برای مشاوره پیرامون ثبت شرکت در آلمان
برای مشاوره پیرامون ثبت شرکت در آلمان
افرادی که قصد ایجاد کسب و کار جدید و ثبت شرکت در آلمان را دارند، می توانند انتظار یک محیط سیاسی و اقتصادی پایدار برای ایده های خود داشته، به طوری که کسب و کار شخص، توسط قوانین این کشور حمایت می شود. قوانین متعددی در آلمان برای حفاظت از دارایی افراد اجرا می شود؛ از همین رو هیچ نگرانی در خصوص از دست دادن سرمایه برای سرمایه گذاران وجود ندارد.
مهاجرت از طریق ثبت شرکت در آلمان از این جهت اهمیت دارد که سیاست های اقتصادی آلمان از ایده های جدید برای ثبت شرکت و رقابت آزاد پشتیبانی می کند. ثبت شرکت در آلمان، یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در این کشور محسوب شده و افراد می توانند پس از آشنایی با مراحل و نحوه ثبت شرکت در این کشور، برای اخذ اقامت دائم و موقت آن اقدام نمایند.
در این مقاله سعی شده است که در ابتدا به مزایا و معایب ثبت شرکت در آلمان، انواع ثبت شرکت و شرایط و مدارکی که برای ثبت کردن شرکت لازم است، اشاره شود. علاوه بر این، به بررسی هزینه ثبت شرکت و مراحل و نحوه آن پرداخته شده و در نهایت صحبت از چگونگی اقامت و مهاجرت از طریق ثبت شرکت در آلمان می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در آلمان
در مورد مزایا و معایب ثبت شرکت در آلمان، در ابتدا؛ باید اشاره کرد که آلمان به عنوان قطب صنعتی و اقتصادی اروپا و یکی از مهم ترین قدرت های جهانی به شمار آمده که از ظرفیت بی بدیل برای رشد و شکوفایی برخوردار است. همین امر باعث شده است که آلمان بی اندازه برای سرمایه گذاری و کار مناسب باشد و از مابقی کشورهای اروپایی شرایط بسیار بهتری را داشته باشد.
این سطح از توانایی اقتصادی باعث شده که تصمیم گیری های مالی بزرگ در اروپا، توسط آلمان اتخاذ شود و مابقی کشورها وابستگی شدیدی به این کشور داشته باشد. از بین 500 شرکت بزرگ دنیا 37 شرکت در این کشور بوده و از این رو آلمان، کشور مهمی در دنیا از لحاظ علم و فناوری محسوب می شود. به همین دلیل ثبت شرکت در آلمان می تواند یکی از روش های انتخابی برای مهاجرت باشد. همچنین ثبت شرکت در این کشور، شامل مزایای دیگر از جمله موارد زیر می باشد:
مهمترین و اولین مزیت این است که شخص با ثبت کردن در آلمان امکان گرفتن اقامت دائم را خواهد داشت.
نرخ فساد در آلمان بسیار پایین است.
برای ثبت شرکت نیاز به سرمایه اولیه زیادی نمی باشد.
افتتاح حساب بانکی در آلمان و سایر کشورها و استفاده از تسهیلات بانکی در اروپا وجود دارد.
لوگو های شرکت و مفاهیم مالکیت معنوی در آلمان محافظت می شود.
بعد از 3 سال امکان اخذ تابعیت و پاسپورت آلمان وجود دارد.
داشتن حقوقی مشابه با اتباع اتحادیه اروپا (ثبت شرکت در فرانسه نیز از چنین حقوقی برخوردار است.)
علیرغم تمام مزیت هایی که ثبت شرکت در آلمان برای افراد به دنبال می آورد، موانع، مشکلات و معایبی نیز برای متقاضیان در این مسیر وجود دارد. به عبارتی متقاضی در هنگام شروع کسب و کار جدید خود، ممکن است با مراحل پیچیده و موانعی روبرو شود. این موانع و معایب شامل موارد زیر می شود:
برای اخذ مجوز ثبت شرکت مراحل پیچیده اداری وجود دارد.
آلمان قوانین مالیاتی بسیار سخت گیرانه ای دارد و نرخ مالیات بالا می باشد.
بین قوانین آلمان با ایران تفاوت وجود دارد.
متقاضی باید مدارک نشان دهنده فعالیت تجاری و اقتصادی را دارا باشد.
اخذ ویزای همراه برای اقامت در آلمان کمی مشکل است.
حال بعد از اینکه مزایا و معایب در مورد ثبت شرکت ها در آلمان گفته شد؛ متقاضی می تواند با توجه موقعیت و شرایطی که دارد، در این خصوص تصمیم بگیرد که چگونه می تواند در کنار تمام مزایایی که زندگی در یک کشور با اقتصاد پویا برای وی فراهم می آورد، برای معایب ذکر شده نیز راه حلی را پیش روی خود قرار دهد.
انواع ثبت شرکت در آلمان
متقاضی هنگامی که قصد ثبت شرکت در آلمان به عنوان قطب اقتصادی را دارد؛ در ابتدا باید با انواع شرکت هایی که در آلمان وجود دارند، به طور اجمالی آشنایی داشته باشد؛ تا بتواند مطابق با شرایطی که دارد، شرکتی را که مناسب می داند، انتخاب نماید. بنابراین انواع ثبت شرکت در آلمان به شرح زیر است:
شرکت GmbH: این شرکت همان شرکت مسئولیت محدود می باشد که رایج ترین نوع شرکت در آلمان است. بر اساس قوانین آلمان، حداقل سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک شرکت با مسئولیت محدود ۲۵ هزار یورو است که نیمی از آن باید قبل از ثبت شرکت تهیه شود. همچنین برای ثبت این شرکت باید حداقل یک سهام دار وجود داشته باشد.
شرکت UG: این شرکت شکل خاصی از شرکت GmbH می باشد. حداقل سرمایه سهام برای این شرکت یک یورو است. شرکت های UG می بایست 25 درصد خالص از سود شرکت را به منظور افزودن سرمایه اولیه به حساب شرکت واریز نمایند، تا زمانی که این مبلغ به 25000 یورو برسد و به این صورت شرکت به GmbH تبدیل شود.
شرکت مشارکتی (partnerships): شرکت های مشارکتی دو نوع هستند که شامل مشارکت عمومی oHG یا مسئولیت محدود KG می شود. برای ثبت این شرکت ها باید حداقل دو شریک وجود داشته باشد که یکی از آن ها می تواند یک شرکت GmbH باشد. این شرکت ها بیشتر برای شغل های کوچک و خانوادگی استفاده می شوند.
شرکت سهامی AG :AG به شرکت های بزرگ تر با تعداد زیادی سهامدار گفته می شود. از نظر مسئولیت سهامداران، این شرکت مشابه GmbH است، اما می تواند سهام خود را معامله کند. بنابراین، بیشتر مناسب شرکت های بزرگ است. برای ثبت این شرکت به حداقل سرمایه ۵۰۰۰۰ یورو نیاز است.
شرکت با مالکیت انحصاری (sole proprietor): ساده ترین و کم نظارت ترین نهاد تجاری در آلمان شرکت انحصاری است. این نوع شرکت را فرد به تنهایی تاسیس می کند. شخصی که این شرکت را ثبت می کند، مسئولیت نامحدودی در قبال تمام بدهی های شرکت دارد. سود این شرکت مشمول نرخ مالیات بر درآمد فردی است.
با شناخت انواع شرکت ها باید گفت بهترین شیوه ثبت شرکت در آلمان توسط متقاضی، شرکت GmbH می باشند؛ زیرا اعتبار بیشتری در آلمان دارد. از طرف دیگر، اگر چه ثبت کردن شرکت UG از نظر اقتصادی ارزان تر می باشد، اما در پایان هنگام تبدیل کردن آن، به شرکت GmbH بسیار هزینه بر بوده و در واقع، از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد. همچنین امکان دریافت اقامت برای مدیر عامل شرکت UG وجود ندارد.
