مالیات نقل و انتقال سهام

سوالات متداول
1- مالیات نقل و انتقال سهام شرکت چیست؟ مالیات نقل و انتقال سهام شرکت، به هنگام نقل و انتقال سهام در شرکت های سهامی از انتقال دهنده اخذ و توسط کارگزاری ها یا خود وی، به حساب مشخص شده سازمان امور مالیاتی واریز می گردد که جزئیات بیشتر در متن مقاله آمده است.
2- مالیات نقل و انتقال سهام شرکت به عهده کیست؟ مطابق با تبصره یک ماده 143 قانون مالیات های مستقیم، پرداخت این مالیات بر عهده انتقال دهنده واقع شده است که جزئیات آن در متن مقاله اشاره شده است.
3- نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت چگونه است؟ نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت در شرکت های بورسی و غیر بورسی، با یکدیگر متفاوت می باشد که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله اشاره شده است.

برای مشاوره نحوه محاسبه و پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت

برای مشاوره نحوه محاسبه و پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت

تماس با سامانه ها

نظرات کاربران

حسین 1403/08/29
پرداخت الکترونیکی مالیات نقل و انتقال سهام وجود داره؟
پاسخ مشاور: باسلام. با صدور بخشنامه از سوی سازمان امور مالیاتی، امکان پرداخت الکترونیکی مالیات نقل و انتقال سهام (موضوع تبصره یک ماده 143 ق.م.م) از تاریخ 1402/09/18 از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir برای مودی فراهم شده است. افراد می توانند با ورود به این سامانه و قسمت حساب کاربری خود، مالیات متعلق را پرداخت نمایند.
نیما 1403/08/15
مالیات نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص به عهده کیست؟
پاسخ مشاور: باسلام. مطابق با تبصره یک ماده 143 قانون مالیات های مستقیم، پرداخت این مالیات بر عهده انتقال دهنده واقع شده است که جزئیات آن در متن مقاله اشاره شده است.
شیما 1403/03/20
جریمه عدم پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت تعاونی چه قدره؟
پاسخ مشاور: باسلام. یکی از مهم ترین جرایم عدم پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام این است که اداره ثبت شرکت ها، نقل و انتقال مزبور را به رسمیت نخواهد شناخت.
azade 1402/08/28
سلام وقت بخیر ایا مالیات انتقال سهام شرکت سهامی خاص رو میتوان بدون مراجعه حضوری (بصورت انلاین) انجام داد؟
پاسخ مشاور: باسلام. به موجب قانون،   ادارات ثبت یا دفاتر اسناد رسمی مکلفند در موقع ثبت تغییرات یا تنظیم سند انتقال حسب مورد گواهی پرداخت مالیات متعلق را اخذ و ضمیمه پرونده‌ مربوط به ثبت یا انتقال کنند بنابراین، این مالیات حضورا در هنگام ثبت نقل و انتقال صورت می گیرد.
محدثه رضایی 1402/08/15
خیلی ممنون از پاسخگویی خوبتون ارسال پاسخ
محدثه رضایی 1402/08/14
سلام مجدد برای شرکت غیربورسی و یا مسئولیت محدود ک اصلا برگه سهام وجود نداره و بصورت سهم الشرکه هستند، ارزش اسمی چطور محاسبه میشه؟در چنین شرکتی ارزش اسمی سهم الشرکه ک قراره انتقال داده بشه چقدره؟
پاسخ مشاور: با سلام. در شرکت های غیر سهامی که آورده به شکل سهم الشرکه است، ارزش اسمی در واقع همان میزان سهمی است که شریک در شرکت دارد. به طور مثال اگر شخصی مبلغ یک میلیون تومان در شرکت سهم الشرکه دارد، همان یک میلیون به معنی ارزش اسمی است و باید معادل 4 درصد همان یک میلیون در هنگام نقل و انتقال (اگر انتقال به اندازه کل مبلغ یک میلیون صورت گیرد)، مالیات پرداخت شود. حتی اگر این سهم الشرکه به مبلغ دو میلیون به فروش برسد (یعنی یک ملیون بیشتر از مبلغ اسمی) باز هم فرد باید مالیات را به نرخ جهار درصد برای مبلغ اسمی پرداخت کند.
محدثه رضایی 1402/08/13
سلام خسته نباشید ،منظور از ارزش اسمی سهام چیه؟یعنی اون قیمتی ک فروخته شده؟یا دقیقا چی؟
پاسخ مشاور: ارزش اسمی سهام، همان مبلغی و ارزشی است که بر روی برگه سهام نوشته شده است و ربطی به قیمت خرید و فروش آن ندارد. چون ممکن است که سهمی بالاتر یا پایین تر از ارزش اسمی اش فروخته شود.
ابوالفضل نوروزی 1402/08/01
سلام برآورد مبلغ مالیات چگونه است یعنی چهار درصد چه مبلغی محاسبه میشود
پاسخ مشاور: با سلام. میزان چهار درصد (۴٪)‌ «ارزش اسمی سهم مورد نقل و انتقال واقع شده» محاسبه شده و از شخص دریافت می شود.
موسی 1402/06/07
نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت چجوریه؟
پاسخ مشاور: با سلام. نحوه پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام شرکت در شرکت های بورسی و غیر بورسی، با یکدیگر متفاوت می باشد که توضیحات تکمیلی در این خصوص در متن مقاله اشاره شده است.
کریمی 1402/05/26
مفاصا حساب مالیات نقل و انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود چجوریه؟
پاسخ مشاور: باسلام. ادارات امور مالیاتی مجاز به الزام متعاملین به ارائه مصوبه مجمع عمومی و یا مصوبه هیات مدیره شرکت در مورد انتقالات مزبور نمی‌ باشند و لازم است پس از پرداخت مالیات متعلق، نسبت به صدور گواهی مفاصا حساب اقدام نمایند.

نمایش نظرات بیشتر...



تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب