برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
برای مشاوره شرایط و مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
به طور کلی، به شرکت هایی که در راستای علم و دانش و اختراع و نوع آوری و مواردی از این قبیل، مشغول فعالیت می باشند؛ شرکت های دانش بنیان گفته می شود. به عبارت دیگر، می توان بیان نمود که شرکت های دانش بنیان، ترکیبی از توسعه ی علم و اقتصاد می باشند و شرایط تولید محصول یا خدمات را در بهترین نقطه ی بهینه خود ارائه می دهند.
برای این که یک شرکت دانش بنیان، بتواند از مزایا و حمایت های در نظر گرفته شده برای ثبت این نوع شرکت ها، استفاده نماید، لازم است که در ابتدا، مطابق با قانون، به ثبت برسد. در این میان، ممکن است که برخی افراد تمایل به ثبت شرکت دانش بنیان داشته، اما از روند و فرآیند آن بی اطلاع باشند و این سوال برای آن ها مطرح شود که مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به چه صورتی است؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که شرکت دانش بنیان چیست؛ به شرایط تاسیس و اخذ مجوز و مدارک لازم جهت ثبت این نوع شرکت بپردازیم. سپس در خصوص فرآیند ورود به سامانه ثبت شرکت دانش بنیان یا همان سامانه جامع ثبت شرکتها صحبت خواهیم کرد و وام و هزینه راه اندازی آن ارائه خواهد گردید. در انتها، مراحل و نحوه ثبت نام شرکت دانش بنیان به همراه راهنمای تصویری آن خواهد آمد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرکت دانش بنیان چیست
یکی از انواع شرکت های قابل تاسیسی که در چند سال گذشته، رشد قابل توجهی داشته اند، شرکت های دانش بنیان می باشند. حوزه فعالیت شرکت های دانش بنیان، می تواند شامل انجام تحقیقات علمی و کاربردی، ارائه خدمات تخصصی و مشاوره ای در حوزه های فنی و تخصصی، تولید محصولات با فناوری نوین و سطح بالا و ... باشد.
در پاسخ به این پرسش که شرکت دانش بنیان چیست؛ می توان به ماده 1 قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات مراجعه نمود. براساس این ماده، شرکت دانش بنیان، شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان، به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.
فعالیت هایی نظیر برگزاری و شرکت در همایش های علمی، خدمات کتابداری، آموزش و کارآموزی، فعالیت های عادی و روزمره نرم افزاری و سایر فعالیت هایی که هدف آنها طراحی محصولات یا خدمات یا بهبود کیفیت آن ها نیست، از فعالیتهای دانش بنیان به شمار نمی روند. به منظور تشویق و گسترش شرکت های دانش بنیان، قانون گذار در قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، تسهیلات خاصی را برای تاسیس این شرکت ها در نظر گرفته است که شامل:
معافیت از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال.
تامین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه یا به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطاء تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلند مدت یا کوتاه مدت بر طبق عقود شرعی.
اولویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی و تولیدی شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون در محل پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری و شهرک های فناوری.
اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و موسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری بر اساس ضوابط قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجراء سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی به شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون.
ایجاد پوشش بیمه ای مناسب برای کاهش خطرپذیری محصولات دستاوردهای دانش، نوآوری و فناوری در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیری.
تسهیل شرایط مناقصه در موضوعات مرتبط با ماده (۱) و تمهید امکان مشارکت شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون.
آنچه در این میان حائز اهمیت می باشد که شرکت دانش بنیان، نوع خاصی از شرکت های موجود در قانون تجارت نمی باشد، بلکه این نوع شرکت، در قالبی یکی از اقسام هفت گانه شرکت های تجاری ثبت شده و سپس مجوز دانش بنیان دریافت می نماید. بنابراین میتوان گفت که واژه دانش بنیان، به مجوز یا گواهینامه ای اطلاق می شود که توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان که تحت نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می کند، پس از طی فرآیند ارزیابی ای که توسط کارشناسان این نهاد صورت می گیرد، برای یک شرکت یا موسسه بر اساس محصولات و خدمات آن ها صادر می گردد.
نکته دیگر این که، اداره ثبت شرکت ها طی توافقی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته است، مقرر نموده که به هیچ عنوان، کلمه دانش بنیان را در اسم شرکت یا موضوع فعالیت شرکت متقاضی ذکر نمی نماید. بنابراین، نمی توان با اسم شرکت، دانش بنیان بودن یا نبودن یک شرکت را تعیین نمود و در این راستا، می بایست به خدمات و محصولات تولیدی آن شرکت و بالا بودن سطح تکنولوژی آن توجه داشت.
