دفاتر تجاری و انواع آن

سوالات متداول
1- دفاتر تجاری چیست؟ دفاتر تجاری، به دفاتری گفته می شود که کلیه تجار و شرکت های تجاری (به استثناء کسبه جزء) مکلف بوده که آن را مطابق با قانون تجارت تهیه کرده و داد و ستد های تجاری خود را اعم از دیون، مطالبات، معاملات و ... در آن درج نمایند که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه داده شده است.
2- انواع دفاتر تجاری تاجر چه می باشد؟ انواع دفاتر تجاری، شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارایی و دفتر کپیه می گردد که جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه داده شده است.
3- اعتبار و سندیت انواع دفاتر تجاری چگونه است؟ این دفاتر در صورتی که مطابق مقررات قانون تجارت مرتب شده ‌باشد، بین تجار، در امور تجارتی، سندیت خواهد داشت و غیر این صورت؛ فقط بر علیه صاحب آن معتبر خواهد بود که جزئیات آن در متن مقاله ارائه داده شده است.

برای مشاوره انواع و نقش دفاتر تجاری

برای مشاوره انواع و نقش دفاتر تجاری

تماس با سامانه ها

نظرات کاربران

هما 1403/03/16
اهمیت دفاتر تجاری چیه؟
پاسخ مشاور: باسلام. این دفاتر در صورتی که مطابق مقررات قانون تجارت مرتب شده ‌باشد، بین تجار، در امور تجارتی، سندیت خواهد داشت و غیر این صورت؛ فقط بر علیه صاحب آن معتبر خواهد بود که جزئیات آن در متن مقاله ارائه داده شده است.  
علی 1402/05/28
دفاتر مذکور در این قانون و سایر دفاتری که بازرگانان برای امور تجارتی خود به کار می برند به شرطی سندیت دارد؟
پاسخ مشاور: با سلام. دفاتر مذکور در این قانون و سایر دفاتری که بازرگانان برای امور تجارتی خود به کار می برند؛ به شرط آن که مطابق مقررات این قانون مرتب شده ‌باشد، بین تجار، در امور تجارتی، سندیت خواهد داشت و غیر این صورت؛ فقط بر علیه صاحب آن معتبر خواهد بود
طاهری 1402/05/18
دفتر کپیه چه دفتریه؟
پاسخ مشاور: باسلام. آخرین نوع دفاتر نیز، دفتر کپیه می باشد که مراسلات، مخابرات و صورت حساب های تاجر در آن ثبت می گردد. ماده 10 قانون تجارت در این خصوص چنین بیان می دارد: «دفتر کپیه دفتری است که تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های صادره خود را در آن به ترتیب تاریخ ثبت نماید.» همچنین به موجب تبصره همین ماده : «تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های وارده را نیز به ترتیب تاریخ ورود مرتب نموده و در لفاف مخصوصی ضبط کند.»
هاشمی 1402/05/04
دفتر کل به چی میگن؟
پاسخ مشاور: باسلام. دفتری است که تاجر هفته ای یک بار، معاملات خود در دفتر روزنامه را به این دفتر منتقل می کند. ماده 8 قانون تجارت در این خصوص بیان می دارد: «دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را حداقل هفته یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلفه آن را تشخیص و جدا کرده هر نوعی را در صفحه مخصوصی در آن دفتر به طور خلاصه ثبت کند.»




تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب