برای مشاوره شرایط و مراحل اخذ مجوز نانوایی
برای مشاوره شرایط و مراحل اخذ مجوز نانوایی


راه اندازی نانوایی از ایده های مناسب برای کسب و کار است که در آن، شخص محصول خود را به مردم عرضه و احتیاج روزمره مشتریان را فراهم می کند. بنابراین، کسانی که قصد راه اندازی این کسب و کار را دارند، لازم است اطلاعاتی در خصوص تاسیس و نحوه دریافت مجوز مربوطه یعنی جواز نانوایی داشته باشند.
در حال حاضر افراد صنفی برای قانونی شدن کسب و کار خود باید اقدام به دریافت پروانه کسب کنند تا به حوزه فعالیت خود اعتبار قانونی بخشیده و از تعطیلی فعالیت، به دلیل غیر قانونی بودن جلوگیری به عمل آورند و با استفاده از جواز خود، بتوانند از بانک تسهیلاتی برای کسب و کار خود دریافت کنند. این امر مستلزم آشنایی با مراحل و نحوه دریافت مجوز نانوایی و توانایی پاسخ به سوال چگونه جواز نانوایی بگیرم، می باشد.
از همین رو، در این مقاله سعی شده است که در ابتدا؛ به بررسی شرایط گرفتن سهمیه و امتیاز نانوایی و روستایی و سایت ثبت نام دریافت مجوز نانوایی شهری و روستایی و هزینه مجوز و چگونگی و مراحل اخذ جواز نانوایی دولتی و غیر دولتی پرداخته شود و در نهایت، به مدارکی که در این خصوص، لازم است و به متن درخواست دریافت مجوز نانوایی اشاره شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرایط گرفتن سهمیه و امتیاز جواز نانوایی شهری و روستایی
هر شخص حقیقی یا حقوقی که قصد ایجاد واحد صنفی را داشته باشد، باید مجوز آن را تهیه نماید. تعریف پروانه کسب مطابق با ماده 5 قانون نظام صنفی مصوب سال 1392 این گونه می باشد: «پروانه کسب شامل مجوزی است که طبق مقررات قانون نظام صنفی به منظور شروع و یا ادامه کسب و کار و یا حرفه به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می شود.»
نانوایی یکی از مشاغل مهم حوزه خدمات شهری و روستایی محسوب می شود. به همین دلیل یکی از پرطرفدارترین مشاغل در ایران، تاسیس نانوایی و پخت انواع نان می باشد. بنابراین، شخص متقاضی تاسیس نانوایی باید واجد شرایطی باشد. شرایط گرفتن سهمیه و امتیاز جواز نانوایی شهری و روستایی به شرح زیر می باشد:
گواهی صلاحیت یا همان عدم سو پیشینه از نیروی انتظامی، زیرا شخصی که سابقه کیفری دارد، نمی تواند جواز نانوایی دریافت کند.
شخص متقاضی حداقل باید 18 سال سن داشته باشد.
فرد باید مهارت لازم در این زمینه را داشته باشد.
مالکیت عین، منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا هر قراردادی که از منظر قانونی معتبر باشد؛ اعم از رسمی و عادی. در روستاها احراز مالکیت بر اساس عرف محل می باشد. اشخاصی که سند عادی دارند، باید تعهدی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن ارائه دهند.
دارا بودن کارت پایان خدمت سربازی و یا ارائه معافیت دائم پزشکی.
پایبند بودن به دین اسلام.
ارائه گواهی دوره آموزشی (احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی).
گواهی صلاحیت و مهارت فنی و حرفه ای یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور جهت اشتغال در واحد صنفی.
علاوه بر این شرایط عمومی که شخص متقاضی باید داشته باشد، یک سری شرایط دیگری هم وجود دارد که مربوط به الزامات بهداشتی محل کسب و کار است. این موارد هم برای دریافت مجوز نانوایی باید رعایت گردد. شرایط محل کسب و کار متقاضی دریافت مجوز و امتیاز نانوایی عبارت است از:
دارا بودن تهویه مناسب
دارا بودن ظروف خمیرگیری مناسب
داشتن آب شرب سالم (متصل به شبکه عمومی یا خصوصی یا مخازن ذخیره ثابت و سیار)
داشتن دیوار با ویژگی لازم (دیوار محل و سرویس های بهداشتی باید از کف تا سقف و حداقل ارتفاع 240 سانتی متر از جنس سنگ، سرامیک یا کاشی سالم، تمیز و قابل شستشو باشد.)
