برای مشاوره مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی
برای مشاوره مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی
در جامعه امروزی با توجه به رقابتی شدن کسب و کار، استفاده از تبلیغات به منظور افزایش مخاطبین و فروش بیش از پیش ضرورت یافته است و در این راستا مراکز و نهاد هایی به وجود آمده اند که به صورت تخصصی در زمینه تبلیغات فعالیت می کنند تا به بدین وسیله میزان فروش محصولات و خدمات مشتریان را افزایش دهند.
اما برای تاسیس یک شرکت تبلیغاتی شرایط و مهارت هایی لازم است که تنها با شناخت آن ها می توان به عرصه ی رقابتی تبلیغات وارد شد و از آن کسب سود کرد. لذا آشنایی با نوع و قالب شرکت تبلیغاتی، شرایط و مهارت های لازم برای تاسیس این شرکت بسیار حائز اهمیت بوده و افراد می بایست با مراحل تاسیس و ثبت آن، آشنا باشند.
لذا در این مقاله به بررسی تعریف شرکت های تبلیغاتی، موضوع و ساختار آن، شرایط و مهارت لازم برای تاسیس و ثبت شرکت این نوع شرکت، مدارک لازم برای ثبت شرکت تبلیغاتی، مراحل و نحوه ثبت و همچنین درآمد و سرمایه لازم می پردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
شرکت تبلیغاتی چیست
شرکت ها انواع مختلفی داشته که از جمله آن می توان به شرکت های تبلیغاتی اشاره نمود. با توجه به تنگ تر شدن رقابت فروشندگان و تولید کنندگان محصولات و خدمات، وجود چنین شرکت هایی بیش از پیش، حائز اهمیت گشته است. در این میان، ممکن است که این پرسش برای برخی از افراد مطرح شود که شرکت تبلیغاتی چیست و به چه منظوری ایجاد می گردد؟
شرکت تبلیغاتی شرکتی است که فعالیت آن ایجاد و برنامه ریزی و مدیریت تبلیغات برای مشتریان می باشد. این شرکت ها برای فعالیت خود از انواع ابزارهای تبلیغاتی مانند آگهی، بروشور، ارسال پیامک و تبلیغات رسانه ای استفاده می کنند. خدمات شرکت های تبلیغاتی بسیار گسترده است و در سه بخش کلی شامل ارائه مشاوره و چیدن استراتژی و در نهایت اجرا، می شود. ساخت تیزر و کلیپ های تبلیغاتی جذاب، انتخاب رسانه ی مناسب همراه با بازدهی بالا، ارائه خدمات پشتیبانی تبلیغاتی، مدیریت هزینه های تبلیغاتی و دریافت هزینه مناسب از شاخصه های یک شرکت تبلیغاتی خوب می باشد.
در این راستا دو نهاد شرکت های تبلیغاتی و کانون های تبلیغاتی وجود دارد، پس لازم است به بررسی ویژگی های هر کدام از این دو نهاد و شباهت ها و تفاوت های آن ها پرداخته شود. شرکت های تبلیغاتی به صورت مستقل فعالیت خود را انجام می دهند و می توانند کانون های تبلیغاتی را به عنوان زیر مجموعه خود داشته باشند.
اما کانون های تبلیغاتی نهادهای کوچک تری هستند که تحت نظارت یک نهاد بزرگ تر فعالیت می کنند. در واقع کانون های تبلیغاتی هم می توانند با انجام روند حقوقی و اداری به شرکت تبلیغاتی تبدیل شوند. کانون های تبلیغاتی در مقایسه با شرکت های تبلیغاتی هزینه کمتری از مشتری دریافت می کنند و به همان نسبت، در ارائه خدمات نیز در سطح پایین تری نسبت به شرکت های تبلیغاتی قرار دارند.
موضوع و ساختار یک شرکت تبلیغاتی
در قسمت گذشته، به این پرسش که شرکت تبلیغاتی چیست، پاسخ داده و بیان نمودیم که شرکت تبلیغاتی به شرکتی گفته می شود که فعالیت آن ایجاد و برنامه ریزی و مدیریت تبلیغات برای متقاضیان می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به موضوع و ساختار یک شرکت تبلیغاتی بپردازیم.
