برای مشاوره راهنما و شرایط اخذ مجوز مهد کودک
برای مشاوره راهنما و شرایط اخذ مجوز مهد کودک
تاسیس مهدهای کودکی که به طور تخصصی به رشد و تربیت فرزندان و کودکان مشغول هستند، یکی از نیازهای بنیادی و مهم کشور محسوب می شود. با توجه به این که در عصر حاضر، غالبا والدین کودکان، شاغل می باشند، اغلب آن ها تمایل دارند که در تایم کاری، نگهداری از کودکان و فرزندان خود را به مهدهای کودک واگذار نمایند. این امر سبب شده است، ایجاد و تاسیس مهد کودک در کشور رشد چشم گیری داشته باشد.
از آن جایی که مهد های کودک با فراهم آوردن شرایط و امکانات مناسب، نقش مهمی را در پرورش و ارتقای تفکر، روان و مهارت های کودکان ایفا می نمایند، قوانین و شرایط ویژه و نسبتا دشواری به منظور اخذ مجوز مهد کودک در نظر گرفته شده است. از این رو، کلیه افرادی که تمایل به تاسیس و ایجاد مهد کودک دارند، لازم است که در ابتدا، با شرایط و ضوابط و هم چنین، مدارک و اسناد لازم برای اخذ مجوز مهد کودک در سایت سازمان تعلیم و تربیت پیش دبستانی، آشنایی پیدا نمایند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک چه می باشد؛ به بیان سامانه ثبت نام و مدارک لازم برای گرفتن این مجوز بپردازیم. سپس در خصوص هزینه دریافت مجوز مهد کودک و سود حاصل از تاسیس آن صحبت خواهیم کرد و در انتها، راهنمای صفر تا صد اخذ مجوز مهد کودک سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک را از سایت smttk.gov.ir، سازمان ملی تعلیم و تربیت و ثبت نام در سامانه سازمان ملی تعلیم و تربیت ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
شرایط تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک
مهدهای کودک با توجه به حوزه فعالیتی و نوع کارکردشان، به انواع مختلف و متنوعی تقسیم بندی شده اند، اما نگهداری از کودکان، بررسی شرایط جسمانی کودک، بیماری های وی، رفع سوء تغذیه و… از خدمات و امکانات مهم و مشترک تمامی مهد کودک ها محسوب می شود. مهد کودک ها را با توجه به نوع آن می تواند به اقسام زیر، تقسیم بندی نمود که عبارت است از:
مهد کودک تمام وقت
مهد کودک نیمه وقت
مهد کودک پاره وقت
مهد کودک تخصصی
مهد کودک شبانه روزی
مهد کودک شبانه
روستا مهد
مهد قرآنی
مهد مساجد
باتوجه به تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در وزارت آموزش و پرورش و واگذاری کامل امور کودکان از بدو تولد تا ۶ سال، پیرو دستورات مقام معظم رهبری به این سازمان، از مهر سال 1400، همه مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی سایر دستگاه ها، وارد سازمان آموزش و پرورش شده و آموزش و پرورش تنها متولی رسمی حوزه کودکان به شمار می آید. مطابق با مقررات این سازمان، شرایط تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک عبارت است از:
شرایط عمومی تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک:
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
مسلمان بودن و اعتقاد و التزام عملی به مبانی و احکام اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه
نداشتن وابستگی به رژیم های گذشته یا فرقه ها و گروه های منحرف و غیر قانونی
نداشتن سو پیشینه کیفری موثر
گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
حداقل 24 سال سن
تاهل (در صورت وجود شرایطی، شرط تاهل برای خانم ها لحاظ نمی گردد.)
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
تاییدیه برخورداری از سلامت روان و سلامت بدنی به طوری که بتواند تعهدات و وظایف محوله بر ایشان را به درستی انجام دهد.
شرایط اختصاصی تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک:
ارائه گواهی دوره های تخصصی صلاحیت های حرفه ای مورد تایید سازمان
برخورداری از مدرک کارشناسی و بالاتر در تمامی رشته های علوم انسانی با اولویت رشته های مرتبط با کودک و تعلیم تربیت، رشته های علوم اسلامی و دارندگان مدرک حوزوی سطح دو و بالاتر (در صورت نداشتن مدرک تحصیلی کارشناسی و یا دارا بودن مدرک آموزش عالی دانشگاهی یا حوزوی غیر مرتبط، ارائه گواهی پنج سال تجربه و حسن سابقه کاری از نهادهای معتبر فرهنگی، آموزشی و تربیتی با اولویت فعالیت در حوزه تربیت کودکان، نیز قابل قبول است.)
در صورت فقدان متقاضی ذی صلاح با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر، در تمامی رشته های علوم انسانی با اولویت رشته های مرتبط با کودک یا تعلیم تربیت برای تاسیس کودکستان در مناطق محروم و روستایی و عشایری، مدرک تحصیلی در رشته های غیر مرتبط نیز قابل قبول خواهد بود. در غیر این صورت، داشتن حداقل مدرک دیپلم یا معادل حوزوی آن با سابقه فرهنگی و تربیتی 3 ساله قابل قبول است.
سامانه تعلیم و تربیت کودک smttk.gov.ir
در قسمت گذشته، در خصوص شرایط تاسیس و دریافت مجوز مهد کودک توضیحاتی را ارائه نموده و بیان کردیم که متقاضیان به منظور دریافت این مجوز، می بایست حائز شرایط عمومی و اختصاصی تعیین شده توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در وزارت آموزش و پرورش باشند. در این میان ممکن است که برخی افراد تمایل به تاسیس مهد کودک داشته، اما از سایت ثبت نام آن اطلاعی نداشته باشند، و این سوال برای آن ها مطرح شود که سایت ثبت نام مجوز مهد کودک چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش که سایت ثبت نام مجوز مهد کودک چیست؛ می توان پاسخ داد که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، سامانه ای را تحت عنوان خدمات الکترونیکی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، به نشانی eservices.smttk.gov.ir راه اندازی نموده است. به منظور ورود به سایت تعلیم و تربیت پیش دبستانی، شخص باید آدرس eservices.smttk.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و به صفحه اصلی این سامانه تعلیم و تربیت وارد شود.
افراد با ورود به سامانه تعلیم و تربیت کودک، می توانند از امکانات و خدمات ارائه شده توسط سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک smttk gov ir، نظیر تطبیق مجوز تاسیس، فایل معرفی نامه نماینده، بازیابی کد رهگیری و هم چنین دوره توسعه شایستگی های فردی و حرفه ای موسسان استفاده نمایند. ثبت نام در سامانه تعلیم و تربیت کودک برای استفاده از امکانات آن الزامی است. آدرس سایت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک به نشانی eservices.smttk.gov.ir می باشد.
مدارک لازم برای گرفتن مجوز مهد کودک بهزیستی
فراز و فرودهای موجود در مسیر اخذ مجوز مهد کودک در طی سالیان گذشته، موجب شده است تا متقاضیان تاسیس با مشکلات و ابهامات زیادی به خصوص در بخش مدارک و اسناد مورد نیاز، رو به رو شوند. در ابتدا، ذکر این نکته حائز اهمیت است که در حال حاضر، صدور مجوز مهد کودک از کلیه دستگاه ها، از جمله سازمان بهزیستی به آموزش و پرورش انتقال داده شده و بنابراین، افراد باید مدارک لازم برای گرفتن مجوز مهد کودک بهزیستی را به سازمان آموزش و پرورش تحویل دهند. به جهت آشنایی متقاضیان، در این بخش از مقاله مدارک لازم برای گرفتن مجوز مهد کودک از سازمان تعلیم و تربیت کودک ارائه گردیده که شامل موارد زیر می شود:
مدارک لازم برای گرفتن مجوز مهد کودک برای اشخاص حقیقی
دو قطعه عکس پرسنلی
اصل گواهی عدم اعتیاد
تصویر کارت ملی
تصویر تمامی صفحات شناسنامه
اصل گواهی دوره آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی
تصویر گواهی وضعیت نظام وظیفه برای برادران (برابر اصل)
تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی (برابر اصل)
فرم درخواست تکمیل شده موافقت اصولی
تائیدیه صلاحیت فردی از ادارات اماکن
اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
تائیدیه صلاحیت فردی از حراست
مدارک لازم برای گرفتن مجوز مهد کودک برای اشخاص حقوقی
دو قطعه عکس پرسنلی متقاضی حقیقی و رئیس هیئت مدیره متقاضی حقوقی
آخرین آگهی تغییرات اساسنامه در روزنامه رسمی کشور
تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی دو نفر از اعضای هیئت مدیره (برابر اصل)
دارا بودن موافقت اصولی جهت اشخاص حقیقی و حقوقی
تاییدیه دفتر فنی و مهندسی در خصوص مکان مهد کودک
شماره ثبت از اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری
تاییدیه مکان مهد کودک توسط کارشناس حوزه کودکان
تاییدیه انتظامی ترافیکی در خصوص مکان مهد کودک
تصویر مدرک تحصیلی مرتبط مسئول فنی (برابر اصل)
گواهینامه آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی
درج موضوع تاسیس مهد کودک در اهداف اساسنامه
تاییدیه اداره بهداشت در خصوص مکان مهد کودک
فرم درخواست تکمیل شده موافقت اصولی
پروانه تاسیس معتبر از سازمان بهزیستی
تاییدیه گزینش (موسس و مسئول فنی)
فرم درخواست تکمیل شده پروانه فعالیت
پروانه فعالیت (حقیقی و حقوقی)
همانطور که در قسمت فوق، مشاهده می شود، مدارک و اسناد لازم برای دریافت مجوز مهد کودک در سایت تعلیم و تربیت کودک، براس اشخاص حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت بوده و متقاضیان می بایست بر حسب نوع شخصیت خود (حقیقی یا حقوقی) مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به مراجع ذی صلاح تقدیم نمایند.
هزینه گرفتن مجوز و سود تاسیس مهد کودک
از جمله پرسش های اساسی که به هنگام تاسیس و ایجاد مهد کودک برای افراد مطرح می شود، این است که شخص باید چه میزان هزینه و سرمایه را برای دریافت این مجوز تامین نماید؟ هم چنین با برپایی مهد کودک، سود حاصله از آن به چه میزانی می باشد؟ به منظور پاسخگویی به پرسش های فوق، این بخش از مقاله به بیان هزینه گرفتن مجوز و سود تاسیس مهد کودک اختصاص داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که هزینه گرفتن مجوز مهد کودک چه قدر است، لازم است که بیان شود، برای دریافت این مجوز، شخص باید مبالغ متنوعی را پرداخت نماید. این هزینه ها شامل هزینه ملک محل وقوع مهد کودک، هزینه تجهیزات و امکانات مهد، هزینه اخذ مجوز از ارگان های ذی صلاح، هزینه کپی نمودن مدارک و اسناد، هزینه کارمندان و کارگران، هزینه پرداخت قبوض و.... می شود. توجه به این نکته الزامی است که هزینه لازم برای تاسیس مهد کودک با توجه به شهر انتخابی و ابعاد مهد کودک متقاضی متفاوت است.
پس از این که شخص، مهد کودک خود را راه اندازی نمود، می تواند با ثبت نام از کودکان، نسبت به کسب درآمد و سود از طریق تاسیس مهد کودک اقدام نماید. سود حاصل از تاسیس مهد کودک نیز همانند هزینه های تاسیس آن، بر حسب محل مهد کودک، نرخ شهریه، هزینه پرداختی به کارمندان و کارگران و قبوض و استهلاکات، متفاوت است.
راهنمای صفر تا صد اخذ مجوز مهد کودک از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
مجوز تاسیس کودکستان و مهد کودک، توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای متقاضیان حقیقی یا حقوقی دارای صلاحیت های عمومی و اختصاصی احراز شده با اختصاص شناسه یکتا و با قلمرو فعالیت در سطح ملی یا ویژه اقلیت ها با تصویب شورای برنامه ریزی و نظارت ستادی و با امضای رئیس سازمان صادر می گردد. راهنمای صفر تا صد اخذ مجوز مهد کودک از آموزش و پرورش به ترتیب ذیل می باشد:
ثبت درخواست تاسیس توسط متقاضی با ثبت اطلاعات و مستندات مورد نیاز در سامانه ملی تعلیم و تربیت کودک
بررسی اطلاعات و مستندات توسط کارشناس منطقه و اخذ تاییدیه های لازم از مراجع ذی ربط و تعیین تکلیف در بازه زمانی مشخص شده و تایید نهایی توسط مسئول مربوط در استان
صدور مجوز تاسیس از طرف سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک همراه با شناسه ملی و بارکد الکترونیکی
آن دسته از اشخاص حقوقی، مجاز به ثبت درخواست تاسیس کودکستان هستند که در اساسنامه ایشان به فعالیت در حوزه تعلیم و تربیت کودکان زیر هفت سال و یا خدمات والدگری و سایر خدمات مندرج در مقررات صادره از سوی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودکان اشاره شده باشد یا بر اساس قانون مجاز به فعالیت در این حوزه باشند.