داشتن سقف با ویژگی لازم (سقف باید بدون درز و شکاف، صاف، ضد حریق، رطوبت و قابل نظافت باشد. در ضمن سقف کاذب با شرایط فوق مورد تایید است)
داشتن سیستم دفع فاضلاب مورد تایید وزارت بهداشت (داشتن چاه جاذب/ تصفیه خانه اختصاصی/ تخلیه به شبکه جمع آوری فاضلاب)
علاوه بر این شرایط فوق، داشتن کف با ویژگی لازم نیز ضروری باشد. کف محل و سرویس های بهداشتی باید از جنس سنگ، سرامیک یا موزائیک صاف، بدون درز و شکستگی و تمیز باشد و دارای شیب به سمت فاضلاب رو باشد. پوشش کف سالن پذیرایی و سایر قسمت های دیگر باید قابل نظافت باشد.
سایت ثبت نام پروانه کسب نانوایی
مانند هر کسب و کار دیگری، تاسیس و راه اندازی نانوایی نیز نیازمند دریافت مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه می باشد. در این میان، ممکن است که این پرسش در ذهن برخی افراد ایجاد شود که آیا سامانه ای برای ثبت نام و اخذ این مجوز راه اندازی گردیده است یا خیر؟ به منظور پاسخگویی به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان سایت ثبت نام پروانه کسب نانوایی اختصاص داده شده است.
در مورد سایت ثبت نام پروانه کسب نانوایی باید گفت که شخص متقاضی باید به دو سایت مراجعه نماید. اولین سایت، سامانه درگاه ملی مجوز های کسب و کار به نشانی g4b.ir می باشد و پس از اخذ کد پیگیری، متقاضی باید به سامانه ایران اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه کرده و مراحل مربوطه را طی نماید.
سامانه ایرانیان اصناف توسط وزارت صنعت و معدن به منظور نظارت کلی و جامع بر واحدهای صنفی و اتحادیه ها زیر نظر اتاق اصناف هر استان و شهرستان تشکیل شده است. هدف از راه انداری این سامانه، کنترل و نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی می باشد، بنابراین شورای صنفی کشور می تواند از این طریق بر تنظیم قیمت ها در بازار نیز نظارت داشته باشد.
همچنین این سامانه ضمن کاهش سفرهای شهری و بین شهری باعث می شود، متقاضیان بدون نیاز به مراجعه حضوری مکرر و یا ارسال فیزیکی مدارک و مستندات خود بتوانند با مراجعه به سامانه، ثبت نام خود را انجام داده و مستندات خود را بارگذاری کنند و به صورت الکترونیکی جهت دریافت، تمدید و سایر خدمات صنفی اقدام نمایند.
هزینه و قیمت سهمیه و امتیاز جواز کسب نانوایی
همانطور که گفته شد، تاسیس هر گونه کسب و کار یا واحد صنفی، مستلزم کسب مجوز و پروانه از اتحادیه صنفی مربوط به همان صنف می باشد و یکی از کسب و کارهایی که مشمول این قاعده هستند، تاسیس نانوایی می باشد. مدت اعتبار این جواز برای 5 سال می باشد. لذا برای دریافت جواز کسب نانوایی دولتی و غیر دولتی لازم است هزینه هایی صورت بگیرد که این هزینه ها شامل هزینه صدور پروانه، هزینه حق عضویت به اتحادیه صنفی می باشد.
هزینه و قیمت سهمیه و امتیاز جواز کسب نانوایی براساس ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 31 قانون نظام صنفی، چهار میلیون ریال در کلان شهرها، سه میلیون ریال در سایر مراکز استان ها، دو میلیون ریال در سایر شهرها و برای پروانه موقت یک ساله، هزینه صدور به میزان 50 درصد ارقام مذکور می باشد.
