرمایه اولیه فراهم کنند. سرمایه نیز به سهام تقسیم می شود که می تواند در بازار سهام اظهار شود.
شرکت مشارکت کلی General Partnership (Snc – Societa in nomecollettivo): این نوع شرکت ایجاب می کند که حداقل دو شخص یا دو شخص حقوقی با یکدیگر یک قراردادی برای فعالیت امضا کنند. در این حالت نیاز به سرمایه گذاری اولیه نیست و همه اعضا از مسئولیت کامل برخوردار هستند.
شرکت مشارکت محدود به واسطه سهام (SAPA): در این نوع شرکت باید مشارکت به دو سهامدار محدود می شود که می تواند افراد و یا شرکت ها باشند. ساختار این نوع مشارکت از نظر تعهدات شرکت کنندگان شبیه شرکت با مسئولیت محدود است. جهت تاسیس شرکت با مشارکت محدود شرکا باید سند تاسیس را در یک دفتر اسناد رسمی تهیه و امضا کنند. این نوع شرکت بیشتر نزد سرمایه گذاران خارجی محبوب بوده و میزان سرمایه گذاری مطابق با قوانین خاص مشخص می شود که نیازمند تایید مقامات است.
شرایط ثبت شرکت در ایتالیا
بعد از بررسی مزایا و معایب و انواع شرکت هایی که در ایتالیا وجود دارد، نوبت به بررسی شرایط ثبت شرکت در ایتالیا می رسد. همواره افرادی از سراسر دنیا به دنبال سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و کار در ایتالیا هستند. بنابراین، شرایط ثبت شرکت در ایتالیا به شرح زیر می باشد:
حداقل سن سرمایه گذاران باید بالای 18 سال باشد.
برای ثبت شرکت در ایتالیا، داشتن یک آدرس قانونی الزامی است.
شخص متقاضی آشنایی نسبی با زبان ایتالیایی داشته باشد.
سومین شرط در مورد تمکن مالی است. شخص باید سرمایه لازم برای ثبت شرکت خود را داشته باشد و همچنین لازم است که این تمکن مالی را به اثبات برساند. البته این مسئله با ارائه صورت حساب بانکی، سند املاک و مدارکی از این قبیل به اثبات می رسد.
شخص متقاضی می بایست در اداره مالیات نام نویسی کرده باشد.
ثبت شرکت در ایتالیا و شروع یک فعالیت جدید تجاری در آن، مستلزم نام نویسی در دفتر اسناد رسمی است که توسط اتاق بازرگانی اداره می شود.
در نهایت باید گفت بازه زمانی ایجاد و ثبت شرکت در ایتالیا که شامل اخذ مالیات بر ارزش افزوده و افتتاح حساب بانکی است، حدود 15 روز کاری از روزی که روند ایجاد شرکت را آغاز می شود، زمان می برد. شماره مالیات بر ارزش افزوده قبل از تاسیس شرکت دریافت شده و افتتاح حساب بانکی چند روز ممکن است به طول انجامد.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایتالیا
از آن جایی که یکی از روش های مهاجرتی به کشورهای اروپایی و به ویژه ایتالیا مربوط به انجام کارهای اقتصادی، سرمایه گذاری، استارتاپی و ثبت انواع شرکت ها می باشد، لازم است متقاضی با مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایتالیا آشنایی داشته باشد. ثبت شرکت در ایتالیا مانند سایر کشورها دارای فرایند خاصی می باشد که باید برای ثبت شرکت این مراحل و فرایند طی شود. مراحل و نحوه ثبت شرکت در ایتالیا به شرح زیر می باشد:
در ابتدا شخص متقاضی می بایست اقدام به نگارش بیزینس پلن یا همان برنامه تجاری خود کند و آن را ارائه دهد.
برای شرکت نام تجاری انتخاب کرده و سپس آن نام را ثبت کند.
نوع شرکت خود را (با مسئولیت محدود، سهامی و ....) انتخاب نماید.
افتتاح نمودن حساب بانکی با نام شرکت در ایتالیا
پرداخت حداقل سرمایه مورد نیاز به حساب بانکی مذکور با توجه به نوع شرکت
تصویب اساسنامه یا شرکتنامه با حضور شرکا یا سهامداران در جلسه مجمع عمومی موسس با توجه به نوع شرکت و قوانین مربوطه
ثبت اساسنامه یا شرکتنامه مذکور در اداره ثبت شرکت های ایتالیا و دفاتر اسناد رسمی به علاوه اداره مالیاتی
پس از ثبت اساسنامه، باید برای دریافت شماره مالیات بر ارزش افزوده شرکت (Partita IVA) به صورت آنلاین اقدام کرد و سپس کد مالیاتی را دریافت نمود.
پرداخت مالیات دولت ایتالیا از طریق پست
در نهایت نیز باید آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی منتشر شود.