شرکت های تبلیغاتی با استفاده از تیمی متشکل از متخصصان و کارشناسان در جهت تبلیغات و بازاریابی، خدمات ارائه می دهند. در واقع موضوع یک شرکت تبلیغاتی طراحی، برنامه ریزی، اجرا و نظارت فعالیت بازاریابی مشتریان است. ساختار یک شرکت تبلیغاتی به عوامل متعددی از جمله نوع، وسعت کسب و کار، مدیریت جغرافیایی و تولید و مصرف کننده نهایی بستگی دارد. به طور کلی یک شرکت تبلیغاتی متشکل از هیئت مدیره، مدیر عامل، مدیر پروژه، مدیر رسانه، مدیر تحقیقات، مدیر تولید، گروه ایده پردازی، مدیر آتلیه، مدیر مالی و متصدی پذیرش می باشد.
در راس تمام این عوامل هیئت مدیره قرار دارد که یکی از وظایف هیئت مدیره انتخاب مدیر عامل برای شرکت است. اکنون به بررسی وظایف هر یک از این عوامل در شرکت تبلیغاتی به طور مختصر پرداخته می شود. مدیر پروژه ارتباط دهنده ی اصلی بین مشتری و شرکت است. از جمله وظایف مدیر پروژه تهیه اسناد و مدارک لازم جهت تعیین استراتژی، تکمیل فرم سفارش ها، تحویل آن ها به بخش تولید، برآورد قیمت ها از همه ی بخش ها، هماهنگ کردن با مشتری جهت جلسات ارائه کار و ارائه فاکتورها به مشتری می باشد.
مدیر رسانه نیز وظیفه ارائه ترکیبی مناسب از رسانه ها با توجه به زمان و بودجه را دارد. مدیر رسانه عضوی اصلی از گروه اجرایی محسوب می شود. او باید آگاهی کامل از رسانه های موجود داشته باشد و روابط کاری خود را با صاحبان رسانه افزایش دهد. مدیر تولید نیز مانند مدیر رسانه به تنهایی عمل نمی کند، اما مسئولیت هماهنگی و اتمام کار بر عهده مدیر تولید است. همچنین او مسئولیت هماهنگی امور شرکت و پیمانکاران، نظارت بر کنترل کیفیت، برآورد قیمت در زمان انجام هر کار و اطمینان از تحویل کار در زمان مشخص شده را دارد.
گروه ایده پردازی در شرکت تبلیغاتی با نظارت مدیر ایده پردازی کمپین های تبلیغاتی را طراحی می کنند. این گروه به عنوان عضوی از گروه اجرایی در شرکت فعالیت دارند. مدیر مالی نیز نظارت بر گردش مالی و گزارش آن به مدیریت را بر عهده دارد. همچنین پرداخت حقوق کارکنان و کنترل فاکتورها و کنترل نهایی هزینه ها از جمله وظایف او می باشد. متصدی پذیرش در یک شرکت تبلیغاتی اولین فردی است که با مشتری به صورت حضوری یا مجازی ارتباط برقرار می کند. در واقع او مسئول استقبال از مشتریان و پذیرش آن ها می باشد.
شرایط و مهارت لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تبلیغاتی
تاسیس شرکت تبلیغاتی به صورت شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود یا به صورت موسسه تبلیغاتی غیرتجاری متداول تر از بقیه است. به نظر می رسد از بین قالب های بیان شده بهترین قالب ثبت موسسه تبلیغاتی غیرتجاری باشد، چرا که تبلیغات امری ذاتا تجاری نیست. یکی از شرایط و مهارت لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تبلیغاتی اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین برای صدور مجوز شرکت تبلیغاتی، مدیر مسئول باید دارای شراط ذیل باشد:
اهلیت قانونی و دارا بودن تابعیت ایران
نداشتن سو شهرت و سو سابقه موثر کیفری
عدم اشتغال در وزارتخانه ها یا موسسات یا شرکت های دولتی یا شهرداری
دارا بودن دیپلم کامل متوسطه و داشتن حداقل پنج سال سابقه کار موثر در امور تبلیغاتی با تایید کمیته سازمان های تبلیغات یا مدرک تحصیلی معادل دانشنامه لیسانس در رشته های مدیریت بازرگانی، اقتصاد بازرگانی، روابط عمومی، بازاریابی و تبلیغات یا علوم اجتماعی با کلیه گرایش ها.