پرداخت حق عضویت به اتحادیه براساس مقررات آیین نامه اجرایی تبصره (1) ماده (31) قانون نظام صنفی این گونه می باشد که برای سال اول در کلان شهرها حداکثر تا 20 میلیون ریال، در سایر مراکز استان ها حداکثر تا 17 میلیون ریال و در سایر شهرستان ها حداکثر تا 14 میلیون ریال، برای متقاضیان پروانه کسب موقت به میزان 50 درصد حق عضویت سال اول بوده و در صورت تبدیل پروانه کسب موقت به دائم مکلف به پرداخت مابقی حق عضویت سال اول می باشد. حق عضویت واحد های صنفی مستقر در روستا ها اعم از سال اول و سال های بعد معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط می باشد.
چگونه جواز نانوایی دولتی بگیرم
در مورد مراحل، نحوه و چگونگی گرفتن جواز نانوایی و پاسخ به سوال چگونه جواز نانوایی دولتی بگیرم، باید گفت که مراحل گرفتن جواز کسب در سراسر کشور یکسان است و نیاز می باشد تا شخص متقاضی یک سری مراحل را انجام دهد تا بتواند جواز خود را مطابق قانون دریافت کند. البته لازم به ذکر است که شخص هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین می تواند اقدام کند. با این وجود اشخاص برای سهولت در امر خود امروزه بیشتر به صورت آنلاین مراحل اخذ جواز نانوایی را طی می کنند. این مراحل به صورت حضوری به شرح زیر می باشد:
ابتدا فرد می بایست فرم تقاضای جواز کسب را تکمیل کرده و به اتحادیه بدهد.
پس از بررسی تقاضا از سوی اتحادیه، بازدید از محل واحد صنفی، توسط کمیسیون بازرسی و ارائه گزارش به اتحادیه به عمل می آید.
سپس درخواست جواز کسب در جلسه هیات مدیره و با حضور متقاضی جواز کسب، مطرح شده و پاسخ کتبی اتحادیه به متقاضی جواز کسب، اعلام می گردد.
در ادامه متقاضی ملزم است استعلام های مربوطه مانند استعلام از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در خصوص کارت معاینه پزشکی و صلاحیت بهداشتی محل کسب، تایید اطلاعات هویتی شخص حقیقی از سازمان ثبت احوال کشور، استعلام گواهی مهارت فنی و استعلام مالیاتی مبنی بر عدم بدهی را دریافت نماید. پس از اینکه پرونده متقاضی تکمیل شد، این موضوع در جلسه هیات مدیره اتحادیه طرح می گردد و در نهایت جواز کسب نانوایی صادر شده و کد شناسه ده رقمی یا همان ملت کارت، روی آن الصاق می گردد.
همانطور که گفته شد، امکان اخذ جواز نانوایی به صورت آنلاین نیز امکان پذیر می باشد. مراحل اخذ مجوز به صورت انلاین به این صورت است که متقاضی باید، به منظور ثبت درخواست مجوز نانوایی، آدرس سامانه درگاه ملی مجوز های کشور به نشانی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن شخص می بایست نوع مجوز خود را که همان «نانوایی» می باشد در قسمت جست و جو وارد نموده و گزینه جست و جو را کلیک کند.
در مرحله بعدی، فرد باید از میان گزینه های نمایش داده شده، بر روی گزینه موردنظر کلیک کند تا مراحل ثبت درخواست در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور آغاز گردد.
در مرحله بعدی، شخص می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک کند.
پس از آن، فرد باید با توجه به نوع شخصیت حقوقی خود، یکی از گزینه های نمایش داده شده را انتخاب نموده و به طی نمودن مراحل اقدام کند.
پس از تکمیل، مراحل ثبت درخواست صدور پروانه کسب در درگاه ملی مجوزها، داوطلب باید به سامانه ایرانیان اصناف به نشانی iranianasnaf.ir مراجعه کرده و بقیه مراحل را از این سایت، پیگیری نماید.
در این مرحله، داوطلب باید گزینه "تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها"، را از صفحه اصلی سایت انتخاب نموده و بر روی آن کلیک نماید.
پس از آن، متقاضی به صفحه ای مطابق تصویر زیر هدایت می شود که لازم است با وارد کردن کد درخواست، کد ملی و تصویر کد امنیتی نسبت به تکمیل درخواست صدور پروانه کسب نانوایی اقدام نماید.
مطابق با ماده 2 آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب، مرجع صدور پروانه كسب موظف است حداكثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت تقاضا، پاسخ متقاضی را مبنی بر رد یا قبولی تقاضا به وی ابلاغ كند. عدم اعلام نظر در مدت یادشده به منزله پذیرش محسوب می گردد.