شرایط ثبت شرکت در آلمان
بعد از بررسی مزایا و معایب و انواع شرکت هایی که در آلمان وجود دارند، نوبت به بررسی شرایط ثبت شرکت می رسد؛ زیرا سرمایه گذاری در آلمان با سود زیادی همراه خواهد بود و همواره افرادی از سراسر دنیا به دنبال سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و کار در آلمان هستند. بنابر این برخی، شرایط ثبت شرکت در آلمان به شرح زیر می باشد:
اولین شرط از شرایط ثبت شرکت در آلمان، ارائه طرح برنامه اقتصادی است. سرمایه گذاری که طرح تجاری و اقتصادی را ارائه می دهد، باید توجیه اقتصادی روی طرح خود پیاده کند و دلایل مجاب کننده ای را مطرح نماید. این طرح تجاری بایستی به تایید اتاق بازرگانی دولت آلمان برسد و بعد از تصویب و صدور جواز کسب و کار، متقاضی می تواند فعالیت صنفی و یا تجاری خود را شروع کند.
همچنین، شخص متقاضی، باید حداقل 20 سال سن داشته و فاقد سابقه کیفری باشد. اگر داوطلب، بیش از ۴۵ سال سن دارد، باید ثابت نماید که توانایی لازم برای انجام کارها را دارد. در مورد مدرک زبان آلمانی هم اصولا نیاز نیست، مگر این که شخص مدرک مقطع لیسانس را نداشته باشد. سومین شرط در مورد تمکن مالی است. شخص باید بودجه لازم برای تحقق برنامه تجاری خود را داشته باشد و همچنین لازم است که این تمکن مالی را به اثبات برساند. البته این مسئله با ارائه صورت حساب بانکی، سند املاک و مدارکی از این قبیل به اثبات می رسد.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت در آلمان
تهیه مدارک لازم جهت ثبت شرکت در آلمان توسط متقاضی اهمیت بسیاری دارد و وی می بایست، تمام مدارک را تهیه نماید. عدم وجود هر یک از مدارک ممکن است منجر به رد شدن تقاضا و مخالفت کشور آلمان برای ثبت نمودن شرکت شود. برخی مدارک لازم جهت ثبت شرکت در آلمان، شامل موارد زیر می باشد:
ارائه بیزینس پلن قوی
مدارک مربوط به شرکت (من جمله اسناسنامه، تفاهم نامه و...)
شناسنامه، کارت ملی و سایر مدارک شناسایی متقاضی
گردش حساب و گواهی تمکن مالی
گواهی اثبات مهارت از زبان انگلیسی و آلمانی
آدرس محل زندگی در کشور آلمان
اساسنامه شرکت و مشخص نمودن نام سهامداران
مدرک عدم سوء پیشینه
ارائه رزومه تحصیلی و کاری متقاضی
پاسپورت معتبر خود و اعضای خانواده
از بین این مدارک بیزینس پلن یا همان طرح تجاری اهمیت ویژه ای دارد، زیرا متقاضی با یک طرح تجاری عالی، کشور میزبان را متقاعد می نماید که می تواند برای اقتصاد این کشور مفید بوده و بر این اساس، کشور میزبان به وی اجازه راه اندازی شرکت و کار در آلمان را می دهد.
هزینه ثبت شرکت در آلمان
از مهم ترین اطلاعات راجع به شرایط ثبت شرکت در آلمان، اطلاع از هزینه ثبت شرکت در این کشور می باشد. با توجه به این که انواع مختلفی از شرکت ها در آلمان وجود دارند و می توان اقدام به تاسیس یکی از آن ها نمود که به تبع این موضوع، هزینه ثبت شرکت در آلمان بسته به نوع شرکت متفاوت خواهد بود. هزینه های ثبت شرکت در آلمان شامل موارد زیر می شود:
شرکت gmbh یا همان مسئولیت محدود | حداقل 25000 یورو |
شرکت های UG |
از 1 تا 24999 یورو |
شرکت های سهامی AG |
حداقل 50000 یورو |
هزینه های پستی |
حدودا 3000 یورو |
هزینه های اسناد رسمی |
حدودا 69450 یورو |
کپی، چاپ، اسکن، پرونده سازی |
حدودا 2200 یورو |
بنابراین علاوه بر هزینه های ثبت شرکت همانطور که مشاهده می شود، هزینه های جانبی دیگری مانند هزینه های کپی، چاپ، هزینه های اسناد رسمی و پرونده سازی و اجاره محل شرکت، حق الوکاله وکیل و اخذ ویزا وجود دارد که سرمایه گذار موظف است این هزینه ها را نیز پرداخت نماید. هزینه های قید شده در جدول فوق، ممکن است در هر سال دچار افزایش شود.