تنظیم تقاضانامه توسط آن دسته از متقاضیانی که شخصیت حقوقی دارند، باید توسط مدیر عامل موسسه یا شرکت انجام پذیرد.
ارائه تقاضانامه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محل سکونت با امضای صاحب امتیاز و معرفی مدیر مسئول
در صورتی که شخص بخواهد شرکت تبلیغاتی خود را در قالب سهامی خاص به ثبت برساند رعایت شرایطی نظیر وجود حداقل سه نفر عضو و دو نفر بازرس (باید توجه داشت که بازرسان نباید از اعضا باشند) و هم چنین، تامین حداقل سرمایه لازم برای تاسیس این قالب از شرکت که حداقل یک میلیون ریال است، ضروری است.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
برای ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب شرکت با مسئولیت محدود وجود حداقل دو نفر عضو و تامین حداقل سرمایه لازم در این قالب از شرکت الزامی است. در ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید به این نکته توجه داشت که نام شرکا در عنوان شرکت ذکر نشود، چرا که اگر نام شریک در عنوان شرکت ذکر شود مطابق قانون تجارت آن شریک، ضامن تلقی می شود و مسئولیت تمام تعهدات و بدهی شرکت بر عهده او می شود. در این قالب از شرکت مدیران می توانند از شرکا یا خارج از شرکا باشند.
در هر حال، شرکت تبلیغاتی در هر قالبی که باشد، باید در اداره ثبت شرکت ها نیز به ثبت برسد. برای ثبت شرکت تبلیغاتی در این اداره داشتن شرایطی مانند دارا بودن شماره همراه به نام، ثبت نام در سامانه ثنا، تکمیل فرم اظهارنامه تعیین نام، افتتاح حساب به نام شرکت در نزد یکی از بانک ها، تهیه مدارک لازم و پرداخت هزینه ها ضروری می باشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تبلیغاتی
از مهم ترین سازمان های مرتبط با تاسیس شرکت های تبلیغاتی می توان به اداره کل ثبت شرکت ها، وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز تجارت الکترونیک، وزارت صنعت و معدن و تجارت، شورای شهر، شهرداری و صدا و سیما اشاره کرد. برخی مدارک لازم برای ثبت شرکت تبلیغاتی سهامی خاص عبارت است از:
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم مدیر مسئول
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فارغ التحصیلی برابر با اصل مدیر مسئول یا متقاضی
چهار قطعه عکس سه در چهار مدیر مسئول و صاحب امتیاز (برای اخذ مجوز ثبت شرکت)
کپی شناسنامه و کارت ملی تمام اعضای شرکت
اقرارنامه همراه با مهر و امضای شرکت
دو یا چند نسخه از اساسنامه شرکت که تمام صفحات ان توسط سهامداران آن شرکت تبلیغاتی امضا شده باشد
صورت جلسه موسسین همراه با امضا سهامداران
مجوز فعالیت موسسه تبلیغاتی
اصل وکالت نامه وکیل درصورتی که ثبت شرکت توسط وکیل باشد.