در صورت غیر فعال بودن سامانه خدمات الکترونیکی سازمان، فرآیند صدور و تطبیق مجوزها توسط ادارات آموزش و پرورش و از طریق اتوماسیون اداری انجام خواهد شد. بدیهی است که پس از فعال شدن سامانه، تمام مستندات مربوطه در آن بارگذاری می شود. با توجه به این که در حال حاضر، سامانه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، در بخش صدور و تطبیق مجوزها غیر فعال است، دریافت درخوسات صدور مجوز مهد کودک از طریق اتوماسیون اداری و با مراجعه به این سازمان صورت می گیرد.
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با هدف ساماندهی به وضعیت مهدک کودک و پیش دبستانی ها و مراکز مربوط به تعلیم و تربیت کودکان با سن کمتر از 6 سال تاسیس شده است. این سازمان برای حمایت بیشتر از کودکان و سهولت دسترسی متقاضیان درخواست صدور مجوز اقدام به راه اندازی سامانه ای به نشانی eservices.smttk.gov.ir نموده است.
اشخاص می توانند با مراجعه به این سامانه از امکانات مختلف آن از جمله تطبیق مجوز تاسیس، ارتباط با کارشناسان سامانه، ثبت شکایت، توسعه شایستگی ها و... بهره مند شوند. مهمترین اقدامی که افراد می توانند در این سامانه انجام دهند در خواست صدور مجوز تاسیس می باشد. طبق اطلاعیه سازمان ملی تعلیم و تربیت:
«به موجب قانون، تمامی مجوز ها باید از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور صادر شود. بنابراین، متقاضیان مجوز تاسیس کودکستان، موظف هستند پس از گذراندن دوره توسعه شایستگی های موسسان و دریافت گواهینامه آن، به درگاه ملی مجوزها مراجعه نموده و پس از ثبت درخواست خود و انجام احرازها و استعلامات اولیه توسط درگاه ملی مجوزها، با ارجاع به درگاه تخصصی، در همان لحظه، فرمهای مربوطه را تکمیل و مدارک را در سامانه سازمان بارگذاری نمایند.»
ثبت نام در سامانه تعلیم و تربیت کودک
بهره مندی از امکانات محتلف سامانه تعلیم و تربیت مستلزم ثبت نام در این سامانه می باشد. متقاضیان برای نظارت فرایند، مدیریت تراکنش های بانکی و ... می توانند با ورودبه سامانه تعلیم و تربیت به نشانی eservices.smttk.gov.ir اقدام نمایند. در ادامه راهنمای تصویری ثبت نام در سامانه تعلیم و تربیت کودک ارائه شده است.
متقاضیان ابتدا وارد سامانه تعلیم و تربیت به نشانی eservices.smttk.gov.ir شده و از فهرست بالای صفحه بر روی گزینه ورود و سپس ورود کاربران کلیک نمایند.
سپس در این مرحله شخص باید بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده و مشخصات خود از جمله نام و نام خانوادگی و تلفن همراه خود را وارد نموده و بر روی گزینه ثبت کلیک نماید. پس از آن از مرکز با شماره تماس وارد شده ارتباط گرفته و کد تایید را به متقاضی اعلام می کنند.
متقاضی باید کد تایید دریافت شده را مطابق تصویر در کادر وارد نماید.
پس از طی کردن مراحل فوق ثبت نام فرد نهایی شده و وارد سامانه می شود.
از جمله مجوز هایی که امروزه اشخاص برای شروع کسب و کار خود اقدام به اخذ آن می نمایند، مجوز سمتا می باشد. این مجوز توسط توسط مرکز راهبری ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همکاران (سمتا) برای شرکت های خصوصی متقاضی فعالیت با سازمان های تابعه و دولتی (نظیر سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع و... ) صادر شده واز جمله خدمات آن ها عرضه خدمات آزمایشگاهی و تجهیزات تست و آزمون به وسیله سازمان، بهره گیری از نخبگان و استعدادهای برتر وظیفه، ارائه خدمات بازرگانی، حمایت های صادراتی، و... می باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد راهنما و شرایط اخذ مجوز مهد کودک در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون راهنما و شرایط اخذ مجوز مهد کودک پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. از سایت تعلیم و تربیت پیگیری نمایید.
پاسخ مشاور: باسلام. مجددا تماس گرفته یا برای تماس از خط تلفن همراه، بسته تهیه نمایید.
پاسخ مشاور: باسلام. زمان ثبت نام در سایت تعلیم و تربیت اطلاع رسانی می گردد.
پاسخ مشاور: باسلام. در پرتال در سایت تعلیم و تربیت درج شده است.
پاسخ مشاور: باسلام. تاریخ امتحان در سایت تعلیم و تربیت اطلاع رسانی می گردد.