پس از قبول تقاضا (یا عدم اعلام نظر مرجع صدور در موعد مقرر) مرجع صدور پروانه كسب مكلف است، استعلام های مورد نیاز را صادر و دستگاه های استعلام شونده نیز موظفند حداكثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت استعلام، نظر قطعی خود را اعلام دارند. اعلام نظر موافق دستگاه های استعلام شونده باید بدون ابهام و هرگونه قید و شرط و نظر مخالف نیز مستند به دلایل قانونی باشد.
در غیر این صورت و یا در صورت عدم اعلام نظر در مهلت مقرر، به منزله نظر مثبت تلقی می گردد و پاسخ منفی خارج از موعد مقرر مانع از صدور پروانه كسب نخواهد شد. پس از آن، متقاضی موظف است حداكثر ظرف سه ماه، مدارك مورد نیاز برای صدور پروانه كسب را تهیه و از طریق سامانه اصناف ارسال نماید. مرجع صدور پروانه كسب موظف است پس از دریافت مدارك مورد نیاز و تطبیق با اصل آن، حداكثر ظرف پانزده روز نسبت به صدور پروانه كسب و تسلیم آن به متقاضی اقدام كند.
مدارک لازم برای گرفتن جواز تاسیس نانوایی
پس از بررسی شرایط عمومی و الزامات بهداشتی در مورد دریافت جواز نانوایی و پاسخ به سوال چگونه جواز نانوایی بگیرم، صحبت از این موضوع می شود که مدارک لازم برای گرفتن جواز تاسیس نانوایی چه مواردی می باشد تا شخص متقاضی بتواند آن مدارک را تهیه و سپس به مراجع ذی صلاح ارائه دهد. این مدارک به شرح زیر می باشد:
12 قطعه عکس جدید
ارائه کارت معاینه پزشکی و گاهی صلاحیت بهداشتی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای صنوفی که مشمول قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی آشامیدنی بهداشتی می باشند.
گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
گواهی مهارت فنی از سازمان فنی و حرفه ای کشور یا تصویر دیپلم فنی یا مدرک دانشگاهی مرتبط برای فرد متقاضی یا برای فرد واجد شرایط شاغل در واحد صنفی
سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
گواهی پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم و یا ارائه گواهی معتبر مبنی بر داشتن معافیت تحصیلی (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه آخرین مدرک تحصیلی
فیش پرداخت حق عضویت در اتحادیه
فیش بانکی پرداخت حساب مجمع امور صنفی
فیش پرداخت حساب در آمدهای دولت
ارائه پایان کار تجاری اداری و یا کارگاهی محل واحد صنفی و یا کارگاهی محل واحد صنفی و یا ارائه گواهی شهرداری مبنی بر بلامانع بودن صدور جواز کسب
ارائه هر گونه مدرک مبنی بر تشکیل پرونده و یا ارائه هر یک از اوراق پرداخت مالیاتی
فیش پرداخت حساب های بیمه، شهرداری و دارایی
موافقت نامه اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی
پس از این که متقاضی این مدارک را از طریق سامانه ایرانیان اصناف به اتحادیه ارائه نمود، رئیس اتحادیه یا نایب رئیس اتحادیه مدارک را بررسی کرده و اگر شرایط دریافت جواز کسب اتحادیه را دارا باشد، برای آن شخص جواز کسب نانوایی صادر می نمایند، در غیر این صورت، جوازی به شخص تعلق نخواهد گرفت.
متن درخواست دریافت مجوز نانوایی
در آخر بعد از بررسی این که برای دریافت مجوز نانوایی چه شرایط و مدارکی لازم است و مراحل دریافت آن به چه صورت می باشد، نوبت به این می رسد که شخص متقاضی چگونه متن درخواست دریافت مجوز نانوایی را تنظیم کند. متقاضی می تواند از نمونه متن درخواست دریافت مجوز نانوایی که در جدول زیر قرار گرفته استفاده نموده و درخواست دریافت جواز خود را به مراجعه ذی صلاح ارائه نماید.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 40.2 KB
- منبع: آشاثبت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل اخذ مجوز نانوایی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل اخذ مجوز نانوایی پاسخ دهند
پاسخ مشاور: باسلام. بستگی به میزان مشتریان، محل کسب و میزان فروش دارد.