طی کردن، کلیه مراحل فوق برای ثبت شرکت در ایتالیا الزامی بوده و در صورتی که فرد از انجام برخی مراحل خودداری کند، ممکن است که درخواست ثبت شرکت وی از سوی مراجع ذی صلاح رد شود. ذکر این نکته نیز در این میان حائز اهمیت می باشد که ممکن است با توجه به نوع شرکت، انجام مراحل و فرآیند هایی علاوه بر، مراحل فوق، برای ثبت شرکت الزامی گردد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایتالیا
تهیه مدارک لازم جهت ثبت شرکت در ایتالیا توسط متقاضی اهمیت بسیاری دارد و تمام مدارک می بایست گردآوری و تنظیم شود. عدم وجود هر یک از مدارک ممکن است منجر به رد شدن تقاضا و مخالفت کشور ایتالیا برای ثبت نمودن شرکت شود. بنابراین مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایتالیا که سرمایه گذار باید آن ها را تهیه کند؛ شامل موارد زیر می باشد:
تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت
بیزینس پلن یا طرح اقتصادی شرکت
فهرست نفرات هیئت مدیره با مشخصات کامل و اسکن پاسپورت
اجاره نامه ملک و یا سند مالکیت شرکت
گواهی مالیاتی
بیمه نامه شرکت و کارکنان
اساسنامه شرکت
مدارک شناسایی سهامداران شرکت
پرینت حساب بانکی شرکت
اصل و کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه، پاسپورت معتبر و عکس متقاضی و کلیه شرکا شرکت
مدارک و مشخصات مربوط به شرکت
اسناد و مدارک دال بر تمکن مالی برای راه اندازی و اداره شرکت
از بین این مدارک بیزینس پلن یا همان طرح تجاری، اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا متقاضی با یک طرح تجاری عالی، کشور میزبان را متقاعد می نماید که می تواند برای اقتصاد این کشور مفید بوده و بر این اساس، کشور میزبان به وی اجازه راه اندازی شرکت و کار در ایتالیا را می دهد.
هزینه ثبت شرکت در ایتالیا
یکی از اطلاعات مهمی که شخص سرمایه گذار خصوص ثبت شرکت در ایتالیا باید داشته باشد، در مورد هزینه ثبت شرکت در این کشور می باشد. علاوه بر مدارک و شرایطی که ذکر شد، متقاضیان باید دارای حداقل بودجه خاصی نیز باشند. هزینه ثبت شرکت در ایتالیا به شرح زیر می باشد:
هزینه دفتر مجازی | حدودا 100 یورو |
هزینه ادغام |
حدودا 4300 یورو |
هزینه حسابداری |
حدوا ماهانه 130 یورو |
هزینه ثبت تجارت |
حدودا 520 یورو |
هزینه ثبت شرکت |
حدودا 2300 یورو |
باید خاطر نشان کرد که در مورد تامین سرمایه اولیه، حداقل سرمایه 1 یورو برای یک شرکت با مسئولیت محدود و 50 هزار یورو برای یک شرکت سهامی می باشد. همچنین منظور از هزینه ثبت تجارت، هزینه ای است که برای ثبت شرکت در دفتر اسناد رسمی پرداخت می شود. البته به جز هزینه های ذکر شده، هزینه های دیگری نیز وجود دارد که شامل حق الوکاله وکیل، اخذ ویزا، اجاره محل شرکت، هزینه اقامت در ایتالیا و... می شود.
اقامت و مهاجرت به ایتالیا از طریق ثبت شرکت
برای دریافت اقامت در ایتالیا، راه ها و روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از اصلی ترین روش ها، سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور است. به این خاطر که با این روش شخص هم به اقامت خود می رسد و هم می تواند مشکل درآمد و شغل خود را حل کند و به وسیله شرکت خود کسب درآمد کرده و به آینده ای خوب و درخشان در این کشور دست پیدا کند.
افراد در صورتی که موفق به ثبت شرکت در این کشور شوند، ابتدا به آن ها بسته به نوع شرکت و مجوز شغلی، به آن ها ویزای موقتی به مدت 2 الی 4 ماهه داده می شود، اما چنانچه قوانین کشور توسط فرد رعایت شود، پس از 3 الی 5 سال می تواند اقامت دائم در ایتالیا را به دست آورد. بنابراین، اقامت و مهاجرت به ایتالیا از طریق ثبت شرکت امکان پذیر می باشد.
البته به شرط این که در تمام این مدت، مالیات ها، حقوق پرسنل، بیمه و موارد قانونی دیگر را به طور کامل و دقیق پرداخت کرده باشد و در ارائه بیزینس پلن خود که چارچوب های کلی کار شرکت را مشخص می کند؛ دقت فراوانی نماید تا بتواند ثابت کند که شرکت وی برای اقتصاد این کشور مفید بوده و هیچ گونه تخطی یا ضرر مالی برای این کشور در بر نخواهد داشت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل تاسیس و ثبت شرکت در ایتالیا در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل تاسیس و ثبت شرکت در ایتالیا پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. برای ثبت شرکت در ایتالیا، داشتن یک آدرس قانونی الزامی است که سایر شرایط در متن مقاله آمده است.