همانطور که پیش تر بیان شد، یکی از قالب های ثبت شرکت تبلیغاتی، ثبت آن به صورت شرکت با مسئولیت محدود می باشد. جهت ثبت شرکت در این نوع، لازم است که متقاضی مدارک و اسنادی را تهیه نماید که مدارک لازم برای ثبت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود عبارت است از:
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم مدیر مسئول
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فارغ التحصیلی برابر با اصل مدیر مسئول یا متقاضی (برای اخذ مجوز)
چهار قطعه عکس سه در چهار مدیر مسئول و صاحب امتیاز
کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای شرکت
دو نسخه از صورت جلسه موسسین همراه با امضا شرکا و بازرسین
مدارک هویتی هیات ناطر درصورتی که تعداد اعضا شرکت بیش از 12 نفر باشد
شرکت نامه ای که به امضا شرکا رسیده باشد
اقرارنامه شرکت همراه با امضا تمام شرکا
دو نسخه از اساسنامه شرکت همراه با امضا تمام اوراق آن توسط شرکا
دو نسخه از اظهارنامه شرکت همراه با امضا تمام اوراق آن توسط شرکا
مجوز فعالیت موسسه تبلیغاتی
اصل وکالت نامه وکیل در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل باشد.
تهیه مدارک لازم برای ثبت شرکت تبلیغاتی در انواع قالب شرکت ها متفاوت بوده که دو مورد از انواع پرکابرد آن در قسمت فوق بیان گردید. پس از ثبت شرکت در سایت اداره ثبت شرکت ها، این اداره به متقاضی فرصت می دهد که در طی سه روز مدارک را به آدرس این اداره ارسال نماید.
مراحل و نحوه ثبت شرکت تبلیغاتی
همانطور که پیش تر اشاره گردید، شرکت به منظور آغاز فعالیت رسمی خود، مستلزم ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد. مطابق ماده 2 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب سال 1310، عدم ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، مدیران را با جزای نقدی مواجه خواهد ساخت و در مواردی نیز ممکن است که حکم به انحلال آن ها داده شود. در پاسخ به سوال چگونه شرکت تبلیغاتی بزنیم و به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب شرکت با مسئولیت محدود به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود، لازم است که این گزینه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت تبلیغاتی را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت تبلیغاتی را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت تبلیغاتی، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت تبلیغاتی برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت تبلیغاتی نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت تبلیغاتی با مسئولیت محدود را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت تبلیغاتی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی به اتمام رسد.
درآمد، هزینه و سرمایه لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تبلیغاتی
حداقل سرمایه لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تبلیغاتی یک میلیون ریال می باشد که اگر شرکت در قالب سهامی خاص باشد باید حداقل سی و پنج درصد آن در حین تاسیس در حساب شرکت سپرده شود. وجود این مبلغ برای ثبت شرکت نزد اداره شرکت ها کفایت می کند، اما در عمل برای تاسیس یک شرکت تبلیغاتی به مبلغی فراتر از این نیاز است، چرا که هزینه تاسیس و تجهیز دفتر و طراحی سایت و هزینه کارکنان شرکت و... قطعا بیش از یک میلیون ریال می باشد. درآمد و سرمایه لازم برای تاسیس و ثبت شرکت تبلیغاتی به شرح زیر می باشد:
هزینه اخذ مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محل سکونت
هزینه روزنامه رسمی و کثیرالانتشار شرکت تبلیغاتی ثبت شده
ورود سیستمی اوراق تنظیم شده
تنظیم اوراق ثبت شرکت تبلیغاتی
معرفی نامه اشخاص حقوقی و استعلام های مرتبط به اشخاص حقوقی
حق الثبت شرکت تبلیغاتی
حق الوکاله وکیل
هزینه ابطال تمبر
هزینه ارسال مدارک از طریق پست
درآمد شرکت های تبلیغاتی با توجه به نوع ارائه خدمات و بنابر درخواست مشتری متفاوت می باشد. شرکت های تبلیغاتی، ابتدا؛ بازاریابی انجام می دهند و با این کار راه هایی برای جذب مشتری ایجاد می کنند. آن ها در این راستا عوامل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را که تاثیرگذار بر سلیقه مشتری است را درنظر می گیرند. تولید محتوای نوآورانه و خلاق نیز از عوامل مهم در میزان درآمد این شرکت ها است. برای این امر ابتدا باید سلیقه و نیازهای مخاطب را شناسایی و با توجه به آن محصول را معرفی نمایند. همچنین شرکت های تبلیغاتی می توانند تنها با ارائه مشاوره به مشتری کسب درآمد داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.