مراحل و نحوه ثبت شرکت در آلمان
از آن جایی که یکی از روش های مهاجرتی به کشورهای اروپایی و به ویژه آلمان، مربوط به کارهای اقتصادی، سرمایه گذاری، استارتاپی و ثبت انواع شرکت ها در این کشورهای خارجی می باشد، لازم است در رابطه با مراحل و نحوه ثبت شرکت در آلمان اطلاعاتی را به دست آورد. ثبت شرکت در آلمان مانند سایر کشورها دارای فرایند خاصی می باشد که باید برای ثبت شرکت این مراحل و فرایند طی شود که به شرح زیر است:
متقاضی باید تمام مدارک لازم را تهیه و ارائه دهد.
درخواست ثبت شرکت را در فرم به خصوصی تکمیل کند.
سپس متقاضی باید در اداره صنعت و بازرگانی آلمان ثبت نام کند و اطلاعات مربوطه را درج کند.
ارایه طرح تجاری به گونه ای که متقاضی با طرح تجاری خود، کشور میزبان را متقاعد نماید که می تواند برای اقتصاد این کشور مفید باشد.
دریافت تاییدیه بیزنس پلن و طرح کسب و کار از اتاق صنعت و بازرگانی شهر مورد نظر.
متقاضی برای ثبت شرکت خود، نیاز به انتخاب یک اسم برای شرکت می باشد که این اسم نباید تکراری باشد.
اساسنامه شرکت باید پیش نویس شود. به عبارتی اساسنامه به عنوان سند شرکت است و حاوی اطلاعاتی در مورد نام، محدوده، تعداد موسسان، سهامداران و تعداد سهام و سایر جزئیات است.
سپس متقاضی می بایست اسناد شرکت را در دفتر اسناد رسمی در آلمان محضری کند.
متقاضی باید حسابی افتتاح کند و سرمایه اولیه شرکت را واریز نماید.
در نهایت نیاز به آماده سازی زیر ساخت ها از جمله محل دفتر، استخدام نیرو می باشد.
متقاضی باید تمام این مراحل را به دقت انجام دهد، زیرا سیستم اداری آلمان بسیار سختگیرانه می باشد. البته لازم به ذکر است که برای انجام این مراحل، نیاز به حضور متقاضی در آلمان نمی باشد؛ زیرا افراد می توانند با شخصی که به قوانین مسلط بوده و با جزئیات آن آشنایی دارد، مشاوره ای داشته باشند و از طریق وی و پس از اخذ وکیل، اقدامات مربوطه به ثبت شرکت را انجام دهند.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت
افراد زیادی هستند که قصد دارند، با کمک گرفتن از شیوه های مختلف به دیگر کشورهای خارجی مهاجرت نمایند. آن ها بر اساس شرایط و رزومه ای که برای خود دارند، می توانند از روش های مختلفی برای این منظور استفاده نمایند و اقدام به اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت نمایند.
در این خصوص لازم به ذکر است که شخص با ارائه یک طرح تجاری قوی، خلاقانه و نوآورانه و با تهیه سرمایه مورد نیاز، می تواند شرکتی در این کشور ثبت نماید و به واسطه آن، برای خود و اعضای خانواده خود، اقامت آلمان را دریافت نماید. این امکان برای افراد وجود دارد که بین 7 الی 10 ماه پس از ثبت شرکت، برای اقامت موقت در آلمان اقدام نمایند.
این اقامت پس از 5 سال، تبدیل به اقامت دائم آلمان شده و شخص 3 سال پس از دریافت اقامت دائم نیز می تواند اقدامات لازم برای دریافت تابعیت این کشور را انجام دهد. البته این امر مستلزم این است که شخص، مالیات مربوط به شرکت ثبت شده را به موقع پرداخت کند تا شانس بیشتری برای درخواست اقامت دائم در آلمان داشته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شرکت در آلمان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت شرکت در آلمان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.