شرایط تاسیس، ثبت و اخذ مجوز شرکت دانش بنیان
در قسمت گذشته، به تعریف شرکت دانش بنیان پرداخته و بیان نمودیم شرکت دانش بنیان، در ابتدا، در قالب یکی از شرکت های موجود در قانون تجارت، ثبت شده و سپس مجوز دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ نموده و به شرکت دانش بنیان تبدیل می گردد. بنابراین، می توان شرایط تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان را به دو بخش، شرایط تاسیس، ثبت و اخذ مجوز شرکت دانش بنیان تقسیم بندی نمود.
شرایط تاسیس و ثبت نام شرکت دانش بنیان در اداره ثبت شرکت ها:
تشکیل و ایجاد شرکت مطابق با موارد مندرج در مواد قانون تجارت و سایر قوانین مرتبط
ثبت نام در سامانه جامع ثبت شرکت ها
داشتن حداقل سن هیجده سال (در مواردی که شریک در شرکت دارای سمت گردد.)
دریافت مجوز از ارگان مربوطه (در صورتی که موضوع فعالیت شرکت دانش بنیان مجوزی است)
داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک شرکا
داشتن حساب کاربری ثنا به نام هر یک از شرکا
تهیه مدارک و اسناد لازم (من جمله اساسنامه، شرکت نامه، مدارک هویتی و ....)
داشتن سرمایه مورد نیاز جهت تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان
مالکیت شرکت دانش بنیان می بایست غیردولتی باشد.
توجه به این نکته ضروری است که متقاضی می بایست برای ثبت شرکت دانش بنیان، در قالب یکی از اقسام هفت گانه شرکت ها، شرایط و ضوابط مربوط به تاسیس هر یک را نیز به طور جداگانه مورد رعایت قرار دهد. به طور مثال، برای ثبت شرکت دانش بنیان در قالب شرکت سهامی عام، دریافت مجوز از سازمان بورس و اوارق بهادار نیز الزامی می باشد.
شرایط دریافت مجوز دانش بنیان:
مطابق با آیین نامه ارزیابی و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان مصوب سال 1402، شرکت های دانش بنیان، به سه دسته تقسیم می شوند: الف) شرکت های دانش بنیان نوپا؛ ب) شرکت های دانش بنیان نوآور؛ پ)شرکت های دانش بنیان فناور. برای این که یک شرکت، بتواند تحت یکی از دسته های مذکور، تاییدیه دانش بینان دریافت نماید، لازم است که معیارها و ضوابطی را مورد رعایت قرار بدهد.
به طور مثال؛ برای ثبت شرکت دانش بنیان به صورت نوپا، می بایست حداقل 50 درصد از نیروی انسانی شرکت به صورت تخصصی در تحقیقات مرتبط با موضوع فعالیت، باشند. دیگر ضوابط دریافت مجوز دانش بنیان، در آیین نامه ارزیابی و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان ارائه گردیده که فایل pdf آن برای دانلود، در قسمت زیر قرار گرفته است.
- نویسنده: کارگروه دایمی شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان
- حجم: 305 KB
- منبع: سایت معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان
علاوه بر این، کالاها و خدمات ارائه شده از سوی شرکت متقاضی، لازم است برخوردار از همه معیارهای مندرج در ماده (1) این آیین نامه در خصوص «شرایط کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تایید» باشد. به طور مثال، کالاهای ارائه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در مقیاس آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند. همچنین شرکت باید ویژگی های یکی از شرکت های دانش بنیان نوپا یا نوآور و یا فناور را نیز به طور کامل داشته باشد.
مدارک لازم جهت ثبت نام انواع شرکت های دانش بنیان
یکی از پرسش های متداولی که در هنگام انجام انواع مراحل ثبت شرکت دانش بنیان برای افراد مطرح می شود این است که چه اسناد و مدارکی می بایست در این زمینه، تهیه و تنظیم گردد؟ به منظور آشنایی علاقمندان، در این بخش از مقاله، مدارک لازم جهت ثبت نام انواع شرکت های دانش بنیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده، دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده، دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام های پیشنهادی و هم چنین فیش واریزی
اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره و مدیرعامل
دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان
تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء، مدیران و بازرسان و یا هیات نظار
دو نسخه صورت جلسه هیات مدیره
اصل وکالت نامه وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.
اطلاعات مربوط به شرکت از جمله (نام، آدرس، کد پستی و...)
اطلاعات اعضای هیات مدیره (کارت ملی، شناسنامه، آخرین مدرک تحصیلی)
لیست بیمه کارکنان، قراردادهای نیروی انسانی شرکت، قراردادهای خرید مشاوره، اظهارنامه مالیاتی شرکت
اسناد فروش (فاکتورها و قراردادها)، صورت های مالی و گزارش حسابرسی، دفاتر و اسناد مالی مانند ترازنامه، ارزش افزوده
علاوه بر مدارک فوق، شخص باید اسناد تامین مواد اولیه و گردش انبار، گردش حساب بانکی شرکت، اطلاعات و مستندات فنی و همچنین، اطلاعات و مستندات مربوط به طراحی، تولید و تحقیق و توسعه محصولات شرکت را تهیه نموده و به نهاد های ذی صلاح ارائه نماید. توجه به این نکته ضروری است که برای ثبت شرکت دانش بنیان، در قالب هر یک از شرکت های قانون تجارت، تهیه و ارائه اسناد و مدارک مربوط به ثبت آن نوع شرکت نیز الزامی می باشد.
ورود به سامانه ثبت شرکت دانش بنیان
علاقمندان به تاسیس شرکت دانش بنیان، به منظور آغاز فعالیت قانونی و بهره مندی از مزایای دولتی و بخش خصوصی، لازم است تا در صورت دارا بودن شرایط لازم، مطابق قوانین نحوه ثبت شرکت دانش بنیان، برای ثبت کردن شرکت تجاری مورد نظر خود اقدام نموده و از آنجا که طی کردن این روند، از طریق سایت اختصاص یافته به آن می باشد، در این بخش، به معرفی سامانه ثبت شرکت دانش بنیان خواهیم پرداخت.
هم زمان با راه اندازی سامانه های دولتی، در نهادها و سازمان های مختلف زیرمجموعه دولت و اینترنتی شدن خدمات این نهاد ها، مرجع ثبت شرکت ها، به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سایتی را تاسیس و راه اندازی نمود که با نام سامانه جامع ثبت شرکت ها، شناخته می گردد. این سایت که آدرس اینترنتی آن، irsherkat.ssaa.ir بوده، خدمات مرتبط با ثبت اشخاص حقوقی، اعم از شرکت های تجاری و موسسه های غیر تجاری را ارائه کرده است.
در بخش ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی سایت جامع ثبت شرکت ها، این امکان برای متقاضیان تاسیس شرکت دانش بنیان فراهم می باشد که شرکت خود را در قالب یکی از شرکت های موجود در قانون تجارت به ثبت رسانند. به منظور ورود به سامانه ثبت شرکت دانش بنیان ،شخص می بایست آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مروگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
پس از ورود به این سایت، شخص می تواند از صفحه اصلی سامانه، گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب نموده و مراحل و نحوه ثبت شرکت خود را آغاز نماید. به منظور دریافت گواهی دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز، شخص باید، به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g4b.ir وارد شده و سپس از این قسمت، مراحل نحوه دریافت تاییدیه دانش بنیان را دنبال نماید.
ورود به سامانه جامع ثبت شرکت ها و نیز سایت درگاه ملی مجوزهای کشور، نیاز به ثبت نام در سایت نداشته و افراد می توانند به سهولت به خدمات و امکانات مختلف آن دسترسی یابند. با توجه به مطالب گفته شده، شخص در ابتدا؛ می بایست به سایت جامع ثبت شرکت ها مراجعه نموده و شرکت خود را به ثبت برساند، سپس به درگاه ملی مجوزها وارد شده و تاییدیه دانش بنیان را دریافت نماید.
وام و هزینه راه اندازی و ثبت شرکت دانش بنیان
نخستین سوالی که ممکن است افرادی که قصد تاسیس یک شرکت دانش بنیان را دارند، با آن مواجه شوند، این سوال است که برای ثبت شرکت مورد نظر خود، چه هزینه هایی را باید، متقبل شوند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت، به طور کلی، وام و هزینه راه اندازی و ثبت شرکت دانش بنیان شامل موارد زیر می باشد:
هزینه حق الثبت: حق الثبت مبلغی است که توسط اداره ثبت دریافت شده و مبلغ آن با توجه به تجاری بودن یا نبودن شرکت دانش بنیان و همچینن، میزان کل سرمایه آن تعیین می گردد. طبیعی است که هر چه میزان سرمایه شرکت، افزایش یابد، میزان هزینه حق الثبت نیز افزایش می یابد.
هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست: پس از این که اظهارنامه ثبت شرکت، برای اداره ثبت ارسال گردید و تایید اولیه از جانب این اداره صادر شد، متقاضی ثبت شرکت دانش بنیان؛ می بایست مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به آدرس این اداره ارسال نماید. برای ارسال مدارک به اداره پست، شخص باید مبلغی را تحت عنوان هزینه پست به ماموران پستی پرداخت کند.
هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار: پس از این که مراحل و نحوه ثبت شرکت دانش بنیان به اتمام رسید، داوطلب باید آگهی تاسیس شرکت را، در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار به چاپ برساند. هزینه چاپ آگهی در روزنامه های مختلف کشور متفاوت بوده و می تواند مقدار آن گوناگون باشد. واضح است که روزنامه های مشهور و پرتیراژ کشور دارای هزینه چاپ بیشتری نسبت به سایر روزنامه ها می باشند.
هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت: پس از آن که مراحل و نحوه ثبت شرکت دانش بنیان به پایان رسید و آگهی تاسیس آن، صادر شد، موسسین شرکت دانش بنیان، موظف هستند، میزان تعرفه ای، معادل نیم در هزار سرمایه شرکت دانش بنیان را به عنوان هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت یا حق تمبر ثبت شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور، پرداخت نمایند.
علاوه بر موارد فوق، در صورتی که موضوع فعالیت شرکت از نوع مجوزی می باشد و شرکت هنوز برای دریافت مجوز اقدام ننموده است، لازم است که مبلغی را به منظور دریافت مجوز در نظر گیرد. هزینه اخذ مجوز فعالیت با توجه به نوع فعالیت شرکت و مرجع صادرکننده آن متفاوت بوده و می تواند شامل مبالغ گوناگونی گردد. هم چنین، برای دریافت تاییدیه دانش بنیان، شخص باید مبلغی معادل 100٬000 ریال بابت ابطال تمبر مالیاتی پرداخت نماید.
همچنین، افراد می توانند به منظور پرداخت هزینه های خود، نسبت به اخذ وام شرکت های دانش بنیان اقدام نمایند. وام شرکت های دانش بنیان، تسهیلاتی است که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی و به منظور کمک به اشتغال و صنایع خلاق و افزایش فروش کالاهای دانش بنیان به این شرکت ها اعطا می گردد. شرکت ها برای دریافت این وام، لازم است در سایت صندوق نوآوری و شکوفایی یا سامانه غزال نسبت به ثبت درخواست و ارائه طرح خود اقدام کنند.
مراحل و نحوه ثبت نام شرکت دانش بنیان در سامانه جامع ثبت شرکتها
همانطور که پیش تر اشاره گردید، شرکت دانش بنیان به منظور آغاز فعالیت رسمی خود، مستلزم ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد. مطابق ماده 2 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب سال 1310، عدم ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، مدیران را با جزای نقدی مواجه خواهد ساخت و در مواردی نیز ممکن است که حکم به انحلال آن ها داده شود. به جهت آگاهی داوطلبان، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت نام شرکت دانش بنیان در سامانه جامع ثبت شرکتها به همراه راهنمای تصویری آن ارائه شده است که به شرح زیر می باشد:
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود. برای ثبت شرکت دانش بنیان در قالب یکی از شرکت های موجود، لازم است که گزینه مربوطه از میان لیست نمایش داده شده، انتخاب گردد.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت دانش بنیان هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت دانش بنیان به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت دانش بنیان را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت دانش بنیان را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت دانش بنیان را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت دانش بنیان را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت دانش بنیان، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت دانش بنیان برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل و نحوه، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت دانش بنیان نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت دانش بنیان را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل و نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در اداره ثبت شرکت ها به اتمام رسد.
بنابر اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از ابتدای آبان ماه سال 1403، کلیه آگهی های فرآیندهای ثبتی در حوزه ثبت تاسیس/تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا که مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار بودند، از این پس در سایت آگهی های سازمان ثبت اسناد و املاک درج و منتشر می گردند.
به منظور دریافت تاییدیه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شخص باید آدرس درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن شخص می بایست عبارت دانش بنیان را در قسمت جست و جو وارد نماید.
پس از آن، شخص باید از میان گزینه های نمایش داده شده، گزینه دانش بنیان را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، کاربر به صفحه ای مطابق با تصویر زیر هدایت می شود، که می بایست بر روی گزینه درخواست مجوز کلیک نموده تا فرآیند ثبت نام دریافت تاییدیه دانش بنیان آغاز گردد.
به منظور فعالیت شخصیت حقوقی، به عنوان شرکت دانش بنیان، انجام کلیه فرایند ها و مراحل فوق ضروری می باشد. توجه به این نکته ضروری است که تاییدیه شرکت های دانش بنیانی که تخلفات مکرر در عمل به تعهدات خود داشته باشند (تسهیلات مالی و حمایت ها)، لغو می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و مراحل ثبت شرکت دانش بنیان در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل ثبت شرکت دانش بنیان پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده، دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده، دو نسخه اساسنامه تکمیل شده از جمله این مدارک هست.
پاسخ مشاور: با سلام. بله
پاسخ مشاور: با سلام. دو نسخه شرکت نامه تکمیل شده، دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده، دو نسخه اساسنامه تکمیل شده از جمله این مدارک است که سایر مراحل در متن مقاله بیان شده است.
پاسخ مشاور: با سلام. سامانه جامع ثبت شرکت ها
پاسخ مشاور: با سلام. شرکت دانش بنیان شرکتی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و مواردی از این قبیل، تشکیل شده باشد که توضیحات آن در متن مقاله ارائه داده شده است.